X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
Odpowiedz

Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!

Oceń ten wątek:
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nieświadomie podnosiłam głowe. To podnoszenie głowy nie boli, ale jakis płyn w kregoslupie?? wtedy sie przelewa, czy jakoś tak. Lezenie sie nie dłuży - byłam tak zmeczona i obolala po cc i do tego caly czas na lekach przeciwbolowych, ze szybko minęło. Lezy sie na plecach. Rano po obchodzie kazali juz usiaść i zjeść kilka biszkoptów lub sucharków i mozna tez było pić, a w poludnie po wyjeciu cewnika pionizacja.
    Córke przyniesli mi chyba po dwóch godzinach do karmienia i zabrali jak mąż poszedl do domu. Na noc dzieci zabierali i przyniesli rano na karmienie.

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • Czarna owca Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamierzam rodzić na Kościuszki, ale wlasnie z tego o sie orientuje niema tam łazienek w salach co dla mnie jest nienormalne. Kiedy ma się dziecko w sali spokojnie mozna sie myc i slucha w razie czego, a na korytarzu łazienka i zostawione dziecko w sali - bezsensu. Zreszta wieksza wygoda i intymność...

2fwa3e3k37atox62.png
    ex2b3e5e2w2zvai5.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Czarnowie jest jedna łazienka na dwie sale (2x4 pacjentki). Łazienka jest pomiędzy dwoma salami, ma wejscie z dwóch sal. Jest WC, prysznic i umywalka. W sali tez jest umuwalka.

Kamilka 7.01.2015
    Weronika 11.08.2017
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam teraz na obserwacji i na Czarnowie jest oblężenie:)

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca wrote:
    Ja zamierzam rodzić na Kościuszki, ale wlasnie z tego o sie orientuje niema tam łazienek w salach co dla mnie jest nienormalne. Kiedy ma się dziecko w sali spokojnie mozna sie myc i slucha w razie czego, a na korytarzu łazienka i zostawione dziecko w sali - bezsensu. Zreszta wieksza wygoda i intymność...
    Ja leżałam kilka razy tam ale tam gdzie sie czeka na poród. To tam faktycznie są 3 łazienki na korytarzu. Ale z tego co tam usłyszałam jedna sala ma swoją łazienke. A jak jest na poporodowych niestety jeszcze nie wiem. :)
    Co do usg dzwoniłam ostatnio do dr. Heciaka na Przecznicę i poinformowano mnie że ten dr. już niestety nie robi usg ciążowych. A jeszcze 2 lata temu zrobił mi świetne usg... szkoda.

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna owca wrote:

wiesz może coś więcej na temat porodu na kościuszki? jak to jest z opłacaniem położnej i opłacaniem sali?

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam rodzić na Czarniowie, ale ostatecznie 2 tygodnie byłam na Kościuszki na obserwacji i tam urodziłam, jestem bardzo zadowolona, wiadomo czarnów lepiej wygląda, bo jest po remoncie, ale na Kościuszki jest przychylniejszy personel, miałam wykupioną salę i byłam tam dzień i noc z mężem i dziećmi. Maluchy wg lekarzy urodzone w 37tc a nie 38 - nie miały żółtaczki wymagającej naświetlania, położne z pediatrami stwierdzili, że chłopcy są tak silni dlatego, że czują oboje rodziców od pierwszych chwil, są szczęśliwe i aby wyjść do domu to one czekały na mnie (aż ja dojdę do siebie, a nie ja na nich).

Na korytarzu można podejść do lekarza i o coś zapytać, a jak byłam na czarnowie, to lekarze czasu nie mieli.

gdybym miała teraz polecić lekarza do prowadzenia ciąży byli by to: Tadeusz Russek, Rafał Rudziński, Ewa Szczurkowska-Mirecka, Wydrzyński, Lepiarczyk (ojciec).

relgj44jmw4925t7.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje!!! Super duze chłopaki:-) podczytywalam wątek Ciąża bliźniacza, bo byłam ciekawa co u Was.

W środę 25 marca warsztaty Mamo To Ja. W grandhotel - bezpłatne. Ja nie idę, to samo co jesienią i córka jeszcze za mała na takie zbiorowisko dzieciaków.

Pocahontas lubi tę wiadomość

Kamilka 7.01.2015
    Weronika 11.08.2017
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki pinia108, ja na warsztaty też się nie wybieram, mąż w pracy a ja sama jeszcze nie mam sił i odwagi wybierac się gdzieś z maluchami:)

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ebef1fd930277f5cmed.jpg

pozdrawiamy świętokrzyskie mamy i przyszłe mamy:)

turkawka, Sandra94w, _analiza lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudni!!!

Kamilka 7.01.2015
    Weronika 11.08.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś wie co trzeba zabrać ze sobą na poród i po nim do szpitala na kościuszki? Głównie chodzi mi o ubranka na pobyt i kosmetyki dla dziecka, podkłady na łóżko i koszule do rodzenia, czy trzeba mieć te rzeczy czy szpital je zapewnia? Mam zamiar podjechać do szpitala i wypytać co i jak ale nie wiem czy ktoś udzieli mi tam takich informacji.
    Pozdrawiam :)

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 29 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra94w wrote:
    Dziewczyny może któraś wie co trzeba zabrać ze sobą na poród i po nim do szpitala na kościuszki? Głównie chodzi mi o ubranka na pobyt i kosmetyki dla dziecka, podkłady na łóżko i koszule do rodzenia, czy trzeba mieć te rzeczy czy szpital je zapewnia? Mam zamiar podjechać do szpitala i wypytać co i jak ale nie wiem czy ktoś udzieli mi tam takich informacji.
    Pozdrawiam :)

położne mówią, mój mąż pytał, ale wszystkiego nie zapamiętał, ja miałam cc, więc nie wiem jak wygląda w przypadku porodu sn z koszulą. ubranka na pobyt trzeba mieć swoje, pieluszki, kosmetyki, oni mają coś do kąpieli ale można też dawac swoje, np oliatum. podklady dają szpitalne.

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie :) jak dowiem się czegoś więcej w szpitalu to napisze, może komuś się przyda :)

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś troszkę tu ucichło :D Ja przymierzam się do porodu w Kielcach na prostej ale poczytałam takie opinie że aż strach :/

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • lady.anna Debiutantka

Wysłany: 22 września 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo, halo czy są tu jeszcze jakieś swietokrzyskie ciężarówki? Jakoś wieje pustka, może odnowimy forum?

w57v90bv1zbqqp6g.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 3 października 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to ja odświeżam wątek :)
    Jestem świeżo upieczoną ciężarówką, obecnie jesteśmy w 9 tygodniu ciąży czyli na początku 3go miesiąca. TP mam na 8 maja 2016

O dziecko staraliśmy się ponad 1,5 roku, leczyłam się u dr Artura Lepiarczyka i u niego też postanowiłam prowadzić ciążę. Także rodzić będę na Kościuszki bo doktor tam pracuje. Leżałam tam już dwa razy (miałam hsg i laparoskopię)i o ile sam szpital faktycznie nie jest nowoczesny to bardzo dobrze wspominam opiekę i personel.

Za 1,5tyg mam kolejną wizytę, będę się wtedy umawiać na badania prenatalne. Z tego co wiem to będzie mi je robił syn mojego lekarza, dr Mateusz Lepiarczyk. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

Szukałam informacji na temat jakichś warsztatów dla przyszłych mam i znalazłam takie:

Mamo to ja - warsztaty "Będę Mamą" dla kobiet w ciąży i "Jestem Mamą" dla mam maluchów 0-1
    Best Western Grand Hotel - 7 października
    http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html

Planeta Dziecko - warsztaty dla przyszłych rodziców
    Hotel Binkowski - 8 października
    http://www.planeta-dziecko.pl/kielce

Warsztaty są bezpłatne, może któraś z was się wybiera? :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    halo, halo, nie ma tutaj żadnych przyszłych mam ze świętokrzyskiego? :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Deliliah Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello hello ;) Właśnie znalazłam wątek "świętokrzyski" ;) Termin porodu teoretycznie na 16 lutego 2016, jednak z dużą dozą prawdopodobieństwa na cesarkę ze względu na rozchodzącą się kość spojeniowo-łonową. Pozdrawiam Mamuśki!

zi13gzu36f7h58u7.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha to i ja się nieśmiało dołączam do świętokrzyskiego wątku (chociaż to dopiero począteczki) bo chętnie się Was poradzę.

Zakladam, ze wszystko bedzie sie super rozwijac wiec szukam lekarza prowadzacego. Chodzę do Ziółkowskiego ale wcześniej dłużej chodziłam do Lepiarczyka. Myślę o Rokicie. Macie jakieś opinie?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ