Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też nieświadomie podnosiłam głowe. To podnoszenie głowy nie boli, ale jakis płyn w kregoslupie?? wtedy sie przelewa, czy jakoś tak. Lezenie sie nie dłuży - byłam tak zmeczona i obolala po cc i do tego caly czas na lekach przeciwbolowych, ze szybko minęło. Lezy sie na plecach. Rano po obchodzie kazali juz usiaść i zjeść kilka biszkoptów lub sucharków i mozna tez było pić, a w poludnie po wyjeciu cewnika pionizacja.
Córke przyniesli mi chyba po dwóch godzinach do karmienia i zabrali jak mąż poszedl do domu. Na noc dzieci zabierali i przyniesli rano na karmienie.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
Weronika 11.08.2017 -
Ja zamierzam rodzić na Kościuszki, ale wlasnie z tego o sie orientuje niema tam łazienek w salach co dla mnie jest nienormalne. Kiedy ma się dziecko w sali spokojnie mozna sie myc i slucha w razie czego, a na korytarzu łazienka i zostawione dziecko w sali - bezsensu. Zreszta wieksza wygoda i intymność...
-
Na Czarnowie jest jedna łazienka na dwie sale (2x4 pacjentki). Łazienka jest pomiędzy dwoma salami, ma wejscie z dwóch sal. Jest WC, prysznic i umywalka. W sali tez jest umuwalka.Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualnyCzarna owca wrote:Ja zamierzam rodzić na Kościuszki, ale wlasnie z tego o sie orientuje niema tam łazienek w salach co dla mnie jest nienormalne. Kiedy ma się dziecko w sali spokojnie mozna sie myc i slucha w razie czego, a na korytarzu łazienka i zostawione dziecko w sali - bezsensu. Zreszta wieksza wygoda i intymność...
Co do usg dzwoniłam ostatnio do dr. Heciaka na Przecznicę i poinformowano mnie że ten dr. już niestety nie robi usg ciążowych. A jeszcze 2 lata temu zrobił mi świetne usg... szkoda.
-
Czarna owca wrote:Ja zamierzam rodzić na Kościuszki, ale wlasnie z tego o sie orientuje niema tam łazienek w salach co dla mnie jest nienormalne. Kiedy ma się dziecko w sali spokojnie mozna sie myc i slucha w razie czego, a na korytarzu łazienka i zostawione dziecko w sali - bezsensu. Zreszta wieksza wygoda i intymność...
wiesz może coś więcej na temat porodu na kościuszki? jak to jest z opłacaniem położnej i opłacaniem sali? -
ja miałam rodzić na Czarniowie, ale ostatecznie 2 tygodnie byłam na Kościuszki na obserwacji i tam urodziłam, jestem bardzo zadowolona, wiadomo czarnów lepiej wygląda, bo jest po remoncie, ale na Kościuszki jest przychylniejszy personel, miałam wykupioną salę i byłam tam dzień i noc z mężem i dziećmi. Maluchy wg lekarzy urodzone w 37tc a nie 38 - nie miały żółtaczki wymagającej naświetlania, położne z pediatrami stwierdzili, że chłopcy są tak silni dlatego, że czują oboje rodziców od pierwszych chwil, są szczęśliwe i aby wyjść do domu to one czekały na mnie (aż ja dojdę do siebie, a nie ja na nich).
Na korytarzu można podejść do lekarza i o coś zapytać, a jak byłam na czarnowie, to lekarze czasu nie mieli.
gdybym miała teraz polecić lekarza do prowadzenia ciąży byli by to: Tadeusz Russek, Rafał Rudziński, Ewa Szczurkowska-Mirecka, Wydrzyński, Lepiarczyk (ojciec). -
Gratuluje!!! Super duze chłopaki:-) podczytywalam wątek Ciąża bliźniacza, bo byłam ciekawa co u Was.
W środę 25 marca warsztaty Mamo To Ja. W grandhotel - bezpłatne. Ja nie idę, to samo co jesienią i córka jeszcze za mała na takie zbiorowisko dzieciaków.Pocahontas lubi tę wiadomość
Marianna [*] 08.11.2013 8tc
Kamilka 7.01.2015
Weronika 11.08.2017 -
nick nieaktualnyDziewczyny może któraś wie co trzeba zabrać ze sobą na poród i po nim do szpitala na kościuszki? Głównie chodzi mi o ubranka na pobyt i kosmetyki dla dziecka, podkłady na łóżko i koszule do rodzenia, czy trzeba mieć te rzeczy czy szpital je zapewnia? Mam zamiar podjechać do szpitala i wypytać co i jak ale nie wiem czy ktoś udzieli mi tam takich informacji.
Pozdrawiam -
Sandra94w wrote:Dziewczyny może któraś wie co trzeba zabrać ze sobą na poród i po nim do szpitala na kościuszki? Głównie chodzi mi o ubranka na pobyt i kosmetyki dla dziecka, podkłady na łóżko i koszule do rodzenia, czy trzeba mieć te rzeczy czy szpital je zapewnia? Mam zamiar podjechać do szpitala i wypytać co i jak ale nie wiem czy ktoś udzieli mi tam takich informacji.
Pozdrawiam
położne mówią, mój mąż pytał, ale wszystkiego nie zapamiętał, ja miałam cc, więc nie wiem jak wygląda w przypadku porodu sn z koszulą. ubranka na pobyt trzeba mieć swoje, pieluszki, kosmetyki, oni mają coś do kąpieli ale można też dawac swoje, np oliatum. podklady dają szpitalne. -
nick nieaktualny
-
Hej, to ja odświeżam wątek
Jestem świeżo upieczoną ciężarówką, obecnie jesteśmy w 9 tygodniu ciąży czyli na początku 3go miesiąca. TP mam na 8 maja 2016
O dziecko staraliśmy się ponad 1,5 roku, leczyłam się u dr Artura Lepiarczyka i u niego też postanowiłam prowadzić ciążę. Także rodzić będę na Kościuszki bo doktor tam pracuje. Leżałam tam już dwa razy (miałam hsg i laparoskopię)i o ile sam szpital faktycznie nie jest nowoczesny to bardzo dobrze wspominam opiekę i personel.
Za 1,5tyg mam kolejną wizytę, będę się wtedy umawiać na badania prenatalne. Z tego co wiem to będzie mi je robił syn mojego lekarza, dr Mateusz Lepiarczyk. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Szukałam informacji na temat jakichś warsztatów dla przyszłych mam i znalazłam takie:
Mamo to ja - warsztaty "Będę Mamą" dla kobiet w ciąży i "Jestem Mamą" dla mam maluchów 0-1
Best Western Grand Hotel - 7 października
http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html
Planeta Dziecko - warsztaty dla przyszłych rodziców
Hotel Binkowski - 8 października
http://www.planeta-dziecko.pl/kielce
Warsztaty są bezpłatne, może któraś z was się wybiera? -
Haha to i ja się nieśmiało dołączam do świętokrzyskiego wątku (chociaż to dopiero począteczki) bo chętnie się Was poradzę.
Zakladam, ze wszystko bedzie sie super rozwijac wiec szukam lekarza prowadzacego. Chodzę do Ziółkowskiego ale wcześniej dłużej chodziłam do Lepiarczyka. Myślę o Rokicie. Macie jakieś opinie?19.07.2016 r. Aleksander