X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
Odpowiedz

Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!

Oceń ten wątek:
  • Frozen Koleżanka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy, suwaczek wspaniała rzecz :)
    U mnie to co u Ciebie fablous - fika jak szalona, szczególnie po jedzeniu :D

• fablous Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozen wrote:
    Cordy, suwaczek wspaniała rzecz :)
    U mnie to co u Ciebie fablous - fika jak szalona, szczególnie po jedzeniu :D

Moja szaleje najbardziej kiedy ja kładę się już do łóżka i czytam sobie coś przed snem. Chyba korzysta wtedy z faktu, że się nie ruszam więc może fikać do woli i nikt jej nie przeszkadza :)

Tata też już załapuje się niemal codziennie na ruchy. Wcześniej wyciszała się jak tylko tż przyłożył rękę ale już przestała się przejmować i nadal buszuje. W Sylwestra tata nawet dostał kopniaka prosto w usta jak mi całował brzuch :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abstrakcja, dziewczyny, abstrakcja czytać o Waszych kopnięciowych doznaniach! :)

Cordy- gratulacje, ja też od razu praktycznie suwaczek ustawiłam, to niesamowite uczucie!! Teraz mama grzecznie bez stresu i przemęczania leżeć i pachnieć! :)

Ja jutro wizytuję. Stres.stres.stres.

Cordy lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:
    Abstrakcja, dziewczyny, abstrakcja czytać o Waszych kopnięciowych doznaniach! :)

Cordy- gratulacje, ja też od razu praktycznie suwaczek ustawiłam, to niesamowite uczucie!! Teraz mama grzecznie bez stresu i przemęczania leżeć i pachnieć! :)

Chciałabym leżeć i pachnieć :) Ale muszę do pracy chodzić (na szczęście nie jest męcząca).

My też doczekamy tych "kopnięć" zobaczysz ;) A ze stresem a kysz ;) Poczytaj książkę, zrób ciasto, wyjdź na pogaduchy, jednym słowem pełen relaks Kochana, pełen relaks :)

Już razem <3
  • Frozen Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś też mi się to wydawało abstrakcją, tak jak i mojej koleżance bezdzietmej jeszcze - nie potrafi sobie wyobrazić, że w środku masz człowieka małego, który fika i kopie i macha łapkami i nawet ziewa (na to ostatnie trafiłam podczas ostatniego USG :D )

Cordy lubi tę wiadomość

• fablous Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _analiza wrote:

I jak tam po wizycie? :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fablous wrote:
    I jak tam po wizycie? :)
    Super!
    ed488b1400a78ademed.jpg
    Maluch ma już ponad 5 cm, za tydzień 13go idę na prenatalne, cośtam lepiarczyk próbowal zmierzyć ale powiedział mi ze za wcześnie jeszcze i nie dał rady. Ale na moje pytanie czy wszystko okej powiedzial, że rozwija się prawidłowo orzeszek i na tym etapie gdyby coś było nie tak to już by to zobaczył. Także troszkę mnie uspokoil;)

Fablous, Frozen- a jak tam wasze brzuszki, widać coś juz?

Fablous- wczoraj na poczekalni jak patrzyłam na brzuchatki to się zastanawiałam czy może gdzieś tam nie siedzisz;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 14:15

fablous, Cordy lubią tę wiadomość

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza jaki słodki orzeszek mały :)
    Ja mam niemal identyczne zdjęcie z tego czasu, tylko moja była pupką do góry
    Bardzo się cieszę, że wszystko jest ok! Z resztą nie mogło być inaczej.
    Lepiarczyk na pewno by Ci powiedział bo on jest z tych co wolą jasno przedstawić sprawę niż mydlić oczy. Ostatnio przede mną w kolejce była dziewczyna, której robił prenatalne i z tego co zrozumiałam to coś było nie tak bo wyszła z gabinetu zanosząc się z płaczu. Strasznie smutny to był widok, aż serce pękało :(

Ja mam najbliższą wizytę 14go ale idę wtedy do jego syna na echo serca jako część połówkowych. Do ojca idę na standardową wizytę 25go. Pierwszy raz będzie ze mną mąż bo wcześniej nigdy nie mógł urwać się z pracy :)

Czy coś u mnie widać? Powiem tak, najpierw widać brzuch a dopiero później mnie :D Piłeczkę mam już całkiem okazałą, nikt nie pomyli brzuszka z najedzeniem się po obiedzie ;). Nawet w płaszczu już ewidentnie widać, że spodziewam się dziecka. Ale póki co jeszcze mi dobrze z tym brzuszkiem, nie czuję się "zbyt wielka" czy ociężała. Na wadze dość mocno skoczyło ostatnio, przed świętami miałam +2kg a teraz jest już +4,5kg. Ale jesteśmy w normie ze wszystkim :)

Na luty zapisuję się do Szkoły Rodzenia przy Kościuszki :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super! Możesz już śmiało korzystac z czystym sumieniem ze wszelkich udogodnień dla kobiet w ciazy;)

No ja się pocieszam tym, że faktycznie Lepiarczyk jest tym typem lekarza, który wali prosto z mostu, i pewnie coś by już mruknął jakby mu się nie podobało. W przyszła środę się okaże co i jak. Troszkę się stresuję tym badaniem, wiadomo, ale wierzę w to że będzie okej. Ale męża biorę ze soba; posiedzi na poczekalni ale przynajmniej będę mieć pewność że mam wsparcie.

A prenatalke robi też w 3d?

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, już na prenatalnych dostałam pierwsze zdjęcia w 3D :)

Mąż może wejść z Tobą jeśli chcesz. Pytałam o to i nie ma problemu, widziałam też kilka razy jak faceci wchodzili do gabinetu z zonami. Ponoć jak tatuś zobaczy malucha na usg, takiego ruszającego się, to zupełnie inaczej zaczyna tą ciążę przeżywać :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Początkująca24 Koleżanka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Relacja porodu blogerki z Kielc ze szpitala na ul. Prostej.
    http://antoonovka.pl/2014/10/w-kielcach-na-ulicy-prostej/

lprkmg7yvcot3upm.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkująca24 wrote:
    Relacja porodu blogerki z Kielc ze szpitala na ul. Prostej.
    http://antoonovka.pl/2014/10/w-kielcach-na-ulicy-prostej/

Nieciekawa ta relacja...
    Nie wiem czemu ale ja od początku odrzuciłam szpital na Prostej, brałam pod uwagę Czarnow lub Kościuszki i stanęło na tym drugim bo stamtąd mam lekarza. Ciesze się bo ostatnio same pozytywne opinie słyszę i czytam o tamtejszej porodowce

3i49p07w0kmpd0v3.png

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fablous wrote:
    bo stamtąd mam lekarza.

Ja również kierowałam się tym kryterium, dlatego wybrałam Czarnów. Nieśmiało zastanawiam się też nad porodem w wodzie, bo od grudnia szpital oferuje taką możliwość. Jednak to tylko moje niezobowiązujące namysły.

lprkmg7yvcot3upm.png
  • Frozen Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkująca24, a opcja porodu w wodzie jest dodatkowo płatna? Jak się to załatwia? Bo ja też na Czarnów jestem nastwaiona, mimo, że moja gin nie pracuje tam.

Wysłany: 11 stycznia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozen, nie mam pojecia co do formalnosci i platnosci. Przeczytalam tylko taka oto waidomosc na stronie tvp3 Kielce i sie zainspirowalam.
    http://kielce.tvp.pl/23496949/zuzia-urodzila-sie-w-wodzie

lprkmg7yvcot3upm.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem. Ja tam mam relacje od dziewczyn (znajomych i rodziny), które rodziły na Prostej i były bardzo zadowolone. Nie oszukujmy się, ale w każdym szpitalu zdarzają się takie historie.

Ja na przykład jestem bardzo zrażona do Kościuszki i nigdy nie wybrałabym tego szpitala. Ale to subiektywna moja ocena.

Już razem <3
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fablous - pamiętasz może ile płaciłaď za wizytę z prenatalnymi usg? A za pappa ile kaski? To u niego czy tam na miejscu za krew się płaci?

Idę jutro, trzymajcie kciuki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2016, 18:38

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Analiza i jak? Relacjonuj :)

Już razem <3
  • moniiikaaa Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkująca24 - do jakiego lekarza z Czarnowa chodzisz?

7v8rgzu3t6t5o30a.png

• _analiza Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Analiza i jak? Relacjonuj :)
    626697308df532acmed.jpg
    Wszystko dobrze, przezierność 1.98, CEL 7.19, kość nosowa jest;)
    Dziś byłam na pappa, wyniki a 2 tyg.

U Lepiarczyka zapłaciłam jak za normalna wizytę, pappa w diagnostyce na starodomaszowskiej 240 zł.

Ciesze się ze usg wyszło dobrze, zastanawiam się tylko teraz czy lepiarczyk ma ten cały certyfikat...

Cordy lubi tę wiadomość

dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ