X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!
Odpowiedz

Świętokrzyskie mamy - czekamy, kochamy, zapraszamy!

Oceń ten wątek:
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozen może jeszcze Mała się obróci, jest szansa :) Do terminu jeszcze trochę.
    A co do lekarza który robi dobrze cc to nie mam pojęcia, nie doradzę

Sarayu jasne, witaj, rozgość się :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Sarayu :)

Teram moja kolej na pobyty szpitalne... dziś w nocy bardzo bolało mnie podbrzusze, więc dziś udałam się do szpitala, bo akurat moja gin miała dyżur. Stwierdziła bardzo napięty brzuch, plus te bóle nocne i zostawiła mnie na oddziale. Także leżę, przyjmuję kroplówę z magnezem i czekam.

Już razem <3
  • Frozen Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy, trzymaj się tam ciepło i zdrowiej szybko, co tak będziesz w tym szpitalu siedzieć ;)
    Witam przy okazji nowe forumowe przyszłe mamy :)

Cordy lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko u nas dobrze. Orzech ma się dobrze :) Macha wesoło łapkami i nóżkami. Zrobili mi dokładne USG zbadali te parametry 12 tygodnia i wszystkie te 3 cechy w porządku. Dostaję nadal kroplówki z magnezem. Jest dobrze :) Pozdrawiam Was z Prostej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 17:55

Już razem <3
  • Początkująca24 Koleżanka

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Projekt „Bezpieczny Maluch” jest realizowany także w Kielcach 24 lutego w Best Western Grand Hotel, w godzinach 17-20.30
    Szczegóły w linku

http://wszzkielce.pl/index.php/2016/02/03/zapraszamy-na-warsztaty/

oraz

http://www.planeta-dziecko.pl/kielce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 01:42

lprkmg7yvcot3upm.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Początkująca ja jestem już zapisana na jedne i na drugie warsztaty :)

Cordy trzymajcie się tam i szybko do domku wracajcie!

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Frozen Koleżanka

Wysłany: 22 lutego 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapisałam na te środowe, te drugie to już raczej nie dla mnie będą - za blisko terminu :D

• _analiza Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może któraś z Was wybiera się na warsztaty Mamo to ja? 15.03 są w Grand Hotel ja się już zapisałam bo w kwestii opieki nad dzieckiem jestem zielooona:) przyda się każda porada:D

Swoją drogą musze się przejść do szkoły rodzenia spytać od kiedy rusza i od kiedy mogę zacząć chodzić :)

Cordy - jak tam sampoczucie? Cały czas w szpitalu?

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png

Wysłany: 23 lutego 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie niestety nie bedzie jutro na projekcie. Czy ktoras z Was moglaby zdac relacje jak bylo?

lprkmg7yvcot3upm.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam już na warsztatach Mamo to ja jesienią więc te raczej odpuszczę bo widzę, że program raczej ten sam. Chyba, że z nudów się zapiszę :) W sumie to z całą torbą gadżetów wyszłam poprzednio - jakieś butelki, smoczki, kocyk (co prawda brzydki :)), próbki, ulotki itp

W środę byłam na Bezpiecznym Maluchu i baardzo pozytywnie oceniam warsztaty, szczególnie część poświęconą fotelikom i prawidłowemu przewożeniu dzieci w samochodzie. Wykład pani doktor neonatolog z Czarnowa też był bardzo przydatny i rzeczowy. Dużo ciekawych rzeczy można było się dowiedzieć

analiza ja właśnie ukończyłam kurs w Szkole Rodzenia więc jakbyś miała jakieś pytania to pisz :)

A w poniedziałek byłam na wizycie - moja dzidka waży już 1540g! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2016, 18:40

Początkująca24 lubi tę wiadomość

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Frozen Koleżanka

Wysłany: 29 lutego 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam na Bezpiecznym maluchu - zdziwiłam się jak wielu panów uczestniczyło w warsztatach ;) Dziś idę mierzyć i ważyć córcię, może się okaże, że już ładnie ułożona...

fablous lubi tę wiadomość

• fablous Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja żałowałam, że mój tż nie był ze mną na Bezpiecznym Maluchu bo przydałoby się żeby on też posłuchał o tym jak prawidłowo montować fotelik, o bezpieczeństwie w czasie jazdy itp. Ja wszystkiego pewnie nie zapamiętałam a jednak co dwie głowy to nie jedna.

Poza tym to będzie raczej jego rola przypiąć fotelik bo trochę siły do tego potrzeba więc szkoda, że nie widział na żywo jak powinno się to robić

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam na Bezpiecznym Maluchu, a za tydzień chyba się wybiorę na Mamo to ja :) i jeszcze na jakieś w Binkowskim się zapisałam pod koniec marca, ale nie pamiętam jak się nazywały :)

Co do fotelika to my chyba stawiamy na ten z bazą (wygodniejszy i bezpieczniejszy mi się wydaje).

Dziewczyny kiedy poczułyście pierwsze ruchy Waszego dziecka? Bo mam niejasne wrażenie, że coś mi się tak przesuwa z lewej na prawą czasami :) Ja w ogóle to mam już całkiem pokaźny brzuszek, a to chyba dość wcześnie :) No ale ja tam się cieszę, tyle na to czekałam :)

Już razem <3
  • _analiza Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    Też byłam na Bezpiecznym Maluchu, a za tydzień chyba się wybiorę na Mamo to ja :) i jeszcze na jakieś w Binkowskim się zapisałam pod koniec marca, ale nie pamiętam jak się nazywały :)

Co do fotelika to my chyba stawiamy na ten z bazą (wygodniejszy i bezpieczniejszy mi się wydaje).

Dziewczyny kiedy poczułyście pierwsze ruchy Waszego dziecka? Bo mam niejasne wrażenie, że coś mi się tak przesuwa z lewej na prawą czasami :) Ja w ogóle to mam już całkiem pokaźny brzuszek, a to chyba dość wcześnie :) No ale ja tam się cieszę, tyle na to czekałam :)
    Ja poczułam dopiero w połowie 19 tygodnia, ale od razu konkretny kop. Wcześniej czułam takie bąbelki jakby jelitowe ale nie zaliczałam tego do ruchów, bo dla mnie to byłoby bardzo naciągane. Ale u mnie jest łożysko na przedniej ścianie wiec może dlatego tak późno. No i ja w sumie brzuszek mam ciągle mały. Ale jakbyś w 15 tc poczuła to tylko pozazdrościć! :)

Dziewczynki a jak tam u Was samopoczucie? Frozen juz prawie "na wybuchu" :)
    Fablous jak tam małe? Chodzisz teraz częściej na wizyty?

U mnie dziś piękna wiosna za oknem, aż miło. Myślałam tylko ze będę się lepiej czuć bo chciałam pracować do maja, ale nie wiem czy dam radę, bo ostatnie dni w pracy nie należą do najłatwiejszych;)

15go idę do Lepiarczyka na połówkowe i mam nadzieje ze nagra mi na płytę małego w 3d/4d.

Cordy lubi tę wiadomość

<3 19.07.2016 r. Aleksander <3
    dqpri09ktfkq6z2z.png

3jgxgzu3myzlo4jg.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy - jeśli o mnie chodzi to wydawało mi się, że ruchy poczułam dokładnie w 17t6d, było to na zakupach jak wybierałam pierwsze ubranka dla Małej i oznajmiłam męzowi że rośnie chyba druga zakupoholiczka :D Ale nie wiem czy wtedy to nie były jednak jelita. Bo jakiś tydzień później, dokładnie w Mikołajki, poczułam już ruchy nie dające się pomylić z niczym innym i byłam pewna że to dzidka :) Mąż poczuł już jakiś tydzień-dwa później. Od tamtej pory Mała regularnie buszuje aż czasem cały brzuch skacze :). A teraz jak jest główką w dół to ładuje mi się na pęcherz a nóżkami kopie pod żebrami i przeponą. Także również wesoło mam z nią :D

Analiza - póki co wizyty mam wciąż co 4tyg, ale myślę, że przy następnej już każe mi przyjść wcześniej bo to będzie ok 6 tyg do porodu. Ostatnio poczułam jakąś presję czasu, że to JUŻ, ZARAZ! Dlatego intensywniej ruszyłam z zakupami, wózek już mamy, dziś zamawiam łóżeczko a w przyszłym tygodniu zaczynamy urządzać kącik Aluni :)
    Powodzenia na połówkowych! Ja nie mam od niego żadnego nagrania na płycie, raz pytałam to powiedział, że jak dziecko będzie ładnie ułożone to coś nagra a potem przy kolejnych wizytach to już zapomniałam sama ;)

_analiza, Cordy lubią tę wiadomość

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Frozen Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już skierowanie na CC, niestety moja Alicja się nie zdecydowała na "poprawne" ułożenie. W piątek idę na Czarnów umówić się na termin.
    Momentami córcia daje mi już nieźle popalić - to z jednej, to z drugiej strony brzucha się rozpycha, moja gin zresztą oceniła jej wagę na około 3550 już, więc miejsca ma mało, a i ja jestem baardzo ociężała - spacerek już tylko krótki wchodzi w rachubę, często mnie znów senność w ciągu dnia dopada.
    I jakoś jeszcze nie "ogarniam", że za tydzień już Ala będzie z nami ;)

_analiza, fablous, Cordy lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 marca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozen, a możesz napisać kto jest Twoim lekarzem prowadzącym ciążę? Też planuję poród na Czarnowie.

lprkmg7yvcot3upm.png
  • fablous Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozen wrote:
    Mam już skierowanie na CC, niestety moja Alicja się nie zdecydowała na "poprawne" ułożenie. W piątek idę na Czarnów umówić się na termin.
    Momentami córcia daje mi już nieźle popalić - to z jednej, to z drugiej strony brzucha się rozpycha, moja gin zresztą oceniła jej wagę na około 3550 już, więc miejsca ma mało, a i ja jestem baardzo ociężała - spacerek już tylko krótki wchodzi w rachubę, często mnie znów senność w ciągu dnia dopada.
    I jakoś jeszcze nie "ogarniam", że za tydzień już Ala będzie z nami ;)

To ładna waga Aluni! Chociaż słyszałam, że w ostatnich tygodniach usg często zawyża wagę i jednak dzieciaczki rodzą się mniejsze. Ale jak masz mieć CC to chyba ta waga nie jest tak istotna i też nie przeraża tak jak mogłaby przy perspektywie naturalnego porodu.

Trzymam mocno kciuki i liczę na to, że napiszesz nam tu coś jak już obie z Małą dojdziecie do siebie :*

3i49p07w0kmpd0v3.png
  • Frozen Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety, moja Alicja postanowiła się pojawić szybciej - po moim ostatnim poście w nocy odeszły wody, a 1,5h później już zobaczyłam moją śliczną córkę :) Więcej napiszę wkrótce, na razie dochodzę do siebie i cieszę oczy widokiem mojej słodkiej dziewczynki :)

fablous, Cordy, _analiza lubią tę wiadomość

• fablous Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frozen gratulacje, witamy Alicję!
    1,5h to ekspresowo
    Nabierajcie sił dziewczyny, życzę szybkiego powrotu do domku i jak Mała da Ci wolną chwilkę to zajrzyj do nas i opowiedz coś więcej :)

3i49p07w0kmpd0v3.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ