Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Gumcia, trzymam kciuki za maluszka, oby był zdrowy, a wynik amnio rozwiał obawy. Zaglądaj do nas gdy tylko nastrój Ci na to pozwoli. Rozumiem doskonale takie oddalenie, jesteś myślami totalnie gdzie indziej i forum może momentami wręcz drażnić. Jeszcze raz kciuki!
Beza a byłaś u fizjo z tymi bólami?
Mnie wieczorem dojechała migrena. W nocy odpuściło, ale po apatię i mocnym nawadnianiu. Muszę chyba zacząć liczyć szklanki.
Kurczę moja mama wyjeżdża na 1,5 miesiąca za granicę na dniach. Koniec ulgi w obiadkach i opiece nad starszakiem 🥲 no ale pracuję już tylko 4h, więc liczę że jakoś dam radę. Najwyżej będziemy jeść więcej pierogów 😅Gumcia1989 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
👼🏻 26.09.2019 - ur. 37 tc. Przepuklina mózgowa, CC planowa
-
Holibka, pierogi zawsze na propsie 😉 jest tyle różnych wariantów, że mogą się nie znudzić przez miesiąc 😂 do tego naleśniki, placki ziemniaczane i jednogarnkowe dania i zanim się obejrzysz to obiadki wrócą 😉
Młody dalej obrażony za pominięcie w decyzji wyboru imienia?Holibka lubi tę wiadomość
-
@Holibka byłam w poprzedniej ciąży, ona twierdziła że mi się limfa gromadzi w stawach (coś takiego, tak zapamiętałam, pewnie źle, nie znam się ale wtedy głównie z dłońmi miałam problem) kazała mi odprowadzać te limfę z palców i dłoni. I mi się tylko pogorszyło, z dużego bólu przeszło na taki, że nie mogłam wytrzymać przez 2 tyg po sesji 🙈 także odpuściłam, już wolałam mój standardowy ból 🙈
A tak to byłam otejpowana cała i wymasowana co tydzień ale czy ja wiem czy mi to coś pomogło 🤷🏻♀️ mam wrażenie że nie. No chyba że byłoby bez tego gorzej ale nie wiem czy się da 🙈 nie wiem czy w tej ciąży pójdę, zobaczę, na razie nie mam czasu bo codziennie mam jakieś wyjścia z dzieckiem i sobą a do tego praca i już to będzie ciężkie. Może pod koniec września się zwolni trochę miejsca to pomyśle 🙈
Ja uwielbiam pierogi także dla mnie dieta byłaby idealna 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia, 08:39
Holibka lubi tę wiadomość
-
Hej! Piękne macie brzuszki 🙈Ja też się podzielę, bo zaskoczona jestem że to pierwsza ciąża, w środku jedno bobo, a brzuszek mam już spory! Pokazał się nagle, że 2/3 tygodnie temu. Zauważyłam, że poszerzyły mi się też mocno biodra.
Dziewczyny, trzymam mocno kciuki za amnio!
Faelwen90, Zaqwsx, kattalinna, Domi.Nika, Rocky, Beza27, Tigra, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Gumcia1989, Mamausia, Podkoszulka lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Gumcia trzymam kciuki.U mnie wysokie ryzyko z Pappy,zrobiłam Nifty,wyszly niskie.Ma amnio nie zdecydowałam się.Strach był większy.Czekam z niecierpliwoscią na kolejne prenatalne.
Luśka piękny masz brzuszek.U mnie zaczął sie odznaczać na leżąco.W pozycji stojącej wygląda jakbym pojadła,nikt jeszxze nie widzi ciąży.Holibka, luśka lubią tę wiadomość
-
Luśką piękny brzuszek 🥰 skąd sukienka?🥹
Holibka pierogi są spoko!
A u mnie od 3 dni trochę ciężej, powróciło trochę mdłości ale i tak jest lepiej niż było. Miałam odkładać xonvea ale chyba jeszcze nie czas w takim przypadku 😪
Udanego weekendu!luśka lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG + wizyta
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Hejka,
My wczoraj byliśmy na wizycie, bobo waży 152g i wszystko z nim w porządku 🙂 Wizytujemy pod koniec miesiąca, bo mamy w planie urlop zagranicą i chcemy sprawdzić czy nie ma przeciwwskazań.
Moje samopoczucie byłoby ok, gdyby nie wieczorne mdłości i rozleniwienie po 1 trymestrze. No nic mi się teraz robić nie chce, a by się przydało trochę mieszkanie ogarnąć. Mąż dzielnie sobie radzi, ale jednak chciałoby się zrobić pewne rzeczy po swojemu, ale jednocześnie się nie chce 😅
Po urlopie zaczniemy ogarniać pokój dla małego i kompletować wyprawkę.
Dziewczyny, trzymam kciuki za amnio 🫂Faelwen90, Holibka, Zaqwsx, kattalinna, Rocky, Gumcia1989, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Podkoszulka lubią tę wiadomość
-
Takie powrzucałyście piękne brzuszkowe fotki, że i ja sobie takie zrobiłam
U mnie już spory.
https://zapodaj.net/plik-Dh58ELYQJ9Domi.Nika, luśka, Nomeolvides, kattalinna, Rocky, Gumcia1989, Liyss🧚🏻, ultramaryna_, Podkoszulka, Tigra lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
👦🏼 7.11.2017 - zdrowy, kochany syn❣️4380 g, 62 cm, 10/10, CC - brak postępu porodu
-
Liyss🧚🏻 wrote:Luśką piękny brzuszek 🥰 skąd sukienka?🥹
Holibka pierogi są spoko!
A u mnie od 3 dni trochę ciężej, powróciło trochę mdłości ale i tak jest lepiej niż było. Miałam odkładać xonvea ale chyba jeszcze nie czas w takim przypadku 😪
Udanego weekendu!
Sukienka z new look ale kupiona na zalando. Fajnie się rozciąga i będzie idealna na czas ciąży ale i po ☺️ Szkoda że jest tylko jeden kolor bo najchętniej kupiłabym ich kilka 😅
https://www.zalando.pl/new-look-sukienka-etui-mink-nl021c1vs-b11.html
Holibka piękny brzuszek 😍
Zaqwsx, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
@luśka, fajna sukienka. Ciekawe jakby wyglądała na mnie, bo mam tylko 164.
Muszę w tygodniu pojechać na zakupy, bo do tej pory mieściłam się w swoje ciuchy, ale dzisiaj już spodnie zrobiły się dopasowane, nie uciskają, ale chyba lepiej mieć więcej luzu? Za obcisłe ciuchy chyba nie są wskazane?
I teraz zostało mi chodzenie w dresach...
Byłam na zakupach jakieś 1,5 tygodnia temu i oglądałam typowo ciążowe ciuchy w h&m, tam mają takie spodnie z takim doszytym materiałem na brzuch, tylko u mnie jeszcze to wyglądało dziwnie, bo ten materiał się zwijał z brzucha. Teraz myślę, że by było ideolo...
-
Też muszę pomyśleć o jakichś zakupach dla mnie ale jakoś weny brak
-
Ja na zakupy dla siebie też nie mam weny, zwykle więc kupuję na necie.
W HM fajne są ciążowe ciuchy. Dżinsy z golfem stamtąd bardzo lubię, mam 2 pary. I legginsy są fajne.
Z innych ciuchów, które mi się sprawdzają to spódnice-tuby, które można założyć do każdej góry. No i sukienki. I spodenki muślinowe z pepco o 3 rozmiary za duże aby brzuszka nie cisnęły I wszelkie oversize tshirty.
Dziś upolowałam na vinted u jednej dziewczyny fajny i duży zestaw ciuchów 62-68 dobrych marek i w super stanie za 100 zł. Myślę, że szybko będą w użyciu, bo ja rodzę duże dzieci. Starszak 4380g, 60 cm. Ciuchów 56 nie używałam w ogóle.ultramaryna_, Podkoszulka lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 37.
-
Jeju dziewczyny jakie macie już piękne brzuszki!
Zazdroszczę,bo ja z brzuszkiem czuję się fantastycznie i chodzę dumna jak paw. Zawsze mi go brakuje po urodzeniu i to bardzo🥺
Mi córeczka złapała jakąś żołądkową jelitowke i byłam wyłączona. Na szczęście już ma się lepiej!👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
-
Ale piękne brzuszki! To powiedzcie czy czymś je smarujecie? Co polecacie? U mnie nadal brzuch tylko wieczorami.
A ja właśnie urodziłam małego synka bo 2820 g i 53 cm, zaczęliśmy od rozmiaru 50 (którego w ogóle nie przygotowałam), a rozmiar 56 używaliśmy co najmniej do 3 mc 🫣Holibka, Tigra lubią tę wiadomość
-
@Podkoszulka ja nic nie polecę, ale podepnę się pod ten wątek pielęgnacyjny. Ciężko mi w tej ciąży dogodzić na tym polu. Zalega mi już olejek i balsam…
Szukam czegoś co nie tłuści ubrań, nie ma intensywnego zapachu i dobrze nawilża, uelastycznią skórę itd. A przy tym wiadomo - bezpieczne dla ciężarnych.🙋🏻♀️ 37.
-
Podkoszulka wrote:Ale piękne brzuszki! To powiedzcie czy czymś je smarujecie? Co polecacie? U mnie nadal brzuch tylko wieczorami.
A ja właśnie urodziłam małego synka bo 2820 g i 53 cm, zaczęliśmy od rozmiaru 50 (którego w ogóle nie przygotowałam), a rozmiar 56 używaliśmy co najmniej do 3 mc 🫣
Ja uwielbiam Pharmaceris M Foliacti krem zapobiegający rozstępom
Szybko się wchłania, nie jest tłusty i bardzo dobrze nawilża, zapachu chyba nie ma 🤔. Używałam poprzednio i używam teraz 🙂 (jak mi się przypomni🙈) (rozstepów nie miałam ale nie wiem czy to jego zasługa, z okresu nastoletniego mam dużo)
Mój synek też miał 53cm tylko ważył prawie kg więcej 😂 ale też zaczynałam od 50 (te z hm jescze długo używał ale one są większe, a 56 też właśnie tak do około 3mc, a spodnie to jeszcze długo długo.
Dla przykładu teraz z h&m ma rozm większości rzeczy 86, a szorty mamy jescze i 74 😂 (ma prawie 3 lata)
Teraz się szykuje mniej więcej tak samo,
z h&m zaczynam od 50(body kopertowe, spodenki z pasem bezuciskowym, rampersy),
body i może kilka pajacyków Sinsay 56,
body Reserved 56,
rampersy z nexta 0-3 jak się trafią jakieś na vinted.
Innych raczej nie kupuje bo te mi najbardziej odpowiadały, chociaż też nie wszystkie ale już kojarzę co najbardziej używałam i tylko to kupuje. (Chociaż mam 3x body z Sinsay, których raczej nie będę używać ale na zdjęciu nie było widać, że to ten materiał, którego nie lubie 🙈 ale z vinted - tanie były więc nic się nie stało)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia, 08:33
Holibka, Podkoszulka lubią tę wiadomość
-
Ja kremów nie używam narazie. Nigdy nie lubiłam a brzuch do tej pory nawet się nie odznacza jakoś mocno. Moja mama po 4 ciazach nie miała żadnych rozstępów i też raczej mały brzuch miała a mamy bardzo podobną budowę. Może jak zauważę ze cos się dzieję to kupię, chwilowo za bardzo nie lubię tłustych kremów. Z forum kiedyś w jakimś innym wątku bardzo polecały krem Mustela na rozstępy. Jakbym miała próbować to pewnie ten bym kupila bo cuda o nim opowiadały
Holibka, Podkoszulka lubią tę wiadomość