X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Termin STYCZEŃ 2025
Odpowiedz

Termin STYCZEŃ 2025

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleale ja śpię tak jak mi wygodnie po prostu 😁 Chociaż ostatnio nie jest mi wygodnie w żadnej pozycji.

U mnie w otoczeniu matki chłopców mówią, że nie widzą się w roli matki córki i ciągle podkreślają, że cieszą się, że to synowie a nie córki. Nawet jak nikt nie pyta 🤪 nie wiem może trafiłam na takie osoby ale jak dowiedziały się, że będę mieć córkę to od razu zachwalanie sobie syna jako jedyną i słuszną opcję 🫣

Ja widziałam siebie i jako mamę córki i jako mamę syna.

Cieszę się, że będę mieć córeczkę bo to będzie taka mini wersja mnie i będzie mieć cudowny wzór mężczyzny w swoim tacie a w moim cudownym mężu 🥹
    Mój mąż będzie idealnym tatą małej księżniczki 😁🥰

Jakbym miała syna to miałam w sobie chęć wychowania go na wspaniałego faceta, zaradnego, samodzielnego i nie wymagającego od kobiety, żeby wszystko za niego zrobiła. Taką misję w sobie mam poznając w swoim życiu wielu maminsynków 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 22:32

Faelwen90, Holibka, Rocky, kattalinna, Domi.Nika, kknn lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 2 listopada, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj odcięło po 18, właśnie się obudziłam 😅 Ciekawe jak będzie ze spaniem w nocy.

Niesamowite są te historie jak dochodziłyśmy do rodzicielstwa, każda inna, ale każda równie ważna i pełna emocji 🥺 Bardzo się cieszę, że każdej z nas się udało!

Ja zawsze chciałam mieć córeczkę i trochę się bałam, że ta dwójka bąbli to będą dwa chłopaki i może nigdy już tej córki mieć nie będę, ale ułożyło nam się wspaniale. Bardzo się cieszę i na córcię i na tego mojego synka. Bardzo chciałabym ich oboje wyposażyć w takie narzędzia, żeby szli przez świat z pewnością siebie, empatią i poczuciem, że mama z tatą zawsze dla nich są niezależnie od tego co dzieje się w ich życiu.

U mnie też mąż jest totalnie ogarniętym człowiekiem, robi w domu wszystko i nasz synek będzie mieć super wzór do naśladowania 🥺

Nie wiem czy się to moje dziecko jedno znowu nie obróciło głowa do góry, bo ból pod żebrem wrócił 🥲 A to było takie piękne kilka dni

Aleale ja staram się zasypiać na lewym boku a potem to już cała gamą pozycji. Mi też lekarze mówili, żeby robić tak, żeby było wygodnie, bo o tą wygodę będzie coraz trudniej

A jeszcze miałam napisać, że nasza SR kosztowała 550 zł i z tego co widzę to całkiem tanio! Jeszcze biorąc pod uwagę, że mamy dostęp online do ich szkoły rodzenia a na koniec (bo w czwartek mieliśmy ostatnie zajęcia) dostaliśmy giftbaga o sporej wartości (m.in duża paczka pampersów, paczka chusteczek nawilżanych, szczotka od lullalove, pieluszki bambusowe z makaszki (wspaniałe to jest w dotyku!), zestaw startowy z musteli, bepanthen, smoczek z aventa, mini sudocremy, próbki z weledy, jakieś wkładki laktacyjne, saszetki femaltikera i sporo innych bzdetów) serio wyszło spoko. No i wartościowe te spotkania były co najważniejsze 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada, 23:44

Mamausia, Aleale, Faelwen90, Rocky lubią tę wiadomość

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • Mamausia Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow dziewczyny ile tu niesamowitych historii.
    Ja- My też swoje przeszliśmy. Najcudowniejszym prezentem od losu jest nasza córeczka najmłodsza,która jest totalną ‚wpadką’. I to,że los nam ją zesłał było od początku czymś niesamowitym. Oboje cudownie to wspominamy, dużo lepiej niż oczekiwania,starania,nadzieję.

Co do teściowej to ja moja bardzo lubię. Co prawda mieszka daleko, to ja złego słowa o niej nie mogę powiedzieć. Nie wtrąca się, nie ustawia, bardzo się stara. Gdy Nas odwiedza dużo pomaga. Stara się być dobra babcią. Bywa trudna,ale swoje w życiu przeszła i widać,że pracuje nad soba.Nigdy nie marudzi i nie narzeka. Myślę,że mogę się nazwać szczęściarą. Mój mąż ma z Mamą swoją relację i mocno wyznacza jej granice,ale to już są ich sprawy.

Ja również jestem w gronie mam z mylnymi przeczuciami co do płci i to w każdej ciąży🙈 z bliźniakami myślałam,że będzie dwóch chłopców, z córcia byłam pewna ,że będzie syn,a teraz bardziej obstawiałam na dziewczynkę. Osobiscie muszę przyznać,że wobec dziewczynek wydaje mi się ,że jestem bardziej wymagająca jako kobieta- Mama, a synka częściej tłumaczę i jestem jednak bardziej wyrozumiała przyznaję.

@Bela co do szkoły rodzenia to ja również nie zdecydowałam,nie wybieram się i to nie dlatego,że będzie to moje 4 dziecko. W żadnej ciąży się na SR nie zdecydowałam. Owszem jak każda Mama chciałam się jak najlepiej przygotować jednak nie czułam takiej potrzeby i chciałam zostawić też przestrzeń dla swojej intuicji. W odpowiedzi każde z moich dzieci było inne,co innego lubiło i każdego uczyłam się i uczę się nadal.

Faelwen90, Oliwka91 lubią tę wiadomość

👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat

👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
    👧🏻 córeczka 2019

6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
    21.12.23 usg puste jajo
    4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965

08.05.2024 II - 11dpo beta 23
    10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
    16.05.2024 - beta 2464
    22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
    24.05.2024 - beta 26709
    28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
    11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa

preg.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 04:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakaś bezsenna noc dziś 🙄

Mi gdzieś tam w głębi ogólnie marzyła się parka. Natomiast przy pierwszym dziecku nie miałam jakichś dużych oczekiwań. Z jednej strony miałam w głowie, że córka chyba jednak zazwyczaj nadaje bardziej na linii z matką, niż syn. Z drugiej strony, która chyba była mi bliższa, miałam takie poczucie, że bardzo chciałabym mieć syna, patrząc na relację jaka mąż ma z ojcem. I widzę w swojej rodzinie, w której na szeroką skalę są prawie same kobiety, że mojemu tacie bardzo brakuje takiej osoby. Wiecie zięć to zięć, to jednak nie syn. I czasami w głupich sprawach typu remont, zrobienie czegoś przy samochodzie widzę, że mój tata nie lubi prosić np. mojego męża o pomoc, bo nie chce mu zawracać głowy, a od strony rodziny męża to wychodzi jakoś naturalnie. Właściwie nie raz już sobie pomyślałam, że jakby się kiedyś udało i drugi też byłby chłopak to też byłoby całkiem zacne grono w domu 😅
    I też zamierzam go wychować tak aby potrafił sobie poradzić w życiu w każdej dziedzinie, nie chciałabym nic kategoryzować. Zamierzam go nauczyć gotować i piec ciasta 😉
    Jedyne czego sie obawiam to, że miałam bardzo mało do czynienia z chłopcami, bo u mnie w rodzinie rodziły się prawie same dziewczynki i nawet nie wiem w co chłopcy się bawią, w ogóle nie ogarniam klimatu samochodów czy pistoletów 😅 Ale cóż, nauczę się 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 05:08

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    👱🏼‍♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%

🧔🏻‍♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
    ——————————————————
    💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
    • 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
    💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
    • 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
    • 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Z perspektywy czasu, wydaje mi się że latwiej mi jest/będzie wychować chłopca, wolę chłopięce zabawy, nie lubię chodzić po sklepach/przebieranek i lalek więc moze tak miało być 😛 uwielbiam dinozaury i pociągi i LEGO (jak mój syn) 🤣
    Jako mama dziewczynki czuję się w obowiązku sprostować stereotyp 😉 po sklepach nie chodzę, zero przebieranek, słoneczko i opaski leżą, do spódnic i sukienek muszę namawiać. Lalek nigdy nie lubiła, za to mamy LEGO, samochody, była fascynacja śmieciarkami i ogólnie tego typu klimaty. Koleżanek ma mało z wyboru, najlepsi przyjaciele od zawsze to chłopcy (którzy zresztą uwielbiają się przebierać 😂).

Murilega lubi tę wiadomość

preg.png
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Jako mama dziewczynki czuję się w obowiązku sprostować stereotyp 😉 po sklepach nie chodzę, zero przebieranek, słoneczko i opaski leżą, do spódnic i sukienek muszę namawiać. Lalek nigdy nie lubiła, za to mamy LEGO, samochody, była fascynacja śmieciarkami i ogólnie tego typu klimaty. Koleżanek ma mało z wyboru, najlepsi przyjaciele od zawsze to chłopcy (którzy zresztą uwielbiają się przebierać 😂).
    Ja wiem wiem, sama taka jestem 😛 ale jest chyba większe prawdopodobieństwo, że dziewczyna będzie lubiła księżniczki i inne rzeczy, których ja nie lubię 😛 przynajmniej tak obserwuje w otoczeniu bliższym i dalszym. Wiadomo że się zdarzają wyjątki i pewnie ogólnie wychodzi, że jest to pół na pół, a reszta to złudzenie 😛
    Limonka26 wrote:
    U mnie jakaś bezsenna noc dziś 🙄

Mi gdzieś tam w głębi ogólnie marzyła się parka. Natomiast przy pierwszym dziecku nie miałam jakichś dużych oczekiwań. Z jednej strony miałam w głowie, że córka chyba jednak zazwyczaj nadaje bardziej na linii z matką, niż syn. Z drugiej strony, która chyba była mi bliższa, miałam takie poczucie, że bardzo chciałabym mieć syna, patrząc na relację jaka mąż ma z ojcem. I widzę w swojej rodzinie, w której na szeroką skalę są prawie same kobiety, że mojemu tacie bardzo brakuje takiej osoby. Wiecie zięć to zięć, to jednak nie syn. I czasami w głupich sprawach typu remont, zrobienie czegoś przy samochodzie widzę, że mój tata nie lubi prosić np. mojego męża o pomoc, bo nie chce mu zawracać głowy, a od strony rodziny męża to wychodzi jakoś naturalnie. Właściwie nie raz już sobie pomyślałam, że jakby się kiedyś udało i drugi też byłby chłopak to też byłoby całkiem zacne grono w domu 😅
    I też zamierzam go wychować tak aby potrafił sobie poradzić w życiu w każdej dziedzinie, nie chciałabym nic kategoryzować. Zamierzam go nauczyć gotować i piec ciasta 😉
    Jedyne czego sie obawiam to, że miałam bardzo mało do czynienia z chłopcami, bo u mnie w rodzinie rodziły się prawie same dziewczynki i nawet nie wiem w co chłopcy się bawią, w ogóle nie ogarniam klimatu samochodów czy pistoletów 😅 Ale cóż, nauczę się 😅

Ja też samochodów nie ogarniam, a zabaw z pistoletami i bronią to nawet nie toleruje. Na szczęście syna na razie nie ciągnie do tego, ale jest jeszcze mały więc nie wiem jak będzie.

A co do relacji z rodzicami, to np ja mam brata, a to ja skręcałam meble i pomagałam tacie w remontach jak byłam nastolatką bo to lubiłam, mój brat w ogóle się nie garnął do tego. A teraz pomaga mój mąż, mój brat dalej nie jest zbyt chętny do takich rzeczy. Dlatego też się bałam relacji z chłopcem, bo mój brat jest taki - ani z mamą ani z tatą się nie trzyma, ale to na pewno charakter, a ja miałam lepsze relacje z mamą, ale teraz relacje mam na równi.

Synka też planuje wychować na takiego co zrobi wszystko, choć czasem mam wrażenie, że za bardzo go wyręczam 🙈 ale pracuje nad tym.
    Mój mąż głównie gotuje u nas w domu, sprzątamy razem, remontujemy razem, jedyne czym ja się nie zajmuje to autem bo jakoś nie ogarniam, mój mąż też az tak nie ogarnia ale lepiej mu to idzie 😛 a mąż nie robi prania z jakiegoś powodu ale jak musi, to włączyć pralkę i suszarkę umie więc nie ma tragedii 😛

Więc to wszystko i tak zależy od charakteru a nie płci, i niby o tym wiem, ale też widzę że w przedszkolu większość dziewczynek przebranych jest za księżniczki, a dla dziewczynek jest spory wybór strojów (mam na myśli starsze grupy, które pewnie już same "decydują" co chcą), a chłopcy to głównie spiderman.
    więc coś w tej płci też musi być, chyba że to jedynie naśladownictwo? 🤔
    Tak samo jak jest bajka psi patrol(której nienawidzę swoją drogą 😛) ale wszystkie dziewczynki jakie znam(z jednym wyjątkiem) chcą byc Skye (różowy), a chłopcy trzema pozostałymi. Ale to pewnie przez wgranie koloru różowego jako koloru dla dziewczynki, bo nieraz słyszałam od 4-LATKA, że chłopcy tego nie mogą, tamtego nie mogą 🤯 (100% przyniesione z przedszkola bo rodzina ma podejście jak ja, że każdy może co chce)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada, 08:15

Limonka26 lubi tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam sama z siebie potworną chłopczycą od początku. Rodzice wybierali mi zabawki jakie chciałam, czyli miałam głównie kolekcje samochodów a pierwsze sukienki zakładane nie na siłę były po epoce glanów w liceum, czyli gdzieś koło 18-19rż 😅 Nie kojarzę żebym kiedyś jakąkolwiek lalkę miała, bardzo lubiłam auta, dinozaury i klocki. Z dziewczęcych rzeczy to jedynie malowałam bardzo dużo. Codziennie jakieś arcydzieło dla mamy musiałam zrobić i miała cała półkę zawaloną laurkami 😀 Z siostrą starszą to raczej mało dziewczęce byłyśmy i dopiero przy młodszej siostrze coś tam mama się dowiedziala więcej o paznokciach, makijażach, włosach bo ona z kolei była fanką i od bardzo młodego wieku hybrydy i makijaze po rodzinie robiła 😄

Co do spania w ciazy to ja śpię na lewym i na prawym ( anatomicznie z prawego małe zagrozenia) a staram się nie spać na płasko, ale to zależy od anatomii i mi np szybko się robi niedobrze na płasko i kręci w głowie. Może mam blisko te główne naczynia jakoś macicy. Jak komuś jest dobrze to chyba bym się mocno nie przejmowała. Z tą utratą przytomności to nie jest aż tak łatwo. Najwyżej można spróbować podkładać poduszki jakoś żeby być chociaż trochę zrotowanym w któraś stronę.

kattalinna, Oliwka91 lubią tę wiadomość

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków

preg.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U mnie chyba wjeżdża to słynne zmęczenie w trzecim trymestrze. Obudziłam się wczoraj po tej 23, ogarnelam, zasnęłam o 1 i spałam do 8 🤣 Trzeba korzystać póki można, bo potem to pełna przespana nocka pewnie dopiero za kilka lat 😜

Czy u Was też jest tyle dziecięcego prania, czy ja przesadziłam? Zrobiłam jakieś 6 pralek i jeszcze drugie tyle przede mną 😱

👧🏼25 👱🏼‍♂️26
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS

🍀21.04 ⏸
    🍀 22.04 beta 49 / 199 / 608 / 5739
    🍀 02.05 Dwa pęcherzyki w macicy
    🍀 15.05 Mamy dwa serduszka ♥️♥️
    🍀 27.06 NIFTY niskie ryzyka 🥺
    🍀 19.07 Synek 🩵 i Córeczka 🩷

💊Euthyrox 100, acard

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uprałam już 62 i odłożyłam ( upiorem jak kiedyś będą potrzebne bo nastawiam się na 56 z moim sredniaczkiem), drugie pranie zrobię 56 i 50-tek i mam tego na 2 pralki slim włącznie z czapeczkami i zostanie mi mycie rzeczy dodatkowych, kocyki, chusty, sciereczki, otulacze, prześcieradła, warstwy ochronne na różne rzeczy, wozek do rozebrania i tego też może być z 5 pralek pewnie bo są to rzeczy obszerne. Pierzecie może warstwę zewnętrzną z nowych fotelików jak i tak będzie wchodził na to otulacz?

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zmęczenie było tylko wczoraj po nieprzespanej w połowie nocy i poszłam spać o 21 I spałam do 7:30. Jakoś nie potrzebuję drzemek w ciągu dnia. Mam nadzieję że potrwa to jak najdłużej. Ja za to jestem team zgaga i wczoraj wreszcie zamiast samobiczowania wybrałam kupienie gaviscona. Trochę boję się lekow w ciazy i wolałam nie brać jak nie musiałam i się przemęczyć, ale jednak ulga bez zgagi jest wiele warta 😀

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF

preg.png
  • Mamausia Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @kattallina moja młodsza córcia też chłopczyca od zawsze. Po bracie z chęcią przejęła zabawki dinozaury,autka ,natomiast wszystkie lalki zostały eksmitowane z domu - nie cierpi! Uwielbia bawić się w dom i rodzinę ,ale do tego służą misie. Kocha też gotowanie,bo Tata jest kucharzem i prowadzimy restauracje ,więc tu wchodzi chęć naśladowania😊

@Nome ja już mam wszystko poprane i wyszła łącznie z kocykami,prześcieradłami ,ubrankami ,ręczniczkami jakieś 7 pełnych pralek 9kilo. U Ciebie razy dwa,więc wierzę ,że może być jeszcze trochę przed Tobą. Tyle,że z ilością ubranek już wiem,że przesadziłam i jeśli mały urodzi się tak długo jak siostra to nie ma szans tego wynosić. Rozmiar 56 służył nam około 10dni 🙈

Co do spania to ja na razie nie odczuwam zmian. Nie potrzebuje dużo snu i regeneruje się szybko. Dostałam wskazania by spać na lewym boku poniewaz są lepsze przepływy,ale śpię różnie i nie kontroluje tego.

kattalinna lubi tę wiadomość

👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat

👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
    👧🏻 córeczka 2019

6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
    21.12.23 usg puste jajo
    4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965

08.05.2024 II - 11dpo beta 23
    10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
    16.05.2024 - beta 2464
    22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
    24.05.2024 - beta 26709
    28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
    11.07.2024 prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamausia wrote:
    Wow dziewczyny ile tu niesamowitych historii.
    Ja- My też swoje przeszliśmy. Najcudowniejszym prezentem od losu jest nasza córeczka najmłodsza,która jest totalną ‚wpadką’. I to,że los nam ją zesłał było od początku czymś niesamowitym. Oboje cudownie to wspominamy, dużo lepiej niż oczekiwania,starania,nadzieję.

Co do teściowej to ja moja bardzo lubię. Co prawda mieszka daleko, to ja złego słowa o niej nie mogę powiedzieć. Nie wtrąca się, nie ustawia, bardzo się stara. Gdy Nas odwiedza dużo pomaga. Stara się być dobra babcią. Bywa trudna,ale swoje w życiu przeszła i widać,że pracuje nad soba.Nigdy nie marudzi i nie narzeka. Myślę,że mogę się nazwać szczęściarą. Mój mąż ma z Mamą swoją relację i mocno wyznacza jej granice,ale to już są ich sprawy.

Ja również jestem w gronie mam z mylnymi przeczuciami co do płci i to w każdej ciąży🙈 z bliźniakami myślałam,że będzie dwóch chłopców, z córcia byłam pewna ,że będzie syn,a teraz bardziej obstawiałam na dziewczynkę. Osobiscie muszę przyznać,że wobec dziewczynek wydaje mi się ,że jestem bardziej wymagająca jako kobieta- Mama, a synka częściej tłumaczę i jestem jednak bardziej wyrozumiała przyznaję.

@Bela co do szkoły rodzenia to ja również nie zdecydowałam,nie wybieram się i to nie dlatego,że będzie to moje 4 dziecko. W żadnej ciąży się na SR nie zdecydowałam. Owszem jak każda Mama chciałam się jak najlepiej przygotować jednak nie czułam takiej potrzeby i chciałam zostawić też przestrzeń dla swojej intuicji. W odpowiedzi każde z moich dzieci było inne,co innego lubiło i każdego uczyłam się i uczę się nadal.

No u mnie w domu tak było z rodzeństwem, że większe wymagania wobec dziewczynek niż chłopców i jako kobieta czuję te skutki w życiu dorosłym 🫣 jestem bardzo wymagająca, bardzo. No i często czułam niesprawiedliwość 🤪

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaqwsx, moja młoda też ciągle coś produkuje plastycznego. Cieszę się i dziwię, bo to nie moja bajka. Już mamy podobny poziom 😉 w dom się nie bawi, ja pamiętam, że też nie lubiłam. Czasem w przedszkolu, z tego co opowiada, ale siłą rzeczy nie znam szczegółów. Jak miała roczek z hakiem to kupiłam jej bobasa z Pepco i to był hit - jedyna lalka, którą się bawiła. Przez 1,5 roku jej dzidziuś jeździł w wózku, był karmiony piersią (to było słodkie), przewijany itd. Na 3 urodziny dostała nową super lalkę i wózek na wypasie - zabawy skończyły się momentalnie...
    Ale żeby nie było, pierwiastek kobiecy jest obecny, o ile na co dzień się nie stroi, to lubi jak coś gdzieś błyszczy, a jak idziemy np. do restauracji to już wyciąga pierścienie, naszyjniki i tiule 🙂 spełnieniem jej marzeń był lakier do paznokci i zestaw do makijażu 🙂 natura to natura 😉

Ja nie ogarniam prania. Dużo tego też mam, ale utknęłam na razie. Może jutro się ruszę i dokończę układanie w komodzie.
    Pranie wózków, pokrowców itd. odkładam na grudzień. Jeśli chodzi o fotelik - jeśli będziemy mieć nowy to nie piorę. Zdejmowanie tapicerki to dla mnie ostateczność 😉 jeśli jednak dotrze do nas obiecany używany, to o ile nie będę miała informacji o upraniu to zrobię to sama. W nowym można ewentualnie powierzchownie potraktować jakimś płynem.

Za dwa miesiące poród. To się nie dzieje 🙈🙉😱

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nomeolvides wrote:
    Dzień dobry!

U mnie chyba wjeżdża to słynne zmęczenie w trzecim trymestrze. Obudziłam się wczoraj po tej 23, ogarnelam, zasnęłam o 1 i spałam do 8 🤣 Trzeba korzystać póki można, bo potem to pełna przespana nocka pewnie dopiero za kilka lat 😜

Czy u Was też jest tyle dziecięcego prania, czy ja przesadziłam? Zrobiłam jakieś 6 pralek i jeszcze drugie tyle przede mną 😱

Ja w ogóle od początku ciąży nie mam całej przespanej nocki więc chyba ja już powoli się przyzwyczajam do tego 😆

Ja dopiero od wtorku zaczynam pranie i już na samą myśl wiem, że będzie tego dużo 🙈 bo jeszcze mam kombinezony do wyprania, kocyki a oprócz tego ciuszki 😁

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    No u mnie w domu tak było z rodzeństwem, że większe wymagania wobec dziewczynek niż chłopców i jako kobieta czuję te skutki w życiu dorosłym 🫣 jestem bardzo wymagająca, bardzo. No i często czułam niesprawiedliwość 🤪
    O właśnie, tego też się obawiam... Jakiś czas temu uświadomiła mnie koleżanka, mająca starsze o kilka lat dzieci, że matki często oczekują więcej od córek. Wtedy jeszcze miałam jedynaczkę więc te oczekiwania siłą rzeczy spadały na nią. Teraz wraca myśl i lęk jak będzie? Nie chcę, żeby czuła się pokrzywdzona. Boję się powielania błędów mojej mamy, a wiem, że to bardzo realne zagrożenie. Dużo pracy na pewno przede mną.

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    O właśnie, tego też się obawiam... Jakiś czas temu uświadomiła mnie koleżanka, mająca starsze o kilka lat dzieci, że matki często oczekują więcej od córek. Wtedy jeszcze miałam jedynaczkę więc te oczekiwania siłą rzeczy spadały na nią. Teraz wraca myśl i lęk jak będzie? Nie chcę, żeby czuła się pokrzywdzona. Boję się powielania błędów mojej mamy, a wiem, że to bardzo realne zagrożenie. Dużo pracy na pewno przede mną.

Trzymam kciuki ✊🏻 ja myślę, że przez to, że będzie córeczka i wiem jak często synowie się wyręczani przez matki to na pewno nie będę wymagać od niej więcej niż jak bym wymagała od syna. Jeśli miałabym mieć więcej dzieci to będą traktowani sprawiedliwie. To jest dla mnie priorytet 😁

Ale właśnie te wyręczanie synów nie jest dobre. Spotykałam się z różnymi facetami i większość to właśnie widać, że była wyręczana i później myślą, że ich dziewczyna/ żona to będzie zastępować mamę i za nich sprzątać, gotować i wszystko ogarniać 🫣 Na szczęście zakończyłam takie związki i mój mąż jest przeciwieństwem bo innego męża bym nie chciała 😁

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    🔜 19.11 KTG + wizyta
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • Karolka89 Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, na wstępu życzę każdej milego dnia 🫶🫶🫶🫶🫶 trochę cieplejszego bo w Bydgoszczy jest 5st i bardzo zimno brrr🌬🌥.

Jak już wcześniej wspominałam wyżej. Jestem w 31tc i od jakiś 2 tyg zauważyłam z 3x po przebudzeniu porannym zielone uplalawy gęstego śluzu.... Nic mnie nie boli, wszystko jest w porządku ale zastanawiam się czy do szpitala nie jechac ....

Teraz nie wiem czy to znak , że siara dostala się do wód płodowych czy infekcja bakteryjną, która jest niebezpieczna dla płodu.

Dodam jeszcze , że mam szczelinę z hemoroidami i ropniem, biore lek Cycle3forte wiec pomaga .
    I co miesięczny wynik moczu - liczne bakterie bądź nieliczne .

Proszę o pomoc 🤜🫶

👩🏽 Ja 35 lat
    Od zawsze plamienia na 10dni , 7 dni przed miesiączką .
    Pierwsza niespodziewana ciąża 06.2021r. zakończona - nie pojawiło się💔, wyłyżeczkowanie 16.07.21r.
    Od Tego momentu starania .
    05.05.2023r. podjęcie decyzji o klinice niepłodności. GAMETA BYDGOSZCZ
    % endometriozy.
    07.2023r. - Histeroskopia , biopsja : zapalenie endometrium.
    AMH -2,47/ Monitoring ✔️ cykle 30-31

👦Mąż 37lat
    zdrów jak 🐟
    Plemniczki żywe-pracusie ✔️
    Kariotyp prawidłowy męski-wynik 46,XY.

( Start IVF/ICSI kwiecień 2024
    Zaczynamy :
    - 2x dziennie ( rano wieczorem )Estrofem)

02.05.2024r. Niespodziewane dwie kreski✔️✔️
    04.05.2024r Beta HCG 218mIU/ml
    06.05.2024r. Beta HCG 748 mIU/ml
    08.05.2024r.Beta HCG 2011 mlu/ml
    🩺 22.05.2024r. 6t4d MAMY <3
    preg.png
  • KINGA89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karolka89 Ty to biegiem jedz do szpitala a nie tutaj zadajesz pytanie. To brzmi przerażająco, co piszesz!

Karolka89, ultramaryna_, Holibka lubią tę wiadomość

preg.png

event.png
  • potforzasta Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka zdecydowanie już dawno powinnaś tam być w sensie na sorze

Karolka89, ultramaryna_, Holibka lubią tę wiadomość

Hashimoto, niedoczynność, PCOS, insulinooporność
    13.05 Beta 4788
    20.05 7t5d mamy ❤️

17.07 15 t 120g dzidziusia💙
    01.08 16t5d 160g synek💙
    29.08 21t3d 350g 💙
    01.10. 25t4d 800g💙
    23.10. 28t5d 1250g💙
    13.11. 31t5d 1950g💙
    Leoś
    preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: 3 listopada, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka89 to zdecydowanie trzeba szybko wyleczyć...

Ale zjazd zaliczyłam. Rano się pochwaliłam że senna nie jestem itp za to pierwszy raz w życiu zaliczyłam zjazd psychiczny i to bez powodu. Trochę mnie mąż wkurzył, ale nie jakoś szczególnie i jak zaczęłam płakać tak przestałam po godzinie dopiero jak zasnęłam z tego wszystkiego 😂 Myślałam że mnie hormony aż tak bardzo nie będą dotyczeć, ale jednak dałam piękny popis bycia w ciąży. Tyle dobrego że teraz nie czuję absolutnie żadnych negatywnych emocji, więc chyba musiałam się w taki sposób oczyścić 😀

Karolka89 lubi tę wiadomość

👩26🧔26
    3x inseminacje
    4x IVF

preg.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ