Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Holibka ja to już się zastanawiam jak będę ratować wszystko przed tą fontanną 😂 Serio myślałam że ona się pojawia tak w 2-3msc życia 😀 No nic, muszę się zaopatrzyć żeby jakieś ręczniczki rzucać.
Cieszę się że Tymek daje Ci trochę pospać I spisuje się jako odciągacz mleka. Teraz przetrwać jeszcze 2-3 dni i będzie cudownie z mlekiem i z cyklem dnia zapewne bo wydaje się bardzo grzeczny 🥺
Smutno mi trochę że mogłabym teraz mieć święty spokój i się wyspać a od dłuższego czasu śpię fatalnie. Za dnia nie jestem w stanie za to w nocy budziłam się dzisiaj z 5 razy do 3 i koło 3 dałam spokój i poszłam do innego pokoju se posiedzieć i później jeść. Dobrze ze udało się koło 6 zasnąć bo wstałam jakbym chora była 😂 oczywiście kot grubas leżał na mnie, żeby poza brzuchem bolało mnie też biodro. Jednak jest średnio empatyczny 😀
Kinga89 to ja się spodziewałam po sobie jedzenia w nocy bo nawet przed ciążą jak wstawałam o 4 do pracy to porządne śniadanie wjeżdżało, tak nigdy nie spodziewałam się po sobie bezsennosci w nocy. Mój sen był perfekcyjny 😀 Ciaza lubi namieszać
No cudowne jest to ciumkanie dzieci. Jaki to smieszny i rozluźniający dźwięk 😂 Naciesze się nim póki nie będzie efektów bólowych do tego na brodawce 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2024, 08:56
-
I zrobiłyście mi smaka na dyrosa 😅 Ale takiego sałatkowego nie w postaci zupy. Może zrobię sobie szybką wersję dziś. 😂
Nome, cudownie że jesteście w domu!
Holibka i Potworzasta trzymam kciuki by jutro Was wypuścili na święta do domku. ❤️Zaqwsx lubi tę wiadomość
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
3.01 USG - 2.77kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Zaqwsx, ja czasami zapominam ze jestem z 3-4 tyg dalej i jak poczytam objawy to zaczynam sobie wkręcać coś 😅 I w ogóle to wooow podziwiam szczerze za listę potraw na święta 🫢
Holibka, dzisiaj spróbuję dorwać test, bo to jest coś ewidentnie mocno zaraźliwego, ale chyba dość szybko mija na szczęście 🙏🏼 Ale czuję że już jest zdecydowanie lepiej 💪🏼
Podkoszulka, o rany to Ci się szykuje pokaźna wigilia 🙈 Ale dobrze, że się tak ustawiłaś z gotowaniem przynajmniej 🙃 Mimo wszystko dużo siły życzę 🙉
WNM, piękny opis porodu, kurczę naprawdę fajnie się to czyta 🤍
Potforzasta trzymam kciuki z całej siły żeby te cysty się zmniejszyły 🥺
E_welka, u mnie też jest sporo takiego dziwnego śluzu ostatnio, może to taki etap po prostu? Lekarz na wizycie też mi nic nie mówił 🙂 No i znam z forum przypadek, gdzie dziewczynie czop odchodził 4 tygodnie zanim urodziła, więc jakoś mnie to uspokaja 😂
Milvaaa u nas też pod koniec listopada wjechała kolejna karta ciąży, bo skończyło się miejsce 😝 Mówiłam, że mój lekarz pewnie niewiele ma takich pacjentek 🙈
Moi teściowie też tak nad nami skaczą, czasami jest to już nie do wytrzymania 🙈 To są ludzie raczej starej daty z przekonaniem, że kobieta prawie nie siedzi przy stole tylko skacze dookoła wszystkich. Straszne i co najgorsze, nie do przepracowania, bo już próbowałam będąc u nich 🫠 Mam wrażenie, że za każdym razem przeżywają szok jak widzą, że u nas np. ja siedzę przy stole a mąż im ogarnia kawę i kroi ciasto 😆Zaqwsx, Podkoszulka, kknn, Stokrotkkka, Holibka, Aleale, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
44cs - udało się 🤍
——————————————————
▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
▪️ II IVF:
• FET❄️4BA- 5tc💔
• FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
🍀Nasze słoneczko jest już z nami ☀️🧑🧑🧒 -
Holibka wrote:@Eny spoko że dołączyłaś
Faktycznie mamy spoko atmosferę, wydaje się całkiem wspierająca
@Jakasienka mój synu też był wciśnięty twarzą w łożysko i ciężko było o jakieś ładne fotki z USG. Identycznie jak u Ciebie. A z planem porodu masz sensowne podejście. Może po prostu napisz to na czym ci zależy - na informowaniu.
@Gumcia nie wiem jak to jest z tym pobytem dziecka z rodzicem, ale szczerze to nie chce teraz nawet myśleć o opcji powrotu do szpitala. Aż mnie wzdryga na samą myśl. A mojej grypy już w zasadzie nie ma w sensie objawów. Jakieś resztki wydzieliny w zatokach, ale to i po zwykłym przeziębieniu utrzymuje się jeszcze jakiś czas. Jutro kończę kurację i rano zapytam pediatrów czy mogę w końcu chodzić bez maseczki przy Tymku.
Gumcia kciuki zaciśnięte, aby tym razem planowa cc była faktycznie w wyznaczonym terminie 🫶
Na fb wrzuciłam filmik, na którym słychać i widać jak syn je i przełyka. W ogóle to musiałam poprosić położną o pomoc w przystawieniu go w nocy. Tak mi nabrzmiały piersi, że otoczki sutków stały się twarde. Nawet ręczne ściąganie pokarmu nie pomogło. Finalnie pomogła zmiana pozycji do karmienia.
@Beza jak się macie?
@potforzasta jak nastrój?
@Leniwe.Kluski a jak u Ciebie sytuacja?kattalinna, Aleale lubią tę wiadomość
-
Potforzasta z dobrze ze Leoś grzecznie wcina. Myślę że w poniedziałek już śladu nie będzie. Ważne że nabiera coraz więcej sił, a na święta zdążycie wyjść do domu.
Limonka26 ja trochę teściów prowokuje mowiac czego to mój mąż nie robi ( często naciągam trochę fakty) bo mnie śmieszy takie zdziwienie na twarzy. Szkoda tylko ze to nie idzie w parze z prawdą i w rzeczywistości ciężko go przestawić na to że mężczyzna też powinien gotować, sprzątać. Z dzieckiem mu luzów nie dam. Wprowadzam bunt bo to on całe studia zaczynał temat dzieci ( też chciałam ale on dużo marzył 😂).
Odkryłam że moja ostatnia zgaga gigant + sikanie co 5 minut i przeczyszczanie się było efektem antybiotyku. Dzisiaj drugą dawkę wzięłam i mimo że jest łagodny to powtórka z rozrywki. Już czuje jak rozrywa mi gardło i jelita 😓 No nic, trzeba to trzeba...potforzasta, Podkoszulka, Stokrotkkka, Holibka lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny dajecie tyle wsparcia ze ja nie wiem co bym bez was zrobiła.
Modlę się o to moje dziecię non stop no kiedyś musi być dobrze i u mnie tyle lat starań ciąża chwilami lepiej nie mówić a teraz jeszcze to, więc kiedy jak nie teraz ma się poprawić wszystko?
Jesteście skarbnica wiedzy i mega dużym wsparciem dziękuję że was mam♥️Rocky, kattalinna, Domi.Nika, Stokrotkkka, _Aliya_, kinia982, Aleale lubią tę wiadomość
-
potforzasta wrote:Dzięki dziewczyny dajecie tyle wsparcia ze ja nie wiem co bym bez was zrobiła.
Modlę się o to moje dziecię non stop no kiedyś musi być dobrze i u mnie tyle lat starań ciąża chwilami lepiej nie mówić a teraz jeszcze to, więc kiedy jak nie teraz ma się poprawić wszystko?
Jesteście skarbnica wiedzy i mega dużym wsparciem dziękuję że was mam♥️
Dobrze kojarzę że Twoja siostra też jest w ciazy? Kiedy ona ma termin? -
Zaqwsx wrote:Potforzasta owoc waszych starań ma się dobrze i sobie ciumka grzecznie. Nawet nie wie że lekarze chcą mu się lepiej przyjrzeć. Na pewno chętnie byłby z wami już w domku, ale w szpitalu wiadomo jak jest, nikt nie wypuści dziecka gdy nawet minimalnie coś się dzieje.
Dobrze kojarzę że Twoja siostra też jest w ciazy? Kiedy ona ma termin?Holibka, kinia982, Aleale, Ottioli lubią tę wiadomość
-
potforzasta wrote:Dobrze tylko wtedy poroniła a w dniu mojego porodu ogłosiła znowu radosną nowinę i termin ma na sierpnia już jej poleciłam nasze forum wiadomo że sierpniowy wątek ale jednak bez tego forum u mnie by się nie obeszło. No dzisiaj 1 raz cyca ciumkał z jednego ładnie szło a z drugiego bardzo się denerwował bo chyba nic mu nie poszło. Zaraz siadam do laktatora a potem znowu małego przystawie.
No niestety po porodzie to jest rozkręcanie machiny mlecznej. Każda z nas będzie to przechodzić 🥲
_Aliya_ super ze pospałaś, mimo przerwy 😀 -
Zaqwsx wrote:Biedna. Bardzo współczuję. Dobrze że się udało zajść z ciaze i rzeczywiście na tym forum znajdzie wsparcie.
No niestety po porodzie to jest rozkręcanie machiny mlecznej. Każda z nas będzie to przechodzić 🥲
_Aliya_ super ze pospałaś, mimo przerwy 😀kattalinna, Murilega, Holibka, Aleale, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Hejka,
@potforzasta, głowa do góry! Trzymam kciuki z Leosia! Widziałam tutaj dużo pozytywnych historii, że jakieś torbiele były i się wchłonęły.
U mnie niestety stan psiaka bez poprawy. Pomimo wprowadzonych leków co 3h jest gnanie na spacer, ech. Chcemy poczekać jeszcze czy inny lek zadziała i jeśli nie, to pewnie będziemy gnać na jakiś dyżur. Apetyt mimo wszystko dopisuje więc to chyba nie może być coś strasznego. Jestem załamana. -
Potforzasta to aby tym razem wszystko było super u siostry 🤞
Yowelin jak jest apetyt to może potrzebuję jeszcze chwili żeby wszystko wróciło do normy? Apetyt to dobry wyznacznik samopoczucia u zwierzęcia...potforzasta lubi tę wiadomość
-
W końcu udało mi się zrobić zdjęcia! Niedzielny chwalipost
https://zapodaj.net/plik-fgygQaH3Wx
https://zapodaj.net/plik-wfjlHI2Sgh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2024, 11:35
potforzasta, KINGA89, Zaqwsx, kattalinna, Murilega, Domi.Nika, Belo, kknn, _Aliya_, Limonka26, Podkoszulka, Wiara Nadzieja Miłość, Sarst, Holibka, kinia982, Beza27, Stokrotkkka, Hello123, Aleale, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, Ottioli, E_welka88 lubią tę wiadomość
-
kattalinna wrote:Rocky, cudny! Jaki to ścieg i jakie wymiary?
Robiłam mchem - włóczka drops baby merino, poszło chyba 12 motków i wyszedł 100x120, więc dość spory 🙂kattalinna lubi tę wiadomość
-
@Rocky ale pięknie wykonany - i ta naszywka 😍
U mnie mała też zazwyczaj pozasłaniania rączkami, nóżkami i jeszcze łożyskiem, ale tyle tych USG było, że udało się akurat uchwycić chociaż kawałek buzi. Najlepsze mamy z trzecich prenatalnych, ale lekarka mocno się starała i aż cztery podejścia robiła. Bardzo jestem ciekawa jak będzie wyglądała, bo niby na tych z USG wydaje się, że podobna do mnie, ale ja jedyne podobieństwo jakie widzę to może w nosku 😀
https://zapodaj.net/plik-IC7JS1fIUp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2024, 12:11
Belo, Rocky, Zaqwsx, Podkoszulka, Sarst, kattalinna, Holibka, Stokrotkkka, ultramaryna_, Liyss🧚🏻, Ottioli, Gumcia1989 lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
Zaqwsx, to był zupełny przypadek 🤣🤷♀️ Byłam na wizycie i przed doktorkiem zawsze mam wywiad u położnej, wyniki itd. I tam zapytała mnie, czy mogłabym uczestniczyć, bo szukają pacjentki w wysokiej ciąży do dzisiaj 😅 No ja nie umiem w takie rzeczy, więc się zgodziłam, ale myślałam, że o zdjęcia chodzi na fb/ig/stronę itd. Ta sama położna wkręciła mnie w prenatalne w ramach kursu, jakoś dobrze nam się rozmawia, bardzo fajna dziewczyna 😊
Kattalinna, jak będzie filmik już dostępny, to wrzucę Wam na fb, ciekawa jestem, co z tego wyjdzie 🤣
Ewelka, z tego co czytałam na forum, to często czopy odchodzą tygodniami, więc podejdź na spokojnie i obserwuj 🫂 Ale że to 35tc to może skonsultuj się z lekarzem, może niech sprawdzi szyjkę?
Rocky, wow, jaka piękna robota 😍 Talent masz! 👍Rocky, Domi.Nika, Zaqwsx, kattalinna, Holibka, Ottioli lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!