X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Termin STYCZEŃ 2025
Odpowiedz

Termin STYCZEŃ 2025

Oceń ten wątek:
  • Stokrotkkka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaqwsx wrote:
    Stokrotkkka już niedługo przynajmniej hormony pociążowe zejdą, wtedy łatwiej będzie na wszystko popatrzeć z boku I się zdystansować.
    Jak adaptacja w nowym miejscu zamieszkania?
    Szczerze to tęsknię za starym mieszkaniem i taką totalną prywatności. Oczywiście doceniam to, że do momentu wyremontowania naszego segmentu możemy tutaj mieszkać i najprawdopodobniej będę mogła gdzieś wyjść sama bo będzie opieka nad malcem ale jestem introwertykiem i potrzebuję czasu 😅
    Oprócz tego jak byłam w szpitalu to mój mąż zajął się przewozem pozostałych rzeczy więc jak wróciłam to zastałam totalny bałagan xd nie powiem trochę się wkurzyłam ale codziennie na ile mamy sił ogarniamy to i myślę, że najpóźniej jutro już 99% rzeczy powinno trafić na swoje miejsce 😁 mąż mnie ostrzegał, że tak będzie ale co innego słyszeć co innego zobaczyć 😆
    Z ogromnych plusów to nie muszę się martwić o jedzenie - padło tylko pytanie czy muszę trzymać jakąś dietę a teściowa robi przepyszne obiady 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:41

Domi.Nika lubi tę wiadomość

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaqwsx wszystko z córką ok, przebadali ją od razu po porodzie i też było ok 😀

Datę z OM miałam 02.01 z USG 30.12 więc przez to, że nie było różnicy ponad tydzień gin mówił, że mam patrzeć na termin z OM. Ja w cyklu, w którym zaszłam miałam owulację w 10 dniu nie 14 tak jak zawsze.

Ahh te małe charakterki 😆

A Ty ogólnie jak się czujesz w roli mamy?

Domi.Nika lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Jakasienka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Fermina

Fermina ogromne gratulacje 🥳
    Piękny, świadomy poród 🙂

pierwsza ciąża: córeczka - sierpień 2022

druga ciąża:
    10.05 pozytywny test
    14.05 bHCG 663 (17 DPO)
    17.05 bHCG 3039
    28.05 jest serduszko! (6+1 z USG)

preg.png
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss czuje się świetnie w roli mamy. Zdecydowanie jest to coś do czego słusznie dążyłam. Jednak ciężko mi wyobrazić sobie życia bez dziecka a teraz jak je mam to zastanawiam się jak mogłam bez niego żyć. Szybko miłość wjechała.

Dostaliśmy wypis a siedzę i ryczę bo bilirubina jest 10.3 a inny doktor mówił że nas wypisze jak będzie poniżej 10. Dzisiaj jest dyżur i jest jakaś doktor która pierwszy raz widzę i mówi łamanym polskim...

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    Kacperek ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png
  • Domi.Nika Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaqwsx przytulam mocno. Wiem ze jest Ci trudno. Co to oznacza ? Wyjdziecie czy nie ? Czy ta bilirubina jest za wysoka ? (Byłam w tym miejscu; tylko 2go dnia pobytu w szpitalu) dzielnie znosisz cały pobyt.

Jakasienka a drażnisz stopki ? Mój syn tez odpływa i drażnię stopki czasami. Tez jest z tych „drobniejszych” chłopak i powiem że czuje lekka presję.

Liyss fajnie ze się odezwałaś :) super że mąż ogarnia! U nas niestety na sale się nie załapaliśmy rodzinna :( mega szkoda bo to ze szkoda. Ale super ze wam się udało.

age.png
  • KINGA89 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @LeniweKluski, tak, te odgłosy są czasami takie, że zrywam się na równe nogi, bo wydaje mi się, że się krztusi.

@Holibka, brzmię lepiej, bo i nieco lepiej się czuje. Coś tam śpię, niewiele jak na moje potrzeby, ale jednak.

@Ilona, zły stan dna oka jest ewidentny wskazaniem do odejścia od sn. Dziwna tą okulistka, moim zdaniem zawaliła sprawę, a ty koniecznie idź gdzie indziej, niech wypiszą jednoznaczna opinie.

Holibka lubi tę wiadomość

Synek 29.12.2024.
  • Zaqwsx Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi.Nika właśnie chodzi o to że wychodzę do domu, ale nie ufam tej lekarce. Nie znam jej a tamten lekarz mi się podobal, z ttm że go nie ma dzisiaj. Wolałabym żeby on dal mi wypis, wtedy hym się czuła pewnie.
    Ale maz już sprawdziliśmy wytyczne i mamy lekki "zapas" żeby mały mógł odbić. Będziemy obserwować w domu. Wracam do kota. Czas zacząć się cieszyć

👩98🧔98👶+🐈
    3x inseminacje
    4x IVF
    12 transferowanych zarodków
    Kacperek ur 5.01.2025 (40+0)56cm 3770g ❤️

event.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zaqwsx my wychodziliśmy z bilirubiną ponad 11 w dniu wypisu. Tak to tylko tu zostawię ;) Nie martw się na zapas i ciesz wypisem :)

U mnie dziś gorszy poranek. Pobudki na karmienie co 1,5h max. Tymek musiał chyba podkoksować. Kusiło mnie zostawienie go na łóżku między nami, oj kusiło ;)

age.png

age.png
  • Mamausia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Wpadam na chwilkę☺️ zaczynamy przygotowanie do cc. Jestem już wykąpana i w koszuli. Maz w drodze ,a cała reszta rodziny nic nie wie,więc będą mieć niespodziankę.

Jestem ogormnie podekscytowań jakby to był pierwszy raz🥺❤️ i właśnie dziś do mnie naprawdę dotarło,że będziemy mieli synka!!

Poproszę o kciuki i ciepłe myśli,choć co by miało pójść nie tak🥰

Zaqwsx, Yowelin lubią tę wiadomość

👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat

👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
    👧🏻 córeczka 2019

6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
    21.12.23 usg puste jajo
    4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965

08.05.2024 II - 11dpo beta 23
    10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
    16.05.2024 - beta 2464
    22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
    24.05.2024 - beta 26709
    28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
    11.07.2024 I prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
    10.01.2025 Planowane cc , Czekamy na Ciebie Synku

preg.png
  • Nomeolvides Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Holibka u nas podobnie ranek wyglądał. Karmienie o 6:30, potem o 8, 9:30 i 10:30 znowu. Do tego giga problem z zaśnięciem i jak już usunęli to zaraz się znowu wybudzali. Tak sobie myślę czy nie wchodzimy w ten pierwszy skok rozwojowy.

U nas też te dźwięki są niesamowite. Syn jest mistrzem w udawaniu pterodaktyla. Też czasem wydają takie dźwięki jakby się krztusili i wtedy się zrywam z łóżka. Córcia jakoś tak śmiesznie zawodzi, do tego stękanie jakby wyciskali 200 kg na siłce.

Powiedzcie jak wygląda u Was usypianie na drzemki? Moje dzieci usypiają głównie na piersi i to jest największy pewnik zaśnięcia na te 2,5h. Synka jeszcze potrafię jakoś uśpić bez piersi - głaszcze po czółku i nosku i szuszam, ewentualnie bujam się z nim na rękach i odleci po jakimś czasie, ale tej małej flądry nie umiem ululać, chyba że przyśnie w chuście.

Mamausia kciuki ogromne!
    Fermina gratulacje!
    Liyss super że się odezwałaś ☺️ Trzymam kciuki za ogarnięcie tematu karmienia w najlepszy dla Was sposób no i żeby ten ból przeszedł jak najszybciej!
    Zaqwsx u nas też bilirubina w dniu wypisu była wyższa niż u Was, na pewno wsyztsko będzie okej a wy w końcu będziecie się cieszyć soba w domku 🥺

👧🏼+👱🏼‍♂️+👶🏼+👶🏼+🐕
    Starania od 06.2023
    Niedoczynność tarczycy / IO / PCOS / brak owulacji

🍀21.04 ⏸ 🍀16.12 👶🏼🩷👶🏼🩵

age.png
‹‹ 713 714 715 716 717
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ