Termin STYCZEŃ 2025
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaqwsx wrote:Stokrotkkka już niedługo przynajmniej hormony pociążowe zejdą, wtedy łatwiej będzie na wszystko popatrzeć z boku I się zdystansować.
Jak adaptacja w nowym miejscu zamieszkania?
Oprócz tego jak byłam w szpitalu to mój mąż zajął się przewozem pozostałych rzeczy więc jak wróciłam to zastałam totalny bałagan xd nie powiem trochę się wkurzyłam ale codziennie na ile mamy sił ogarniamy to i myślę, że najpóźniej jutro już 99% rzeczy powinno trafić na swoje miejsce 😁 mąż mnie ostrzegał, że tak będzie ale co innego słyszeć co innego zobaczyć 😆
Z ogromnych plusów to nie muszę się martwić o jedzenie - padło tylko pytanie czy muszę trzymać jakąś dietę a teściowa robi przepyszne obiady 😋Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:41
Domi.Nika lubi tę wiadomość
-
Zaqwsx wszystko z córką ok, przebadali ją od razu po porodzie i też było ok 😀
Datę z OM miałam 02.01 z USG 30.12 więc przez to, że nie było różnicy ponad tydzień gin mówił, że mam patrzeć na termin z OM. Ja w cyklu, w którym zaszłam miałam owulację w 10 dniu nie 14 tak jak zawsze.
Ahh te małe charakterki 😆
A Ty ogólnie jak się czujesz w roli mamy?Domi.Nika lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Liyss czuje się świetnie w roli mamy. Zdecydowanie jest to coś do czego słusznie dążyłam. Jednak ciężko mi wyobrazić sobie życia bez dziecka a teraz jak je mam to zastanawiam się jak mogłam bez niego żyć. Szybko miłość wjechała.
Dostaliśmy wypis a siedzę i ryczę bo bilirubina jest 10.3 a inny doktor mówił że nas wypisze jak będzie poniżej 10. Dzisiaj jest dyżur i jest jakaś doktor która pierwszy raz widzę i mówi łamanym polskim... -
Zaqwsx przytulam mocno. Wiem ze jest Ci trudno. Co to oznacza ? Wyjdziecie czy nie ? Czy ta bilirubina jest za wysoka ? (Byłam w tym miejscu; tylko 2go dnia pobytu w szpitalu) dzielnie znosisz cały pobyt.
Jakasienka a drażnisz stopki ? Mój syn tez odpływa i drażnię stopki czasami. Tez jest z tych „drobniejszych” chłopak i powiem że czuje lekka presję.
Liyss fajnie ze się odezwałaś super że mąż ogarnia! U nas niestety na sale się nie załapaliśmy rodzinna mega szkoda bo to ze szkoda. Ale super ze wam się udało. -
@LeniweKluski, tak, te odgłosy są czasami takie, że zrywam się na równe nogi, bo wydaje mi się, że się krztusi.
@Holibka, brzmię lepiej, bo i nieco lepiej się czuje. Coś tam śpię, niewiele jak na moje potrzeby, ale jednak.
@Ilona, zły stan dna oka jest ewidentny wskazaniem do odejścia od sn. Dziwna tą okulistka, moim zdaniem zawaliła sprawę, a ty koniecznie idź gdzie indziej, niech wypiszą jednoznaczna opinie.Holibka lubi tę wiadomość
Synek 29.12.2024. -
Domi.Nika właśnie chodzi o to że wychodzę do domu, ale nie ufam tej lekarce. Nie znam jej a tamten lekarz mi się podobal, z ttm że go nie ma dzisiaj. Wolałabym żeby on dal mi wypis, wtedy hym się czuła pewnie.
Ale maz już sprawdziliśmy wytyczne i mamy lekki "zapas" żeby mały mógł odbić. Będziemy obserwować w domu. Wracam do kota. Czas zacząć się cieszyć -
@Zaqwsx my wychodziliśmy z bilirubiną ponad 11 w dniu wypisu. Tak to tylko tu zostawię Nie martw się na zapas i ciesz wypisem
U mnie dziś gorszy poranek. Pobudki na karmienie co 1,5h max. Tymek musiał chyba podkoksować. Kusiło mnie zostawienie go na łóżku między nami, oj kusiło
-
Dzień dobry,
Wpadam na chwilkę☺️ zaczynamy przygotowanie do cc. Jestem już wykąpana i w koszuli. Maz w drodze ,a cała reszta rodziny nic nie wie,więc będą mieć niespodziankę.
Jestem ogormnie podekscytowań jakby to był pierwszy raz🥺❤️ i właśnie dziś do mnie naprawdę dotarło,że będziemy mieli synka!!
Poproszę o kciuki i ciepłe myśli,choć co by miało pójść nie tak🥰
Zaqwsx, Yowelin lubią tę wiadomość
👩🏼 37 lat 🧔🏻41 lat
👦🏼👧🏼 bliźniaki 2012
👧🏻 córeczka 2019
6.12.23 II 10dpo - beta 10 ,dobre przyrosty
21.12.23 usg puste jajo
4.01.24 indukcja - poronienie 💔beta 52965
08.05.2024 II - 11dpo beta 23
10.05.2024 beta 98💚progesteron 52,80ng
16.05.2024 - beta 2464
22.05.2024 - 1 usg 'tylko' pęcherzyk ciążowy
24.05.2024 - beta 26709
28.05.2024 wizyta mamy wyczekane ❤
11.07.2024 I prenatalne 7,5cm zdrowego bobasa
10.01.2025 Planowane cc , Czekamy na Ciebie Synku
-
Dzień dobry!
Holibka u nas podobnie ranek wyglądał. Karmienie o 6:30, potem o 8, 9:30 i 10:30 znowu. Do tego giga problem z zaśnięciem i jak już usunęli to zaraz się znowu wybudzali. Tak sobie myślę czy nie wchodzimy w ten pierwszy skok rozwojowy.
U nas też te dźwięki są niesamowite. Syn jest mistrzem w udawaniu pterodaktyla. Też czasem wydają takie dźwięki jakby się krztusili i wtedy się zrywam z łóżka. Córcia jakoś tak śmiesznie zawodzi, do tego stękanie jakby wyciskali 200 kg na siłce.
Powiedzcie jak wygląda u Was usypianie na drzemki? Moje dzieci usypiają głównie na piersi i to jest największy pewnik zaśnięcia na te 2,5h. Synka jeszcze potrafię jakoś uśpić bez piersi - głaszcze po czółku i nosku i szuszam, ewentualnie bujam się z nim na rękach i odleci po jakimś czasie, ale tej małej flądry nie umiem ululać, chyba że przyśnie w chuście.
Mamausia kciuki ogromne!
Fermina gratulacje!
Liyss super że się odezwałaś ☺️ Trzymam kciuki za ogarnięcie tematu karmienia w najlepszy dla Was sposób no i żeby ten ból przeszedł jak najszybciej!
Zaqwsx u nas też bilirubina w dniu wypisu była wyższa niż u Was, na pewno wsyztsko będzie okej a wy w końcu będziecie się cieszyć soba w domku 🥺
-