trójmiasto łączy się:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja rodziłam w 2015 i w maju 2017 w Wojewódzkim i jestem bardzo zadowolona. Chociaż moje porody to były ekspresówki, bo przy córce pierwszy skurcz chwycił mnie ok 16, a 18.40 urodzona, a syn pierwszy skurcz ok 12.30, a urodzony 14.20 ale położne super!
No i przede wszystkim z tego co się orientuję, Wojewódzki jako jedyny robi bardzo dużo badań, usg przez ciemiączko, usg brzuszka, inne nie robią... -
Mogę już wypowiedzieć się na temat Redłowa. 05.12 urodziłam tam córeczkę. To był mój 4 poród, każdy był w innym szpitalu. Dla mnie Redłowo REWELACJA, zarówno porodówka (byłam tam o 24 po odejściu wód a córcia urodziła się o 11:10, więc 11 godzin) jak i oddział noworodkowy. Opieka rewelacyjna, jak o 8 małej spadło tętno, od razu przyszła położna, którą mąż zawołał,tel do lekarza i decyzja- więcej nie czekamy na rozwój-oksytocyna,jeśli jeszcze raz spadnie to na cc, co chwilę lekarz przychodził monitorować sytuację, położna tez co chwilę była, po spadku tętna ja się poryczałam, lekarz przychodził pożartować,żeby mi trochę choć humor poprawić , na szczęście obeszło się bez cc. Ja rodziłam w sali z wanną , wprawdzie z niej nie skorzystałam, bo wolałam prysznic, ale była do dyspozycji. Sam oddział noworodkowy tez niczego sobie, ja byłam na sali 3 osobowej, łazienka w sali, więc nie trzeba chodzić na korytarz. Jedyny minus to odwiedziny. Jak ja byłam to było strasznie duzo porodów, dziewczyny leżały z maluchami na patologii i czekały az się zwolnią miejsca po wypisach, w związku z tym w mikołajki szans na odwiedziny po południu marne, nie mieściły się łóżeczka za szybą i były poza pokojem na oddziale.
Dla mnie najlepszy szpital w jakim rodziłam -
Dzień Dobry.
Za miesiąc mam zamiar rodzić w Wejherowie, czy są tu Mamy, które mają doświadczenia z tego roku? Chętnie poczytam. -
Cześć, ja z kolei wybieram się do Wojewódzkiego w Gdańsku, czy któraś z mam ma jakieś świeże info na temat tego szpitala? Interesuje mnie przede wszystkim jak wspominacie podejście personelu do rodzącej i jak w rzeczywistości wygląda dostęp do ZOP-u oraz do innych form łagodzenia bólu, ochrona krocza i ewentualnie wybór pozycji w 2 etapie porodu. Pozdrawiam:)
-
Witajcie !
Dzisiaj startuje Tydzień Pieluchy Wielorazowej. Zapraszam do wydarzenia na fb. Jest tam mnóstwo informacji oraz konkursów z wieloma nagrodami.
https://www.facebook.com/Tydzie%C5%84-Pieluchy-Wielorazowej-298376324026378/
Pozdrawiam
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Paja wrote:To masz chyba najświeższe info Chętnie posłucham, jeżeli chciałabyś się podzielić wrażeniami
-
Z tego co słyszałam to podobno część oddziału jest wyremontowana a część nie i zależy gdzie jest miejsce tam się trafia. W tej wyremontowanej części ponoć łazienki w salach i ogólnie ładnie. Liczę też na miłą położną bo słyszałam opinie że pomagają itp. ale to jak widać różnie
-