trójmiasto łączy się:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się na Swismed zdecyduję na 99%, nie widzę siebie rodzącej w państwowym szpitalu, poprostu nie. Znam sporo osób co tam rodziło i były zadowolonę i wszystko wspominają w samych pozytywach. Może jest jakaś kobitka na forum, która już tam rodziła??
-
Prymaza wrote:Ja się na Swismed zdecyduję na 99%, nie widzę siebie rodzącej w państwowym szpitalu, poprostu nie. Znam sporo osób co tam rodziło i były zadowolonę i wszystko wspominają w samych pozytywach. Może jest jakaś kobitka na forum, która już tam rodziła??
-
nick nieaktualnyEva0507 wrote:Ja sie zastanawiam .. Tylko nie wiem czy nie lepiej na klinicznej wykupić pokój i mieć prywatna położna i tam rodzic bo na to samo wyjdzie a maluch będzie otoczony opieka w razie w
A to na klinicznej można miec prywatną położną?? I wcześniej pokój zamówić?
Bo ja słyszałam ze od jakiegoś czasu w całym trójmieście nie ma takiej mozliwosci zeby mieć swoja położna, a jeśli chodzi o pokoje, to zalezy od obłożenia w danym dniu. -
Prymaza wrote:Ja się na Swismed zdecyduję na 99%, nie widzę siebie rodzącej w państwowym szpitalu, poprostu nie. Znam sporo osób co tam rodziło i były zadowolonę i wszystko wspominają w samych pozytywach. Może jest jakaś kobitka na forum, która już tam rodziła??
Hey szpital sam w sobie piekny , ale jak jakiś problem z dzieckiem zaraz po porodzie wywioza je do innych szpitali to co wiem , a bylam raz z koleżanką na KTG i nie zapomnę krzyku kobiety rodzącej za tysiące hehehe , a do tego gin przyszedł i zagadalam co to za krzyk lekarz mówi niech mamusia wie co to poród , a nie wszystko gładko heheheeh
-
Ia rodziłam w Wojewódzkim i sprawdziłam tam Patologie bo z krwawieniem trafilam w 38tc i położne super kobitki uwijaly sie jak mrówki , a porodowka co do położnych też super bo po cesarce byłam pomogły sie umyć ubrać chodź ja jak zawsze wszystko Sama , ale sie nie dało te kilka dub wspominam super i jeśli Bóg da drugą ciążę to poród też tam !!!
A te wszystkie złe opinie robimy my same co chcemy od szpitali , które NFZ ma pod sobą no nie ma szpitala gdzie by sie krzywda nie stała .....wiec jaki nie wybierzesz coś się złego stało czy za NZF czy Płatny Swismed -
No ale poród jak poród, tu krzyczysz i tu krzyczysz więc nie rozumiem. Ty trafisz na fajną zmianę, ktos inny na masakryczną, a w Swiss przynajmniej dobrze Cię będą traktowa. Co do tego jak coś dzieje się z dzieckiem, z tego co wiem to tylko Zaspa i Kliniczna ma specjalistyczne oddziały noworodkowe, super wyspecjalizowane, więc czy będziesz rodzić w Wojewódzkim, Swissmedzie, Wejherowie czy Redłowie i tak wszystkie "nie miłe przypadki" karetką "N" jadą albo na Zaspę albo na Kliniczną.
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Prymaza wrote:No ale poród jak poród, tu krzyczysz i tu krzyczysz więc nie rozumiem. Ty trafisz na fajną zmianę, ktos inny na masakryczną, a w Swiss przynajmniej dobrze Cię będą traktowa. Co do tego jak coś dzieje się z dzieckiem, z tego co wiem to tylko Zaspa i Kliniczna ma specjalistyczne oddziały noworodkowe, super wyspecjalizowane, więc czy będziesz rodzić w Wojewódzkim, Swissmedzie, Wejherowie czy Redłowie i tak wszystkie "nie miłe przypadki" karetką "N" jadą albo na Zaspę albo na Kliniczną.
Kochana co do zmiany ja obskoczylam wszystkie zmiany wie nie mogę narzekać , ale wiadomo ile ludzi tyle opini i sytuacji i to w kazdym szpitalu ! -
NaamaH6669 wrote:Dziewczyny, co myślicie o Swissmedzie? Poważnie rozważam...
Chwalicie Zaspę, a ja o Zaspie słyszałam takie historie, że włos się jeży + ta ostatnia sprawa z mediów, gdzie dziecko umarło, bo nikomu nie spieszyło się z cesarką... brrrr -
Prymaza wrote:Postanowiłam już na 100%, że Swissmed, nawet poród naturalny, bez znieczulenia aby Bóg dał żeby dotrwać do 38 tygodnia. W każdym Szpitalu sa jakieś dziwne przypadki, a to dziecko co zmarło to z Zaspy?
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Nowe-informacje-w-sprawie-smierci-dziecka-w-gdanskim-szpitalu-n81365.html -
Prymaza wrote:Postanowiłam już na 100%, że Swissmed, nawet poród naturalny, bez znieczulenia aby Bóg dał żeby dotrwać do 38 tygodnia. W każdym Szpitalu sa jakieś dziwne przypadki
-
Gosiak wrote:Tak, z Zaspy.
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Nowe-informacje-w-sprawie-smierci-dziecka-w-gdanskim-szpitalu-n81365.html
O Matusiu, normalnie strach sie bać...wybaczcie ale naprawdę nie szkoda mi tej kasy na poród w prywatnym szpitalu...ehh im bliżej finału tym bardziej się stresuję
Oczywiście wszystko później powiem i chętnie poopowiadam
Witaj Mamadomina! Dużo dopbrego słyszelismy o WojewódzkimMamadomina lubi tę wiadomość