trójmiasto łączy się:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie! Ja prawdopodobnie od października będę mieszkać w Gdyni. Poszukuję dobrego lekarza, który poprowadzi dalej moją ciążę i szkoły rodzenia, bo chcielibyśmy z mężem mniej więcej październik/listopad pójść. Jeśli możecie mi coś polecić, będę wdzięczna
-
olcia23 wrote:Czesc dziewczynki
Jestem z Gdańska, do lekarza chodzę prywatnie do dr. Januszewskiej. Planuję poród w Klinicznym. Wiecie coś o szkole rodzenia tam? czy mogą uczęszczać do niej nawte osoby, które nie są zameldowane?
Też chodzę do dr Januszewskiej i polecam a rodzić będę w Wojewódzkim:)
-
Vel wrote:Wczoraj już pisałam o tym u Nas w Lutówkach generalnie najlepszy jest PODOBNO doktor Dariusz Doering we Wrzeszczu na grunwaldzkiej i niby nigdy sie nie myli co do określania płci dzieciątka i ma jeden z najlepszych usg w trojmiescie, koszt wizyty 260zł ze wszystkim, z plytka itp
http://www.doering-usg.pl/
a ja polecam pojechać 30 sierpnia do rumii na bezpłatne usg 4d i sesje zdjeciowa
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/rumia-30-sierpnia/
a co do rodzenia to napewno na klinicznej jest najgorsza opieka pod wzgledem podejscia, slyszalam że polozne nie pokazuja nawet jak karmic piersia pierwszy raz itp.. a na zaspie podobno miłe panie sa i tak dalej.. ale w mojej rodzinie wszyscy rodzili sie zdrowo na klinicznej, lacznie ze mna, najwiecej kobiet jednak decyduje sie na kliniczna (wg rankingow np) i najmniej historii o tym miejscu złych słyszałam, pozatym że karaluchy wiec chyba może i w słabej atmosferze ale mimo wszystko najbezpieczniej jest rodzić własnie tam...
A tak na koniec to witam jestem z gdanska, mieszkam we wrzeszczu od zawsze
Po kolejkach jakie widziałam w alfie na przymorzu na takie darmowe usg do raczej podziękuję
Ja właśnie czytałam o Doeringu, ale właśnie - wszedzi pisza w stylu "podobno jest super, podobno zawsze dobrze okresla płeć" itp a nie znalazłam opinii w stylu" "tak, byłąm u niego i z własnego doświadczenia polecam" Chyba jednak pojdziemy do niego, bo nie znalazłam alternatywy tylko muszę przedzwonic do gabinetu i upewnić się że nie będzie problemu żeby zabrać też moją dwuletnią córcię... bo to głownie dla niej cała ta akcja, żeby mogła zobaczyć siostrzyczkę
-
lithe123 wrote:Po kolejkach jakie widziałam w alfie na przymorzu na takie darmowe usg do raczej podziękuję
Ja właśnie czytałam o Doeringu, ale właśnie - wszedzi pisza w stylu "podobno jest super, podobno zawsze dobrze okresla płeć" itp a nie znalazłam opinii w stylu" "tak, byłąm u niego i z własnego doświadczenia polecam" Chyba jednak pojdziemy do niego, bo nie znalazłam alternatywy tylko muszę przedzwonic do gabinetu i upewnić się że nie będzie problemu żeby zabrać też moją dwuletnią córcię... bo to głownie dla niej cała ta akcja, żeby mogła zobaczyć siostrzyczkę
Ja widzialam opinie że "byłam, polecam" trzeba dobrze różne fora potrzepać, chociażby na trójmiescie i chyba na kafaterii
kolejkach w alfie? wydaje mi sie, ze akcja byla tylko w auchanie na szczesliwej w zeszlym roku, a kiedy ja w alfie widzialas??
Nastka to jestesmy sąsiadkami ja jestem róg Partyzantów z Topolową
isabelle szukasz gina prywatnie czy na NFZ ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 13:07
-
Lithe123 - byłam u Doeringa i polecam bardzo. Owszem nie myli się jeśli chodzi o płeć. Miałam nadzieje na syna i pamiętam jak w 22 tygodniu ciąży powiedział: córka. Pytałam czy może coś tam jej jeszcze wyrosnąć to mi odpowiedział, że jeśli okaże się, że syn to on zwija interes.
Ponadto poszłam do niego w 39 tygodniu ciąży i jako jedyny stwierdził, że nie zostawi mnie na weekend samą w domu, bez opieki lekarza ponieważ to już końcówka ciąży a moje dziecko waży jedynie 2230g. Dał skierowanie do szpitala i naprawdę się przejął moim stanem. Mało tego - pamiętał mnie jeszcze z wizyty w 22 tygodniu i pytał czemu jeszcze nie urodziłam.
Ma prywatny gabinet, jedziesz windą na piętro 1 (lub schodami) w lewo, w prawo i na samym końcu po prawej stronie są drzwi do poczekalni do jego gabinetu. Ja robiłam usg za 140 zł, bo nie zależało mi na płytce a zdjęcie 4D i tak dostałam w "gratisie".Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 13:46
-
lithe123 wrote:Ano widziałam
Generalnie co roku jest jakos w maju, zawsze dzikie tłumy.
HA! ale to jest co innego ! generalnie idea jest pewnie ta sama ale akcje są dwie różne
to sie nazywa inaczej
tylko nie ma jeszcze z Rumią i 30 sierpnia zdjecia ale tu jest szczegolowe info
http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/rumia-30-sierpnia/
tłumow pewnie sie nie da uniknac ale ja spróbuje przyjsc szybciej, u lekarza sie czeka wiec sie przyzwyczailam a w sumie chyba wartoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 15:25
-
Nalka wrote:Lithe123 - byłam u Doeringa i polecam bardzo. Owszem nie myli się jeśli chodzi o płeć. Miałam nadzieje na syna i pamiętam jak w 22 tygodniu ciąży powiedział: córka. Pytałam czy może coś tam jej jeszcze wyrosnąć to mi odpowiedział, że jeśli okaże się, że syn to on zwija interes.
Ponadto poszłam do niego w 39 tygodniu ciąży i jako jedyny stwierdził, że nie zostawi mnie na weekend samą w domu, bez opieki lekarza ponieważ to już końcówka ciąży a moje dziecko waży jedynie 2230g. Dał skierowanie do szpitala i naprawdę się przejął moim stanem. Mało tego - pamiętał mnie jeszcze z wizyty w 22 tygodniu i pytał czemu jeszcze nie urodziłam.
Ma prywatny gabinet, jedziesz windą na piętro 1 (lub schodami) w lewo, w prawo i na samym końcu po prawej stronie są drzwi do poczekalni do jego gabinetu. Ja robiłam usg za 140 zł, bo nie zależało mi na płytce a zdjęcie 4D i tak dostałam w "gratisie".
-
Nalka wrote:Nic nie płaciłam, ta szkoła jest za darmo. Dlatego trzeba się szybko do nich dobijać.
-
Nalka wrote:Numer do szkoły rodzenia na morenie: (58) 340 72 94
-
Dziewczyny ile czekacie na wizyte do Doeringa ? i czy któras orientuje sie czy on teraz przyjmuje czy na urlopie? Chce sie zapisac i zastanawiam sie czy da rade w przyszlym tygodniu
i cena zwyklego USG z okresleniem plci to ile wynosi? -
nastka151 wrote:Vel ja tez partyzantow wiec faktycznie sasiadki
hehe no to moze sie nawet znamy ale fajnie ja jestem 51
i widze że z tarczycą masz problem jak i ja, mi wyszla dopiero w 11 tygodniu ciazy i udalo mi sie dostac na NFZ do UCK, cudem!! bo obskoczylam wszystkich endo w Gdansku a oni mi, ze terminy od 2017
i tez jestes lew jak i ja mój jest skorpionem a termin widze masz w urodziny mojej mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 10:54
-
Vel wrote:Dziewczyny ile czekacie na wizyte do Doeringa ? i czy któras orientuje sie czy on teraz przyjmuje czy na urlopie? Chce sie zapisac i zastanawiam sie czy da rade w przyszlym tygodniu
i cena zwyklego USG z okresleniem plci to ile wynosi? -
nick nieaktualnyZ tego co wiem Doering nie zapisuje na dluzej niz tydzien bo uwaza ze kazda babka ma takie same szanse i jest to swietne. Dzieki temu jak dzwobisz na poczatku tyg to napewno dostaniesz sie w tym tygodniu. Nam okreslil plec w 13 tygodniu! I sie skubany nie pomylil:)
-
Dzieki za info, zadzwonie w przyszlym tygodniu, z tego co wiem on na urlopie, zobaczymy czy faktycznie i jak tak to na ile
Mamadomina wrote:Hej dziewczyny mam pytanue czy ktoras z Was ma L4 placone przez zus? Ciekawam bardzo ile sie czeka
ja pobieram z zusu zasiłek chorobowy po ustaniu zatrudnienia po wygasnieciu umowy o prace w ciagu 14 dni dostalam zwolnienie na 30dni od ginki, zawiozlam do zusu z formularzem i swiadectwem pracy i dostalam normalnie przed 10tym tak jak powinnam dostac wyplate
czyli czekałam około 30dni bo zawiozlam wszystko do Zusu jakos tak w drugim tygodniu lipca albo pierwszym, a wyplate dostalam chyba 6 albo 8 sierpnia, ustawowo oni maja 30dni na wyplate
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 17:04
Mamadomina lubi tę wiadomość
-
Vel wrote:hehe no to moze sie nawet znamy ale fajnie ja jestem 51
i widze że z tarczycą masz problem jak i ja, mi wyszla dopiero w 11 tygodniu ciazy i udalo mi sie dostac na NFZ do UCK, cudem!! bo obskoczylam wszystkich endo w Gdansku a oni mi, ze terminy od 2017
i tez jestes lew jak i ja mój jest skorpionem a termin widze masz w urodziny mojej mamy