X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne trójmiasto łączy się:)
Odpowiedz

trójmiasto łączy się:)

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Ja prawdopodobnie od października będę mieszkać w Gdyni. Poszukuję dobrego lekarza, który poprowadzi dalej moją ciążę i szkoły rodzenia, bo chcielibyśmy z mężem mniej więcej październik/listopad pójść. Jeśli możecie mi coś polecić, będę wdzięczna :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia23 wrote:
    Czesc dziewczynki :)

Jestem z Gdańska, do lekarza chodzę prywatnie do dr. Januszewskiej. Planuję poród w Klinicznym. Wiecie coś o szkole rodzenia tam? czy mogą uczęszczać do niej nawte osoby, które nie są zameldowane?

Też chodzę do dr Januszewskiej i polecam a rodzić będę w Wojewódzkim:)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Vel z mojej dzielnicy jestes ja rez od urodzenia z wrzeszcza

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Wczoraj już pisałam o tym u Nas w Lutówkach :) generalnie najlepszy jest PODOBNO doktor Dariusz Doering we Wrzeszczu na grunwaldzkiej i niby nigdy sie nie myli co do określania płci dzieciątka i ma jeden z najlepszych usg w trojmiescie, koszt wizyty 260zł ze wszystkim, z plytka itp

http://www.doering-usg.pl/

a ja polecam pojechać 30 sierpnia do rumii na bezpłatne usg 4d i sesje zdjeciowa :)

http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/rumia-30-sierpnia/

a co do rodzenia to napewno na klinicznej jest najgorsza opieka pod wzgledem podejscia, slyszalam że polozne nie pokazuja nawet jak karmic piersia pierwszy raz itp.. a na zaspie podobno miłe panie sa i tak dalej.. ale w mojej rodzinie wszyscy rodzili sie zdrowo na klinicznej, lacznie ze mna, najwiecej kobiet jednak decyduje sie na kliniczna (wg rankingow np) i najmniej historii o tym miejscu złych słyszałam, pozatym że karaluchy :P wiec chyba może i w słabej atmosferze ale mimo wszystko najbezpieczniej jest rodzić własnie tam...

A tak na koniec to witam :P jestem z gdanska, mieszkam we wrzeszczu od zawsze :)

Po kolejkach jakie widziałam w alfie na przymorzu na takie darmowe usg do raczej podziękuję ;)

Ja właśnie czytałam o Doeringu, ale właśnie - wszedzi pisza w stylu "podobno jest super, podobno zawsze dobrze okresla płeć" itp a nie znalazłam opinii w stylu" "tak, byłąm u niego i z własnego doświadczenia polecam" :) Chyba jednak pojdziemy do niego, bo nie znalazłam alternatywy tylko muszę przedzwonic do gabinetu i upewnić się że nie będzie problemu żeby zabrać też moją dwuletnią córcię... bo to głownie dla niej cała ta akcja, żeby mogła zobaczyć siostrzyczkę :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Po kolejkach jakie widziałam w alfie na przymorzu na takie darmowe usg do raczej podziękuję ;)

Ja właśnie czytałam o Doeringu, ale właśnie - wszedzi pisza w stylu "podobno jest super, podobno zawsze dobrze okresla płeć" itp a nie znalazłam opinii w stylu" "tak, byłąm u niego i z własnego doświadczenia polecam" :) Chyba jednak pojdziemy do niego, bo nie znalazłam alternatywy tylko muszę przedzwonic do gabinetu i upewnić się że nie będzie problemu żeby zabrać też moją dwuletnią córcię... bo to głownie dla niej cała ta akcja, żeby mogła zobaczyć siostrzyczkę :)

Ja widzialam opinie że "byłam, polecam" trzeba dobrze różne fora potrzepać, chociażby na trójmiescie i chyba na kafaterii

kolejkach w alfie? wydaje mi sie, ze akcja byla tylko w auchanie na szczesliwej w zeszlym roku, a kiedy ja w alfie widzialas?? :P

Nastka to jestesmy sąsiadkami :) ja jestem róg Partyzantów z Topolową :)

isabelle szukasz gina prywatnie czy na NFZ ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 13:07

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    kolejkach w alfie? wydaje mi sie, ze akcja byla tylko w auchanie na szczesliwej w zeszlym roku, a kiedy ja w alfie widzialas?? :P

Ano widziałam :)
    ALFA_MAMA_PLAKAT_2mniejszy.jpg
    Generalnie co roku jest jakos w maju, zawsze dzikie tłumy.

Nalka lubi tę wiadomość

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lithe123 - byłam u Doeringa i polecam bardzo. Owszem nie myli się jeśli chodzi o płeć. Miałam nadzieje na syna i pamiętam jak w 22 tygodniu ciąży powiedział: córka. Pytałam czy może coś tam jej jeszcze wyrosnąć to mi odpowiedział, że jeśli okaże się, że syn to on zwija interes. ;)

Ponadto poszłam do niego w 39 tygodniu ciąży i jako jedyny stwierdził, że nie zostawi mnie na weekend samą w domu, bez opieki lekarza ponieważ to już końcówka ciąży a moje dziecko waży jedynie 2230g. Dał skierowanie do szpitala i naprawdę się przejął moim stanem. Mało tego - pamiętał mnie jeszcze z wizyty w 22 tygodniu i pytał czemu jeszcze nie urodziłam. ;)

Ma prywatny gabinet, jedziesz windą na piętro 1 (lub schodami) w lewo, w prawo i na samym końcu po prawej stronie są drzwi do poczekalni do jego gabinetu. Ja robiłam usg za 140 zł, bo nie zależało mi na płytce a zdjęcie 4D i tak dostałam w "gratisie". :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 13:46

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Ano widziałam :)
    Generalnie co roku jest jakos w maju, zawsze dzikie tłumy.

HA! ale to jest co innego ! :D generalnie idea jest pewnie ta sama ale akcje są dwie różne :P

to sie nazywa inaczej

szczesliwa-mama-07102013.jpg

tylko nie ma jeszcze z Rumią i 30 sierpnia zdjecia ale tu jest szczegolowe info :P

http://www.szczesliwe.macierzynstwo.pl/wydarzenie/rumia-30-sierpnia/

tłumow pewnie sie nie da uniknac ale ja spróbuje przyjsc szybciej, u lekarza sie czeka wiec sie przyzwyczailam :P a w sumie chyba warto

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 15:25

zjk3p18.png

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Lithe123 - byłam u Doeringa i polecam bardzo. Owszem nie myli się jeśli chodzi o płeć. Miałam nadzieje na syna i pamiętam jak w 22 tygodniu ciąży powiedział: córka. Pytałam czy może coś tam jej jeszcze wyrosnąć to mi odpowiedział, że jeśli okaże się, że syn to on zwija interes. ;)

Ponadto poszłam do niego w 39 tygodniu ciąży i jako jedyny stwierdził, że nie zostawi mnie na weekend samą w domu, bez opieki lekarza ponieważ to już końcówka ciąży a moje dziecko waży jedynie 2230g. Dał skierowanie do szpitala i naprawdę się przejął moim stanem. Mało tego - pamiętał mnie jeszcze z wizyty w 22 tygodniu i pytał czemu jeszcze nie urodziłam. ;)

Ma prywatny gabinet, jedziesz windą na piętro 1 (lub schodami) w lewo, w prawo i na samym końcu po prawej stronie są drzwi do poczekalni do jego gabinetu. Ja robiłam usg za 140 zł, bo nie zależało mi na płytce a zdjęcie 4D i tak dostałam w "gratisie". :)
    Dzięki kochana za dokłądny opis, przekonałaś mnie :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Nic nie płaciłam, ta szkoła jest za darmo. :) Dlatego trzeba się szybko do nich dobijać.
    witajcie ja tez jestem z gdańska wcześniej z wrzeszcza tam chodzę nadal do lekarza a mieszkam obecnie na morenie chciałam was prosić o namiar na szkołe rodzenia na morenie jestem juz mama 4,5 latka więc szkoła blisko domu była by idealna :), ja wcześniej rodziłam na Zaspie i ciągle sie zastanawiam czy tam nie wrócę , zastanawiam się gdyż mój syn urodził się w 8 miesiącu z dużymi problemami i nie wiem czy mam siłe wrócić do tego samego miejsca ale zaspe wspominam rewelacyjnie bardzo mi tam wszyscy pomogli Dr Pilarczyk uratowała życie mojego syna a potem zdrowie o które dbała jeszcze przez rok położne i lekarze wspierali a oddział wczeniaków ma fantastyczną obsade która zajmuje sie cudownie dzieciaczkami i daje dużo swobody mamą ale i tatą choć sama teraz zastanawiam sie nad Wojewódzkim, szkoda tylko że nie ma tam Dr Pilarczyk ... w razie czego..

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Nalka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Numer do szkoły rodzenia na morenie: (58) 340 72 94 :)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • madziad Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Numer do szkoły rodzenia na morenie: (58) 340 72 94 :)
    serdecznie dziękuje :)

37218bc88ec301f1022932c8ee636f84.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• Vel Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile czekacie na wizyte do Doeringa ? i czy któras orientuje sie czy on teraz przyjmuje czy na urlopie? Chce sie zapisac i zastanawiam sie czy da rade w przyszlym tygodniu

i cena zwyklego USG z okresleniem plci to ile wynosi? :)

zjk3p18.png

• nastka151 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel ja tez partyzantow wiec faktycznie sasiadki :)

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Vel ja tez partyzantow wiec faktycznie sasiadki :)

hehe no to moze sie nawet znamy :) :) ale fajnie :) ja jestem 51 :)

i widze że z tarczycą masz problem jak i ja, mi wyszla dopiero w 11 tygodniu ciazy i udalo mi sie dostac na NFZ do UCK, cudem!! bo obskoczylam wszystkich endo w Gdansku a oni mi, ze terminy od 2017 :/

i tez jestes lew jak i ja :) mój jest skorpionem :) a termin widze masz w urodziny mojej mamy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 10:54

zjk3p18.png

• Nalka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    Dziewczyny ile czekacie na wizyte do Doeringa ? i czy któras orientuje sie czy on teraz przyjmuje czy na urlopie? Chce sie zapisac i zastanawiam sie czy da rade w przyszlym tygodniu

i cena zwyklego USG z okresleniem plci to ile wynosi? :)
    Vel przecież pisałam trochę wyżej.. 140 zł. Ja praktycznie nie czekałam, zazwyczaj w tym samym tygodniu jest możliwa wizyta.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem Doering nie zapisuje na dluzej niz tydzien bo uwaza ze kazda babka ma takie same szanse :) i jest to swietne. Dzieki temu jak dzwobisz na poczatku tyg to napewno dostaniesz sie w tym tygodniu. Nam okreslil plec w 13 tygodniu! I sie skubany nie pomylil:)

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam pytanue czy ktoras z Was ma L4 placone przez zus? Ciekawam bardzo ile sie czeka

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Vel Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info, zadzwonie w przyszlym tygodniu, z tego co wiem on na urlopie, zobaczymy czy faktycznie i jak tak to na ile :)

Mamadomina wrote:
    Hej dziewczyny mam pytanue czy ktoras z Was ma L4 placone przez zus? Ciekawam bardzo ile sie czeka

ja pobieram z zusu zasiłek chorobowy po ustaniu zatrudnienia :) po wygasnieciu umowy o prace w ciagu 14 dni dostalam zwolnienie na 30dni od ginki, zawiozlam do zusu z formularzem i swiadectwem pracy i dostalam normalnie przed 10tym tak jak powinnam dostac wyplate

czyli czekałam około 30dni bo zawiozlam wszystko do Zusu jakos tak w drugim tygodniu lipca albo pierwszym, a wyplate dostalam chyba 6 albo 8 sierpnia, ustawowo oni maja 30dni na wyplate :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 17:04

Mamadomina lubi tę wiadomość

zjk3p18.png

• lithe123 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vel wrote:
    hehe no to moze sie nawet znamy :) :) ale fajnie :) ja jestem 51 :)

i widze że z tarczycą masz problem jak i ja, mi wyszla dopiero w 11 tygodniu ciazy i udalo mi sie dostac na NFZ do UCK, cudem!! bo obskoczylam wszystkich endo w Gdansku a oni mi, ze terminy od 2017 :/

i tez jestes lew jak i ja :) mój jest skorpionem :) a termin widze masz w urodziny mojej mamy :)
    A jakie wyniki miałaś? Mi problem z tarczycą wyszedl dopiero w 18 tyg, przedtem wyniki miałam ok.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ