Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze nie rodzimy.
Skurcze są co 5 min, ale nie tak intensywne, więc spokojnie. Zalecenie teściówki - pójść się położyć i spróbować się zdrzemnąć. Jak będą takie że postawią mnie na baczność, to wtedy pojedziemy.
Chociaż istnieje szansa, że do rana będzie po. No nic. Zjadłam trzy parówki i dwie kromki razowca. Idę się położyć. Mam nadzieję, że pośpię.estrella, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Kochane, tak szybko się mnie nie pozbędziecie...
Ja choćbym miała na rzęsach chodzić ze zmęczenia, to codziennie będę na forum. Nawet Tv nie muszę włączać, ale forum od rana. Nie zawsze odpowiadam od razu, bo lubię nadrobić i odpisywać po kolei, ale jak coś to zawsze znajdę czas żeby chociaż dobranoc czy dzień dobry powiedzieć - to znak że jestem, czytam, będę odpisywaćMatleena, Owca123, estrella, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, Myszko ale dajesz nam emocje
Pierwsza Październikowa Mama urodziła wczoraj córeczkę 30+4 tc. Cesarskie cięcie, mała oddycha samodzielnie.
Byłam w szoku jak to przeczytałam wczoraj wiecie? Ja ma przeczucia, że rozpakuję się miesiąc wcześniej i moja mama też wczoraj tak powiedziała, że daje mi jeszcze miesiąc półtora i mała będzie z nami, czyli co? czas spiąć pośladki i szykować wszystko!małaMyszka, estrella, gosiunia lubią tę wiadomość
Robimy drugiego Dziedzica
-
Co Ty mówisz?!!!
O matko, miała jakieś problemy czy coś? Jeny to strasznie szybko. Oby jej mała była zdrowa i silna.
Ja dzisiaj może okna umyję...
Tak po cichu liczyłam, że te trzy wczorajsze prania spadną na M. ale jednak ja je ściągnę i może poprasuję...
No nic... Było mega boskiez rana, więc troszkę pomagamy małemu. Być może to ostatni na jakiś czas hehehehehehe
Teraz tylko czekamy...Owca123, estrella, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość
-
Cześć!
Wiedźma, ale news z ranaOby dziewczyny miały sie zdrowo!
Rzeczywiscie mozna zacząć sie "bać", ze każdej z nas poród juz tuż tuż. Ja chciałabym wytrzymać do 37-38 tyg i mam nadzieje, ze mała nie bedzie sie spieszyćw 35 tyg przeprowadzamy sie, wiec muszę miec czas na urządzenie kącika dla Hani
No ale to ona zdecyduje.
Miłego dnia dziewczyny! Oby upał był jednak dzis łaskawy...estrella, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Dostała skurczy i zapalenie się jakieś wdało, dlatego lekarz stwierdził, że lepiej już małą wyciągać, mała jest silna i daje sobie radę więc miejmy nadzieję, że już tak zostanie
Owca123, estrella, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Myszko trzymam za słowo... będę niecierpliwie czekać na Twoje barwne relacje z pierwszych tygodni macierzyństwaja myślałam, że dziś przeczytam o narodzinach Sebastianka, a ten mały uparciuch wciąż nie wychodzi
Oooo dziewczyny też się odezwały więc może nie będzie tak źle i nasz wątek przetrwa
Wiedźma skoro intuicja podpowiada Ci szybszy poród to ja bym wszystko szybciej przygotowała... chyba że później mąż ogarnie co trzebaJa na mojego w tej kwestii nie liczę.
Postanowiłam sobie, że dziś posprzątam mieszkanko ale coś mi od rana sił brakuje... Niby spałam lepiej niż poprzedniej nocy, a jestem bardziej zmęczona. Może jak trochę odpocznę to siły nadejdą, a jeśli nie to ogarnę tylko sypialnię bo prawdopodobnie stolarz dziś przywiezie komodę
Miłego i chłodnego dnia!Owca123, gosiunia, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Estella ciuszki już mam wszystkie ale pewnie coś jeszcze dokupię
Wózek zamawiamy pod koniec sierpnia, no chyba, że za tydzień zostanie nam tyle z wypłatybo za tydzień musimy kupić pralkę, B. dostanie spłatę za holiday więc liczymy po cichu na ok 800 funtów, zobaczymy, materac i pościel też do końca sierpnia chcę mieć zamówione, jutro prawdopodobnie robię zamówienie w aptece, a reszta to już tak "przy okazji". Lista zakupów cały czas przy mnie w torebce
jak zabraknie jakiejś pierdoły to B. dokupi a jak nie on to moja mama
estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
Hej. Dawno się nie oddzywalam bo mało czasu. Myszko 3mam kciuki za szybki poród
reszcie życzę donoszonego rozwiązania
Ja jestem mamą skrajnego wczesniaka (29tc+5dz) i może nie jest lekko. Łatwo i przyjemnie. Inaczej wyobrażałam sobie macierzyństwo. Ale nie ma co gdybac. Każdego dnia dziękujemy Bogu za to ze Dominik żyje. Bo może dzień albo dwa gdybym później miała usg nie byłoby go z nami. Prawda ze długa droga przed nami. Masa specjalistow. Pewnie rehabilitacja. Jednak póki co odpukac jest ok. Gdyby nie to ze mały lubi sobie złapać bezdech. A do tego bierze żelazo bo jak większość wcześniaków ma anemie a żelazo powoduje problemy z kupa. To jest straszne jak się taki maluch męczy. Ake wytrwalismy tyle wytrwamy dalej. A mamy juz skończone 4 mce urodzeniowe korygująca nie mamy jeszcze nawet dwóch. Waga 4010g i po wt kontroli w poradni patologii noworodka dr kazała juz rozszerzac dieta.
Pozdrawiamy.estrella, Owca123, Natka88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiedźma czyli nie jest tak źle
myślę, że we wrześniu będziesz miała wszystko gotowe
ja też chciałabym jakoś w pierwszej połowie września mieć wszystko ogarnięte. Jutro mamy zamówić wózek i fotelik, może też łóżeczko... Wszystkie apteczne rzeczy już mam kupione, muszę dokupić tylko pieluchy, chusteczki i kosmetyki oraz malutkie ubranka na 56
no i szafę oraz komodę ale to pod koniec sierpnia... jak przyjdzie łóżeczko to skręcimy wszystko razem
Magdalena właśnie ostatnio myślałam co u Was słychać... najważniejsze, że Dominik jest z Wami, dzięki Waszej miłości jakoś pokonacie wszystkie trudności, wierzę, że wszystko będzie dobrze!gosiunia, Magda_lena88, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
wow ale się tu dzieje
myszko pamiętaj trzymam kciuki za szybki bezproblemowy poród
Ty kochana to chyba nawet z porodówki będziesz pisaćpołożna do Ciebie proszę przeć a Ty chwilkę tylko koleżanką napiszę
miłego dnia dziewczyny już Was nadrabiamOwca123, estrella, małaMyszka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
nick nieaktualnyMatleena ja też tak zawsze robię
jak mój mąż komentuje, że po co mi kolejna czapeczka to zaczynam mówić do Kingi, żeby się nie martwiła bo tata się nie zna, a mama i tak jej kupi to co uważa za potrzebne
Jak tam Myszko sytuacja? Wytrzymasz do jutra tak jak postanowiłaś?
Udało mi się już ogarnąć salon, sypialnię i przedpokój, teraz zabieram się za kuchnię i na tym dziś skończędziwna jestem, upał na maksa, a ja nie mogę spokojnie usiedzieć... Wciąż sobie wynajduję zajęcia
Matleena, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuchnia też już ogarnięta, teraz odpoczywam i czekam na męża
Ja dziś po tym sprzątaniu wyglądam okropnie więc jedyne o czym marze to kąpiel... Ludziom bym się w tym stanie wstydziła pokazaćJutro czeka mnie cały dzień poza domem więc dziś jeszcze wanna, a później kanapa
Owca123, małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość