X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wesoła porodówka
Odpowiedz

Wesoła porodówka

Oceń ten wątek:
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 03:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do domu...

gosiunia lubi tę wiadomość

Alexander
    6 czerwca 2017, 3320, 55 cm, 10 pkt
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    11 sierpnia 2015, 3370, 55 cm, 10 pkt
    967b64d0e6.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nadrobię Was jak tylko będę mogła.

Jestem padnięta.

Od godz. 9 zaczynamy pracę będę mało aktywna.
    Trzymajcie kciuki.

Ps. BOLI JAK JASNA CHOLERA, a to i tak na razie skurczyki, nie skurcze

gosiunia, estrella lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 05:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Myszko, odpoczywaj a my bedziemy cierpliwie czekac na newsy :)

No i dzien dobry dziewczynki!

małaMyszka, estrella lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Estrella, skąd Ty masz tyle siły na to sprzątanie?? Ja w tym upale leże plackiem przed wiatraczkiem i ledwo sie na siku podniosę. Mam straszna niemoc, a jak chwile postoje przy zmywaniu to zaraz mnie nogi bolą i puchną.

Magdalena, dobrze poczytać co u Was :) Pieknie sobie radzicie, trzymam kciuki za zdrowko Dominika a Ty uśmiechaj sie często bo to lek na całe zło ;)

Matleena, nie przejmuj sie gadaniem męża, wiadomo, ze facetom to nigdy nic nie jest potrzebne i najchętniej nic by nie kupowali. Ja tez tak gadam do brzucha, hihi ;)

Dziewczyny, od 4.00 nie śpię i tak strasznie chodzi mi po głowie taka świeżutka drożdżówka z kruszonką! Zwariuje!

małaMyszka, estrella, Natka88 lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • WiedźmaMaKota Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski, ale mieliśmy wczoraj niespodziankę na koncie :) taką, ze zamówiliśmy pralkę, i zamówimy też wózek, no i jeszcze nam zostanie :) warto było się starać o zasiłek :) spłacili nas od kwietnia, naprawdę na tyle nie liczyliśmy :)

Idę zaraz z kartą zaszaleć na jakieś zakupy :D

Owca123, Matleena, małaMyszka, estrella, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość

Robimy drugiego Dziedzica ;)
    3i496iye8v37prd8.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 10:27

WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka trzymam kciuki :)

u nas ok Lilka waży 4630gram wyniki tarczycy sa ok uffff

dorcia8919, małaMyszka, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ho ho Wiedźma! milego szaleństwa zakupowego! :D

WiedźmaMaKota, małaMyszka lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja pomału musze zacząć wyprzedawać ubranka po Lilce rozm 56 hehe bo zaczynają byc małe wiec muszą miejsce wiekszym zrobić :)

małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki!

Kilka dni mnie nie bylo a tu proszę Myszka się zaczyna rozpakowywać :P Czekamy po tej drugiej stronie ;) prawy kup, pieluch itp :P

Nie odzywałam się, bo musiałam odżyć i już wróciłam do żywych z ogromną nadzieją i teraz wiem i czuję, że będzie tylko lepiej. Ale po kolei.

Po usg brzuszka wyszło, że Szymek ma powiększone miedniczki nerkowe. I są dwie możliwości - albo jeszcze nie rozwinęły się prawidłowo, albo było jakieś zapalenie. Za jakiś czas mamy powtórzyć badania. Jeśli nie zaczną się rozwijać będzie oznaczało, że mocz cofa mu się do nerek i będzie trzeba zacząć leczenie. Ale tej opcji nie biorę pod uwagę, bo chcę wierzyć, że to tylko zapalenie i będzie ok. Wizyta w poradni rehabilitacyjnej to zwykła porażka. Niby pani dr rehabilitantka a miałam wrażenie, że minęła się z powołaniem. Krzyk Szymona był dla niej oznaką głodu, a po informacji, że on cały czas tak "wrzeszczy" stwierdziła, że faktycznie to dziwna sprawa i że to nie jest "normalne" zachowanie dziecka. Bo płakać jak każde dziecko może, ale nie taka histeria i amok. wywijała nim i jak dziecko uspokoiło się na kilka sekund stwierdziła, że to sprawy brzuszkowe. Wyszłam wściekła bo przecież widzę, że moje dziecko wiecznie spięte i nerwowe. W domu myślałam, że siądę i będę wyć od tego chodzenia od lekarza do lekarza. Ale nadzieję dała nam położna i w sumie otworzyła mi oczy. Bo gdy trafiła na jego szał i nie mogła go uspokoić kazała się nam pokazać u nich w ośrodku do pani Izy (rehabilitantka) bo mięli gorszego krzykacza i teraz jest to inne dziecko. Pani Iza została dla nas po godzinach (i nie wzięła od nas ani złotówki), żeby go obejrzeć i jak tylko jeden raz zrobiła mu ucisk stwierdziła, że napięcie jest mega ogromne i w momencie jakiegoś impulsu Szymcio napinał się jeszcze bardziej sprawiając sobie samemu większy ból. Płakałam razem z nim gdy go tam "męczyła" ale wiecie co? - po jednym razie było widać rozluźnienie. A dziecko w nocy spało aż 7 godzin o.O Dziś rano byłam już raz, popołudniu jadę znów. Cały weekend również aż do czwartku po 3 zajęcia dziennie. Iza idzie na urlop, ale powiedziała, że z tego najgorszego napięcia chce go wyciągnąć, żeby na urlop jechać z czystym sumieniem. I ma kobieta serce bo nie zedrze z nas za wiele, bo płacić będę co drugie zajęcia. A wiecie ile dała nam nadziei i siły do walki. Żałuję tylko jednego - że głupia nie słuchałam swojej intuicji i nie poszłam do razu do niej. Tylko głupia słuchałam lekarzy. Dlatego pamietajcie jak coś się dzieje co Was niepokoi a macie jakieś przeczucia, nie czekajcie tylko działajcie. Lepiej żeby się mylić niż żałować. Teraz wiem, że będzie już tylko lepiej :) i w końcu będę mogła się cieszyć dzieckiem i macierzyństwem jak należy :)

Owca123, Matleena, małaMyszka, estrella, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    z tego upału nie mam siły pisać... Mam spuchniete dlonie, stopy i kompletnie brak energii. Leże przed wiatrakiem całą noc i dzień. ehhh....

Miłego dnia!

małaMyszka lubi tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ufff jak gorąco... dziś nawet w moim mieszkaniu jest strasznie... mąż właśnie pojechał kupić mi wiatrak, bo siedzę i się rozpływam.

Owca sama nie wiem skąd ja wzięłam siłę na sprzątanie... gorzej, że wieczorem na nic nie miałam już siły, a kręgosłup tak bolał, że myślałam, że nie zasnę :/ To był głupi pomysł, teraz tylko siedzę i odpoczywam bo podobnie jak u Ciebie mam spuchnięte ręce i od wczoraj stopy :(

Wiedźma jak tam zakupy? Pochwal się co kupiłaś :)

Dorcia dobrze słyszeć, że już jest lepiej i znaleźliście przyczynę takiego zachowania Szymka :) Będzie dobrze mamusiu!

Myszko, a jak tam u Ciebie? Sądziłam, że dziś jak odpalę forum to już będzie info o Sebastianku a tu cisza... Daj znać jak się rozwija sytuacja!

U mnie wczoraj intensywny dzień... Zamówiliśmy w końcu wózek, fotelik i łóżeczko. Poza tym kupiliśmy materacyk, przewijak, wkład do pościeli, pościel, prześcieradło, podkład na materac i prześcieradła na przewijak :) Tym samym większość rzeczy już mamy :) wieczorem byliśmy u znajomych i do domu wróciłam padnięta... dziś siedzę i nic nie robię :D

Owca123, dorcia8919, małaMyszka, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku co za pogoda :/ Ledwo żyjemy. A ja właśnie odpoczywam bo mąż i Szymek zasnęli. Dzidziol mój kochany po rehabilitacji zjadł i padł na całego. Rozebrany, bez pieluszki wietrzy tyłek :P a ja odpoczywam psychicznie :) Ale powiem szczerz brakowało mi tego. A po zajęciach Niuniuś nasz ma się zdecydowanie lepiej :)

Czyżby Myszka zaczęła się rozpakowywać? :D

a tu padł i sam się regeneruje:
    2cgkn7o.jpg

tak już podnoszę główkę od jakiegoś czasu - mój siłacz kochany :) :
    29o1m3t.jpg

Miłego!

Owca123, estrella, Matleena, małaMyszka, Natka88, gosiunia lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Szymek! :)
    Fajnie, że już wszystko lepiej u Was.

atdc73sbmadonc8u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia, słodkiego masz synka <3

A ja sobie siedzę wiatraczek chłodzi, zjadłam zimnego arbuzika i jest super :D

Owca123, małaMyszka lubią tę wiadomość

• Owca123 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo menu: arbuz+wiatrak :) hehe...

małaMyszka, estrella, Natka88 lubią tę wiadomość

atdc73sbmadonc8u.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczynki!
    dawno mnie nie było a tu Myszka zaczyna rodzić :D

u mnie wszystko wporządeczku, moja niuńka co raz to wypina albo plecki albo zadek że aż góry wyrastają na brzuchu, mam wrażenie że rusza się od samego rana do momentu mego pójścia spać :) będzie mi tego brakować po porodzie ale z drugiej strony coraz częściej myślę że już bym chciała aby pojawiła się na świecie <3

a upały mi nie straszne, ratuję się wiatrakiem :P

małaMyszka, Natka88 lubią tę wiadomość

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • małaMyszka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na patologii. Jak mi się uda mi to napiszę co i jak

julita, gosiunia lubią tę wiadomość

Alexander
    47d8cd3eb4.png
    Sebastian
    967b64d0e6.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małaMyszka wrote:
    Jestem na patologii. Jak mi się uda mi to napiszę co i jak

trzymaj się i wracajcie już wszyscy w komplecie <3

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Owca123 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszko, trzymam kciuki! Dzielna jestes!

atdc73sbmadonc8u.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ