Wesoła porodówka
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka tak!!! Zostało mi 161 do daty porodu!!!! Wczoraj powiedziałam gin że nie wiem kiedy to zleciało. A ona no właśnie to prawie półmetek!!!
Nie wiem już jest 43% loading na belly wow! Szok!Owca123, gosiunia, Fatim, Maniuś lubią tę wiadomość
-
ŁaŁ !!! Ile się tu dzieje
Myszko, pięknego masz bobolka w brzuszku!!!! Ja tam obstawiam, że będzie jednak ta dziewczynka.
Miłego dnia dziewczyny!
Piątek Piątunio Piąteczek!
edit: a ja dziś wieczorem mam wizytę i trochę się stresuję... w dodatku miałam jakieś koszmary przez te milion myśli w głowie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 09:04
małaMyszka, gosiunia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej Kochane
Nam dziś BBF pokazuje 7 miesiąc :o czas płynie nieubłaganie a my z wyprawką jeszcze daleko
Dziś pomiar cukru : na czczo 67, a 1godz po śniadaniu 99 - póki co trzymamy się w normie najgorzej to z tym wstaniem wcześniejszym i zmianą godziny jedzenia śniadania pewnie organizm potrzebuje ok tyg. by przywyknąć bo póki co jest mi słabo i kręci mi się w głowie
Myszko co do pierwszych ruchów ja je odczuwałam na zasadzie właśnie taki drapań albo takie odczucie jak ja to określiłam takie jak przy tzw. "skaczącym oku" taki jakby tik nerwowy
Tomanaia nie martw się tą krwią z noska niestety w ciąży często się to zdarza też tak miałam może nie "wycieki" ale przy smarkaniu często krew była tak jak z dziąseł
A co do tych warsztatów "Świadoma Mama" to było nawet fajnie, chociaż 4h siedzenia dały w kość a dokładnie w kość ogonową na początku był pan fizjoterapeuta który opowiadał jak sobie radzić z bólami kręgosłupa w ciąży i skąd one się biorą itd. później był ratownik medyczny i pokazaył pierwszą pomoc na niemowlaku..później już było trochę nudniej bo były różne specjalistki np: psycholog, doradca laktacyjny, itd..ale to takie było dziwne suche gadanie
Ale takie dostaliśmy upominki:
małaMyszka, tomania2806, Owca123 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My idziemy 17 marca na mamo to ja do gdańska. Tylko nie mam jeszcze maila z programem ani godzinami. Fajnie się ułożyło bo teraz jestem po wizycie, za 11 dni warsztaty, a potem już tylko 9 dni do wizyty! Szybko poleci.
tomania2806, gosiunia, Natka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Owca kciuki za wizytę-daj znać po
Myszko to mogą być pierwsze ruchy maleństwa ja na początku jeden raz poczułam takie jakby bąbelki później czekałam jeszcze z dwa tyg i dokładnie w ŚWIĘTA zaczęłam czuć małego tak normalnie ze byłam pewna że to on to był mój 20 tydzień więc trochę musiałam czekać,ale lekarz powiedział ze to normalne przy pierwszej ciąży no i macicy na przedniej ścianie.
dziewczyny dobre jesteście z tym ggmałaMyszka, Owca123 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*] -
nick nieaktualny
-
Magda_lena, powiedz mi prosze jakie sa normy dla cukru, bo ja jestem wiecznie na pograniczu. Dzis na czczo mialam 88, a godzine po śniadaniu 134 i nie mam pojecia jak to interprtowac.
małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Dziekuje:)
Juz sie ciesze, ze od początku bede slodka mama... I tak dzis na czczo bylo malo, bo zazwyczaj mam miedzy 100 a 107:/ A wyszlo przypadkiem. Tylko trochę sie martwie, bo gin poki co mowil zeby obserwowac.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
Natka88 wrote:Dziekuje:)
Juz sie ciesze, ze od początku bede slodka mama... I tak dzis na czczo bylo malo, bo zazwyczaj mam miedzy 100 a 107:/ A wyszlo przypadkiem. Tylko trochę sie martwie, bo gin poki co mowil zeby obserwowac.małaMyszka, Natka88 lubią tę wiadomość
-
Byłam, zmarzłam i wróciłam z parku. Ptaszki tak śpiewały, że chciałam usiąść i trochę pomarzyć... Ale ławki mokre i zimno, więc nic z tego.
Właśnie opędzlowałam miskę płatków z mlekiem i dalej idę w świat. Śmieje się, że mój głodomorek dokładnie, co do minuty mnie ssie od środka. Jak mogę odmówić?! Ciekawe czy po porodzie też tak będzie regularnie jadł / jadła.
Mój pyszczek przyniósł sobie żołędzia z parku. Niosła go w pyszczku całą drogę. Dzielna bestia. Czasem tak wraca z kijem hehehe ludzie się patrzą i śmieją.
No to idę dalej... Może naprawią mi ekran.gosiunia lubi tę wiadomość
-
Ja na czczo, wg norm 2 laboratoriow, przekraczalam norme o 1 jednostke. Do 'domowego' glukometru mam dystans, bo zawsze mam ladniejszy (mniejszy) wynik:)
Ty masz juz ladne wyniki, bedzie dobrze:)
Również zapisalam sie na warsztaty Mamo to ja (kwiecien) dzieki dziewczyny;) Poki co na oku ma jeszcze warsztaty Szczesliwa mama, ale u mnie beda dopiero w lipcu.małaMyszka lubi tę wiadomość
-
macham Myszko super zdjęcia a ta stópka urocza
matko mnie zostało 118 dni do porodu i myslałam ze decyzje szpitalną podjęłam ale chyba nie heheheh
nic pójde do jednego na szkołe rodzenia najwyzej zmienie położną tuz przed porodemFatim, małaMyszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny