Wrocławskie ciężarówki
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym ulewaniem to jak piszesz u mnie podobnie maly placze jak mu sie odbija i nawet ostatnio mial chrype przez te kwasy:(co do wagi to ulewa juz dość długo a przybiera ładnie. nie wiem ile w tym tygod iu bo oddalismy juz wypozyczona wage poloznicza . W czwartek go zwaze u lekarza. Ja malemu daje gastrotuss baby po jedzeniu i nieraz pomaga a nieraz wydali z mlekiem. To jest bez recepty. Widzisz ja na diecie bezmlecznej juz od prawie miesiaca i poprawy nie widzę. Alergizowac niestety moze wszystko jaja, ryby, banany, jablka nawet a to jem i w zasadzie najlepiej to nic nie jest wg jiektorych pediatrow. U mnie jest jeszcze problem bo maly ma ciagle wysypke na buzi wiec idziemy jeszcze do alergologa zobaczymy co powie. Co do mm to dla mnie ostateczność bardzo mi zalezy na kp choc też mam takie mysli jak ty i nieraz mam ochote sie poddac. Jesli chcialabys podac mm to w przypadku podejrzenia skazy bialkowej musisz kupic nutramigen lub bebilon pepti bo zawieraja hydrolizaty bialka a zwykle mm tez uczuli.ja mam ten juteamigen ale nie podaje Ale jesli twoja Oliwka nie ma wysypki i ladne kupki to bym sie na razie alergia nie przejmowala. Prawda jest taka ze bardzo duzo dzieci ulewa z kim nie rozmawiam to mieli taki problem. Dla pocieszenia to jesli nie alergia to poprawia się jak dzoecko soe zpionizuje:)https://www.maluchy.pl/li-68662.png
-
Co do warsztatów to zapisałam sie na ten z chustowania i o pielęgnacji a na pieluszki tez postaram sie wpaść tylko warunek jest taki ze masz miec auto dzis jedziemy ogladac do Lubina mam nadzieję ze nie bedzie to szrot i wroce z autem:)
Jeszcze pytanie dlaczwgo podcinasz wedzidelko lekarz zauwazyl ze zrosniete i mala zle ssie. Wiekszosc lekarzy nie zwraca na to uwagi a to podobno wazne dlatego pytam:)https://www.maluchy.pl/li-68662.png -
Co do mm to mam jeszcze od siostry bo ona kupila przy swojej coreczce i nie otworzyla bebilon pepti. Teraz jej z tym miezam ten zageszczacz bo z woda nie chciala wciagac a potem normalnie cyc. Wczoraj wieczorem dostala w koncu butle mm ale dzis juz nie chciala wolala piers. Dobrze bo wczoraj to mi przy piersi sie miotala i nie chciala. Cos z tym mlekiem bylo ewidentnie kiepsko.
Co do wedzidelka, tesciowa zauwazyla przy placzu ze ciagnie za jezyczek i na szczepieniu ostatnio dostalysmy skierowanie na podciecie. Powinno latwiej jej sie jesc i mniej problemow z mowieniem pozniej. -
Mo ja niestety zostalam uziemiona. Jestem od poniedzialkowego wieczora w szpitalu z Oliwka. W sumie to dopadlo ja zwyczajne chorubsko czyli katar, gardlo, troche uszy. Wzieli nas do szpitala bo Oliwka jest malutka i zeby sie infekcja nie rozwinela dostaje antybiotyk dozylnie. Kurcze mam nadzeje ze wyjdziemy tak ze bedziemy mogly na te warsztaty z fizjoterapeuta sie wybrac bo zalezalo mi na tym.
-
aguś82 wrote:hej dziewczyny to kiedy jakies spotkanko?ja chyba w koncu jutro bede miala autko:)
Może jednak gdzieś po rynku połazimy? Umówiłam się o 15:50 na Pl.Solnym na kupno śpiworka z tablicy, więc wcześniej chętnie się spotkam i może na lody skoczymy? Co powiecie na ok.14:00?
Ecencia, mam nadzieję, że z mała będzie szybko lepiej. Niech zdrowieje szybciutko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 22:22
-
Ja dzis mam wizyte z malym u gsstroenterologa na 15 i wolalabym juz dzis mu więcej wrazen nie dostarczać szczególnie ze przez ten refluks nuesppkojny strasznie bywa. Moze w przyszłym tygodniu? Jola idziesz ns te waesxraty co Ecencia pisała?
Ecencia zdrowka dla Oliwki i mam nadzieje do zobaczenia wkrótce.https://www.maluchy.pl/li-68662.png -
aguś82 wrote:Ja dzis mam wizyte z malym u gsstroenterologa na 15 i wolalabym juz dzis mu więcej wrazen nie dostarczać szczególnie ze przez ten refluks nuesppkojny strasznie bywa. Moze w przyszłym tygodniu? Jola idziesz ns te waesxraty co Ecencia pisała?
Ecencia zdrowka dla Oliwki i mam nadzieje do zobaczenia wkrótce.
Daj Aga znac kiedy Ci pasuje i gdzie, to ja chętnie się wybiorę na jakiś spacer czy nasiadówę w knajpie. Masz już autko? Jakie i jak się prowadzi? Zadowolona jesteś?
Mam nadzieję że ten lekarz coś poradzi na stan Antosia i małemu szybko się polepszy.
Ecencia, trzymam też kciuki za Oiwkę. Dobrze, że już jest lepiej, ale niech
maleńka jak najszybciej do domku wraca, bo tam najlepiej się dochodzi do siebie. A w jakim szpitalu jesteście i jak tam wylądowaliście? Lekarz Was skierował, czy coś się działo i sama pojechałaś?
Ja póki co czekam aż pogoda się polepszy, bo z wczorajszej prognozy wynikało że od południa będzie już niezła, a tu dalej szaro, buro i ponuro. Wybieram się w każdym razie na ten spacer do rynku, ale później, ok. 15:00 jakoś.
Wczoraj byliśmy u pediatry na przeglądzie z Milą. Mała ładnie przybiera na wadze i już waqży 4,5kg ten mój klocek. Na szczęście nie mamy problemów z karmieniem. Czasem jej się lekko uleje, a tak to ładnie zjada jak w zegarku co 3 godzinki. Mała pazera ciągnie aż miło Miała jakieś krostki na buzi, ale tak jak podejrzewałam to żadna alergia tylko zbyt wrażliwa skóra dziecka, więc żadnej diety nie wprowadzam. Zaczęłam sobie nawet pozwalac na słabą kawę od czasy do czasu i czekoladę. Póki co wszystko dobrze. Jutro mamy te szczepienia na NFZ i jestem bardziej zestresowana niż moje dziecko jutro. Cykora mam strasznego, bo ja się boję igieł i nie wiem jak zniosę że ją będą kłuć a ona pewnikiem będzie płakać w niebogłosy. Macie jakieś sposoby na trzymanie dzidziusia czy jakiś system jak to znieść? Ach, bardziej się pewnie boję niż to wszystko warte, ale nic nie mogę na to poradzić.
No i z newsów - dostaliśmy pozwolenie na budowę! Aga, czy ci od Waszych fundamentów to jacys normalni byli, warci polecenia (bo jużn ie pamiętam którzy to asy byli). Jeszcze szukamy kierownika budowy żeby chociaż te fundamenty zrobić przed zimą.
Pozdrawiam wszystkie ovucoitki i mam nadzieję, że w następnym tygodniu się uda spotkać (chyba że któraś sie dzisiaj do rynku wybierze?). -
Muska autko super udalo sie kupic Kia soulnam 3 letnie prawie nie jezdzone, choc caly czas szukalismy Vw Tourana, ale niestety w dobrym stanie i z malym przeciegiem sie nie udalo:(
Co do spotkania to w przyszlym tygodniu jade z malym do medicoveru do pediatry wiec moze przed albo po, napisze jeszcze:)
u nas te wymioty potrfia byc strasznie obfite i maly placze bo go piecze nieraz straszna histeria bo nie wie co sie z nim dzieje, a ja z nim z bezsilnosci, probowalismy juz wszystkiego lekow zagestnikow syropkow pozycji karmien i tak ulewa, a i na diecie jestem caly czas wiec pewnie to nie alergia.
Ciesze sie kochana ze Emilka tak ladnie przybiera i jest zdrowiutka bo to najwiekszy skarb dla mlodej mamy:) a szczepieniami sie ne martw chwila placzu bedzie bo kluja 3 razy domiesniowo ale zaraz po bedzie ok jak dasz cycka:P
Jesli chodzi o ekipe to mioch nie polece ale moze moj Bartek ma kogos teraz do polecenia, aha a jak bys chciala kierownika to mam kilku do polecenia:)jakby co moj maz tez ma uprawnienia tylko nie wiem czy z czasem dalby rade:)
ok jak sie spotkamy to pogadamy!!!!https://www.maluchy.pl/li-68662.png -
Wychodzimy dziś Muska, mala mi ryczala caly dzien i o 20 zdecydowalismy sie pojechac na koszarowa. Tu ja zatrzymali bo niby ucho chore, na nastepny dzien wcale takie chore nie bylo ale juz antybiotyk dostawala. Teraz juz tylko katar nam zostal. Mala dobija juz 6kg a dzis ma skonczone 12 tygodni. Nie miesci mi sie w pampersach 2 wiec moze ktoras potrzebuje? Mam do odsprzedania paczke dada 2 78szt. 20zl i ponad pol paczki pampersow, mysle ze to jakies 2\3 czyli okolo 60szt za 20zl. Nie chce juz malej w to upachac na sile a zapasy za duze sie narobily nistety.
-
nick nieaktualnyCzesc Dziewczyny,
Ale przygoda z Oliwka, super, ze juz do domku
Widze, ze pocwarsztatach chodzicie -super
Ja juz, niestety, prawie sie nie ruszam, zmeczona non stop, ospala...wczoraj jeszcze migrena dopadła...juz nie mogę doczekać sie porodu a to jeszcze taaaak dlugo!!!
Pozdrawiam Was serdecznie I życzę zdrówka dla Was I Waszych Malenstw
-
ecencia wrote:Wychodzimy dziś Muska, mala mi ryczala caly dzien i o 20 zdecydowalismy sie pojechac na koszarowa. Tu ja zatrzymali bo niby ucho chore, na nastepny dzien wcale takie chore nie bylo ale juz antybiotyk dostawala. Teraz juz tylko katar nam zostal. Mala dobija juz 6kg a dzis ma skonczone 12 tygodni. Nie miesci mi sie w pampersach 2 wiec moze ktoras potrzebuje? Mam do odsprzedania paczke dada 2 78szt. 20zl i ponad pol paczki pampersow, mysle ze to jakies 2\3 czyli okolo 60szt za 20zl. Nie chce juz malej w to upachac na sile a zapasy za duze sie narobily nistety.
Co za paskudna pogoda Chyba zaraz jakąs kawą się wspomogę bo kimnę na stojąco. Ostatnio jak mierzyłam ciśnienie to miała 93/50... Ech, i do tego te nieprzespane noce.
Czy wasze dzieciaczki już śpią ładnie w nocy? Moja się budzi co 3 godz. na karmienia, chyba że ma noc wyrozumiałości dla rodziców to po ostatnim karmieniu wieczornym potrafi nie 3 ale 5 godzin pospać. Ale to od wielkiego dzwonu, chociaż faktycznie nieco się wydłużyła pierwsza drzemka nocna. Ciekawa jestem od kiedy teoretycznie niemowlak jest w stanie pospać z 6-7 godzin ciągiem.
-
Hej dziewczyny, my juz po badaniu maly ma ten refluks i w sumie niewiele wiecej lekarz mi powiedział niz wiedzialam, dalej mam byc na diecie bezmlecznej, w łóżeczku ma byc poduszka klin, a przed kazdym katmieniem ma poleżeć na brzuszku by sie odgazowal. A i przepisal gasec przed karmieniem raz dziennie. Po miesiącu na kontrolę. Jutro idziemy do alergologa zobaczymy co powie i tej alergii.
Ecencia cieszę sie że jak już wyszlyscie a co do pieluszek to my juz trochę czasu na 3 w zeszly weekend musieliśmy mu troche bodziakow dokupic bo po wyrastal strasznie. Dxis chyba skocze do przychodni go zwazyc bo zastanawiam sie czy przybiera ładnie jak do tej pory.
Muska u nas z tymi nocami to bylo lepiej a teraz maly czesciej sie budzi przez to rzyganie i odbijanie. Ogolnie u nas pierwsza drzemka ok 4 godzin nieraz troche dłużej nieraz trochę krocej później to juz co 2,5- 3. Ale roznie bywa. Tez chciałabym zeby trochę dłużej pospal ale na piersi to chyba tak szybko nie nastąpi. Moze Saszka nam cos napisze:) aha i powodzenia na szczepieniu będzie dobrze.
https://www.maluchy.pl/li-68662.png -
Hej baby.Mu juz po szczepieniach.Powieam wam,ze mialam ochote ta stara lekarke czyms grzmatnac porzadnie.Wchodze z mala a ta baba ze po co.Ja ze na szczepienia.I zaczela-to pani nie kypila sobie szczepionki,no jak to tak...bla bla.Ja jej na to ze nie,bo chce te refundowane plus recepte na pneumokoki.Baba dalej czy pani wie co robi,zna powiklania bla bla.Myslalam ze ja zdziele.Stoje z dzieckiem,stresuje sie,a ta dalej z wydzwiekiem jak dla mnie zla matka,chce dziecku trucizne podac na zyczenie.Masakra jakas.
Potem samo szczepienie.Mala plakala straszie,a mi sie serce krajalo.Nie nadaje sie na to.Nastepnym razem maz jedzie i basta.
Teraz Mila jest strasznie marudna i caly czas ja nosze/karmie i zabawiam.Az sie boje nocy.A pielegniarka mowila ze tak 3 dni moze byc.Modle sie zeby na marudzeniu sie skonczylo. -
Kochana bedzie dobrze moj po szczepieniu maly dziel spal a w nocy budził sie co godzinę. Ale kazde dziecko inaczej reaguje. Co do lekarzy to woesz jak jest oni dostaja kase od firm farmaceutycznych za promowanie tych szczepionek platnych u mnie ta sama akcje zrobila pigula ze jestem zla matką olac ich to twoj wybór! Pozdrawiamy razem z Antkiemhttps://www.maluchy.pl/li-68662.png
-
Hej Dziewczyny co tu tak cicho? ja juz po wizycie u alergologa, swietna babka jakby co polecam, wykluczyla alergie u malego i jako jedyna powiedziala ze nie powinnam nawet stosowac diety eliminacyjnej bo moge sobie i malemu zaszkodzic:)Ecencia jak u was ulewania ? Oliwka na pewno nie ma alergii :)tak jakmoj Antek.Byłas wczoraj na tych warsztatach?, my jednak odpuscilismy i spedzilismy dzien w domu i na spacerze po wsi:)
Wybieram sie jednak na te warsztaty z pieluszkowania w srode, idzie ktoraś z Was?wogole t w srode moze sie jakos spotkamy? te warsztaty sa chyba od 12-13 30, wiec moze po albo przed, albo na:), trzeba korzystac z ladnej pogody:)buziakihttps://www.maluchy.pl/li-68662.png -
Witam:-)
Mam do Was pytanie odnośnie hurtowni artykułów dziecięcych we Wrocławiu. Mieszkam 50 km od Wrocka, za Świdnicą i szukam sensownego sklepu żeby uzupełnić wyprawkę.
Z góry dzięki za odpowiedź -
ecencia wrote:Calkiem niezla hurtownia jest w okolicach al. Kromera nazywa sie Bajka. Jest tam chyba wszystko co tylko potrzeba.
Ja bylam wczoraj i bardzo fajne warsztaty. Na pieluszki wielo ide i moge potem sie gdzies wybrac wspolnie.
mam nadzieje ze dojutra sie unormuje, jakby co widzimy sie na warsztatach a potem mozemy na jakis spacerek po okolicy, widze ze reszta dziewczyn sie nie odzywa,wiec na razie tylko my dwie sie widzimy, pozdrawiam!!!https://www.maluchy.pl/li-68662.png