X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrocławskie ciężarówki
Odpowiedz

Wrocławskie ciężarówki

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Changi Mai może na brochowie zależy na kogo sie trafi na IP
    A pamuetasz kto wtedy był?
    Ja tam pojechałam z plamieniami w 12 tc prosto z ulicy bez karty ciąży na IP był dr Bal i przyjął mnie bez mrugnięcia okiem
    Teraz robię u niego usg prywatnie bo słyszałam o nim dużo dobrych opini

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2015, 13:29

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bezpiecznymaluch.com.pl/warsztaty
    Dziewczyny podrzucam linka do zapisu na bezpłatne warsztaty bezpieczny maluch
    We Wrocławiu będą w marcu może akurat któraś będzie chętna:)

dora13, lysinka lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja...ja co prawda mkeszkam w Trzebnicy ale Wroclaw to moj drugi dom tu sie wychowalam i kocham to miasto.

Ja bede rodzic przez CC w Trzebnicy nawet wczoraj pojechalam na IP ze skurczamimzostalam przyjeta w 5 minut, zbadana, usg dowiedzialam sie przy okazji ze to synus ale moje skircze sa wynikiem prawdopodobnie zrostow po eczesniejszej cc i moja macica tak dsje znac ze rosnie.

We Wroclawiu slyszalam rozne opinie Kamienskiego moja siostra rodzila 3 dzieci i poleca, innne kolezanki znowu Brochow polecaja.

Ale wiem ze wroclawskie szpitale sa czesto zatloczone i dlatego nawet jakbym miala mozliwosc porodu we Wro to wole Trzebnice gdzie czesto jest pusto i mozna trafic ze rodzisz sama

preg.png[/url]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatha słyszałam dobre opinie o Trzebnicy wiec tylko Ci pozazdrościć
    Gratuluje synka

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po prostu syf na Brochowie przeraził, rozpadający się w rękach sprzęt i arogancja pań z Izby Przyjęć. No i przerażające opowieści moich rodzących tam koleżanek. No ale faktycznie to od lekarza głównie zależy. :)

Synuś ale fajnie :)

3i49cwa1t57en9fi.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Changi dzisiaj rano dotarłam do 9 strony Twojego pamiętnika wiec czytałam już o wizycie w szpitalu
    Ale tyle naprodukowałaś że jeszcze trochę do poczytania mam ;) miałam dzisiaj zajęcie po pobudce o 5:15 ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha dzięki Gosiu za odwiedziny :) spoko na następnej stronie już urodzę :P a na dwudziestej mam już prawie 10 miesięczniaka :P jak te strony szybko lecą a z nimi czas :)

Buziaki dla Poli - piękne imię!

gosia86 lubi tę wiadomość

3i49cwa1t57en9fi.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Changi nowe wpisy czytam na bieżąco ale nadrobić te wcześniejsze strony to trochę zajmuje :)
    Ja się tak upieram przy tym brochowie bo 10 minut i już jestem na miejscu
    Dzięki że podoba Ci się imię mojej królewny:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2015, 23:34

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to może Gosiu mieszkasz niedaleko. Bo my na Księżu Małym.

3i49cwa1t57en9fi.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Changi wyslalam Ci zaproszenie:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) też jestem z Wrocławia, ja zamierzam rodzić na Kamieńskiego; jak tam będzie komplet to będę jechać do Trzebnicy. Mieszkam na Psim Polu, to mam najbliżej, a też słyszałam raczej dobre opinie.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam z Wrocławia, od niedawna mieszkam 50km od Was, ale rodzić też zamierzam na Kamieńskiego - bo wskakuję na S8 i koło Marino zjeżdżam i szybciutko tam jestem, a jakoś nie przekonują mnie szpitale Oleśnica/Kępno/Namysłów...

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko w Trzebnicy nie daja znieczulenia :/

preg.png[/url]
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie jakieś komisy we Wroclawiu z wózkami?
    Byłam już na Rejtana kolo dworca głównego ale nic ciekawego a wczoraj byłam w misiu na orzechowej tam juz spory wybór i wózków i ciuszków ale nie mieli akurat tej formy wózków którą sobie upatrzyłam

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, ja też zamierzam rodzić we Wrocławiu, mam nadzieję ze znieczuleniem, nad Trzebnicą się długo zastanawiałam ale jednak Wrocław. Co do szpitala to jeszcze się waham :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny

Mam sporo rzeczy po Gajce (dla chłopców i dziewczynek) - moim zdaniem ładne i zadbane. Może, którejś się przydadzą? Odbiór oczywiście we Wrocławiu - nawet bardzo miło będzie się spotkać :) (A tak poza tym my spotykamy się z dziećmi, ale jakby jakaś mama z brzuszkiem chciała dołączyć to też zapraszamy)

http://szafka.pl/profil/Elemiach/sprzedaje_lub_wymieniam

3i49cwa1t57en9fi.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to na bezpiecznym maluchu jest szansa że możemy się spotkać :) ale na mamo to ja chyba się już nie załapię:)

futuremama lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na warsztaty bezpieczny maluch też się wybieram, byłam na poprzedniej edycji i chcę sobie przypomnieć pierwszą pomoc - bardzo fajnie prowadzone.
    A na mamo to ja, to ja już na te dla mam się wybiorę :) o ile dam radę

gosia86 lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Nie mam kogo zapytac wiec zadaje pytanie na forum.
    Od miesiaca jestem na l4 i tu moje pytanie :czy to prawda ,że zus lubi kontrolować ciężarówki?Lekarz ginekolog mnie troche nastraszył,żebym raczej przebywała w domu ,nie wyjezdzala nigdzie i w tygodniu do 15stej starała sie nie opuszczac domu...jak tu cieszyc sie z ciązy...jak czlowiek tylko wyjdzie z domu i boi sie czy nie było u niego proszonych gości?

74disg18xt1q3yyo.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula wszystkie zwolnienia powyżej 14 dni trafiają do systemu w ZUSie i faktycznie można zostać wylosowanym i mieć kontrolę w domu, bądź dostać wezwanie do stawienia się w ZUSie na komisji. Nie przejmuj się tym tak bardzo, jak zobaczysz awizo w skrzynce, że cię nie zastali, to idź do apteki i zrób jakieś zakupy, będziesz mieć paragon z datą. Twój ginekolog może ci wypisać też zaświadczenie, że byłaś na wizycie. Kontrole nie zdarzają się tak często, ja w ogóle o tym nie myślę. Oczywiście najlepiej jak nie masz wpisane w L4, że musisz leżeć. Trochę chaotycznie napisałam, jakby coś to pytaj.

km5smg7yaiikzi6r.png
‹‹ 22 23 24 25 26
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ