X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrocławskie ciężarówki
Odpowiedz

Wrocławskie ciężarówki

Oceń ten wątek:
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Dzieki Saszka :) Parę dziewczyn pisało, że szpital paskudny, ale z opieki są zadowolone, więc się zainteresowałam.

Hej:)ja chodzę na chałubińskiego do diabetologa. Warunki jak dla mnie straszne. Depresji można na starcie dostać a co do opieki to tez słyszałam dużo pozytywów, szczególnie podejście do noworodków i ponoć duża pomoc.A jaki drugi szpital bierzesz pod uwagę?

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Kamińskiego, bo byłam tam obejrzeć porodówkę i jest całkiem przyjemnie. Ale w końcu nie chodzi o wizualne wrażenia, tylko, żeby się dobrze zajęli.

aY05p2.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saszka cieszę się, że jest trochę lepiej. Mam nadzieję, że widzimy się na warsztatach. A prezenty Tomcio dostał śliczne.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Wrocławskie Ciężarówki ;)

Widzę, że rozwija się dyskusja o szpitalach do porodu, co w Waszych terminach zdaje się być jak najbardziej na miejscu. Chciałam skorzystać z Waszej wiedzy w tej dziedzinie i dopytać się czy w szpitalach o których dyskutowałyście któraś z Was orientowała się jak wygląda opieka neonatologiczna dla noworodków?

Pytam ponieważ dla mnie ten aspekt będzie najistotniejszy przy wyborze ponieważ jestem w ciąży bliźniaczej i prawdopodobnie jak to bywa w takich sytuacjach urodzę wcześniaki. Czy któraś z Was pod tym kątem analizowała Kamieńskiego, Borowską i Chałubińskiego. Będę wdzięczna za informacje.

Drugie pytanie - czy mam rozumieć że tylko na salę dla porodu rodzinnego wpuszczają Ojca ? Zawsze sądziłam, żę ta sala jest inna z powodu umieszczenia np. miejsca do spania dla Taty, ale nie jest kryterium obecności faceta przy porodzie.

Dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej niestety nie wiem nic o neonatologii. My jutro widzimy się na warsztatach "bezpieczny maluch" - 17.00 Hotel Park Plaza więc jak chcesz pogadać to zapraszam :)

Co do pobytu ojca to on właśnie może być na sali do porodu rodzinnego ale Ty z bliźniakami będziesz miała prawdopodobnie cc więc to jeszcze inna procedura.

Pozdrawiam mam nadzieję poznać osobiście Ciebie i Twoje dwa okruszki :)

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakładałam, że nawet przy cc też będzie mógł być obecny (oczywiście sala operacyjna nie porodowa ;) chociaż są nikłe, ale są szanse na poród naturalny. No, ale Polska momentami dziwny kraj.

Tak mam nadzieję, że się spotkamy na warsztatach, chociaż wszystko zależny od samopoczucia. Walczę z bólami głowy, które dzisiaj są już nie do wytrzymania :(

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Alis Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wrocławianki. Jak wam się spotkanie udało? Dowiedziałyście się czegoś ciekawego?

Przymierzam się teraz do wyboru szkoły rodzenia, najlepiej bezpłatnie. Gdzie chodzicie?

aY05p2.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkolenie mi się podobało :) dla mnie nowe rzeczy. Jak na mamę Gai przystało chodziłam do "Mama Gaja".

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Likable Przyjaciółka

Wysłany: 27 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też o Mamie Gai słyszałam pozytywne opinie od znajomych, które były. Bezpłatny udział jest możliwy przy wyborze położnej środowiskowej tam właśnie.

29.08.2014 - 35t5d
    Iga 2150g 50cm
    Emi 2580g 50cm
  • Alis Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna ta mama Gaja - i bezpłatne ćwiczenia prowadzą i masaże. Zapiszę się :)

aY05p2.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Miałam dzisiaj połówkowe. No i dziecię nas nie zaskoczyło - czyli dalej nie wiemy co będzie ;)
    Tak jak ostatnio tak się gimnastykowało i kręciło, że lekarz miał problemy ze standardowymi pomiarami, a między nogi zajrzeć nie dało :P Takich wygibasów na ekranie jeszcze nie widziałam. Nogami machało jak dzikie, aż obraz nie nadążał. Wesoło było.
    Następną wizytę mam dopiero za miesiąc. Lekarz nawet mi powiedział, że jak się przypomnę to podejrzymy płeć (wyjątkowo zrobi szybkie usg poza planem wizyty) bo w tym LM to usg niestety na osobnych wizytach się robi.
    Dzisiaj mi inna koleżanka powiedziała, że poleca szpital w Oławie. Pierwsze dziecko rodziła w Strzelinie i tez chwaliła, ale Oława mówi że jest jeszcze lepsza. Bardzo przestrzegają planu porodu i podobno kładą nacisk na ochronę krocza. Jej tym razem się udało bez nacinania i jest wniebowzięta :)
    W sumie też niedaleko do Oławy, więc warto rozważyć.

Kiedy kawusia siakaś? Kto chętny?
    Ja się przyznam, że jestem na L4 w tym tygodniu i bardzo dobrze mi z tym. Od razu lepiej się czuję. W końcu się wysypiam i nie męczę przy biurku, jak to wcześniej bywało.
    Czekam na spotkanie :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Chiang Mai Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mogę do poniedziałku :)

Potem tydzień z życiorysu ale już koło 10.04 jak wszystko będzie dobrze zapraszam do mnie na "prezentację" małej :P

3i49cwa1t57en9fi.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Wrocławianki. Ja z Gdańska ale przyszłam tutaj do was na chwilę by zachęcić was do targów motherandbaby.pl u mnie były właśnie dzisiaj i wczoraj. Mnóstwo konkursów i porad, a także darmowe usg i ktg (od 28 tygodnia ciąży). Oto nasze dzisiejsze całkowicie darmowe łupy:

a76a2da6ce174fafmed.jpg

Targi we Wrocławiu 24-25 maja. ;)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nie dam rady. Mam w planie wymianę opon i wizytę w poradni obok domu, żeby obczaić ich położne i szkołę rodzenia.

Powodzenie życzę w nadchodzącym czasie!!!!!
    Chiang Mai wrote:

Potem tydzień z życiorysu ale już koło 10.04 jak wszystko będzie dobrze zapraszam do mnie na "prezentację" małej :P

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Cześć Wrocławianki. Jak wam się spotkanie udało? Dowiedziałyście się czegoś ciekawego?

Przymierzam się teraz do wyboru szkoły rodzenia, najlepiej bezpłatnie. Gdzie chodzicie?

Ja chodzę na kaińskiego.Jest sympatycznie.Tylko uprzedzam że trzeba sie zapisać dużo wczesiej.Ja zapisalam sie w styczniu a warsztaty zaczeły sie od połowy czerwca

relganli3wx3d6wm.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiang Mai wrote:

TRZYMAMY KCIUKI I CZEKAMY NA WAS JUŻ PO PORODZIE:)Wszystkiego dobrego i powodzenia

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) Któras z Wrocławia i okolic się teraz szykuje? Mi miesiąc został?

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• saszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jeżdżę z torbą w aucie ;)

ALAALICJA, Muska lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saszka wrote:
    Ja już jeżdżę z torbą w aucie ;)

To czekamy na dobre wieści:)Przypominj mi gdzie rodzisz?

Trzymam kciuki:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• saszka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję szczęśliwie dotrzeć do Strzelina. Ale to spokojnie, coś czuję, że Ci kciuki zcierpną zanim ja urodzę, bo mojemu królewiczowi chyba nie śpieszno ;)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ