X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrocławskie ciężarówki
Odpowiedz

Wrocławskie ciężarówki

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Aguś82. Jeśli dobrze czytam z nicka rocznik, to jestem taki sam ;)
    Ja zaczęłam dzisiaj 30 tydzień i zaczynam się czuć coraz bardziej niezdarna :P Różne rzeczy mi z rąk wypadają, zawadzam brzuchem o stół jak chcę się prześlizgnąć itp itd.
    Poza tym dajemy z dzidziolem radę. Kopie jak szalony i zaczynam już chcieć żeby pozostałe tygodnie szybko upłynęły.
    Może się jakoś w centrum Wro na kawę/czekoladę umówimy wszystkie? Całe 3 :D Chyba że i mamusie dołączą? Chiang Mai może nyć nieco łatwiej niż Saszce, ale bardzo fajnie by było Was znowu spotkać i pogadać trochę.
    Dajcie wszystkie znać jak czasowo stoicie. Ja tam mam mnóstwo czasu i chętnie się posocjalizuję póki jeszcze mogę ;)
    aguś82 wrote:
    Czesć dziewczyny ja mieszkam w okolicach Wrocka, obecnie zaczełam 31 t.c.,
    i jak czas pozwoli w sobote to pewnie się wybiorę:) a wy jak sie czyjecie?
    pozdrawiam

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • aguś82 Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie samopoczuce tez dobre ale co do niezdarnosci, roztargn
    ienia to u mnie coraz gorzej:) tez chciałabym m juz urodzic tzn. By juz nastał mój termin. Co do spotkania to bardzo chętnie oniewaz tez mam barszo duzo wolnego czasu. Czekam na propozycje i pozdrawiam was serdecznie

https://www.maluchy.pl/li-68662.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja już wiem co to był za weekendowy plan :) Targi Mother & Baby w Hali Stulecia :D Wypadło mi totalnie z głowy. Także wybieramy się tam razem z m i ewentualnie podskoczymy do Pasażu obczaić to USG, ale nie wiem na którą godzinę nam wyjdzie tam się pojawić.
    Co do spotkania, to ja też bardzo chętnie, bo czasu do spożytkowania też mam sporo. Najlepiej w godzinach południowych, gdziekolwiek w centrum. Podajcie jakiś dzień i godzinę. W tym tygodniu też może być, bo przecież dopiero poniedziałek mamy. Jutro mam szkołę rodzenia, ale może środa ok.12 na rynku gdzieś? I się gdzieś wybierzemy. Jak będzie ładna pogoda to możemy w ogródku usiąść, jak będzie zimniej to w jakiejś knajpce się rozlokujemy.
    Czekam na odpowiedzi.
    ps. Wklejam wam linka do targów na wszelki wypadek:
    http://motherandbaby.pl/wroclaw/

saszka lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na te warsztaty już jestem zapisana chyba od marca więc idę w czwartek. Na targi też idę ale raczej w niedzielę. No i do tego pasażu też chcę ale myślę, żeby być koło 10, kręcić się po sklepach i zerkać czy nie tworzy się wcześniej jakaś kolejka.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) co z ta kawka jutro? Bo my z Tomkiem sie piszemy.Z tego co wiem Chiabg Mai jest u mamy poza Wro, wiec raczej nie przyjdzie. Jakies szczegily?

https://www.maluchy.pl/ci-71283.png
    https://www.maluchy.pl/li-71282.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saszka wrote:
    Hej dziewczyny :) co z ta kawka jutro? Bo my z Tomkiem sie piszemy.Z tego co wiem Chiabg Mai jest u mamy poza Wro, wiec raczej nie przyjdzie. Jakies szczegily?
    Kurczę, trochę późno piszę ale ja tez jestem na tak! :D
    O której i gdzie? Już wyskakuję z wyrka ;)
    Czekam na info :D

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) pozdrawiam i dołączam do grupy wrocławskiej :-)
    Gdzie rodziłyście/ gdzie zamierzacie rodzić?
    Ja co prawda mieszkam na samym południu ale planuje Kamieńskiego- w sobotę mam spotkanie z położną
    Natomiast miałam wcześniej nieprzyjemny epizod i wylądowałam na skutek przypadku ( karetka mnie wiozła, więc oni wybrali szpital) na klinikach
    I powiem wam, że zapewne najważniejsi są ludzie a nie ocenia się warunków wizualnie, ale mówią tak kobiety, które nigdy nie widziały tej porodówki i sal po porodach.
    To jest masakra jednym słowem :-) Tynki, które odpadają ze ścian, porodówka ma łóżka jak za czasów kiedy moja mama rodziła mnie, rozwalające się materace na tych łóżkach porodowych ( leżałam tam pół dnia- nieruchomo, a materac się obsuwał), są zrobione boksy- oddzielone od siebie....kotarami :-)Sala do porodów rodzinnych- jedna, za pewne stale będzie zajęta jak zamkną Brochów ( a z tego co słyszę już po mału zamykają), a nie wyobrażam sobie rodzić w takich warunkach.
    Po porodzie- sale koszmar, dziewczyny upchane jak w puszkach po 5 po 6 w salach. Jedna laska, której wdało się zakażenie po cięciu opowiadała, że jest pewna, że to przez to, że na sali operacyjnej z sufitu poprószył się...tynk :-)
    A jak macie tam lekarza- albo dojście do opłacenia pod stołem położnej- to jest luksus- można skorzystać z tego mega miłego personelu, ale jak trafiacie bez znajomości to już może nie być tak miło. Jedna laska miała zzo , a drugiej nie podali nawet znieczulenia podczas szycia krocza.
    Ja się nie zapieram, że tam nie będę rodziła- jak mnie Kamieńskiego nie przyjmie to już mi będzie obojętne co i jak, ale warto mieć świadomość , że kliniki to szpital, który powinien być już dawno zrównany z ziemią, a na jego miejsce wybudowany nowy. To jest chore żeby szpital położniczy był w takim stanie w dzisiejszych czasach.
    irwcvnc.png
    tq4ik5o.png

• saszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że może nie 12, bo to będzie pewnie największy upał, ale jakoś koło 15? W okolicach 14 mam karmienie, więc bliżej centrum byłabym akurat na tą godzinę.

• ecencia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bardzo chetnie tylko jestem ograniczona czasowo do 16. Potem musze sie kierowac do domu bo juz jestem poumawiana niestety.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 dla mnie też jest ok :) Ciesze się, że poznam Tomka :) Już dzwoniłam do m i nie mam dzisiaj żadnych ograniczeń czasowych, także ile Tomek da, tyle możemy siedzieć. To gdzie się widzimy?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • saszka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spotkajmy sie moze pod heliosem i wtedy sie zorientujemy co i jak i podejmiemy decyzje. Nowe kolezanki rowniez serdecznie zapraszamy :)

Muska lubi tę wiadomość

• Muska Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala29 i aguś82 piszecie się? Możecie dostać nówka-relację z porodu od Saszki (jak będzie się chciała podzielić oczywiście) ;) Ja chętnie posłucham gdzie rodzić itp...
    Do zobaczenia pod Heliosem o 15 zatem.
    saszka wrote:
    Spotkajmy sie moze pod heliosem i wtedy sie zorientujemy co i jak i podejmiemy decyzje. Nowe kolezanki rowniez serdecznie zapraszamy :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dam znać przed 15 saszce SMSm czy będę bo nie wiem jak się dziś wyrobie ze wszystkim.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Ala29 i aguś82 piszecie się? Możecie dostać nówka-relację z porodu od Saszki (jak będzie się chciała podzielić oczywiście) ;) Ja chętnie posłucham gdzie rodzić itp...
    Do zobaczenia pod Heliosem o 15 zatem.
    ja niestety umówiłam się już wcześniej, ale chętnie się dołączę do jakiegoś spotkania w innym terminie
    a gdzie Saszka rodziła i jak? sn czy cc?

• Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 21 maja 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    saszka wrote:
    Saszka gdzie rodziłaś i kiedy urodziłaś?:-)
    Gratuluję syneczka

• aguś82 Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj szkoda dziewczyny ale dzis mialam zawalony dzień i nie dałabym rady dojechac. Ale bardzo chętnie się z wami spotkam w innym terminie. Dajcie znać tylko troszkę wcześniej. Pozdrawiam

• Muska Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekazuję że Tomek jest śliczny, grzeczny i w ogóle świetny!!! Było super :D
    No to proponuję kolejne spotkanie w następnym tygodniu. Co powiecie na poniedziałek? Względnie ładna pogoda ma być, bo w inne dni wychodzi na to, że może być gorsza... Ciężko stwierdzić parę dni do przodu. Najwyżej przełożymy.
    Poniedziałek albo przed południem albo po południu?
    Czekam na propozycje.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 22 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajne warsztaty organizowane przez Askot , ale aż na Zakrzowie:
    http://askot.home.pl/Wydarzenia/II-edycja-warsztatow-dla-przyszlych-mam
    Fajnie, że Wam spotkanie wypaliło, ja po wczorajszym z koleżanką na mieście myślałam, że urodzę...
    Ten upał to raz, dwa poruszanie się komunikacją miejską to koszmar w ten upał
    ( auto w przeglądzie, a i tak ciężko z miejscami parkingowymi w centrum), dotarłam tak zmęczona, że marzyłam by wracać do domu
    niestety ale spotkania na mieście zaczynają być dla mnie wielką wyprawą :D a to jeszcze 5 tygodni... o boshe napisałam jeszcze, to naprawdę już tylko 5 tygodni ...sama siebie właśnie wprowadziłam w szok :D :-)

Muska lubi tę wiadomość

• ecencia Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedziałek jeszcze nie wiem czy będę miała czas bo mamy dzień matki i być może spędzę go z mamą w inne dni bardzo chętnie.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • aguś82 Ekspertka

Wysłany: 24 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedzialek chcialam sie wybrac na dni otwarte do szpitala w Trzebnicy maja co poniedzialek o 13, bo tam planuje porod, ale we wtorek bede we Wrocławiu u ginekologa przed poludniem wiec kolo poludnia jestem wolna:)

‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ