X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrocławskie ciężarówki
Odpowiedz

Wrocławskie ciężarówki

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 24 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam we wtorek przed południem wizytę u ginekologa i usg :) Kończe planowo o 12:00. To może ten wtorek faktycznie? Dodam że wizyta w LM na Pl.Dominikńskim. A Ty gdzie, aguś82? Może się jakoś ok. 12:30 umówimy i pójdziemy w kierunku rynku na kawę? Kto jeszcze chętny na wtorkowe ploty?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wtorek bardzo chetnie.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • aguś82 Ekspertka

Wysłany: 25 maja 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyte w medicoverze na strzegomskiej o 10 15 wiec kolo poludnia spokojnie moge byc na galerii dominikanskiej , tylko z tego co widze pogoda moze sie popsuc, ale jak najbardziej jestem za wtorkiem.pozdrawiam

https://www.maluchy.pl/li-68662.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 25 maja 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok :) To wtorek ok. 12:20(?) it is. Znajdziemy gdzieś jakieś miejsce gdzie nie pada :) Możemy np. się spotkać w Galerii w środku, przy wejściu głównym i wtedy zdecydujemy gdzie pójdziemy. Co Wy na to?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 26 maja 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie pasuje.
    A teraz info o kolejnych warsztatach dla kobiet w ciąży i mamusiek, we Wrocławiu mają być 3 lipca:
    http://swiadomamama.pl/events

Muska lubi tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • aguś82 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rowniez pasuje:)
    w takim razie do jutra:)

Muska lubi tę wiadomość

• Ala29 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te które rodziły gdzie rodziłyście? te które są przed gdzie zamierzacie rodzić?
    ja już byłam na spotkaniu na Kamieńskiego z położną- już czuje się bezpieczniej, naprawdę chciałabym z nią rodzić i myślę, że to będą dobrze wydane pieniądze ( jak Młody się obróci- póki co siedzi pośladkowo)
    ale boję się, że mnie odeślą- a będziemy tam jechać z Krzyków więc spory kawałek
    Ona mi powiedziała, że przez tel tak mną pokieruje, że jak przyjade do szpitala to już ze sporym rozwarciem , ale oczywiście na przyjęcie ona nie ma wpływu , heh szkoda

• aguś82 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska .jak tam ,dziś jedziesz ze mną zwiedzać szpital w Trzebnicy?

• Muska Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aguś82 wrote:
    Muska .jak tam ,dziś jedziesz ze mną zwiedzać szpital w Trzebnicy?
    Byliśmy w Krakowie na dłuższy weekend. Jeśli nie pojechałaś i wybierasz się w przyszły poniedziałek to chętnie wybiorę się z Tobą :)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • aguś82 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Byliśmy w Krakowie na dłuższy weekend. Jeśli nie pojechałaś i wybierasz się w przyszły poniedziałek to chętnie wybiorę się z Tobą :)

Ja jednak się wybrałam na to zwiedzanie, w ten weekend ja wyjeżdżam na wesele na Małopolskę i zostajemy do poniedziałku. A na zwiedzaniu było dużo ludzi było z Wrocka ze względu na ten remont Brochowa.Ogólnie wrażenia b. dobre. mam nadzieje ze takie też będę miała po porodzie:)

• Muska Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aguś82 wrote:
    Ja jednak się wybrałam na to zwiedzanie, w ten weekend ja wyjeżdżam na wesele na Małopolskę i zostajemy do poniedziałku. A na zwiedzaniu było dużo ludzi było z Wrocka ze względu na ten remont Brochowa.Ogólnie wrażenia b. dobre. mam nadzieje ze takie też będę miała po porodzie:)
    OK. To jak wrócisz daj znać i się umówimy na lody/kawę ;) i mi poopowiadasz jak było. Bawcie się dobrze na weselu, ale bez szaleństw ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • aguś82 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    OK. To jak wrócisz daj znać i się umówimy na lody/kawę ;) i mi poopowiadasz jak było. Bawcie się dobrze na weselu, ale bez szaleństw ;)
    Ok, W takim razie odezwę się w przyszłym tygodniu, pozdrawiam wszystkie ciezarówki, miłego weekendu

• ecencia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, obiecałam, że dam znać tym które jeszcze noszą maluszki co można stosować na lepiej współpracującą szyjkę macicy. Poleca to położna która odbierała poród u mojej siostry. Okazało się, że jest to olej z wiesiołka. Należy go wkładać dopochwowo 3 razy dziennie nie wcześniej niż na 3 tygodnie przed terminem porodu. Oczywiście wszystko "tam" musi być ok żeby przyjmować ten specyfik.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ecencia wrote:
    Cześć, obiecałam, że dam znać tym które jeszcze noszą maluszki co można stosować na lepiej współpracującą szyjkę macicy. Poleca to położna która odbierała poród u mojej siostry. Okazało się, że jest to olej z wiesiołka. Należy go wkładać dopochwowo 3 razy dziennie nie wcześniej niż na 3 tygodnie przed terminem porodu. Oczywiście wszystko "tam" musi być ok żeby przyjmować ten specyfik.
    No to się zdziwiłam... ;)
    Serio? Oeparol wkładać dopochwowo? No, jak ma pomóc to ja mogę aplikować :) Ale co on daje?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno szyjka jest dzięki temu bardziej elastyczna, lepiej się rozwiera i rzadziej pęka.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • aguś82 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te kapsulki z olejem wiesiołka, czy w jakiejś
    innej postaci?

• aguś82 Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam samopoczucie, dziewczyny, porodówki pozwiedzane? spakowałyście się już?
    Ja zaczynam się mocno przygotowywać do porodu, (mentalnie) i karmienia piersią trochę teorii:)

• Muska Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj na szkole rodzenia trenowałam karmienie na lalce ;)
    Te upały mnie wykańczają i zaczynam marzyc o końcu lipca już. Chyba poszperam więcej o wiesiołku i herbacie z liści malin i się skuszę. Nie zaszkodzi, a może tylko pomóc, więc czemu nie? :)
    Dacie jeszcze radę na jakieś lody wyskoczyć? Chętnie posłucham o Trzebnicy Aga. Ja planuję mini zwiedzanie porodówek jakoś w ten weekend.
    aguś82 wrote:
    Jak tam samopoczucie, dziewczyny, porodówki pozwiedzane? spakowałyście się już?
    Ja zaczynam się mocno przygotowywać do porodu, (mentalnie) i karmienia piersią trochę teorii:)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • ecencia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś, ten wiesiołek to w kapsułkach taki najzwyklejszy.
    Ja już jestem spakowana, wolałam się za to wcześniej zabrać tak na wszelki wypadek. Co do samopoczucia to jest całkiem nieźle jak na tak zaawansowaną ciążę. Spojenie łonowe boli, brzuchol ciąży, stopy ledwo mieszczę w butach. Pociesza mnie to, że już został ostatni miesiąc. Możemy się któregoś dnia spotkać, jeszcze daję rade wytoczyć się z domu ;)

Muska lubi tę wiadomość

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • aguś82 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie też te upały ostatnio dobiły strasznie, ale przy takiej pogodzie jak dziś to nawet da się żyć:), ja też się planuję niedługo spakować, tylko czekam na parę rzeczy zamówionych przez internet:)
    Co do spotkania to bardzo chętnie się z Wami zobaczę w najbliższym czasie. Ja od następnego tygodnia mam co tydzień jeździć na ktg do położnej w Medicoverze, wiec przy okazji mogłybyśmy się spotkać. Czekam na propozycję i życzę miłego i spokojnego długiego weekendu.

Muska lubi tę wiadomość

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ