Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Vian gratuluję rocznicy ! Agusia spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania ! Jusi nam położna mówiła w szkole rodzenia, że czop może odejść na kilka dni lub nawet tygodni przed porodem więc kochana nie martw się na zapas Jeśli chodzi o kąpiel to ja znalazłam i kupiłam mydelko bio Eco baby anthyllis z dość dobrym składem ale zobaczymy jak się sprawdzi A ja tak jak przypuszczałam w nocy nie mogłam spać, rano na zakupy do Lidla A teraz jestem nieprzytomna Miłego dnia dziewczyny !
Jusi 28, Agusia_pia, VianEthel2 lubią tę wiadomość
-
Macie racje wlasnie. Ale juz musze sie na 100 % przygotowac. Bo pranie nie dokończone torba tez nie do konca spakowana od poniedzialku sie zabieram za to wszystko. Bo do terminu niby 4 tyg ale w tej sytuacji to nie wiadomo nic
Sto lat Agusia!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 12:16
Agusia_pia lubi tę wiadomość
-
Dziś wyjeżdżam z synem najpierw do rodziców, a później do teściow /mąż na wyjeździe z pracy przez tydzień/. Ogarnęłam pakowanie, sprzątanie mieszkania i padam na twarz. A jeszcze trzeba to wrzucić do samochodu, usmażyć naleśniki i pojechać. Hahaha, miałam dylemat czy brać że sobą torbę do szpitala, ale jednak coś tam spakowałam w razie wu /jestem w połowie 36t/, choć kompletna nie jest.
Moj lekarz bierze pod uwagę tylko termin z om, na USG było kilka dni później, ale zbyt mała różnica by korygować.
Do kąpieli mam olej kokosowy /jego używaliśmy przy synu przez pierwsze 7-8miesiecy/ i na próbę kupiłam też olej ze słodkich migdałów. -
Ja jestem taka panikarstwo, ze od tyg torba spakowana. Mąż pojechał na weekend teraz w góry, moi rodzice mieszkają jakies 100km od nas i mam nadzieje, ze jakby coś się działo to zdążą dojechać... wszystko już w sumie mam, tylko codziennie wpadają mi w oko nowe pierdoly. W pon była promka w aplikacji h&m, wiec sukienki dla małej nadjeżdżają dzisiaj w Lidlu znalazłam przeceniona sukienkę - wiec wraca ze mną no i w przyszła sob w Lidlu maja być body, spodenki i dresy, wiec przynajmniej na coś moja bezsenność się przyda 😂 odbijam sobie za poprzednie 2 ciąże 😂Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Agusia_pia, wszystkiego najlepszego!
VianEthel2, gratulacje, miłego świętowania My jutro z mężem świętujemy pierwszą rocznicę ślubu
A ja dzisiaj przygotowałam pokoik dla małej, pomyłam szafki i podłogi, poprasowane też prawie wszystko i tylko spakowanie torby zostało.
Dziewczyny, czy któraś z Was piła bądź zamierza pić herbatę z liści malin? Ma ktoś z nią jakieś doświadczenia? Faktycznie wpływa tak pozytywnie na organizm i poród?VianEthel2 lubi tę wiadomość
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
nick nieaktualny
-
Agusia- sto lat sto lat :*
Gomerka- i jak? Uderzasz w pierwszej kolejności do Kopernika tak jak planowałaś ? Trzymam kciuki żeby torba się w ten weekend nie przydała
Leksi- ja nie próbowałam przy synu i teraz tez mi się nie chce szczerze mówiąc próbować haha leniuch ze mnie
Ja do kąpieli będę używać kosmetyków z Hagi baby na początek
Byłam na obiedzie z mama, na cmentarzu, a potem na kawie i ciastku. A teraz leżę taka objedzona i chyba pójdę spac haha
Aaaa no i jeszcze pranie muszę rozwiesić. Dopasowałam torbę i już tam wszystko mamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 17:09
Agusia_pia lubi tę wiadomość
-
Zuzia tak, taki jest plan. Mam 2 torby, 1 na Kopernika, a 2 do Rydygiera, bo tam w 2 kolejności bym chciała. Mam nadzieje, ze się nie przyda ja muszę jeszcze za tydz w Lidlu poszaleć!
Stayaway zazdroszczę tego Baby Shower, u mnie to nie wchodzi w rachubę. Większość koleżanek ma problem z zajściem i to temat tabu.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Hej Długo mnie nie było, gratuluję mamom i już urodzonych dzidziusiow! Przeprowadzka, masa innych spraw i tak jakoś zleciało.
U mnie dziś oficjalnie Łucja jest donoszna! Pessar zdjęty, mam być gotowa w każdym momencie na poród. Waży ok 3kg. Ale ciężko było zmierzyć główkę, bo jakoś dziwnie się tam ustawiła, więc wyszła duża i może zawyżać wynik. Wyszło, że jest prawie 3 tygodnie do przodu - ale każdy pomiar główki wychodził inaczej. Więc generalnie jest w porządku
I z okazji rocznic wszystkiego najlepszego! !Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 18:28
Pom-pon, Karmazynova, alex0806, Kaska, Jusi 28, monkle, andziaxs, Leksi, manda21, k878, Arashe lubią tę wiadomość
-
Cześć
dziewczyny urodzinowe i rocznicowe - zdrówka i spełnienia marzeń!
Ja za 4 dni mam 30tkę i juz łapię doła z tej okazji
Dobrze chociaż, że powoli popychamy wszystko do przodu. Komoda załadowana i wszystko poprasowane. Materacyki się wietrzą na balkonie, w poniedziałek rozkładamy łóżeczka i wózek, torba spakowana od jakiegoś czasu. Wszystko staje się realne, a za maksymalnie 26 dni zobaczę swoje dzieci We wtorek mam wizytę i mam nadzieję, że nie będzie ostatnia, tylko przed A w srode ma byc pralka, wiec i tą ostatnią porcję ubranek wypierzemy i schowamy.
Dziękuję Wam za kompelemnty odnośnie brzuchów, sukienki (dom mody Tesco) i imion, ale oczywiscie nie ogarnę kto i co.
Własnie, muszę się pochwalić, że mam w końcu staniki ciążowe/ do karmienia. Boze, jakie to cudowne! Dlaczego ja się męczyłam całą ciążę w zwykłych swoich usztywnianych z fiszbinami? głupia. Zycie stało się lepsze
Miłego wieczoru!Leksi, Mańka lubią tę wiadomość
-
Pom pon ja za rok i tez jakos mi smutno :*
Leze wlasnie. Syn zasypia powoli w lozeczku. Jednak zostawiamy mu jego s maly bedzie od razu w kolysce.
Ja podnioslam wyzej nogi zeby te moje balony jakos zeszly ale marnie to idzir chyba juz do porodu musze sie tak meczyc
Pom-pon lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, boli was podbrzusze przy chodzeniu? Ale tak za przeproszeniem w cholere mocno. Od wczoraj mnie naparza, chodzę jak stara babcia, choć dziś i tak już ciut lepiej niż wczoraj. No i pojawiają się jakieś jakby skurcze bolesne, dziś były z 3 w ciągu 30 min, kilka dni temu w nocy parę. Pierwsza ciąża w porównaniu do tej to była bajeczka, żadnych dolegliwości, do końca ciąży jeździłam rowerem, dzień przed porodem byłam na jagodach😂😂