X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie ja dzisiaj chyba pobiłam rekord wstawiania w nocy siusiu, byłam chyba z 20 razy ! Do tego chodzę jak kaczka, mam uczucie jakby kości między nogami mi się rozchodziły ;D Bóle okresowe mam również ale najczęściej nocami. U mnie belly pokazuje 14 dni do porodu ...szok, szczerze nie marzyłam, że dotrwamy do tego momentu ;) Teraz tylko codziennie czekam co się wydarzy tylko nie jutro bo rano muszę być w pracy ;D Miłej niedzieli :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim!

Najpierw spoznione zyczenia dla Agusi oraz rocznicowe dla Vian!

Leksi Tobie i mezowi duzo szczescia dzisiaj i przez wiele kolejnych lat!

Axie gratulacje ciazy donoszonej!

U mnie dzis skonczony 34. tydzien i mimo ze czas tak naprawde leci szybko, to jednoczesnie wydaje mi sie jeszcze tak dlugo 😣

Wczoraj mialam ciezki dzien. Niby nic wielkiego sie nie wydarzylo, ale dzieci mi ciut daly popalic, glownie starsza oczywiscie.
    Wszystko mnie boli, glownie te koszmarnie opuchniete stopy i kostki, ktorych nie widac. Nie jestem w stanie stac na wlasnych nogach bez zadnej podporki przez dluzej niz 2 minuty. Ruszam sie jak inwalida i jak bylam z dziewczynkami na podworku, to dwuletni perszing w kilka sekund przemiescil sie z piaskownicy do zjezdzalni i wspial sie na 3 stopien drabinki a ja w panice ledwo sie podnioslam z krzesla i doczlapalam, zeby ja asekurowac.
    Potem sie rozkleilam i rozryczalam z bolu i do konca juz mialam placzliwy dzien 😞

Wy pisalyscie na dniach o zepsutych sprzetach AGD i potrzebie nowych a u nas maz tez mial ciezki dzien wczoraj, bo przez wiekszosc czasu walczyl z jakims problemem w jednym z jego wozow i juz widzialam mega frustracje czy uda mu sie wykminic, gdzie lezy glowna przyczyna i jak to naprawic. A na koniec dnia drukarka mu odmowila posluszenstwa - taka wisienka na torcie irytujacego dnia.

A po tym wszystkim jakims sposobem zachcialo mu sie przytulanek i cudem mnie namowil, bo bylam bardzo na nie. I powiem Wam nie bylo najgorzej! 💓 Oczywiscie jak na warunki i moje mozliwosci. Glownie chodzi mi o to, ze nie odczulam dyskomfortu ani w trakcie ani po 😅

Leksi, VianEthel2 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas tez nocka ciezka bo maly spal z nami i 3 godz w nocy sie krecil i nie spal i marudzil a potem spal do 7:30 szok! Teraz powoli zasypia w lozeczku a ja odpoczywam chwile. Przyjechali moi rodzice na urodzinowy obiad. Od rana troche w kuchni porobilam.
    Jutro bede prac posciel do kolyski bo dzis maz zdjal ze strychu.
    15 dni do cc!!

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu jeszcze cos co mi krew zepsulo.
    Ktoras tu niedawno pisala o wycinaniu metek (Dargol? Gomerka? nie pamietam dokladnie-zgaduje!)
    Zestaw czapeczek przeslany przez moich rodzicow. Lupilu. No ladne sa i sie ciesze, na pewno sie przydadza, ale co za kretyn wypuscil cos takiego na rynek?! Czy Ci ludzie nie maja mozgow? W srodku kazdej czapeczki 3 centymetrowa, pieciostronicowa metka! I 10 cm nitki wiszace na zakonczeniu kazdego szwu! 2 z 5 czapek musialam potem zszywac, bo za mocno wyprulam te metki i zrobilam dziurki.

51319de0a795.jpg

d293e89a9b7b.jpg

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Hej mamusie ja dzisiaj chyba pobiłam rekord wstawiania w nocy siusiu, byłam chyba z 20 razy ! Do tego chodzę jak kaczka, mam uczucie jakby kości między nogami mi się rozchodziły ;D Bóle okresowe mam również ale najczęściej nocami. U mnie belly pokazuje 14 dni do porodu ...szok, szczerze nie marzyłam, że dotrwamy do tego momentu ;) Teraz tylko codziennie czekam co się wydarzy tylko nie jutro bo rano muszę być w pracy ;D Miłej niedzieli :)

Oj tam, oj tam! Przynajmniej ladna sensacje bys w pracy wywolala i na dlugo by Cie tam zapamietali! 😉

pola0909 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola- nasza chodząca tykająca bomba zaraz po Arashe haha :)

Laurka- czyli mówisz w seksie nie chodzi już o orgazm tylko o to żeby nic nie bolało w trakcie ani po haha?:D żart oczywiście
    Co do metek- niestety to nie wina producentów, a wymogów Unii Europejskiej :/

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! A ja tak się cieszyłam ze nie mam żadnych dolegliwości bólowych w tej ciąży i zawsze jak to powiem to coś się przypałęta🤨 do dziś byłam mega sprawna. Tylko ciężko mi było się przewracać w nocy i rano musiałam się rozruszać. Potem czułam się ok!!! A dziś wstałam z bólem prawego posladka😅 boli jak chodzę, jak leżę jest ok. Myślicie ze to rwa kulszowa🤔 Może złe spałam? Starość?😂

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:

Laurka- czyli mówisz w seksie nie chodzi już o orgazm tylko o to żeby nic nie bolało w trakcie ani po haha?:D żart oczywiście

Mama-Zuzia dokladnie! 😂😂😂 Ha ha ha! I to tez pierwszy raz, kiedy w ogole wyglosilam taka sentencje, bo ja ogolnie z tych ochotnych, zawsze gotowych ☺ (duh! jakby trzecia ciaza nie mowila sama za siebie hahahhahhahaha)

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol wrote:
    Dzień dobry! A ja tak się cieszyłam ze nie mam żadnych dolegliwości bólowych w tej ciąży i zawsze jak to powiem to coś się przypałęta🤨 do dziś byłam mega sprawna. Tylko ciężko mi było się przewracać w nocy i rano musiałam się rozruszać. Potem czułam się ok!!! A dziś wstałam z bólem prawego posladka😅 boli jak chodzę, jak leżę jest ok. Myślicie ze to rwa kulszowa🤔 Może złe spałam? Starość?😂

Nie, to ucisk na jakis nerw. Mam to od miesiecy. Ogolnie nie mam bolu plecow czy krzyza, ale wlasnie bol mi strzela do prawego posladka. Jak rozruszam to przechodzi.

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Nie, to ucisk na jakis nerw. Mam to od miesiecy. Ogolnie nie mam bolu plecow czy krzyza, ale wlasnie bol mi strzela do prawego posladka. Jak rozruszam to przechodzi.

Może to być właśnie ucisk na nerw kulszowy czyli rwa Dargol, tez to mam czasami. Wtedy ciężko mi noge do przodu wystawić i krok zrobić 😂

Laurka- hahah uśmiałam się :)

Ja z moja mama jestem umówiona dzisiaj na spacer bo ładna pogoda, wieczorem wraca starszak i od jutra wraca do przedszkola :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z młodym dziś zaliczyłam 3 place zabaw 😂

Popołudniu jedziemy na działkę do znajomych. Mam nadzieję, że przynajmniej po tak aktywnym dniu padnie szybko spać 😁

Laurka dobrze, że wszystko ok, więc możecie częściej powtarzać 😁 sentencja świetna 😂

Dargol to może być rwa kulszowa. Mam nadzieję, że jednak szybko Ci przejdzie.

Takie długie metki też odcinam. Jak są krótsze to zostawiam. Okaże się "w praniu" czy Bobo będzie przeszkadzać.

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:

Mma-zuzia przecież ty kochana tykasz razem z nami :D

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli dotrwam do 38. tygodnia, to moj plan dzialania obejmuje w pierwszej kolejnosci: wyskrobanie i wypucowanie na blysk wanny u dziewczynek w lazience oraz kabiny prysznicowej w naszej, a w drugiej kolejnosci ostra jazda bez trzymanki! 😂

Wybila u mnie 7:00 rano. Nie spie od 4:30. Wypilam kawke i skonczylam czytac ksiazke.
    Pora sie ruszyc pod prysznic.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry z wyrka! Chyba dzisiaj nie wychodzę z piżamy, bo też nas wczoraj naszło na amory (oczywiście nie w klasycznym ujęciu, bo szyjka ;) ) ale już dzisiaj tego żałuję bo brzuch poboleea jak na okres. Mam nadzieję że sobie nie wywołałam porodu :/ więc leżę.

Wczoraj Was pytałam o te zawieszki do smoczków, ale chyba odpuszczam. Nie znalazłam nic fajnego. Gdzie kupilyscie swoje?

Karmazynowa, 3 place a ja jeszcze nawet gaci na tyłek nie założyłam :D nie wiem jak ogarnę to przejście z rozlazlego trybu życia w ciąży do aktywności mamy na 200% obrotów. Będzie niezły szok :D

Pola, super się trzymasz po tych przejściach z szyjka. Ty masz szew czy coś? Ja jeśli dotrwam do Twojego etapu to właśnie w tym dniu będę tulić chłopków. Niech już będzie wrzesień!

Mama Zuzia, do mnie też przyjeżdża mama na cały przyszły weekend, jakoś mam potrzebę spędzić z nią czas, a taka okazja już się więcej nie powtórzy.

Trzymajcie się dziewczyny, miłego dnia!

Karmazynova lubi tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ! Dziś dla mnie wyjątkowy dzień ❤️ jak wiecie Lile rodziłam w 34tc więc zamiast marzec był 3 luty. Teraz od początku się bałam i modlilam o każdy dzień. I tak oto dziś ciąża donoszona 🎊🎉 termin CC wyznaczony na 26.08. trzymajcie kciuki!🥰

Mama_Zuzia, Ula_Lbn, Laurka, pola0909, Annie80, elvira, miczitanka, manda21, Pom-pon, Karmazynova, Agusia_pia, Arashe, Mańka, stayaway, monkle lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon: ja jedną dostałam z Lullalove https://lullalove.com/pastelowa-zawieszka-do-smoczka-3

Druga zamówiłam z Facebooka od Emilia Rakowska: taka z imieniem:)

Pom-pon lubi tę wiadomość

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, tak ja pisałam o tych metkach. Dramat... całe książki tam poumieszczali.

Do mnie mama wpada w przyszłym tygodniu, nie mogę się doczekać :)

Gratulacje donoszonych ciąż!

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• axie92 Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bóli jak na okres, miałam takie prawie co noc. Od zdjęcia pessara tylko kilka razy się zdarzyły, ale mocno mnie kłuje w podbrzuszu. I w krzyżu boli często. Jak dla mnie jeszcze z dwa tygodnie może zaczekać tam w środku ;)

xx4wxzdvt9quz2vg.png

ojxeroeq320a4lee.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ;)

Ula i Ann podacie mi dane dot. urodzin Waszych dzieci, żebym mogła je wkleić? Ktoś jeszcze urodził a zapomniałam (ale mi wstyd o to pytać )? Zgodnie z sugestiami edytuje ostatni wpis na pierwszej stronie.
    Coś dodać, usunąć?

Gratuluje donoszonych ciąż ;) trzymam też za wszystkie kciuki, aby trwały w dwupaku jak najdłużej.
    Wybaczcie proszę, że nie odniosę się do każdej z osobna, ale strony lecą tutaj jak szalone, a ja nie nadążam czytać (nie wspominając o fejsbukowym czacie :D )

Laurka odnośnie pytania kilka stron wcześniej na temat włosów- czuję się dobrze we wszystkich kolorach (oprócz rudości), ale zauważyłam że jak tyje i mam okrągłą buzię to wolę ciemny kolor. Jak chudnę jasne. Nie wiem dlaczego akurat tak :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2019, 14:29

pola0909 lubi tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcelinka 07.08.2019 r. 2200g i 48 cm
    Jeszcze RudaAnna urodziła.

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ