X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • elvira Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz mówisz o takim bolu jak przy okresie ?

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz, mnie boli podbrzusze + krocze często jak wstaje i zaczynam chodzić, najbardziej wieczorem / rano, w dzień jak rozchodzę jest lepiej. Chodzę jak kaczka już, a wstaje zgięta w pół jak stara babcia :D

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o mnie to mam skurcze co jakiś czas przepowiadające z bólem jak na okres. Do tego pełen przekrój przyjemności- od chodzenia krokiem jakbym ocean na beczce przepłynęła, przez sikanie po kropelce co 5minut po zgagę, która pojawia się ni z dupy ni z pietruchy pare godzin po jedzeniu hahahah

Ta końcówka jest naprawdę iście urocza 😂😂😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 23:00

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz,
    mnie boli jak na okres czasami przez kilkanascie sekund i puszcza. Jak byłam na ktg to nie zapisywało tego jako skurcz, więc nie wiem co to jest.
    Przez czasami mam na mysli np 2 razy dziennie albo raz na dwa dni.

Dziewczyny,
    zawieszki do smoczka. Przydatny gadżet czy ryzyko uduszenia dzieciaka i gra niewarta świeczki?

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Xyz,
    mnie boli jak na okres czasami przez kilkanascie sekund i puszcza. Jak byłam na ktg to nie zapisywało tego jako skurcz, więc nie wiem co to jest.
    Przez czasami mam na mysli np 2 razy dziennie albo raz na dwa dni.

Dziewczyny,
    zawieszki do smoczka. Przydatny gadżet czy ryzyko uduszenia dzieciaka i gra niewarta świeczki?

Ja mam. Przy synu tez miałam :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Ja mam. Przy synu tez miałam :)

oo :) a jaki masz? MI się podobają takie z kuleczek drewniancyh, ale nie wiem na ile to wygodne dla dziecka. Moze lepsze takie materiałowe?

Mańka lubi tę wiadomość

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    oo :) a jaki masz? MI się podobają takie z kuleczek drewniancyh, ale nie wiem na ile to wygodne dla dziecka. Moze lepsze takie materiałowe?

Ja mam takie właśnie Ala drewniane. Są bardzo leciutkie powiem Ci szczerze, myślałam ze będzie to ciężkie a to ledwo czuć wiec jestem zadowolona :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • łania Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto mieć zawieszkę, dzieciom często wypada smoczek. Żeby było bezpieczniej to ja przypinałam nisko na ile się dało a nie przy szyi. Oczywiście używałam tylko w dzień.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, lece wydawac hajsy :)

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Xyz Koleżanka

Wysłany: 17 sierpnia 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie jak na okres, taki inny ból, mam wrażenie że gorszy. Jakby coś miało peknac czy coś. Nie umiem tego opisać. A skurcze to takie całego brzucha, podczas którego ciężko oddychać nawet. :)

• łania Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do kąpieli przy córce używaliśmy płyn natłuszczający z ziajki. Teraz też go kupię. Potem dodaliśmy do tego mydełko w kostce, najczęściej babydream.

Znowu jak co noc nie śpię... Wymyśliłam sobie, że może pójdę sobie pięty zrobić do kosmetyczki o ile zdąży mnie przyjąć przed porodem :D nigdy jeszcze nie byłam, a już z 3 rok sobie obiecuję

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebudziłam się na siku i tak już od ponad godziny nie śpię 🤦‍♀️

Czasami, jak za długo posiedzę (tzn. dłużej niż 20min), to wstając bolą mnie jakby mięśnie wokół krocza, spojenia, podbrzusze. Muszę, to rozchodzić, ale dość szybciutko to przechodzi. Nieprzyjemne, ale znośne.

Znacznie bardziej uporczywa jest zgaga. Z tą sobie też radzę, ale podobnie, jak u Mama_Zuzia łapie mnie bez uprzedzenia.

Łania, też zamierzam zrobić sobie ładne stópki! Pięty, pazurki. Te u rąk pozostaną nienaruszone, ale u stóp chyba można zaszaleć? 🤔

Pom-pon, też chcę takie drewniane 😍 Czekam na wrześniowy hajsik i kupię!

A my dzisiaj idziemy na ślub. Pan Młody, to bardzo bliska nam osoba i nie powinnam tak nawet myśleć, ale ta dzisiejsza uroczystość finansowo jest nam bardzo nie na rękę 🙈

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Dargol Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:
    Słodkie mamy czy receptę na paski do glukometru może mi też wystawic lekarz pierwszego kontaktu? Czy wyłącznie diabetolog? Cukry u mnie ok. Diabetolog kazał mi się zgłosić po porodzie, ale wpisał receptę na za mała ilosc pasków...

Mi bez problemu wystawił receptę lekarz rodzinny😉

Karmazynova lubi tę wiadomość

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz wrote:
    Właśnie nie jak na okres, taki inny ból, mam wrażenie że gorszy. Jakby coś miało peknac czy coś. Nie umiem tego opisać. A skurcze to takie całego brzucha, podczas którego ciężko oddychać nawet. :)
    a ktory to tydzien teraz? Mnie mecza przepowiadajace, ale pierwsze mam takie jak porod mi sie zaczynal, a pozniej to slabnie. W poprzedniej ciazy, az tak bolacych nie mialam.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xyz ja mam takie jak opisujesz. Jak reka na dole podciagne/przytrzymam brzuch to lekko przechodzi. A mam twardy jak kamien. I chodze lekko zgieta przez to. Dochodzi klucie po bokach i skurcze z zimnym potem. Nie sadzilam ze broda moze mi sie spocic!i to od nic nie robienia :)

• Karmazynova Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol wrote:
    Mi bez problemu wystawił receptę lekarz rodzinny😉

Dzięki wielkie za info 🌷

Ja mam bóle jak na okres, ale lekarz mi powiedział, że w moim przypadku (póki co) nie ma to wpływu na szyjke. Macica ćwiczy

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Łączę się w bólu słabego spania, chodzenia jak kaczka i bóli jak na okres. Mnie ciągnie głównie w nocy. Dzisiaj nie spałam przez to. Jakby były mocniejsze to bym liczyła. Albo przegapie poród ;p bo mam takie bóle jakbym miała okres dostać, łącznie z krzyżem. Na chwilę przechodzi i znowu wraca. I tak pół nocy. Do tego jak śpię to cierpnie mi ciało, muszę często zmieniać pozycję. Kurczę mam nadzieję że jeszcze z 2 tygodnie i poznam moją kruszynkę bo się wykonczę;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Xyz Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jestem w połowie 36 tc. No właśnie ja w pierwszej ciąży żadnych takich problemów nie miałam, dlatego mimo że to drugie dziecko to czuję się zielona w tym temacie. :) w ogóle to chciałabym zasnąć i obudzić się z dwa dni po porodzie😁

AnnaB. lubi tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex- porodu nie prześpisz haha, jak się zaczną te właściwe to będziesz wiedzieć ze to to :D

Ja poszłam spac koło północy i obudziłam się o 9 z jedna przerwa na siku. I wyspalam się, mimo ze czułam przez sen jak mi wszystko drętwieje przy przewracaniu się z bólu na bok.
    Ale wole już to niż niespanie pół nocy i gapienie się w telefon 😂

Mańka- udanego ślubu :* niestety to ciągnie po kieszeni dosyć mocno

Lenka, odezwałabys się coś :)
    Dori, Ty tak samo!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie bóle . I to głównie w nocy. Mam nadzieję, że jutro uda mi się wybłagał żeby mnie wypuścili ze szpitala chociaż na tydzień jeszcze . Zwariować idzie tak leżąc jak nic się nie dzieje .

‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ