Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Xyz, mnie boli podbrzusze + krocze często jak wstaje i zaczynam chodzić, najbardziej wieczorem / rano, w dzień jak rozchodzę jest lepiej. Chodzę jak kaczka już, a wstaje zgięta w pół jak stara babcia
Lena: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
-
Jeśli chodzi o mnie to mam skurcze co jakiś czas przepowiadające z bólem jak na okres. Do tego pełen przekrój przyjemności- od chodzenia krokiem jakbym ocean na beczce przepłynęła, przez sikanie po kropelce co 5minut po zgagę, która pojawia się ni z dupy ni z pietruchy pare godzin po jedzeniu hahahah
Ta końcówka jest naprawdę iście urocza 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2019, 23:00
-
Xyz,
mnie boli jak na okres czasami przez kilkanascie sekund i puszcza. Jak byłam na ktg to nie zapisywało tego jako skurcz, więc nie wiem co to jest.
Przez czasami mam na mysli np 2 razy dziennie albo raz na dwa dni.
Dziewczyny,
zawieszki do smoczka. Przydatny gadżet czy ryzyko uduszenia dzieciaka i gra niewarta świeczki? -
Pom-pon wrote:Xyz,
mnie boli jak na okres czasami przez kilkanascie sekund i puszcza. Jak byłam na ktg to nie zapisywało tego jako skurcz, więc nie wiem co to jest.
Przez czasami mam na mysli np 2 razy dziennie albo raz na dwa dni.
Dziewczyny,
zawieszki do smoczka. Przydatny gadżet czy ryzyko uduszenia dzieciaka i gra niewarta świeczki?
Ja mam. Przy synu tez miałam
-
Mama_Zuzia wrote:Ja mam. Przy synu tez miałam
ooa jaki masz? MI się podobają takie z kuleczek drewniancyh, ale nie wiem na ile to wygodne dla dziecka. Moze lepsze takie materiałowe?
Mańka lubi tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:oo
a jaki masz? MI się podobają takie z kuleczek drewniancyh, ale nie wiem na ile to wygodne dla dziecka. Moze lepsze takie materiałowe?
Ja mam takie właśnie Ala drewniane. Są bardzo leciutkie powiem Ci szczerze, myślałam ze będzie to ciężkie a to ledwo czuć wiec jestem zadowolona -
A do kąpieli przy córce używaliśmy płyn natłuszczający z ziajki. Teraz też go kupię. Potem dodaliśmy do tego mydełko w kostce, najczęściej babydream.
Znowu jak co noc nie śpię... Wymyśliłam sobie, że może pójdę sobie pięty zrobić do kosmetyczki o ile zdąży mnie przyjąć przed porodemnigdy jeszcze nie byłam, a już z 3 rok sobie obiecuję
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Przebudziłam się na siku i tak już od ponad godziny nie śpię 🤦♀️
Czasami, jak za długo posiedzę (tzn. dłużej niż 20min), to wstając bolą mnie jakby mięśnie wokół krocza, spojenia, podbrzusze. Muszę, to rozchodzić, ale dość szybciutko to przechodzi. Nieprzyjemne, ale znośne.
Znacznie bardziej uporczywa jest zgaga. Z tą sobie też radzę, ale podobnie, jak u Mama_Zuzia łapie mnie bez uprzedzenia.
Łania, też zamierzam zrobić sobie ładne stópki! Pięty, pazurki. Te u rąk pozostaną nienaruszone, ale u stóp chyba można zaszaleć? 🤔
Pom-pon, też chcę takie drewniane 😍 Czekam na wrześniowy hajsik i kupię!
A my dzisiaj idziemy na ślub. Pan Młody, to bardzo bliska nam osoba i nie powinnam tak nawet myśleć, ale ta dzisiejsza uroczystość finansowo jest nam bardzo nie na rękę 🙈 -
Karmazynova wrote:Słodkie mamy czy receptę na paski do glukometru może mi też wystawic lekarz pierwszego kontaktu? Czy wyłącznie diabetolog? Cukry u mnie ok. Diabetolog kazał mi się zgłosić po porodzie, ale wpisał receptę na za mała ilosc pasków...
Mi bez problemu wystawił receptę lekarz rodzinny😉
Karmazynova lubi tę wiadomość
-
Xyz wrote:Właśnie nie jak na okres, taki inny ból, mam wrażenie że gorszy. Jakby coś miało peknac czy coś. Nie umiem tego opisać. A skurcze to takie całego brzucha, podczas którego ciężko oddychać nawet.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Xyz ja mam takie jak opisujesz. Jak reka na dole podciagne/przytrzymam brzuch to lekko przechodzi. A mam twardy jak kamien. I chodze lekko zgieta przez to. Dochodzi klucie po bokach i skurcze z zimnym potem. Nie sadzilam ze broda moze mi sie spocic!i to od nic nie robienia
-
Hej dziewczyny. Łączę się w bólu słabego spania, chodzenia jak kaczka i bóli jak na okres. Mnie ciągnie głównie w nocy. Dzisiaj nie spałam przez to. Jakby były mocniejsze to bym liczyła. Albo przegapie poród ;p bo mam takie bóle jakbym miała okres dostać, łącznie z krzyżem. Na chwilę przechodzi i znowu wraca. I tak pół nocy. Do tego jak śpię to cierpnie mi ciało, muszę często zmieniać pozycję. Kurczę mam nadzieję że jeszcze z 2 tygodnie i poznam moją kruszynkę bo się wykonczęLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Teraz jestem w połowie 36 tc. No właśnie ja w pierwszej ciąży żadnych takich problemów nie miałam, dlatego mimo że to drugie dziecko to czuję się zielona w tym temacie.
w ogóle to chciałabym zasnąć i obudzić się z dwa dni po porodzie😁
AnnaB. lubi tę wiadomość
-
Alex- porodu nie prześpisz haha, jak się zaczną te właściwe to będziesz wiedzieć ze to to
Ja poszłam spac koło północy i obudziłam się o 9 z jedna przerwa na siku. I wyspalam się, mimo ze czułam przez sen jak mi wszystko drętwieje przy przewracaniu się z bólu na bok.
Ale wole już to niż niespanie pół nocy i gapienie się w telefon 😂
Mańka- udanego ślubu :* niestety to ciągnie po kieszeni dosyć mocno
Lenka, odezwałabys się coś
Dori, Ty tak samo!