X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon- kciuki zaciśnięte! Jak będziesz coś wiedziała więcej to dawaj znać :) swoją droga ta Pani doktor musiała być mało delikatna bo wtedy właśnie badanie na fotelu boli, a tak to nic a nic nie powinno :)

Mańka- hahaha twarz jak do porodu 😂 słyszałam o szyjce macicy jak do porodu, ale o twarzy jeszcze nie 🙈

Lania- dacie radę z córeczka. To chwila, a potem nadrobicie czas w domu już wszyscy razem :* zreszta jestem pewna ze reszta rodziny odpowiednio się nią zajmie żeby jak najmniej myślała o rozłące z Tobą :)

Karmazynova- kuruj się, bierz czosnek w dłoń i zagryzaj cebula, a popijaj sokiem z malin 🙈 zdrowka !

Kaska- skacz na piłce, kręć sutki i myj okna w szpitalu jak będzie mało haha :D już niedługo przytulisz maleństwo!

Dzień dobry wszystkim!
    Ja odwiozłam młodego do przedszkola, w tym czasie Edytka została z Tata, potem zjadłam śniadanie, stary do pracy, mała zjadła i poszła spać, a ja ogarnelam nieco chatę i teraz czas na relaks i czytanie forum :)
    Potem ze starszym na trening, w tym czasie z młoda na spacer no i życie się kręci, ma pełnych obrotach jak zawsze 🙈😱
    Napisze jeszcze tutaj dla dziewczyn których nie ma na fb- na ranę po cc polecana jest bardzo lanolina- oprócz tego ze jest świetna do brodawek i sutków to właśnie podobno super daje radę i na cyckach ;)

Leksi, VianEthel2, Mańka, Karmazynova lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka miala wlosy robic, wiec kto ja tam wie co tam sie podzialo ;-)
    Moj statszak nie jest taki strasznie mamusiowy, ale jak bylam w szpitalu i plakal mi do telefonu, ze mama go zostawila to sama sie rozplakalam. Normalny porod to tylko 2-3 dni w szpitalu wiec do przezycia.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z nowej rzeczywistości! Od 4.09 jest z nami nasz synek, urodzony sn 3425 g i 54 cm szczęścia!

Poród indukowany, do łatwych nie należał, teraz też jeszcze dochodzę do siebie. Ale to malutkie serduszko rekompensuje wszystko. Od wczoraj jesteśmy w domku.

Od poprzedniego poniedziałku ze względu na szpital i swoje samopoczucie nie odwiedzałam forum, ale na pewno przez tak długi okres czasu wiele z Was ma swoje maluszki przy sobie, dlatego przepraszam, że bezimiennie, ale serdecznie gratuluję!!

Jusi 28, Mama_Zuzia, Pom-pon, Leksi, VianEthel2, Ula_Lbn, Mila, Mańka, Agusia_pia, Karmazynova, Sylwiu, stayaway, Laurka, manda21, elvira, Kaska, monkle, Izoleccc lubią tę wiadomość

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarz do porodu, nieźle :D Moja twarz po porodzie to jakiś armagedon. Tak mnie wysypało... Ale powoli schodzi.
    Była u nas dzisiaj położna, Laura waży 2760 więc idealnie odzyskała wagę urodzeniową :) Jestem mega szczęśliwa. Widzę po niej, że nabiera ciałka.

Jusi 28, Ula_Lbn, Mańka, Karmazynova, elvira, Izoleccc lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lgia1 wrote:
    Witam się z nowej rzeczywistości! Od 4.09 jest z nami nasz synek, urodzony sn 3425 g i 54 cm szczęścia!

Poród indukowany, do łatwych nie należał, teraz też jeszcze dochodzę do siebie. Ale to malutkie serduszko rekompensuje wszystko. Od wczoraj jesteśmy w domku.

Od poprzedniego poniedziałku ze względu na szpital i swoje samopoczucie nie odwiedzałam forum, ale na pewno przez tak długi okres czasu wiele z Was ma swoje maluszki przy sobie, dlatego przepraszam, że bezimiennie, ale serdecznie gratuluję!!

Igia moje gratulacje :* napisz jak będziesz miała chwile i chciała jak przebiegł poród i jak sobie radzicie :)
    No i jak ma na imię Wasze szczęście!:)

Alex- moja twarz niestety tez wysypało :/ miałam taka super skore w ciąży a teraz hormony schodzą ehh
    Super ze Laura nabrała ciałka i odzyskała wagę urodzeniowa.
    Nasza nastepna(już trzecia) wizyta położnej w czwartek. Ostatnio młoda ważyła 3400g, wiec 240g w tydzień od wyjścia ze szpitala, mój mały koksik 😍

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • łania Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova mam nadzieję, że wy też się wykurujecie.

Pom-pon trzymam kciuki :)
    Kaska za ciebie też :) ważne, że udało się donosić.

Mańka moja mama miesiąc temu już mówiła, że będę rodzić, bo się na twarzy zmieniłam :D Potem z tydzień temu też coś wspominała. I nic :)

Mańka, Karmazynova lubią tę wiadomość

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:46

Mańka, Sylwiu, Karmazynova, Laurka lubią tę wiadomość

• Mańka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dlatego kocham to wróżenie z ciała: wyglądasz na chłopca, wyglądasz na dziewczynkę, twarz wygląda, jak do porodu, masz zgagę, to dziecko będzie mieć włosy. Oj sporo tych mądrości i każdy zawsze ma coś do dodania 😂

Pom-pon, jakoś tak zawsze miałam głupio zakodowane, że jak ciąża mnoga, to, że maluchy faktycznie są maluchami. A Twoje chłopaki, to szczęśliwe koksy 😁 Trzymam kciuki i czekam na wieści.

Igia, gratuluję! Fajnie, że szybciutko wypuścili was że szpitala i teraz już spokojnie możecie cieszyć się sobą w domowym zaciszu.

Sylwiu lubi tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Sylwiu Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam od 3 miesięcy słyszę ze termin juz chyba niedługo...:-) a usta mam większe tez juz dłuższy czas :-) także tak...ciocie i panie w sklepach to mają oko :-)
    Mama Zuzia ta lanoloina to zamiast octeniseptu czy wody utlenionej?

• Sylwiu Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka albo moja tesciowa do mojej szwagierki..no tak mi cos mowi ze jutro lub pojutrze urodzisz, no na pewno,takie mam przeczucie, zobaczycie ... szwagierka źle sie czuje (to w ciąży na prawdę przecież rzadkość, co najwyzej 2 dni przed porodem :-) i mieli wtedy rocznice ślubu...to było tydzień temu a porodu nadal nie widać :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 13:55

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizyte poloznej w domu. Rano bylam zdjac szwy.
    Gratulacje kolejnym rozpakowanym :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igia, serdeczne gratulacje❤️❤️❤️

lgia1 lubi tę wiadomość

• marchev Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gratulacje nowych bobaskow. Ja bylam dzisiaj na ktg i nic sie nie dzieje ;)
    Jedynie co to w zeszlym tyg maly mial 3300 i dzisiaj niby tyle samo. Dziwne, ale lekarz stwierdzil ze to moze hyc blad pomiaru. No mam nadzieje, ze tak jest ;)

• nifasowa Debiutantka

Wysłany: 9 września 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39+0..Jutro rano mam się stawić na czczo na IP..ciekawe czy cc jutro czy w środę.. zaczynam się stresować..

Mańka lubi tę wiadomość

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev, a co z tym cc?

U mnie nic się nie rozkręciło. Mąż ma dziś mega ważne spotkanie w pracy, wiec cały weekend kładł mi do głowy, ze do 18 mamy nie świrować, potem niech się dzieje co chce 😂 także za 3h może wychodzić 😂w ogóle jak byłam w pt na wizycie to lekarz mówił, ze jego zdaniem na dniach się rozkręci. Od tego czasu mąż zaczął mieć chrypkę, katarek i ogólnie coś go bierze. Wykręcić się chce jak nic!

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Leksi Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lgia1, gratulacje!! :)

Co do tej ciążowej twarzy to u mnie podobnie, usta powiększone i niestety nos też. Całe szczęście, że przechodzi po ciąży :D

Ja melduję się po wizycie, szyjka 3.5, zamknięta, nic nie wskazuje na razie porodu, ale lekarka mi mówiła, że u pierworódek może się wszystko zacząć dziać nagle i dopiero wtedy zacznie się szyjka skracać. Więc czekamy, czekamy, czekamy... A mała waży 3100g i dalej mega aktywna :)

Jusi 28, elvira, Karmazynova, Mańka, monkle lubią tę wiadomość

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Igia wielkie gratulacje! Jak nazwaliscie malenstwo?

Pom-pon zaciskam kciuki! Jak cala reszta nie moge sie doczekac naszych forumowych blizniakow!

Lania wspolczuje kataru i coreczki, ale ta rozlaka jak bedziesz w szpitalu to tylko kolejny etap odcinania przyslowiowej pepowiny. Mala musi wiedziec, ze inni czlonkowie rodziny poza mama tez sie moga nia w kochajacy sposob zajac.

KASKA TY ZOLZO! Jak moglas mi to zrobic?! :O Mialas lezez i wylezec do 40+0 tak jak w poprzedniej ciazy! :P A tak serio zarty na bok trzymam mocno kciukasy - wszystko bedzie dobrze!

Manka Ty to zawsze masz dobra historie xD Tez sie usmialam z "twarzy do porodu". Moja od dawna opuchnieta i nos jak kartofel - dramat.

Dziewczyny ja nadal jestem, nadal w dwupaku. W sobote chillowalam, natomiast wczoraj byl kryzysowy dzien, dzieciaki daly popalic rano i wieczorem (tylko w srodku dnia w trakcie rodzinnej wycieczki, ktora sobie urzadzilismy, a ktora byla mega niewypalem, dziewczynki byly grzeczne). Dzien sie skonczyl klotnia z mezem, tak ze zamknelam sie w sypialni juz o 20:30 i zostawilam go na kanapie przed tv, a jak przyszedl do lozka to ja sie wynioslam. Nawet pomyslalam, ze jak bym ze zlosci miala zaczc rodzic to nie wpuszcze dupka na porodowke, o!

Troche sie gubie obecnie w naszym watku, bo nie wszystko jest na pierwszej stronie i nie moge sie polapac, kto tu jeszcze pozostal nierozpakowany. Strasznie tez duzo wydaje mi sie u nas planowanych cesarek, wiec to odbiera te wielka niewiadoma. I jestem skonfundowana odnosnie tego z kim ja tu zostalam? Chyba jeszcze ze mna Annie80, Manka i Aster.

A wlasnie - czy Zwichrowana urozila??

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • amorek Koleżanka

Wysłany: 9 września 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ---Ja mam termin na 20 także czekam cierpliwie 😁😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 15:32

Laurka lubi tę wiadomość

amorek

eikts65gdv2tfo97.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ja rodzę 17go, więc też dalej w dwupaku :) A mogłabym dzisiaj - taka ładna data- kaska aż zazdroszczę :D
    Zwichrowana w szpitalu, ale jeszcze nie rodzi :)

Laurka lubi tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ja na 27 :)

Laurka lubi tę wiadomość

‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ