X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon- kciuki zaciśnięte! Jak będziesz coś wiedziała więcej to dawaj znać :) swoją droga ta Pani doktor musiała być mało delikatna bo wtedy właśnie badanie na fotelu boli, a tak to nic a nic nie powinno :)

Mańka- hahaha twarz jak do porodu 😂 słyszałam o szyjce macicy jak do porodu, ale o twarzy jeszcze nie 🙈

Lania- dacie radę z córeczka. To chwila, a potem nadrobicie czas w domu już wszyscy razem :* zreszta jestem pewna ze reszta rodziny odpowiednio się nią zajmie żeby jak najmniej myślała o rozłące z Tobą :)

Karmazynova- kuruj się, bierz czosnek w dłoń i zagryzaj cebula, a popijaj sokiem z malin 🙈 zdrowka !

Kaska- skacz na piłce, kręć sutki i myj okna w szpitalu jak będzie mało haha :D już niedługo przytulisz maleństwo!

Dzień dobry wszystkim!
    Ja odwiozłam młodego do przedszkola, w tym czasie Edytka została z Tata, potem zjadłam śniadanie, stary do pracy, mała zjadła i poszła spać, a ja ogarnelam nieco chatę i teraz czas na relaks i czytanie forum :)
    Potem ze starszym na trening, w tym czasie z młoda na spacer no i życie się kręci, ma pełnych obrotach jak zawsze 🙈😱
    Napisze jeszcze tutaj dla dziewczyn których nie ma na fb- na ranę po cc polecana jest bardzo lanolina- oprócz tego ze jest świetna do brodawek i sutków to właśnie podobno super daje radę i na cyckach ;)

Leksi, VianEthel2, Mańka, Karmazynova lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka miala wlosy robic, wiec kto ja tam wie co tam sie podzialo ;-)
    Moj statszak nie jest taki strasznie mamusiowy, ale jak bylam w szpitalu i plakal mi do telefonu, ze mama go zostawila to sama sie rozplakalam. Normalny porod to tylko 2-3 dni w szpitalu wiec do przezycia.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z nowej rzeczywistości! Od 4.09 jest z nami nasz synek, urodzony sn 3425 g i 54 cm szczęścia!

Poród indukowany, do łatwych nie należał, teraz też jeszcze dochodzę do siebie. Ale to malutkie serduszko rekompensuje wszystko. Od wczoraj jesteśmy w domku.

Od poprzedniego poniedziałku ze względu na szpital i swoje samopoczucie nie odwiedzałam forum, ale na pewno przez tak długi okres czasu wiele z Was ma swoje maluszki przy sobie, dlatego przepraszam, że bezimiennie, ale serdecznie gratuluję!!

Jusi 28, Mama_Zuzia, Pom-pon, Leksi, VianEthel2, Ula_Lbn, Mila, Mańka, Agusia_pia, Karmazynova, Sylwiu, stayaway, Laurka, manda21, elvira, Kaska, monkle, Izoleccc lubią tę wiadomość

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twarz do porodu, nieźle :D Moja twarz po porodzie to jakiś armagedon. Tak mnie wysypało... Ale powoli schodzi.
    Była u nas dzisiaj położna, Laura waży 2760 więc idealnie odzyskała wagę urodzeniową :) Jestem mega szczęśliwa. Widzę po niej, że nabiera ciałka.

Jusi 28, Ula_Lbn, Mańka, Karmazynova, elvira, Izoleccc lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lgia1 wrote:
    Witam się z nowej rzeczywistości! Od 4.09 jest z nami nasz synek, urodzony sn 3425 g i 54 cm szczęścia!

Poród indukowany, do łatwych nie należał, teraz też jeszcze dochodzę do siebie. Ale to malutkie serduszko rekompensuje wszystko. Od wczoraj jesteśmy w domku.

Od poprzedniego poniedziałku ze względu na szpital i swoje samopoczucie nie odwiedzałam forum, ale na pewno przez tak długi okres czasu wiele z Was ma swoje maluszki przy sobie, dlatego przepraszam, że bezimiennie, ale serdecznie gratuluję!!

Igia moje gratulacje :* napisz jak będziesz miała chwile i chciała jak przebiegł poród i jak sobie radzicie :)
    No i jak ma na imię Wasze szczęście!:)

Alex- moja twarz niestety tez wysypało :/ miałam taka super skore w ciąży a teraz hormony schodzą ehh
    Super ze Laura nabrała ciałka i odzyskała wagę urodzeniowa.
    Nasza nastepna(już trzecia) wizyta położnej w czwartek. Ostatnio młoda ważyła 3400g, wiec 240g w tydzień od wyjścia ze szpitala, mój mały koksik 😍

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • łania Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova mam nadzieję, że wy też się wykurujecie.

Pom-pon trzymam kciuki :)
    Kaska za ciebie też :) ważne, że udało się donosić.

Mańka moja mama miesiąc temu już mówiła, że będę rodzić, bo się na twarzy zmieniłam :D Potem z tydzień temu też coś wspominała. I nic :)

Mańka, Karmazynova lubią tę wiadomość

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 20:46

Mańka, Sylwiu, Karmazynova, Laurka lubią tę wiadomość

• Mańka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dlatego kocham to wróżenie z ciała: wyglądasz na chłopca, wyglądasz na dziewczynkę, twarz wygląda, jak do porodu, masz zgagę, to dziecko będzie mieć włosy. Oj sporo tych mądrości i każdy zawsze ma coś do dodania 😂

Pom-pon, jakoś tak zawsze miałam głupio zakodowane, że jak ciąża mnoga, to, że maluchy faktycznie są maluchami. A Twoje chłopaki, to szczęśliwe koksy 😁 Trzymam kciuki i czekam na wieści.

Igia, gratuluję! Fajnie, że szybciutko wypuścili was że szpitala i teraz już spokojnie możecie cieszyć się sobą w domowym zaciszu.

Sylwiu lubi tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Sylwiu Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam od 3 miesięcy słyszę ze termin juz chyba niedługo...:-) a usta mam większe tez juz dłuższy czas :-) także tak...ciocie i panie w sklepach to mają oko :-)
    Mama Zuzia ta lanoloina to zamiast octeniseptu czy wody utlenionej?

• Sylwiu Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka albo moja tesciowa do mojej szwagierki..no tak mi cos mowi ze jutro lub pojutrze urodzisz, no na pewno,takie mam przeczucie, zobaczycie ... szwagierka źle sie czuje (to w ciąży na prawdę przecież rzadkość, co najwyzej 2 dni przed porodem :-) i mieli wtedy rocznice ślubu...to było tydzień temu a porodu nadal nie widać :-) :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 13:55

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wizyte poloznej w domu. Rano bylam zdjac szwy.
    Gratulacje kolejnym rozpakowanym :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 9 września 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igia, serdeczne gratulacje❤️❤️❤️

lgia1 lubi tę wiadomość

• marchev Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Gratulacje nowych bobaskow. Ja bylam dzisiaj na ktg i nic sie nie dzieje ;)
    Jedynie co to w zeszlym tyg maly mial 3300 i dzisiaj niby tyle samo. Dziwne, ale lekarz stwierdzil ze to moze hyc blad pomiaru. No mam nadzieje, ze tak jest ;)

• nifasowa Debiutantka

Wysłany: 9 września 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    39+0..Jutro rano mam się stawić na czczo na IP..ciekawe czy cc jutro czy w środę.. zaczynam się stresować..

Mańka lubi tę wiadomość

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev, a co z tym cc?

U mnie nic się nie rozkręciło. Mąż ma dziś mega ważne spotkanie w pracy, wiec cały weekend kładł mi do głowy, ze do 18 mamy nie świrować, potem niech się dzieje co chce 😂 także za 3h może wychodzić 😂w ogóle jak byłam w pt na wizycie to lekarz mówił, ze jego zdaniem na dniach się rozkręci. Od tego czasu mąż zaczął mieć chrypkę, katarek i ogólnie coś go bierze. Wykręcić się chce jak nic!

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Leksi Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lgia1, gratulacje!! :)

Co do tej ciążowej twarzy to u mnie podobnie, usta powiększone i niestety nos też. Całe szczęście, że przechodzi po ciąży :D

Ja melduję się po wizycie, szyjka 3.5, zamknięta, nic nie wskazuje na razie porodu, ale lekarka mi mówiła, że u pierworódek może się wszystko zacząć dziać nagle i dopiero wtedy zacznie się szyjka skracać. Więc czekamy, czekamy, czekamy... A mała waży 3100g i dalej mega aktywna :)

Jusi 28, elvira, Karmazynova, Mańka, monkle lubią tę wiadomość

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!

Igia wielkie gratulacje! Jak nazwaliscie malenstwo?

Pom-pon zaciskam kciuki! Jak cala reszta nie moge sie doczekac naszych forumowych blizniakow!

Lania wspolczuje kataru i coreczki, ale ta rozlaka jak bedziesz w szpitalu to tylko kolejny etap odcinania przyslowiowej pepowiny. Mala musi wiedziec, ze inni czlonkowie rodziny poza mama tez sie moga nia w kochajacy sposob zajac.

KASKA TY ZOLZO! Jak moglas mi to zrobic?! :O Mialas lezez i wylezec do 40+0 tak jak w poprzedniej ciazy! :P A tak serio zarty na bok trzymam mocno kciukasy - wszystko bedzie dobrze!

Manka Ty to zawsze masz dobra historie xD Tez sie usmialam z "twarzy do porodu". Moja od dawna opuchnieta i nos jak kartofel - dramat.

Dziewczyny ja nadal jestem, nadal w dwupaku. W sobote chillowalam, natomiast wczoraj byl kryzysowy dzien, dzieciaki daly popalic rano i wieczorem (tylko w srodku dnia w trakcie rodzinnej wycieczki, ktora sobie urzadzilismy, a ktora byla mega niewypalem, dziewczynki byly grzeczne). Dzien sie skonczyl klotnia z mezem, tak ze zamknelam sie w sypialni juz o 20:30 i zostawilam go na kanapie przed tv, a jak przyszedl do lozka to ja sie wynioslam. Nawet pomyslalam, ze jak bym ze zlosci miala zaczc rodzic to nie wpuszcze dupka na porodowke, o!

Troche sie gubie obecnie w naszym watku, bo nie wszystko jest na pierwszej stronie i nie moge sie polapac, kto tu jeszcze pozostal nierozpakowany. Strasznie tez duzo wydaje mi sie u nas planowanych cesarek, wiec to odbiera te wielka niewiadoma. I jestem skonfundowana odnosnie tego z kim ja tu zostalam? Chyba jeszcze ze mna Annie80, Manka i Aster.

A wlasnie - czy Zwichrowana urozila??

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • amorek Koleżanka

Wysłany: 9 września 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ---Ja mam termin na 20 także czekam cierpliwie 😁😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2019, 15:32

Laurka lubi tę wiadomość

amorek

eikts65gdv2tfo97.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka ja rodzę 17go, więc też dalej w dwupaku :) A mogłabym dzisiaj - taka ładna data- kaska aż zazdroszczę :D
    Zwichrowana w szpitalu, ale jeszcze nie rodzi :)

Laurka lubi tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 9 września 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ja na 27 :)

Laurka lubi tę wiadomość

‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ