Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubieswieczki wrote:Dziewczyny jak wyglądają wasze wyniki tsh?
U mnie 0.71mIU/L i zastanawiam się czy nie za nisko?
Mozesz miec nadczynnosc tarczycy z tym wynikiem ale najlepiej spytac endokrynologa. Ja Mam 2.73 I dostalam euthyrox 25 na zbicie ponizej 2,5
Czesc Kasiula! -
nick nieaktualny
-
Lubieswieczki wrote:Dziewczyny jak wyglądają wasze wyniki tsh?
U mnie 0.71mIU/L i zastanawiam się czy nie za nisko?
Hej ja też dziś odebrałam i rozmyślam- mam 0,67 mIU/Lsynuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Ja jeszcze nie robiłam badań, zrobię jakoś 5 lutego pewnie. Ale za to czasem rano mierze sobie cukier, i już dwa razy wyszło mi że 105 na czczo. Co prawda paski są po terminie, ale okaże się po badaniu. Jeszcze nigdy nie miałam problemów w cukrem zobaczymy co będzie...
A te, które mają za wysoki cukier, powiedzcie, czy jakoś to odczuwacie? Jakieś objawy? Kark z tego co pamiętam to Tobie wyszedł za wysoki. -
Dziewczyny,
Nie było mnie tutaj tylko wczoraj, a tyle smutnych wieści Strasznie jest mi przykro.
Dodatkowo zaczęłam dziś trochę plamić; odebrałam wyniki krwi, które nie są rewelacyjne i jeszcze te Wasze smutne wpisy. Deprecha maksymalna.
Dobrze, że wizytę mam jutro, bo dłużej bym nie wytrzymała.
Mam cichą nadzieję, że już nie zobaczę więcej w tym wątku takich okropnych wiadomościsynuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny z tak niskim tsh, jak sie czujecie? Bo ja ma niedoczynnosc i hasi, przed ciaza bralam euthyrox 88, endo mowila zeby zwiekszyc o polowe jak zajde w ciaze i tak zrobilam, ale zaczelam sie kiepsko czuc po kilku dniach, bezsennosc i okropne kolatania serca. Skojarzylam ze to moze tarczyca, zrobilam badania i tsh 0,8 a ft4 nieco powyzej gornej normy, sama sobie zmniejszylam dawke i jest lepiej, w piatek zrobie badania zeby sprawdzic jaki teraz mam poziom hormonow. Do endo ide dopiero 6 lutego.
Mati 16.07.2009
-
Na Facebooku jest grupa, na którą wrzuca się zdjęcia z USG i szukają kosmówki Ja wrzuciłam to dostałam odpowiedź że obraz obrócony i chłopczyk. Później dodałam z poprzedniego USG i informacja, że dziewczynka
Arashe lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
A mnie dzis cos pobolewa i swedzi pochwa jak na jakis stan zapalny smaruje clotrimazolem i czekam do pt na wizyte.
Wlasnie MOJE czekamy na wiesci jak po usg?? -
A ja właśnie wchodzę po wyniki i... 1,5 tsh, a tydzień wcześniej miałam 4.
Mam niedoczynność i Hashimoto i jak zobaczyłam to 4 to oczywiście sobie podniosłam dawkę również o połowe i tu szok... 1,5 a do lekarki nie mogę się dodzwonić. Może na urlopie, jutro pojadę osobiście, ale trochę do niej mam. Co myślicie o moim 1,5 ?? Czy powinno być trochę wyższe?
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.Bladzioch 04.01
Beta 07.01 - 206
Beta 10.01 - 650
29.01 -serduszko
Maluszek urodzony 12.09.2019 -
Morowa progesteron bardzo niski Wspomagałaś się luteiną albo dupkiem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 15:18
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
m0nika wrote:Morowa progesteron bardzo niski Wspomagałaś się luteiną albo dupkiem?
Aniołek 6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url] -
morowa wrote:Nie, nie zdążyłam. W poprzedniej ciąży miałam w tym samym okresie powyżej 60. Nie myślałam że teraz tak. Czyli przy najbliższych staraniach powinnam już po owulacji zacząć przyjmować profilaktycznie?
Mysle ze tak lekarz zaleci -
morowa wrote:Nie, nie zdążyłam. W poprzedniej ciąży miałam w tym samym okresie powyżej 60. Nie myślałam że teraz tak. Czyli przy najbliższych staraniach powinnam już po owulacji zacząć przyjmować profilaktycznie?
xgirl lubi tę wiadomość
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00 -
Morowa, faktycznie niski, ale z drugiej strony nie mogło być niestety inaczej.
Możesz zbadać po potwierdzonej owulacji jaki jest progesteron. Jeśli niski to może warto by wspomagać. Najlepiej badać 7/8 dpo.
Ale tu naprawdę nie ma reguły. Czasami niedomogą lutealna jest powodem poronienia czy nieprawidłowej ciąży, a czasem niski progesteron jest efektem ciąży nieprawidłowej i wymusza na organiźmie nie podtrzymywanie jej.
Na ovufriend była dziewczyna, która miała bardzo niski progesteron i chciała wspomaganie, ale lekarz nie przepisał, bo powiedział, że nie będzie podtrzymywał nieprawidłowej ciąży. No i wtedy miał rację, bo była to pozamaciczna o ile dobrze pamiętam. Ale nie ma reguły, wiadomo. Najlepiej badać się przed ciążą i wiedzieć jaki jest poziom.
Trzymaj się Morowa :*Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami wrote:Morowa, faktycznie niski, ale z drugiej strony nie mogło być niestety inaczej.
Możesz zbadać po potwierdzonej owulacji jaki jest progesteron. Jeśli niski to może warto by wspomagać. Najlepiej badać 7/8 dpo.
Ale tu naprawdę nie ma reguły. Czasami niedomogą lutealna jest powodem poronienia czy nieprawidłowej ciąży, a czasem niski progesteron jest efektem ciąży nieprawidłowej i wymusza na organiźmie nie podtrzymywanie jej.
Na ovufriend była dziewczyna, która miała bardzo niski progesteron i chciała wspomaganie, ale lekarz nie przepisał, bo powiedział, że nie będzie podtrzymywał nieprawidłowej ciąży. No i wtedy miał rację, bo była to pozamaciczna o ile dobrze pamiętam. Ale nie ma reguły, wiadomo. Najlepiej badać się przed ciążą i wiedzieć jaki jest poziom.
Trzymaj się Morowa :*
Dzięki. Wasza wiedzą jest bezcenna
Aniołek 6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url]