Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Leksi, moja córka śpi prawie od początku w swoim pokoju i śpi tak dobrze, ze postanowiliśmy, ze nie będziemy jej przeszkadzać. Najmłodszy będzie mieszkać w salonie 🙈 jak się wybudujemy i przeprowadzimy to swoj pokój.
Leksi, Mańka lubią tę wiadomość
Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Gomerka wrote:Leksi, moja córka śpi prawie od początku w swoim pokoju i śpi tak dobrze, ze postanowiliśmy, ze nie będziemy jej przeszkadzać. Najmłodszy będzie mieszkać w salonie 🙈 jak się wybudujemy i przeprowadzimy to swoj pokój.
Gomerka, no właśnie u nas na dole dwa pokoje + salon i na górze dwa pokoje, więc chyba zostanie nam postawić dwa łóżeczka do sypialni, chociaż boję się, że dziewczynki będą się budzić jak któraś się obudzi.
O matko, naprawdę chyba tego jednego nie potrafię sobie wyobrazić jak to będzie :o
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Na razie zostaje, jak jest, czyli: M. w swoim łóżeczku, które jest w sypialni a Młody w dostawce obok mnie. Będziemy się kisić wszyscy w jednym pokoju, ale do czasu. Jak Maluszek wyrośnie z dostawki, to wyprowadzamy się z mężem z sypialni robiąc z tego pokój dziecięcy. Misia dostanie nowe, takie dorosłe łóżko a Mikołaj ląduje w jej łóżeczku z barierkami. Mam nadzieje, że to się sprawdzi
A ja dzisiaj byłam na ktg i... i zostałam w szpitalu. Już położna miała kończyć zapis, gdy serduszko zaczęło słabnąć. Ja zaryczana, ona coś do mnie o cesarce wiezie mnie na wózku i biegiem na oddział. Tam podłączyli do lepszego sprzętu i wszystko ok. Lekarz jednak zostawił na obserwację, więc jeśli wszystko będzie ok, jutro mnie wypuszczą. Prawdopodobnie powodem zamieszania jest po prostu fałszywy wynik wynikający z tego, że maluszek jest jeszcze zbyt drobny i skutecznie uciekał spod czujników. Dowcipkowania mu się zachciało 1 kwietnia. -
Mańka, współczuję. Na pewno Ci ciężkao z dala od córci...ja to bym takiej rozłąki nie przeżyła póki co.. i dlatego podjęłam decyzję że że staraniami o kolejną dzidzie poczekam jeszcze z rok. A Przez ta koronę to nawet nie myślę jej od cycka odstawiac. Z resztą i mój ginekolog i pediatra mówią aby nie przejmować się opiniami ciotek i babć i karmić jak najdłużej dam radę, to karmie;)
Hm, właśnie dostałam pierwsza miesiaczke od ciazy:) chyba to miesiączka, bo póki co plamie tylko ale nakurwia mnie brzuch aż miło...ten kto powiedział że po porodzie już okresy nie sa bolace to dostanie ode mnie w pape za takie bzdury... jakby nie bylo czuje sie jak dziewica:) -
Ale i tak zazdraszczam wam dziewxzyny tych ciaz. Tak pozytywnie oczywiscie:) zaraz tu będziecie rodzic wszystkie i czuje normalnie takie napięcie i podekscytowanie jak kiedyś jak czytałam o kolejnych porodach na naszych wrzesniowkach...ech...rozmarzylam sie:D
Mańka lubi tę wiadomość
-
Mańka oby szybko wypuścili Cię do domu No w prawie 38 tygodniu to już raczej nie ma gdzie uciekać spod ktg, prędzej się czujnik obsunął,albo maluch zmienił pozycję. Jakby nie patrzeć to już na bank z 2,5kg bobasa i w zasadzie gotowego do wyjścia
CZekamy na dobre wieści.
U nas kolki ciąg daszy...Mańka lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Mańka, mam nadzieję, że już wszystko dobrze i jesteście w domu razem! Koniecznie daj znać.
U nas chyba też zostanie tak, że Lenka będzie spała w swoim łóżeczku w naszej sypialni (jak dotychczas), a młoda pójdzie do dostawki. No nic, zobaczymy jak to zda egzamin. Też planujemy zakup takiego doroślejszego łóżka już - niech sie oswaja powoli
kumen, my też mieliśmy sie dopiero za rok starać Też karmie jeszcze dwa razy dziennie chociaż strasznie mnie to już wkurza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2021, 10:02
Lena : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Mańka dawaj znać jak u Ciebie:)
U mas mlody spi w łóżeczku w swoim pokoju. Ale juz dawno jest dla niego za waskie. Tak sie rzuca przy zasypianiu to samo. Chociaz czasem dostaje butle i go nie ma Normalnie zasypia kolo19:30-20. planuje niedługo kupić juz normalne łóżeczko ale boje sie ze wypadnie 🙈 -
Lubieswieczki, gratulacje! jak się czujesz?
Mańka, co u Ciebie? Daj znać koniecznie w wolnym czasie!
U nas od kilku dni ktoś podmienił dziecko. W ciągu dnia nawet ładnie się bawi, bez płaczu czy marudzenia, ale zaczęła wydziwiać z jedzeniem - praktycznie nic nie chce jeść (no może poza naleśnikami, parówkami i pomidorami). Bardzo niespokojnie śpi, rzuca się, budzi się z płaczem. Sama nie wiem co o tym sądzić. Idą dwie piątki, ale czy to akurat przez zęby, skok rozwojowy, regres snu?
Leksi, w sumie narazie bez zmian. Moze odrobinke brzuch pobolewa. Ale jak to u mnie zwykle ciaza sie zaczyna. Jestem przeziebiona 🤣
U nas z jedzeniem jest ciagle cyrk. Ogolnie po obiwdzie malo co juz chce jesc. Teraz jesteśmy u dziadkow i ma wyjezdzie jest zawsze ciezko.
Ze snem moj maly caly czas sie rzuca. Malo kiedy sie nie przebudza. Pewnie zeby.
Niedlugo sie poprawi bo u nas skokami tak jeat.
Ogolnie nie robilam jeszcze zadnych badan profillatycznych mlodemu typu morfologoa itd?? Robilyacie cos?? Lekarka mowi ze juz mozna by bylo sprawdzic a przy dzieckavh zlobkowych i przedszkolnyxh raz w roku bada sie pqsozyty. -
Lubieswieczki wrote:Leksi, w sumie narazie bez zmian. Moze odrobinke brzuch pobolewa. Ale jak to u mnie zwykle ciaza sie zaczyna. Jestem przeziebiona 🤣
U nas z jedzeniem jest ciagle cyrk. Ogolnie po obiwdzie malo co juz chce jesc. Teraz jesteśmy u dziadkow i ma wyjezdzie jest zawsze ciezko.
Ze snem moj maly caly czas sie rzuca. Malo kiedy sie nie przebudza. Pewnie zeby.
Niedlugo sie poprawi bo u nas skokami tak jeat.
Ogolnie nie robilam jeszcze zadnych badan profillatycznych mlodemu typu morfologoa itd?? Robilyacie cos?? Lekarka mowi ze juz mozna by bylo sprawdzic a przy dzieckavh zlobkowych i przedszkolnyxh raz w roku bada sie pqsozyty.
U nas chyba też żeby i skok się nałożyły. Dziś już odrobinę lepiej. Oby tak dalej Ja też jeszcze nic nie robiłam z badań profilaktycznych. Moja co prawda do żłobka nie chodzi, ale mamy psa i tak się zbieram, żeby jej zrobić badanie na pasożyty.
Oh gratuluję kolejnych kreseczek! Oby wyrosły z nich dorodne i zdrowe bobasy 😍
Wypuścili mnie do domu w Wielką Sobotę. Wszystko posprawdzali i jest w porządku. Prawdopodobnie polozna wykonująca ktg spanikowała 🙈 Plus jest taki, że wykonali mi wszystkie badania do porodu, za które musiałabym ppro zapłacić a tak, to została mi tylko morfologia i mocz na bieżąco 😅
Uryczałam się za Młodą okrutnie, ale powiem wam szczerze, że dobrze nam zrobiła taka próba generalna- wiem, czego się spodziewać. Miśka za mną nawet nie zapłakała. Dziadkowie się nią zajęli, gdy mąż zwozil mi rzeczy a ona była w siódmym niebie. Wszystko posypało się, gdy mnie zobaczyła. Dopiero wtedy był płacz, przytulanie i przez kilka dni ani na krok mnie nie odstępowała, nikomu nie dała się tknąć. Serce mi pęka, ale staram się trochę izolować dla naszego dobra 🙈 Bardzo boje się tego dnia, gdy Maluszek pojawi się już w domu.
A On tymczasem ma się dobrze, waży ok 2800 i nie ukrywam, że powolutku moglby się zbierać do wyjścia. Jestem już umęczona tą ciążą. Tu boli, tam boli... Podziwiam wielodzietnych 🤪