Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
VianEthel2 wrote:Kobitki jestem pełna podziwu dla Waszej energii. Mój ambitny cel w ciągu ostatnich dni to utrzymać jedzenie w żołądku i na tym mniej więcej kończy się mój świat. Staram się czytać co tu piszecie ale w połowie rozmowy o testach się pogubiłam. Nie wiem jak to ogarniacie, ja nawet nie czytałam jak to wygląda, nie mówiąc już o zapisaniu się gdziekolwiek.
Trochę się posypałam, bo to trwa już ponad 3 tygodnie i przybiera na sile zamiast łagodnieć... najchętniej podłączyłabym się do kroplówki, żeby nie drażnić żołądka. Może wtedy bym złapała trochę oddechu.
Mnie tak męczyło ze 3 tygodnie, od 2 dni lepiej,mam wrażenie że pomogła woda z cytrną ( na szklanę pół cytrny wciśnięte).
Lekarz doradzał wiztę w szpitalu właśnie żeby uzupełnić elektrolty. Może powinnaś się wybrać?
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Ja robię prenatalne . I osobiście gdybym nie dostała skierowania zrobiłbym samo usg:) jeśli nie ma się jakiś wskazań obciążeń w wywiadzie to robienie jakiś dodatkowych amniopunkcji i innych jest bez sensu
to trochę tak jakby robić mega drogie badania genetyczne przed zajściem w ciążę bez obciazonego wywiadu .
Mam znajomą parę którym urodziło się zdrowe dziecko a nagle po 3msc okazało się że ma chorobę najprawdopodobniej genetyczną a oni są nosicielami genu który po połączeniu dał im chore dziecko . I wiecie co to straszne i uważam że można dmuchac chuchac ale czasami życie pisze swoje scenariusze;( to trochę przerażające wiem . Sama jak usłyszałam ich historię byłam przerażona .
Ja mam ostatnio wilczy apetyt nie wiem czy to nie przez duphaston . Okazało się że mam krwiaka. Staram się oszczędzać .
Czasami mnie mdli ale chyba najgorzej odbija mi się zmęczenie . Chodzę do pracy i czasami nagle tracę siły. No ale cóżjeszcze 2-3msc i idę na l4 .
W sobotę mam usg ciekawe czy krwiak się wchłania . Wszystkie badania zrobione ..
Cycki bolą strasznie a moja córka ostatnio mnie nie oszczędza i ciągle się na mnie wspina . Zaczęła raczkowac !!! Więc mam nadzieję że mój kręgosłup trochę odpocznie .
P.s z tego co mi wiadomo można jeść jajko na miękko lub sadzone ale jajko z dobrego źródła i wcześniej trzeba sparzyc . Salmonnela jest najczęściej nie w jajku a w skorpuce. Przynajmniej ja tak słyszałam. Jadłam sadzone i jajko na miękko w ciąży i żyje!
P.s2 a właśnie już wiem czytałam o tym ń blogu mamy ginekolog więc jak ktoś czyta to potwierdzone innfoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 19:03
-
Wiecie, najadłam się kiszonej kapusty i o dziwo nie jest mi po niej niedobrze
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Fasola1234 pappa jest zalecana właśnie wtedy jak usg jest dobre i nie ma wskazań do droższych/bardziej ryzykownych badań. Razem z usg jest to po prostu kompletne badanie.
Zgadzam się, że amniopunkcja bez wskazań jest bez sensu, tak samo nie widzę sensu wydawania kokosów na nipt dopóki wg standardowych badań jest wszystko dobrze, choć gdyby były tańsze to bym się skusiła. -
nick nieaktualnyJa jeżeli by coś na usg wyszło to zrobię pewnie coś dokładniejszego, ale na szczęście do tej pory nigdy nie trzeba było
Fasola to jest dla mnie najgorsze jak słyszę takie przypadki... 2 ludzi, cud, że się odnaleźli, a tu każdy jest nosicielem super cholernie rzadkiej choroby i gdyby byli z kimś innym to by mieli zdrowe dzieci obojeSmutne to jest zawsze.
-
A mnie dziś od rana bolał brzuch jak na okres . Chyba maluch rośnie;) ja wizutyje jutro .
Czy któraś z Was byłaby chętna żeby oddać 1 % na Stasia? to chłopiec o którym pisałam wcześniej. Potrzebują pieniędzy aby znaleźć przyczynę choroby małego . Jak co dodam zdjęcie z ulotką . -
nick nieaktualny
-
Wszystko dobrze, dziecko idealnie odpowiada 11+1, serduszko bije:) Macha rączkami i nóżkami!!
Uff....
pola0909, speakyourmind93, kark, m0nika, Inka90, Mama_Zuzia, Lami, magda.g85, Agucha90s, k878, aannkka, tutusia, monkle, elvira, Arashe, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
Mocne kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
Lubieswieczki super wiadomość!Rozpoczęłas dzisiejszą dobrą passę.
Ja siedzę dziś od 8:30 na szkoleniu... Do 17...nie wiem jak dotrwam.Lubieswieczki lubi tę wiadomość
4.03. 6,67 cm szczęścia, 175u/min
BhCG:
31.12.2018 | 12 dpo 179,50
02.01.2019 | 14 dpo 693,20
04.01.2019 | 16 dpo 2028,00
08.01.2019 | 20 dpo 11931,00