Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Zuzia wrote:M0nika- ale fajnie, tylko dwa dni i znowu chłopca zobaczysz ❤️
Mi w ciągu paru dni brzuch wywaliło do przodu i mam taka piłeczkę na doletrodde lubi tę wiadomość
-
A ja wczoraj wciągnęłam spodnie ciążowe i mi zjeżdżają. Za mały brzuszek. A brzuch mam ale wyżej, wzdęcie plus zaparcie...
Magda.g85, ja bym uważała z książki z lat 80-tych. Wiedza medyczna z tamtego okresu mocno sie zmieniła.
Monkle, dobrze ze masz insulinę. Masz peny? Czy strzykawk? Peny podobno nie są takie złe.
Pogoda paskudna, nie wiem jak u Was, u mnie wczoraj lało, wiało, burza była i grad. Na basen nie dotarliśmy
Moi rodzice wiedza od dwóch kresek, bo testowałam w drugi dzień świat u nich, byłyśmy tam do sylwestra, i następnego dnia poleciałam zbadać tarczyce, bez sensu byłoby „a nagle sobie przypomnieć ze muszę lecieć do laba”. Teściom mąż powiedział już jakiś czas temu przez tel bo się nie widzieliśmy, o co jestem zła bo to dziwne. Ani razem nie powiedzieliśmy, ani osobiście. Ale widocznie musil - ma bzika żeby było po równo. Stosunki z teściami to u nas temat rzeka... i przyjaciółka moja wie od początku. Teraz planujemy zaprosić znajomych na planszowki i kupić wieeeelki balon „it’s a girl”pola0909 lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:A ja wczoraj wciągnęłam spodnie ciążowe i mi zjeżdżają. Za mały brzuszek. A brzuch mam ale wyżej, wzdęcie plus zaparcie...
Magda.g85, ja bym uważała z książki z lat 80-tych. Wiedza medyczna z tamtego okresu mocno sie zmieniła.
Monkle, dobrze ze masz insulinę. Masz peny? Czy strzykawk? Peny podobno nie są takie złe.
Pogoda paskudna, nie wiem jak u Was, u mnie wczoraj lało, wiało, burza była i grad. Na basen nie dotarliśmy
Moi rodzice wiedza od dwóch kresek, bo testowałam w drugi dzień świat u nich, byłyśmy tam do sylwestra, i następnego dnia poleciałam zbadać tarczyce, bez sensu byłoby „a nagle sobie przypomnieć ze muszę lecieć do laba”. Teściom mąż powiedział już jakiś czas temu przez tel bo się nie widzieliśmy, o co jestem zła bo to dziwne. Ani razem nie powiedzieliśmy, ani osobiście. Ale widocznie musil - ma bzika żeby było po równo. Stosunki z teściami to u nas temat rzeka... i przyjaciółka moja wie od początku. Teraz planujemy zaprosić znajomych na planszowki i kupić wieeeelki balon „it’s a girl”
Mam pennakłucie w brzuch boli mniej niż w palucha
Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.
12.2016 [*] pamiętam Aniołku. -
Oj jutro mam już powrót do pracy po 3 tygodniowym zwolnieniu... To chyba będzie ciężki dzień tymbardziej że o 7.30 już idę w zastępstwie na spotkanie z dyrektorem zakładu który wszystkich ma za nic a jak się dowiedział że jestem w ciąży to stwierdził że zrobiłam to specjalnie... Z tego co słyszałam to szukają już kogoś na moje miejsce... Trzymajcie kciuki żebym przeżyła też jutrzejszy dzień...
-
Agucha trzymam kciuki, żebyś przeżyła ten dzień
Ja też mam jutro masakrę w pracy. U mnie poniedziałek- środa są tragiczne. Teraz sobotę miałam pracującą i dziś się uczę na jutro, żeby dobrze poprowadzić zajęcia. Także weekend udany
Dziewczyny podziwiam Was, że potraficie się powstrzymać przed podzieleniem wiadomością o ciąży- zwłaszcza wśród rodziny.
Dobrego wieczorusynuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Zwichrowana- ja po prostu po tym co przeszłam w pierwszej ciąży to nie chce za szybko mówić bo potem każdy się pyta a jak tam a co tam. Ja wiem że często yo jest troska. Ale jak ja byłam w sytuacji gdzie lekarze mi mówili że lepiej ciążę terminowac i byliśmy sami z mężem przeciwko całemu światu to takie pytania mnie doprowadzały do szal! Więc teraz wiedzą tylko rodzice i rodzeństwo i wiedzą że mają nie zadawać pytań. Będziemy chcieli to będziemy dzielić sie informachami;)
-
Hej.
Ja właśnie też miałam pisać czy czujecie jakieś bóle. Mnie pobolewa tak jakby w pachwinach. Dokucza mi przy chodzeniu czy siadaniu... Przez to trochę chodzę jak pingwin.
Na dole w macicy też mnie czasem zakuje.
Też jesteście takie zmęczone, czy tylko ja tak mam? -
Lubieswieczki wrote:Dziewczyny czy zdarzają Wam się takie jakby uklocia w szyjce? Dziwny ból taki..
-
Cześć dziewczyny.Juz tęskniłam za Wami.
Ale przyjechali moi rodzice do nas na tydzień i nie mam czasu zbytnio na forum.
Wczoraj pół rodziny szło na ślub i malowałam kilka kobiet.
Także intensywny dzień był.
A od jutra ojczym remontuje pokój chłopców.
Wieczorne mdłości mi nie przeszły i czuję się fatalnie.
Pozdrawiam Was gorąco i nie rozpisujcie się zbytnio żebym mogła Was nadrobić -
No właśnie ja miałam taki jeden dzień że mocno w pachwinach mnie bolało ale bardziej z lewej strony. Ale to przeszło, a właśnie takie dziwne uklocia mam od kilku dni, tak dziwne jakby od dołu szyjki i tak promieniowalo do góry. Poboli i za chwilę przejdzie ale zdarza się nawet kilka razy dziennie... Nie wirm czy to normalnie
-
Ja od wczoraj borykam się z bólem w krzyzach. Dużo ostatnio chodziłam, a przed ciąża też mi się zdarzały takie dolegliwości. Najgorzej jest właśnie jak chodzę, głównie ból promieniuje od prawej nogi. Najlepiej wychodzi leżenie hahha
-
Uff, koniec weekendu na uczelni. Muszę teraz odpocząć i nabrać sił.
Dziewczyny te bóle na dole takie to są więzadła- w ciąży one się poluzowuja żeby przygotować nasze ciało do porodu. Nie jest to nic przyjemnego, ale niepokojącego tez nie. No i macica cały czas rośnie, wiec wszystko ma wplyw -
Ja w pierwszej ciazy powiedzialam tacie jak bylam pod koniec 5 miesiaca, a mieszkalam z rodzicami i jakos sie nie zorientowal, mama szybko wiedziala teraz i wtedy. Z tesciami sie dlugo czailismy, zeby nie paplali, bo tez wtedy krwawilam. Tesc sie rozplakal, bo na 60 urodziny w koncu sie pierwszego wnuka doczekal. Teraz szybko wiedzieli, bo wyladowalam na zwolnieniu.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Dziewczyny pojawiło mi się krwawienie. Sluz zabarwiony na czerwono, takie niteczki. Nic mnie nie boli. Obserwować czy jechać?
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy