Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
manda21 wrote:sola morska tylko troche sobie pomagam, z mojego zestawu na zatoki, ktory mi zawsze pomagal nie moge teraz nic...
A próbowałaś disnemar (chociaż to w sumie woda morska)? U mnie podziałało jak mnie złapało zaraz na początku ciąży.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnymanda21 wrote:Awf
ale kosmetologia
Tylko prosze mnie nie zjesc czemu nie wypowiadalam sie czym smarowac brzuszek, bo jestem tak przewrazliwiona, ze sama caly pierwszy trymestr uzywam czystego oleju kokosowego -
To tak jest, ze jak glowa pusci to wtedy sie niespodzianki zdarzaja. Jak nie ma takiego cisnienia, ze musi byc teraz. Ja pierwszej ciazy nie planowalam, zaszlam po pol roku wspolzycia bez zabezpieczania. Druga 9 miesiecy staran, trzecia 9miesiecy staran. Podziwiam osoby, ktore dluzo dluzej sie staraly, a troszke tu takich swiateczno-noworocznych cudow mamySyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Jeśli chodzi o nas to jak podjęliśmy decyzje ze chcemy się starać o drugiego malucha to odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, pierwszy cykl- 56 dni, ok, drugi tez to samo. Poszłam do ginekologa nowego żeby mnie przygotował do ciąży, a tu niestety wyszło ze mam mega policystyczne jajniki- od razu podejrzenie na pierwszej wizycie. Milion badań które tylko potwierdziły obraz z usg no i decyzja ze od razu mamy stymulację letrozolem. Następnie okazało się ze na jedna tabletkę nijak mój organizm nie reaguje, zareagował na dwie tabletki, ale okazało się ze pecherzyki nie pękają dodatkowo same z siebie, wiec musieliśmy dołączyć ovitrelle.. no i tak od lutego nam schodziło. W lipcu narzeczony zrobił badanie nasienia które pokazało ze morfologia jest tylko 2%, co dodatkowo nie ułatwiało sprawy. Zaczął brać fertilman na polepszenie jakości nasienia. Generalnie byłam przyszykowana na styczeń na drożność jajowodów a w dalszej perspektywie na in vitro. W udanym cyklu zrobiłam sobie zastrzyk z ovitrelle na kompletnego pijaka po imprezie firmowej o 3 rano- rano nawet nie pamiętałam czy go dobrze zrobiłam haha. Na testy się obraziłam za wieczna biel wiec powiedziałam ze 14 dni po zastrzyku (nigdy tak długo nie czekałam z testowaniem bo noe wytrzymywałam) idę na betę. No i 22.12, dwa dni przed wigilia zobaczyłam wynik bety 150.8 🥰🥰🥰
-
Kumen wrote:Spoko, ja po chemii jestem, chemie kosmetyczna mialam na 4 roku i tez mnie prosze nie pytac bo odpowiem jedno: wychodzi na to ze niczym:) awf w bialej to konik rodziny mego meza, moj tesc tam byl doktorem, tesciowa prowadzila kiedys wyklady, szwagier dalej wyklada. Ale rzeczy typowu wf:)Syn 10.2016
-
manda21 wrote:To tak jest, ze jak glowa pusci to wtedy sie niespodzianki zdarzaja. Jak nie ma takiego cisnienia, ze musi byc teraz. Ja pierwszej ciazy nie planowalam, zaszlam po pol roku wspolzycia bez zabezpieczania. Druga 9 miesiecy staran, trzecia 9miesiecy staran. Podziwiam osoby, ktore dluzo dluzej sie staraly, a troszke tu takich swiateczno-noworocznych cudow mamy
Hehe, ja to miesiąc wcześniej przeszłam takie załamanie, że mnie mąż z podłogi zbierał, bo sama nie byłam w stanieNo bo kurcze ile można? Jak ja bym wiedziała, że to tak szybko nie będzie to bym tabletki wcześniej odstawiła, ale ślub się zbliżał.
Ale było, minęło. Ważne, że się w końcu udało (swoją drogą jest szansa, że to Sylwestrowy dzieciaczek).
Tylko się nie wyrobiłam z planem urodzenia pierwszego dziecka przed 30-tką.
Kumen to ambitnie...ja miałam rozszerzoną chemię w liceum i szczerze to już na tym etapie przestałam ogarniać, więc nie wyobrażam sobie studiowania chemii... oj nie z moim profesorem z LO...
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Okolice Warszawy -
Ja sie tez obrazilam na testy ciazowe teraz i zaluje, ze nie zrobilam w sylwestra, bo sobie troche wina wypilam, mialam robic test 8 stycznia, ale zrobilam 3 bo mi cos nie pasowalo i dwie grube krechy.
Cyntia lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
-
nick nieaktualnyVianEthel2 wrote:Hehe, ja to miesiąc wcześniej przeszłam takie załamanie, że mnie mąż z podłogi zbierał, bo sama nie byłam w stanie
No bo kurcze ile można? Jak ja bym wiedziała, że to tak szybko nie będzie to bym tabletki wcześniej odstawiła, ale ślub się zbliżał.
Ale było, minęło. Ważne, że się w końcu udało (swoją drogą jest szansa, że to Sylwestrowy dzieciaczek).
Tylko się nie wyrobiłam z planem urodzenia pierwszego dziecka przed 30-tką.
Kumen to ambitnie...ja miałam rozszerzoną chemię w liceum i szczerze to już na tym etapie przestałam ogarniać, więc nie wyobrażam sobie studiowania chemii... oj nie z moim profesorem z LO...
E tam, czy ja wiem czy ambitnie, nie dostalam sie tam gdzie chcialam to poszlam na chemie z konkursu swiadectw. I tam juz zostalam -
manda21 wrote:Ja sie tez obrazilam na testy ciazowe teraz i zaluje, ze nie zrobilam w sylwestra, bo sobie troche wina wypilam, mialam robic test 8 stycznia, ale zrobilam 3 bo mi cos nie pasowalo i dwie grube krechy.
Chciałam zacytować a polubiłam.
U mnie to samo. U mnie test wyszedł negatywny i wypiłam w sylwestra sporo wina. Mam bardzo duże wyrzuty sumienia z tego powodu
-
Kumen wysłałam Ci zaproszenie, bo nie chcę spamować tematu
Czy u Was też się coś potentegowało i Wam mruga, że macie wiadomość prywatną? u mnie cały czas, mimo że jest pusto w każdej zakładce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 21:15
Kumen lubi tę wiadomość
Okolice Warszawy -
Cyntia, ale z drugiej strony sobie tlumacze, ze jak by na tym etapie to zaszkodzilo to ciaza by sie nie utrzymala. Mam znajoma, ktora duzo pila na poczatku, bo nie podejrzewala dlugo, test zrobila po powrocie z wakacji, a dzieciatko zupelnie zdrowe.
VianEthel2 wejdz w powiadomienia to dlatego migaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2019, 21:34
Cyntia lubi tę wiadomość
Syn 10.2016
-
manda21 wrote:Cyntia, ale z drugiej strony sobie tlumacze, ze jak by na tym etapie to zaszkodzilo to ciaza by sie nie utrzymala. Mam znajoma, ktora duzo pila na poczatku, bo nie podejrzewala dlugo, test zrobila po powrocie z wakacji, a dzieciatko zupelnie zdrowe.
VianEthel2 wejdz w powiadomienia to dlatego miga
Manda ale ja już wszystko wszędzie pokasowałam i dalej mrugaNo zawiesił się system i tyle. Przynajmniej nie przegapię wiadomości
Mama Zuzia pisałam do Ciebie kilka dni temu i nic nie odpisałaś
Okolice Warszawy -
manda21 wrote:Cyntia, ale z drugiej strony sobie tlumacze, ze jak by na tym etapie to zaszkodzilo to ciaza by sie nie utrzymala. Mam znajoma, ktora duzo pila na poczatku, bo nie podejrzewala dlugo, test zrobila po powrocie z wakacji, a dzieciatko zupelnie zdrowe.
VianEthel2 wejdz w powiadomienia to dlatego miga
Mam nadzieję, ale wyrzuty sumienia mam ogromne -
Witam się w drugim trymestrze z tej okazji mam wizytę u fryzjera! Miłego dnia dziewczyny :*
Ann.., Mamadwojki, Agusia_pia, Janka0909, marchev, elvira, kark, k878, pola0909, Lami lubią tę wiadomość
-
Hey kochane dziś piękny dzień mam prenatalne i może mi lekarz potwierdzi że to boy na więcej procent hehe
ale stresuje się też bo wczoraj widziałam jak wolał kobietkę i nie wyglądał na sympatycznego tak jak opisują to kobietki mam nadzieję że dziś będzie ten młodszy ponoć bardziej sympatyczny i nie odpowie chamsko jak się o coś zapytam...
Także trzymajcie kciuki bo już mam stres tym bardziej że poznam dziś wyniki krwi a ja zawsze przed odbiorem wyników się stresuje ehh....
Powodzenia na prenatalnych i zwykłych wizytach kochane :*Ann.., Janka0909 lubią tę wiadomość
Victoria 10.11.2013r
Pola 08.11.2015r
27.01.2018 aniołek 5tc (*)
27.09.2018 aniołki 6tc(*)
Franuś 💙