X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie z tym spaniem na lewym też nie ma co przesadzać, bo trzeba zachować symetrię. Co do spania i leżenia na plecach, to obserwujcie się, czy nie powoduje to u was dyskomfortu np. duszności. W tej pozycji "duża" macica czasem może uciskać na aortę i żyłę główną dolną, co dla niektórych może być niebezpieczne. Chyba mamy jeszcze chwilę do tego, to się raczej dotyczy późnej ciąży.
    Mi bardzo pomaga poduszka do spania w kształcie "7", chociaż teraz najwygodniej mi na plecach.

• VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😁
    Pielęgniarka w gratisie sprawdziła dziś rano tętno malutkiej. Jest w normie, 138 ale skubana takuderzała w ten czujnik, że więcej buło słychać jej kopniaków niż serduszka. A co najlepsze, ja zupełnie nie czułam, że się rusza.

Karmazynova, Mańka, magda.g85, pola0909 lubią tę wiadomość

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamunie:) informuje ze dzis w biedronce beda ciuchy ciazowe. Beda szorty, spodnice i sukienki m.in.
    Zalezy mi na szortach i spodnicy, wiec pojade dzis obejrzec, moze akurat sie nadadza... a, i od 23 maja znowu maja byc ciazowe w lidlu, typowo letnie.

Mańka, Karmazynova, pola0909 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z bokiem pisałam kiedyś:
    Podczas porodu przedwczesnego z synem miał bardzo wysokie tętno - 190 i więcej.
    Powyżej 200 ktg się wyłącza i trzeba zresetować i od nowa włączyć i uruchomić zapis. Po 5 minutach przychodzenia co 20 sekund do aparatury położna w końcu powiedziała, żebym z lewego boku położyła się na prawy.Tętno momentalnie spadło do 130-140.
    Także sama doświadczyłam tego, że na lewym boku są najlepsze przepływy dla dziecka.
    Sama staram się kłaść na lewym boku, ale jak w nocy obudzę się na prawym czy na plecach to nie panikuje 😊

Karmazynova, Mańka, pola0909 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wieczorem mialam pierwsza w zyciu zgage. Byla tak okrutna ze klelam na glos, az na wymioty zrywalo. Najgorzej bylo w pozycji stojacej, normalnie masakra jakas, dopiero jak sie polozylam na lewym boku to mi przechodzilo, wystarczylo ze sie lekko przewroce na plecy zgaga wracala, wiec na tym lewym boku juz usnelam. Generalnie drugi trymestr jest dla mnie bardzo laskawy. Zadnych dolegliwosci, oprocz tego latania siku co 2 minuty, ale to chyba niunia tak sie uklada ze na pecherz naciska, bo takie akce z lazienka mam pare razy w ciagu dnia i w nocy po godzinie. Jak poplynie w inne miejsce to jest git, ale jak siedzi przy pecherzu to moglabym z lazienki nie wychodzic...wysikam sie, nie zdarze umyc rak a znowu mi sie chce:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, ciuchy ciążowego w niektórych Biedrach są od soboty, więc jak komuś zależy to niech się śpieszy, bo co najlepsze może być już poprzebierane 😒😞

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Aha, ciuchy ciążowego w niektórych Biedrach są od soboty, więc jak komuś zależy to niech się śpieszy, bo co najlepsze może być już poprzebierane 😒😞
    W gazetce jest napisane ze od dzisiaj:)
    Ciekawe czemu tak...?

• Karmazynova Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się, że nie ma co przesadzać z tym spaniem na lewym boku. :) Ja już tak śpię, żeby się przyzwyczaić. Zdecydowanie w III trymestrze lepiej spałam na lewym boku.

Kumen I u mnie też zgaga wtedy mniejsza jak leżę na lewym boku. Niestety już miałam 2 akcje ze zgaga. Także współczuję wczorajszej akcji. Raz ratował am się rennie, ale pomógł tylko na chwilkę.

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dajcie znać z jakiego materiału są te krótkie spodenki.
    Muszę kogoś poprosić o zakup tej piżamy ciążowej bo przeszukałam Internet ale nic nie było na krótki rękaw. Oprócz h&m ale tam kosztowała 100 zł więc trochę sporo.
    Ciekawe co będzie w Lidlu

No zgaga to coś okropnego.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawości podejdę dziś do biedronki. Mam spodenki ciążowe, ale jeansowe, a w środku lata, to nie będzie najlepszy pomysł :) ciekawe jakie będą w biedronce

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova wrote:
    Z ciekawości podejdę dziś do biedronki. Mam spodenki ciążowe, ale jeansowe, a w środku lata, to nie będzie najlepszy pomysł :) ciekawe jakie będą w biedronce
    Jak możesz to napisz mi z jakiego są materiału.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska- 100% bawełna jeśli chodzi o szorty, fajny materiał się wydaje ale jest w opakowaniu i ciężko powiedzieć dokładnie. Ja wzięłam legginsy właśnie i spódnice w paski, zobaczę w domu jak leżą, wzięłam S i zobaczymy czy będą dobre

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, jednak ze spódnicy rezygnuje bo w sumie swoje tez mam takie z wysokim stanem i rozciągliwe. U mnie pełen wybór i zero osób, aż dziwne ;) wiec ja Wam tylko powiem czy u mnie legginsy zdadza egzamin

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia mogłabyś zrobić zdjęcie tych spodenek?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Mama Zuzia mogłabyś zrobić zdjęcie tych spodenek?

Kaska one są zapakowane, wiec noe mam jak, wyglądają dokładnie tak jak wvgazetce, ja ich nie wzięłam osobiscie wiec nie zrobię nawet w domu

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia daj znać jak z rozmiarowka leginsow i materiałem czy nie prześwitują? Jest jakiś wybór kolorów czy tylko czarne?

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz rozpakowałam w aucie legginsy to super materiał się wydaje zobaczymy jak na tyłku będą leżały i czy nie będą prześwitywać bo tego nie zniosę haha :D fajnie bo maja dodatkowo pasek na rzep umożliwiający regulacje obwodu w pasie
    Lenka- chyba tylko czarne, dam znać jak przymierze! Tylko ze ja nie mam w domi takiego całościowego lustra wiec zobaczymy czy uda mi się zdjęcie zrobić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 09:35

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 20.05 tez maja być ubrania ciążowe i dziecięce w lidlu, patrzcie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e16550eada40.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af48baa67c36.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58775827274c.jpg

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam do lidla 30km 😞

Ale do Biedry chciałam podejść na pościel i kocyki zobaczyć, ciekawe czy zostanie cokolwiek do jutra 😌

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark zakamuflowany na maksa wrote:
    Ja mam do lidla 30km 😞

Ale do Biedry chciałam podejść na pościel i kocyki zobaczyć, ciekawe czy zostanie cokolwiek do jutra 😌
    Moze akurat zostanie, u nas był naprawdę pełen wybór i dla mamy i dla dzieci i ani jednej osoby przy tym. Oni maja często te akcje wiec myśle ze dlatego tez, choć to może ewenement ze tak pusto bo lidla rozrywaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 09:55

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ