Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie z tym spaniem na lewym też nie ma co przesadzać, bo trzeba zachować symetrię. Co do spania i leżenia na plecach, to obserwujcie się, czy nie powoduje to u was dyskomfortu np. duszności. W tej pozycji "duża" macica czasem może uciskać na aortę i żyłę główną dolną, co dla niektórych może być niebezpieczne. Chyba mamy jeszcze chwilę do tego, to się raczej dotyczy późnej ciąży.
Mi bardzo pomaga poduszka do spania w kształcie "7", chociaż teraz najwygodniej mi na plecach. -
Cześć 😁
Pielęgniarka w gratisie sprawdziła dziś rano tętno malutkiej. Jest w normie, 138 ale skubana takuderzała w ten czujnik, że więcej buło słychać jej kopniaków niż serduszka. A co najlepsze, ja zupełnie nie czułam, że się rusza.Karmazynova, Mańka, magda.g85, pola0909 lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
nick nieaktualnyDzien dobry mamunie:) informuje ze dzis w biedronce beda ciuchy ciazowe. Beda szorty, spodnice i sukienki m.in.
Zalezy mi na szortach i spodnicy, wiec pojade dzis obejrzec, moze akurat sie nadadza... a, i od 23 maja znowu maja byc ciazowe w lidlu, typowo letnie.Mańka, Karmazynova, pola0909 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już z bokiem pisałam kiedyś:
Podczas porodu przedwczesnego z synem miał bardzo wysokie tętno - 190 i więcej.
Powyżej 200 ktg się wyłącza i trzeba zresetować i od nowa włączyć i uruchomić zapis. Po 5 minutach przychodzenia co 20 sekund do aparatury położna w końcu powiedziała, żebym z lewego boku położyła się na prawy.Tętno momentalnie spadło do 130-140.
Także sama doświadczyłam tego, że na lewym boku są najlepsze przepływy dla dziecka.
Sama staram się kłaść na lewym boku, ale jak w nocy obudzę się na prawym czy na plecach to nie panikuje 😊Karmazynova, Mańka, pola0909 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWczoraj wieczorem mialam pierwsza w zyciu zgage. Byla tak okrutna ze klelam na glos, az na wymioty zrywalo. Najgorzej bylo w pozycji stojacej, normalnie masakra jakas, dopiero jak sie polozylam na lewym boku to mi przechodzilo, wystarczylo ze sie lekko przewroce na plecy zgaga wracala, wiec na tym lewym boku juz usnelam. Generalnie drugi trymestr jest dla mnie bardzo laskawy. Zadnych dolegliwosci, oprocz tego latania siku co 2 minuty, ale to chyba niunia tak sie uklada ze na pecherz naciska, bo takie akce z lazienka mam pare razy w ciagu dnia i w nocy po godzinie. Jak poplynie w inne miejsce to jest git, ale jak siedzi przy pecherzu to moglabym z lazienki nie wychodzic...wysikam sie, nie zdarze umyc rak a znowu mi sie chce:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zgadzam się, że nie ma co przesadzać z tym spaniem na lewym boku.
Ja już tak śpię, żeby się przyzwyczaić. Zdecydowanie w III trymestrze lepiej spałam na lewym boku.
Kumen I u mnie też zgaga wtedy mniejsza jak leżę na lewym boku. Niestety już miałam 2 akcje ze zgaga. Także współczuję wczorajszej akcji. Raz ratował am się rennie, ale pomógł tylko na chwilkę. -
Dziewczyny dajcie znać z jakiego materiału są te krótkie spodenki.
Muszę kogoś poprosić o zakup tej piżamy ciążowej bo przeszukałam Internet ale nic nie było na krótki rękaw. Oprócz h&m ale tam kosztowała 100 zł więc trochę sporo.
Ciekawe co będzie w Lidlu
No zgaga to coś okropnego.
-
Kaska- 100% bawełna jeśli chodzi o szorty, fajny materiał się wydaje ale jest w opakowaniu i ciężko powiedzieć dokładnie. Ja wzięłam legginsy właśnie i spódnice w paski, zobaczę w domu jak leżą, wzięłam S i zobaczymy czy będą dobre
-
Nie, jednak ze spódnicy rezygnuje bo w sumie swoje tez mam takie z wysokim stanem i rozciągliwe. U mnie pełen wybór i zero osób, aż dziwne
wiec ja Wam tylko powiem czy u mnie legginsy zdadza egzamin
-
Kaska wrote:Mama Zuzia mogłabyś zrobić zdjęcie tych spodenek?
Kaska one są zapakowane, wiec noe mam jak, wyglądają dokładnie tak jak wvgazetce, ja ich nie wzięłam osobiscie wiec nie zrobię nawet w domu -
Teraz rozpakowałam w aucie legginsy to super materiał się wydaje zobaczymy jak na tyłku będą leżały i czy nie będą prześwitywać bo tego nie zniosę haha
fajnie bo maja dodatkowo pasek na rzep umożliwiający regulacje obwodu w pasie
Lenka- chyba tylko czarne, dam znać jak przymierze! Tylko ze ja nie mam w domi takiego całościowego lustra wiec zobaczymy czy uda mi się zdjęcie zrobićWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 09:35
-
Od 20.05 tez maja być ubrania ciążowe i dziecięce w lidlu, patrzcie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e16550eada40.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/af48baa67c36.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58775827274c.jpg -
nick nieaktualny
-
kark zakamuflowany na maksa wrote:Ja mam do lidla 30km 😞
Ale do Biedry chciałam podejść na pościel i kocyki zobaczyć, ciekawe czy zostanie cokolwiek do jutra 😌
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 09:55