X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Siwula Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VIAN - jesteś bardzo dzielna trzymam kciuki za Ciebie i Twoja kruszynke <3 daj sobie czas na oswojenie się z całą sytuacją Boże ja nie chcę nawet myśleć co by było gdym miska miała już teraz mieć nie pod sercem a na świecie... Trzymaj się!

• elvira Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem z synem w szpitalu. Przyjechałam dzisiaj wysłana przez rodzinnego z podejrzeniem UDARU. Myślałam że na zawal padnę. Teraz mówią że prawdopodobnie wirus ale gorączka 40 stopni.

Jak urodze to moje dziecko będzie strasznym nerwusem. Od początku ciąży nawet jednego tygodnia nie miałam spokojnego :( eh jeszcze te upały ...

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za troskę- na szczęście nie zwymiotowałam, ale (przepraszam za dosadność) mnie "przeczyściło". Czy to może mieć jakiś wpływ na wyniki? Szukam więcej info, ale doszukać się nie mogę. Pani w punkcie wzruszyła tylko ramionami. W piątek wizyta, więc dopytam też lekarza.

Co do zwierzaków, trzymam kciuki za wasze sierściuchy. Wierzę w miłość między zwierzakami a dzieciakami, ale historia Laurki mrozi krew w żyłach 🤪

Na Męża natomiast nie mogę złego słowa powiedzieć ❤️ Stara się, dba o mnie, o nas. Jest na prawdę fajnie ☺️

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Leksi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwula wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja również czytam wasze posty od jakiegoś czasu i dzisiaj postanowiłam że się włączę do dyskusji. Ja również termin według usg mam na 20.09.jak dwie inne uczestniczki swoją drogą dziewczyny czy wasze brzuszki też są efektem sylwetrowego szaleństwa? Hihi u mnie będzie synek <3 wymarzony synek mamusi Maksymilian <3 czytałam że też macie psiorki ja również mam twoarzyszke mojej ciąży suczke owczarka niemieckiego długowłosego i też zastanawiam się jak to będzie kiedy mały przyjdzie już na świat... W prawdzie moja sunia jest psiaczkiem szkoleniowym (ukonczylysmy wspólnie wiele etapów posłuszeństwa i obrony) ale zawsze jakaś tam obawa jest... Chociaz to ona pierwsza wyczuła że jestem w ciąży... Jeszcze przed zrobieniem testu kładła mi się na brzuchol i pomurkiwala
    :) możecie mi nie wierzyć ale tak właśnie było a teraz... Nie opuszcza mnie na krok... Z trybu bardzo aktywnego przestawila się bez problemu na tryb jeden spacer dziennie +koczowanie po ogrodzie ale tylko wtedy kiedy ja również się w nim znajduje... Jeśli ja wybiorę kanapę ona bez problemu spędzi dzień na kanapie razem ze mną... No i co jest najsłodsze to lize mój brzuszek jak tylko ma okazję hihi więc jestem dobrej myśli i mam nadzieję że zazdrości wielkiej nie będzie...

Cześć Siwula, fajnie, że nie tylko ja tak późno się dołączyłam do dyskusji i jeszcze ta sama data - super (oczywiście nowy rok był bardzo udany) :) Powiem Ci, że moja psina podobnie, od kiedy jestem w ciąży zrobiła się mniej aktywna kiedy sama biorę ją na spacer, co mnie niezmiernie cieszy, bo waży 40kg.

Dziewczyny, nie znamy się długo, ale proszę Was trzymajcie kciuki w poniedziałek, bo dziś się dowiedziałam, że mój tato ma operację. Strasznie się denerwuje, znacie jakieś bezpieczne środki na uspokojenie w razie czego, oprócz melisy?

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Siwula Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Leksi- moja Coco waży 37 kg ale na szczęście na spacerach jest tak posłuszna że smycz jest dla nas po prostu dodatkiem żeby ludzi się nie czepali że taki wielki pies a bez smyczy!mimo tego że od nogi odejdzie tylko na komendę:) Elvira-strasznie współczuję choroby synka... Do tego nie ma nic gorszego jak duszne sale szpitalne przy temperaturze 35 za oknem... Masakra!

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Późno ale witam się dzisiaj i ja:) Witam nowe koleżanki, na pewno zadomowicie się u nas na forum szybciutko, panuje to bardzo miła i pomocna atmosfera :) Mama-zuzia gratuluję wizyty piękne zdjęcie !! Elvira mam nadzieję, że z synkiem wszystko ok ? Powinni szybko zbić gorączkę. Zwichrowana trxymam kciuki zeby wszysyko bylo dobrze
    , mam nadzieje ze nie beda cie dlugo trzymac w szpitalu. Jeśli chodzi o pisaki to ja również posiadam malucha, yorka ale szczerze nie znajdziecie takiego drugiego ;) Nie szczeka, wszystkich kocha, a zwłaszcza dzieci, nic nigdy nie nabroił A ma już 6 lat, taki mój ideał. Więc nie obawiam się jego reakcji na malutką :) A jutro mam sesję brzuszkową jak będą zdjęcia to pochwalę się efektami. Dobrej nocy :)

Kumen, Aster4n lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:29

• Karola9316 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła ja mam jednego kocurka, też się zastanawiam jak to będzie on lubi spać mi nad głową,wszyscy do okola wmawiaja mi, że może coś zrobić malutkiej :( wierzę jednak, że jakoś damy radę i nie będzie zazdrosny

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • monkle Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwula - witaj :) fajnie, że do nas dołączyłaś i to z 'moim' terminem :) u nas synek to efekt wigilii Sylwestra :D

Mańka - moim zdaniem nie powinno to wpłynąć na wynik, nie sądzę że to glukozę akurat wydaliłaś z organizmu. Zobaczymy jak wyjdą wyniki, czy nie jakieś absurdalne.

Elvira - o matulu!!! Nawet nie próbuję sobie wyobrazić co czujesz! Trzymam kciuki za Wasze zdrówko, oby jak najszybciej Was wypisali z dobrymi wieściami.

Mańka lubi tę wiadomość

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Siwula :) ja mam termin na 22 a broiliśmy dzień przed sylwestrem, jestem pewna, że to wtedy się udało, bo późniejsze serduszkowania wykluczają datę z 1 usg. I w sumie z kazdego kolejnego :)

Nie pamiętam już, która dziś rano pisała o wyprzedażach w H&Mie i nie wiem też czy jej dziękować czy płakać, haha. Szafa moja i malutkiej bardzo się cieszy, za to portfel już niekoniecznie :) aczkolwiek ja jestem typem, który na wyprzedażach zawsze szaleje, a jak widzę cenę regularną to jakoś zawsze szkoda :)

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 04:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intensywne mialam popoludnie/wieczor i tu znowu jak nie zajrze iles godzin, to cos sie dzieje.
    Elvira co sie synkowi stalo? Jaki wirus? Skad? Pisz czy juz lepiej z nim.

Mama_Zuzia gratulacje udanej wizyty!

Mila, Karola my z kotem zrobilismy tak, ze zanim wrocilam z pierwsza corka ze szpitala, to maz do domu przywiozl cos w co malutka miala na sobie (czapeczke czy pieluszke nie pamietam), zeby kot obwachal i poznal nowy zapach. Na samym poczatku on sie zachowywal jak niania. Jak mala spala w wozku, on ukladal sie gdzies tak byle jak najblizej, ale w bezpiecznej odleglosci 😉

Stayaway zazdroszcze zakupowego szalenstwa. Bardzo lubie H&M, ale ani czasu ani kasy nie mialam w tym tygodniu a w najblizszy weekend tez sie nie wybiore, bo w USA w te niedziele jest Dzien Ojca.

Witaj Siwula. Mamy nadzieje, ze sie rozgoscisz i z nami zostaniesz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 04:02

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 04:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z fajnych rzeczy to dzisiaj zadzwoniono do mnie ze szkoly podstawowej przy ktorej jest przedszkole do ktorego pojdzie Luna od wrzesnia. Zadzwonili, zeby sie umowic na zwiedzanie szkoly. Za tydzien w czwartek zobaczy swoja przyszla klase i co gdzie jest w szkole. Jest niesamowicie podekscytowana 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 07:51

Mańka, AnnaB., Karmazynova lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwula- witamy i zapraszamy ;) każda kolejna brzuchatka jest tu mile widziana!

Elvira- o matko aż mnie zmroziło jak przeczytałam. Oby gorączka ustąpiła i synkowi nic nie było :* mocne kciuki!

Leksi- dla Twojego Taty również znajda się kciuki mocno zaciśnięte! ✊🏼

Laurka- fajnie, ze córka taka podekscytowana i zafascynowana póki co nowym miejscem, na pewno z takim nastawieniem będzie jej łatwiej!

Dzień dobry, ja już na nogach :) coś teraz porobie póki nie jest gorąco :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale aię zapienilam, aż mnie z nerwów na kibel popędziło. Słuchajcie odciągnęlam mleko i jak zawsze chciałam przelać do strzykawki. Ale skończyły mi się te szpitalne, więc wzięlam jedną ze swoich. Wyciągam ten tłok ze środka, żeby przelać i ja się patrzę, a tam takie plastikowe 2mm paseczki plastiku z końcówki tego tłoka! No ciśnienie 200 jak nic! A jakbym nie zauważyła i wlała to Malutkiej coś by mogło się stać! Fuck! Bo już mi słów brakuje..

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, dobrze ze zauważyłaś! Jak to trZeba na wsYstko uważać.

Elvira, jak nocka u synka? Mąż mówił Ze kolega z pracy był z dzieciakiem na SOR z noga czy ręka a tam tłumy odwodnionych dzieciaków. U nas lekcje poskracali a co robią dzieciaki po szkole? Na boisku w sloncu bez czapek.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian- Jezus Maria! Dobrze że zwróciłas uwagę! A swoją drogą cudownie że tak rozbujalas ta laktację! Ja jestem laktoswirka i strasznie mnie takie rzeczy cieszą:D hihi

K878- ja mam za oknem szkole i też właśnie patrzę że lekcje krótsze są a na przerwach i popołudniu w samym słońcu te dzieciaki ganiaja...zero rozsądku...

201512131765.png

201909081765.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak dzieciaki na sorze, ale na moim oddziale ciężarne rodziły w nocy jak szalone. Jedna po drugiej? Chociaż leze na patologii- położne nie wiedziały za którą brać się najpierw. Taka noc !

Mama Zuzia gratuluje dobrej wizyty:) duże już te nasze szkraby
    Vian- trzymaj się
    Elvira - jak synek ?
    Leksi- będę w poniedziałek trzymać kciuki !

Dobrego dnia Wam życzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 06:38

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bieganie po Słońcu, to jedno... Wczoraj widziałam dzieciątko, które w ten cholerny upał było ubrane w skarpetki, czapkę i osłonięte pieluchą. Babcia, która z nim była natomiast rozpływała się w upale... Tyle się mówi o przegrzewaniu dzieci, o zachowaniu ostrożności podczas wysokich temperatur a ludzie dalej swoje. Dzieci poubierane, biegające w pełnym słońcu, często bez odpowiednich filtrów, mało nawadnianie (bo w sumie woda jest be) i do tego znów słyszy się o opiekunach, którzy dzieci/Zwierzęta zostawiają w samochodzie. Bez wyobraźni! 😠

Vian, aż mnie zatkało. Niby to sterylne a taka wtopa, która nawet nie myślę, jak mogła się skończyć 🤪 A tak poza tym, jak się czujecie? Mam nadzieję, że psychicznie z każdym dniem raźniej ❤️

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Mańka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    Nie wiem jak dzieciaki na sorze, ale na moim oddziale ciężarne rodziły w nocy jak szalone. Jedna po drugiej? Chociaż leze na patologii- położne nie wiedziały za którą brać się najpierw. Taka noc !

Coś w tym jest 😁 W moim otoczeniu jest na prawdę, bardzo bardzo dużo ciężarnych lub tych, co już urodziły. Wczoraj będąc na badaniach widziałam jak z 10 brzuchatek szło z położną na przyjęcie na oddział. Oj dzieje się! Mam nadzieję, że my we wrześniu trafimy na łagodniejszy okres ☺️

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :)
    Mama Zuzia gratuluję udanej wizyty. śliczne to Twoje dzieciątko :)

Axie ja mam od kilku tygodni od czasu do czasu kłucia w spojeniu promieniujące do pachwiny, uda i kości ogonowej. zobaczymy co lekarz we wtorek powie. Jeśli Twój uważa, że spojenie się rozchodzi to mógłby pokierować Cię na jakieś USG spojenia

Zwichrowana a może Ty masz jakiś problem z trzustką skoro takie objawy po krzywej?

Co do psów powiem Wam, że obecnie nie mam, ale całe życie żyłam z czworonogiem i uważam, że to fajne dla dziecka, gdy ma szansę wychować się z pupilkiem :)

My w końcu dokonaliśmy zakupu bryki dla małego i fotelika- Bebeto Bresso i Avionaut. Czekamy na telefon ze sklepu o dostawie. Powiem Wam, że fajne jest to, że zamawiając np. w BoboWózki w przypadku jakiejś awarii wózka otrzymuje się wózek zastępczy na czas naprawy :) Chociaż pewnie większość sklepów oferuje już taką usługę :)

miłego dnia dla wszystkich :) u nas w końcu trochę chłodniej i burza od rana więc można żyć :D

dziś smażę dżem truskawkowy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2019, 08:10

zem3i09k945lhtw9.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ