Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Piszę szybko po wizycie już jestem.
Wszystko dobrze mały waży 1487g mój tydzień 28+3 szyjka długa zamknięta. Nie widzi przeciwwskazań do wyjazdu i ślubu ale nie mam szaleć. Pytałam o to 3 prenatalne to też mówiła że nie widzi nic żeby musiała robić chodź jak chce mogę jest wtedy płatne 300zl.
Więc chyba zrezygnuje.
Mówiła że nie ma już Eutyroxu i przepisala mi Letrox.
A i mąż pierwszy raz wszedł ze mną i widział małego na usg nie było ludzi to pozwoliła mu wejść. I tyle następna wizyta 19 lipca lecę kochane po małą do babci bo czeka odezwę się potem.
Trzymam kciuki za pozostałe ✊💋Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 11:33
Mańka, pola0909, AnnaB., Karmazynova, lgia1, manda21, Kaska, monkle, miczitanka lubią tę wiadomość
-
U nas na 2 córeczkach raczej na pewno koniec, zawsze chciałam mieć siostre, więc misja 2 dziewczynek wykonana, a mąż jest jedynakiem i on nawet w kierunku jednego dziecka był na początku, bo jak twierdził, jemu było dobrze, a ja mam jednego brata i nigdy się nie dogadywalismy.
Dziś mam dodatkowe USG, teraz praktycznie co 7-10dni mi wypada jakaś kontrola, ale to dobrze,chociaż zawsze wiąże się to z siedzeniem w aucie przynajmniej 2h.
-
DZIEWCZYNY kiedyś tu się udzielalam, ale ostatecznie jestem na październikowych, jako że usłyszałam co się stało z córką Vian chciałabym coś napisać, mam nadzieję że nie będziecie mi tego miały za złe
VIAN przeżyłam to co ty, czyli najgorsza rzecz jaką może spotkać rodziców. U mnie minęło już, a moze dopiero półtora roku. JEDYNE co wiem, to to że będzie cholernie ciężko, po załatwianiu spraw, po pogrzebie będzie źle, co nie oznacza że w końcu nie będzie lepiej, bo będzie i ja Ci to obiecuję. Proszę o jedno z kolejnym dzieckiem uzbroj się w cierpliwość, bo dziecka już nie ma, a instynkt macierzynski pozostał i u mnie objawilo się to tym, że po 3 miesiącach od cc zaszlam w ciążę (wiedząc że to za wcześnie, że nie mogę) , co skończyło się pozamaciczna ciąża spowodowana zrostami po cc, po postu za szybko zaszlam w ciążę. Przekonasz się, że często człowiek w żałobie nie myśli logicznie, popełnia różne dziwne błędy (ja uderzyłam samochodem we własny płot pakując, jak to zrobiłam? Do dzisiaj nie wiem). Najważniejsze w tym momencie jest wsparcie męża i rodziny, bo to bardzo pomaga i cierpliwość kochana. Na prawdę współczuję tragedii bo wiem jak to boli... Z rzeczami Weroniki nie musisz się spieszyć, ja pokój jagodki zostawiłam tak jak był i teraz zamieszka w nim Oliwka, i myślę że jej siostra w niebie będzie dumna z tego że mama z tatą już nie płacze, a jej rzeczy znalazły nowego lokatora.
Najważniejsze
ŻYCIE PO ŚMIERCI DZIECKA JUŻ NIGDY NIE BĘDZIE TAKIE SAMO, ALE TO NIE OZNACZA, ŻE NIE MOŻE BYĆ RÓWNIE PIĘKNIE - BĘDZIE PO POSTU INNE.
Ja dzisiaj mogę Ci powiedzieć, że mimo tego co mnie spotkało jestem szczęśliwa kobieta i życzę Ci tego samego.
A i oczywiście nie ma dnia, że nie myślę o Jagodce, ale teraz myślenie o niej nie sprawia mi bólu, wiem że jest w lepszym miejscu. Była potrzebna tam u góry, a życie nie jest wieczne więc się z nią spotkam na pewno.
BĘDZIE DOBRZE, ZOBACZYSZ
A i mi pomoglo przeżyć żałobę to że szybko wróciłam do pracy i to że miałam psa rocznego, bo musiałam się nim zająć no i zawsze po pracy ktoś mnie wital i czekał na mnie i cieszył się z mojego widoku. No i mój cudowny mąż który, prawda jest taka że po śmierci córki około miesiąc czasu byłam po prostu nieobecna na lekach uspokajających i mąż mnie musiał kąpać, podawać jedzenie, gotować i prać, chodzic do pracy, po prostu robić wszystko, więc gdyby nie on to nie wiem czy w dniu dzisiejszym byłabym taką osobą jaką jestem.
I nie wiem czy wiesz, ale jak pracujesz to należy Ci się dwa miesiące macierzyńskiego (wolnego) a ZUS wypłaci ci dwa miesiące tego macierzynskiego 100% płatnego, no i zasiłek pogrzebowy w wysokości 4000 i becikowe 1000 zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 11:42
VianEthel2 lubi tę wiadomość
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Ale zrobię Wam w międzyczasie aktualizacje:) 20 tydzień vs 31
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f07b18f16ca6.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 13:28
AnnaB., Laurka lubią tę wiadomość
-
Dori- cudne wieści, fajnie ze mąż mógł zobaczyć synka jeszcze w brzuchu 😍
Aster- daj znać po wizycie co i jak! O której masz?
Atyde- to straszne co Was spotkało, dobrze ze napisałaś tutaj Vian jak to wyglada z Twojej perspektywy i ze później również życie może być szczęśliwe. Wiadomo ze ta pustka zawsze będzie, ale nauczyliście się żyć. Życzę Ci wszystkiego dobrego i szczęśliwego rozwiązania! A córeczka w niebie na pewno będzie czuwać nad siostra! -
Dziękuję Atyde. Pamietałam, że była tu dziewczyna, ktora też straciła dzieciatko ale za nic mie mogłam sobie przypomnieć kto.
Pozlwole sobie napisac do Cebie prywatnie pozniej.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Monkle, z ta cukrzyca to chyba zależy od szpitala. Na Karowej z córka dostałam wskazania od 36 tc KTG i z tym jeździłam do Zośki. Poza tym w Zośce nic ode mnie nie chcieli. Cukry dobre, KTG Ok, usg Ok. Niektóre szpitale wywołują poród równo 40 Tc. Reszta zależy od wyników.
Karmazynowa, czy ciężko się do diety przyzwyczaić? Zależy jak jadłaś dotychczas i od przypadku, bo każdy inny,, największy problem to chleb, mąka itp.
No, nieciekawie z tymi szyjkamiU mnie coraz częściej twardnienia brzucha i mocno musiałam zwolnić tempo bo już nie daje rady, ale póki co długie i zamknięte.
Kardiolog mi kazał zrobić cesarkę. Holter mu się nie spodobał.monkle lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
marchev wrote:Atyde wlasnie o Tobie pisalam, tylko miesiace pomylilam. No i tez z tego co kojarze maz chcial Oliwce dac na drugie Jagoda, ale chyba juz opanowalas sytuacje. Sciskam cie mocno
dzieki ze napisalas u Nas.
Jak miło że mnie pamiętacie
VIAN pisz kiedy chcesz i pytaj o co chceszWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 11:52
Nasza kochana córeczka Jagódka
20.02.2018r. - 01.03.2018r.
27.06. 2018r. - ciąża pozamaciczna
Zostałam mamą!
Oliwia 🥰 27.09.2019r.
Zosia 🥰 17.05.2021r. -
Karmazynowa , dieta nie jest zła, tylko ja jakoś w ubiegłym tygodniu miałam kryzys na słodycze, marze o takich mega śmietankowych lodach z truskawkami. Oprócz tego powiedziałam M, ze zrobię listę, co będę jadła po porodzie... okazuje się, ze w sumie tylko slodki😉 a tak poważnie, to myśle, ze pogoda nas ‚ratuje’. Przy takich temperaturach sałatki najlepsze, no i na.szczescie mogę jeść czereśnie:)
Co do produkcji: u nas pierwszy produkt powstał 11 lat temu, teraz drugi synek:) wiec produkcje zamykamy z pewnością!!! Wiek już nie ten!
Atyde&Vian, to straszne, co Was spotkało ! Żaden rodzic nie powinien się mierzyć z takimi problemami! Atyde, życzę udanego rozwiązania, a Vian dużo siły i wszystkiego co najlepsze, bo co tu dużo mówić, czas leczy rany. -
Lenka Kochana zaciskaj nogi, nie pozwól się wyglupiac Maluszkowi, ma siedzieć w brzuszku! A te skurcze trwały u Ciebie dobę czy wcześniej też Cię coś brało, np od czasu do czasu?
Aankaa za Ciebie też nieustannie trzymam kciuki! Informuj nas oczywiście na bieżąco
Mama Zuzia, mam pytanie - ale na którym zdjęciu jest 20tc, a na którym 31tc, bo różnicy nie ma prawie wcale 😂 ? Pięknie wyglądasz Kochana :*
Animka - nie tylko Twój mąż taki odmieniec, mój też marzył o córce❤
Atyde- cudownie, że masz teraz takie podejście. Dla Vian to na pewno ogromne wsparcie. Dużo zdrówka dla Ciebie i Oliwki w tej ciąży:*
Vian, ja również myślę, że możemy się spotkać na jakimś wątku 2021jednak podobnie jak u Mamy Zuzi mój narazie nie chce tak wybiegac w przyszłość, ale wiem, że na pewno się zgodzi. Nie wyobrażam sobie skończyć na jedynym. Niby jest jeszcze córka męża- ale wiadomo, że to nigdy nie będzie to samo. No i teraz u nas produkcja trwala rowne 2 lata (zaszlam w ciaze w 27 cyklu staran), wiec musimy sie szybciej wziąć do roboty, żeby znów tyle nie czekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 12:04
-
Annie, śmietankowe z truskawka to akurat mogą nie być takie złe. Ja jem lody. Czekoladowe lepsze bo kofeina obniża cukier a kakao trochę jej ma. Moze sama zrób z mniejsza ilością cukru? Polecam maszynę do lodów albo inne cuda techniki które dają radę z lodami.
Annie80 lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Karola9316 wrote:To jest na bank fotka z jednego dnia, zdążyła się przebrać hahah
haha taaaak! "z lewej pokażę im zdjęcie na czczo a z prawej po zjedzeniu woreczka bobu hłehłehłe " 😂 😂Karola9316, Mila, Laurka, Mama_Zuzia, andziaxs, Karmazynova, AnnaB., pola0909, Mama_Staszka lubią tę wiadomość
-
Stayaway 27 cykl?! Rany, ja przy 7 nieudanym sie zalamalam. I Ty mi mowisz, że jestem silna? Slabeusz w porownaniu do Ciebie...
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Hahaha spadajcie! Wiecie co Wam jeszcze powiem? Ze to moje dziecko albo rzeczywiście ma te 1800g już albo on mierzy na wyrost albo lekarka ta druga dwa tygodnie temu ja zmierzyła na mniejsza. Ale szczerze to myśle ze on trochę większa ja mierzy niż jest
Wszystko w porządku, szyjka długa ale delikatne rozwarcie, które nie oznacza nic złego bo po 30tyg może już tak być zwłaszcza jak rodziłam już i to jest kolejny poród. No ale oczywiście zwracać uwagę na kłucia, ewentualne bóle. Kolejna wizyta za 2tyg wiec na bieżąco będąc patrzeć. Zdjęcie Wam zaraz wstawie, ciężko było ja uchwycić bo przytulona do łożyska. W dodatku nie podobało jej się chyba dzisiejsze badanie bo jak dociskał głowice to mnie odrobine bolało. No ale dziewczyna zdrowa, przepływy, tętnice i pępowina na medal ✊🏼🙏🏼cytrynówka, andziaxs, aannkka, Karmazynova, AnnaB., Mańka, miczitanka, magda.g85, pola0909, stayaway lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5ec1788d1d8.jpg
AmyLee44, andziaxs, Annie80, AnnaB., Mańka, cytrynówka, miczitanka, Agusia_pia, magda.g85, Dargol, Leksi, pola0909, stayaway, monkle, zwichrowana, RudaAnna, axie92 lubią tę wiadomość