Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaska wrote:Leksi ja używałam nawilżacza. Życie nam uratował. Ale kupiliśmy jak mały miał ponad rok

Izolec będziecie spać we 4??
Taki jest plan
materac mamy 2x2 a syn zawsze może pójść spać do siebie jak mu będzie przeszkadzał płacz małej. Póki co twierdzi że boi się spać sam.
-
Czołem kobietki 😊 wy tu o praniu i prasowaniu a ja nawet nie zaczęłam! Myśle ze zagonie małżonka do skręcenia łóżeczka i przewijaka na komodę w następny weekend i wtedy tez zrobię zamowienie z apteki. Tymczasem w ta sobotę mamy urodzinowo- imieninowego grilla dla rodzinki, a w niedziele rano ruszamy na 3 dni nad morze, oby tylko nie padało! Jak wrócimy to w środę wizyta, może będą tez już wyniki tych przeciwciał na parvovirusa i oby były negatywne! Nie odniosę się do wszystkich bo tyle piszecie ze nie nadążam, ale za wszystkie niezmiennie trzymam kciuki, już bliżej niż dalej kochane! Buziaki

Mati 16.07.2009

-
Kaska, animka899 - dziękuje Wam za opinie odnośnie nawilżacza. Pomogłyście mi podjąć decyzję, bo jak zaczną grzać to strasznie suche powietrze u nas jest.

Lena
: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g -
Hej, hej!
U mnie upaly zelzaly (nie czuje jak rymuje!) i jest bosko! Wrecz idealnie.
Aster, Magda gratulacje swietnych nowin po wizytach.
Pom-pon przeciez ten mniejszy wcale nie jest maly. Wszystko jest super, tylko sie cieszyc!
Leksi ja jak najbardziej polecam nawilzac powietrza. Ja mam po jednym w kazdej sypialni. Mam takie, ktore sa kompatybilne z olejkami eterycznymi. U nas w zimie jest bardzo, bardzo suche powietrze w domu i nosy sie zapychaja, a nawilzacz pomaga w nocy oddychac.
Agjot u nas tez w ten weekend impreza. Urodziny moje i Gai (a po wekendzie meza) :] Tyle tylko, ze swietowanie skupi sie na dziecku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 15:55
Pom-pon, Leksi lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Właśnie wyszłam od lekarza.
Z małym wszystko dobrze. Waży już 2kg60g.
No i mam już termin cesarki na 11 września 😄
Matko to jeszcze miesiąc i trochę. A ojciec napisał, że chce być przy mnie wtedy. Ale nie obiecuje. W nosie to mam, nie potrzebuję go.
monkle, Laurka, Kaska, Agusia_pia, elvira, k878, Mańka, Karmazynova, stayaway lubią tę wiadomość
-
Dzięki za postawienie do pionu. Przespałam się dwie godziny i od razu świat wydaje się lepszy.
Plan mam taki żeby wytrzymać przy silniej 5 tygodni jeszcze i muszę chłopaki dokoksowac chocby nie wiem co 
Co do nawilżaczy to jakie konkretnie macie? Jakieś elektryczne czy po prostu naczynia kładzione na kaloryfer (miałam taki jako dziecko i na tym się zatrzymałam
Dargol lubi tę wiadomość
-
Komunikacja po pierwsze gratki udanej wizyty! Po drugie bedziemy mieli juz na pewno dwa bobasy z ta sama data urodzin, bo ktoras (niech sie przypomni, bo mam dziure w pamieci) tez ma te sama. Po trzecie, alez Cie zaszczyt kopnal z jego strony!
Komunikacja24 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Pom-pon wrote:
Co do nawilżaczy to jakie konkretnie macie? Jakieś elektryczne czy po prostu naczynia kładzione na kaloryfer (miałam taki jako dziecko i na tym się zatrzymałam
Pamietam to z dziecinstwa rowniez hehe. Ale tutaj nie mamy kaloryferow ROTFL
Teraz sa najrozniejsze, naprawde calkiem designerskie naczynia, podlaczane do kontaktu lub nawet zasilane USB. Niektore maja ksztalty i wzorki dedykowane dzieciom, ale za nie sie zazwyczaj bezensownie przeplaca. Szukajac zwtracaj uwage na pojemnosc, bo moze byc mala 200 ml (albo nawet mniejsze badziewie), a moze byc 500 ml i wieksze.
Pom-pon lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Izoleccc wrote:Taki jest plan
materac mamy 2x2 a syn zawsze może pójść spać do siebie jak mu będzie przeszkadzał płacz małej. Póki co twierdzi że boi się spać sam.
Ooo i się wysypiasz? Bo mój się tak kręci, kopie. Teraz jak z nim czasami jestem zmuszona spać to jestem tak skopana. Z przodu przez małego z tyłu w plecy starszy... Dobrze, że teraz przeniósł się do taty łóżka i sama śpię
Pom pon nadal są takie na kaloryfer. No i jak się nie ma to można kłaść mokry ręcznik na kaloryfer
ja mam taki na prąd. Chyba Samsunga. Wlewa się wodę do pojemnika. Jak go włączysz to pokazuje jaka jest wilgotność i jak już uzna, że jest ok to się wyłącza. Bo za wilgotno też nie może być...
Komunikacja super wieści
a no i ten zaszczyt...

-
Pompon, nie szalej kochana, 'maly', nie jest wcale mały. Moja też dokładnie w skończonym 31tc miała wymierzone 1,5kg. Oni nie muszą i nie będą identyczni

Co do nawilżaczy to jedynie trzeba dbać o ich czystość. Żeby później sobie grzybem nie dmuchać po mieszkaniu
My mamy i używamy w sumie jeśli dopadnie nas jakiś suchy kaszel. Wtedy jest o niebo skuteczniejszy niż mokre ręczniki na kaloryferze.
-
Mama_Staszka wrote:Co do nawilżaczy to jedynie trzeba dbać o ich czystość. Żeby później sobie grzybem nie dmuchać po mieszkaniu

My mamy i używamy w sumie jeśli dopadnie nas jakiś suchy kaszel. Wtedy jest o niebo skuteczniejszy niż mokre ręczniki na kaloryferze.
Mialam o tym nadmienic w moim poscie, a zapomnialam. Dzieki!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
A u nas wrocily upaly, mam dosc po 1 dniu, ale za to ostatnie pranie udalo mi sie zrobic. Okazalo sie, ze u mojej mamy byl jeszcze jeden worek z samymi rozowymi ubrankami. A to ta dam sweterek po.. Mojej mamie:
https://zapodaj.net/a2b27e769b589.jpg.html
Laurka, pola0909, Ula_Lbn, Mańka, Kaska lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018

-
manda21 wrote:A u nas wrocily upaly, mam dosc po 1 dniu, ale za to ostatnie pranie udalo mi sie zrobic. Okazalo sie, ze u mojej mamy byl jeszcze jeden worek z samymi rozowymi ubrankami. A to ta dam sweterek po.. Mojej mamie:
https://zapodaj.net/a2b27e769b589.jpg.html
Uroczy! Podoba mi sie!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Cześć dziewczyny. Gratuluję wizyt.
Zrobiłam dzisiaj rano Alat, Aspat i kwasy żółciowe. Alt i Ast w normie. Wyników kwasów jeszcze nie mam ale mam nadzieję, że skoro próby w normie to i one będą 😁
U mnie cały dzień pralka chodziła dzisiaj. Prałam resztę ubranek. Jutro pewnie pół dnia będę prasować 😁
Też będę chciała kupić nawilżacz. Myślałam nad ultradźwiękowym tylko nie wiem czy nie będzie drażnił kota. Czy są wśród Was kocie mamy, które używają ultradźwiękowych i koty przy nich nie swirują? -
Komunikacja super wieści z wizyty!

Ja chciałam pojechać po syna do kolegi bo dzisiaj go dowiedział i jak wyszłam to mi się mega słabo zrobiło, głowa zaczęła mega bolec. Kupiłam tylko pare rzeczy w sklepie i zadzwoniłam do mamy żeby ona po niego podjechała bo poczułam jakbym naprawdę miała przytomność stracić. Kupiłam jakaś lemoniadę słodzona miodem i wróciłam do domu, leżę teraz i liczę na to ze mi przejdzie. W razie czego napisałam do starego, ze się złe czuje i żeby był pod telefonem bo poszedł po pracy na siłownie.
Dzisiaj co najlepsze nic oprócz rozwieszenia dwóch pran i wyprasowania ich nie robiłam:/ ta pogoda po raz pierwszy tak mi dała w kosc chyba
pocieszające jest chociaż to ze mam już wszystkie rzeczy poorane i podrasowane dla małej
Komunikacja24 lubi tę wiadomość
-
O to cudownie, ciekawe która z nas pójdzie pierwsza na stół.animka899 wrote:Komunikacja-będziemy miały dzieci z jednego dnia!!

Mama zuzia- ja dzisiaj też rano tak miałam. Byłam na mszy w kościele i tak mi się duszno zrobiło,ciembo przed oczami. Masakra.... Chyba pogoda też tak działa...
A kupiłam dzisiaj ten leżaczek, Boże zapomniałam która z Was mi wysłała ten link z olx. Ale dziękuję. Kupiłam go za 20zł. Z pałąkiem grającym, z FisherPrice w jest i rewelacyjnym stanie. Na czas gotowania czy prania bede mogła mieć maleństwo przy sobie a tak to w łóżeczku będzie 😊
Ula_Lbn, Aster4n lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny