Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaska wrote:Leksi ja używałam nawilżacza. Życie nam uratował. Ale kupiliśmy jak mały miał ponad rok
Izolec będziecie spać we 4??
Taki jest planmaterac mamy 2x2 a syn zawsze może pójść spać do siebie jak mu będzie przeszkadzał płacz małej. Póki co twierdzi że boi się spać sam.
-
Czołem kobietki 😊 wy tu o praniu i prasowaniu a ja nawet nie zaczęłam! Myśle ze zagonie małżonka do skręcenia łóżeczka i przewijaka na komodę w następny weekend i wtedy tez zrobię zamowienie z apteki. Tymczasem w ta sobotę mamy urodzinowo- imieninowego grilla dla rodzinki, a w niedziele rano ruszamy na 3 dni nad morze, oby tylko nie padało! Jak wrócimy to w środę wizyta, może będą tez już wyniki tych przeciwciał na parvovirusa i oby były negatywne! Nie odniosę się do wszystkich bo tyle piszecie ze nie nadążam, ale za wszystkie niezmiennie trzymam kciuki, już bliżej niż dalej kochane! Buziaki
Mati 16.07.2009
-
Kaska, animka899 - dziękuje Wam za opinie odnośnie nawilżacza. Pomogłyście mi podjąć decyzję, bo jak zaczną grzać to strasznie suche powietrze u nas jest.
Lena: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
-
Hej, hej!
U mnie upaly zelzaly (nie czuje jak rymuje!) i jest bosko! Wrecz idealnie.
Aster, Magda gratulacje swietnych nowin po wizytach.
Pom-pon przeciez ten mniejszy wcale nie jest maly. Wszystko jest super, tylko sie cieszyc!
Leksi ja jak najbardziej polecam nawilzac powietrza. Ja mam po jednym w kazdej sypialni. Mam takie, ktore sa kompatybilne z olejkami eterycznymi. U nas w zimie jest bardzo, bardzo suche powietrze w domu i nosy sie zapychaja, a nawilzacz pomaga w nocy oddychac.
Agjot u nas tez w ten weekend impreza. Urodziny moje i Gai (a po wekendzie meza) :] Tyle tylko, ze swietowanie skupi sie na dziecku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 15:55
Pom-pon, Leksi lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Właśnie wyszłam od lekarza.
Z małym wszystko dobrze. Waży już 2kg60g.
No i mam już termin cesarki na 11 września 😄
Matko to jeszcze miesiąc i trochę. A ojciec napisał, że chce być przy mnie wtedy. Ale nie obiecuje. W nosie to mam, nie potrzebuję go.monkle, Laurka, Kaska, Agusia_pia, elvira, k878, Mańka, Karmazynova, stayaway lubią tę wiadomość
-
Dzięki za postawienie do pionu. Przespałam się dwie godziny i od razu świat wydaje się lepszy.
Plan mam taki żeby wytrzymać przy silniej 5 tygodni jeszcze i muszę chłopaki dokoksowac chocby nie wiem co
Co do nawilżaczy to jakie konkretnie macie? Jakieś elektryczne czy po prostu naczynia kładzione na kaloryfer (miałam taki jako dziecko i na tym się zatrzymałamDargol lubi tę wiadomość
-
Komunikacja po pierwsze gratki udanej wizyty! Po drugie bedziemy mieli juz na pewno dwa bobasy z ta sama data urodzin, bo ktoras (niech sie przypomni, bo mam dziure w pamieci) tez ma te sama. Po trzecie, alez Cie zaszczyt kopnal z jego strony!
Komunikacja24 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Pom-pon wrote:
Co do nawilżaczy to jakie konkretnie macie? Jakieś elektryczne czy po prostu naczynia kładzione na kaloryfer (miałam taki jako dziecko i na tym się zatrzymałam
Pamietam to z dziecinstwa rowniez hehe. Ale tutaj nie mamy kaloryferow ROTFL
Teraz sa najrozniejsze, naprawde calkiem designerskie naczynia, podlaczane do kontaktu lub nawet zasilane USB. Niektore maja ksztalty i wzorki dedykowane dzieciom, ale za nie sie zazwyczaj bezensownie przeplaca. Szukajac zwtracaj uwage na pojemnosc, bo moze byc mala 200 ml (albo nawet mniejsze badziewie), a moze byc 500 ml i wieksze.Pom-pon lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Izoleccc wrote:Taki jest plan
materac mamy 2x2 a syn zawsze może pójść spać do siebie jak mu będzie przeszkadzał płacz małej. Póki co twierdzi że boi się spać sam.
Ooo i się wysypiasz? Bo mój się tak kręci, kopie. Teraz jak z nim czasami jestem zmuszona spać to jestem tak skopana. Z przodu przez małego z tyłu w plecy starszy... Dobrze, że teraz przeniósł się do taty łóżka i sama śpię
Pom pon nadal są takie na kaloryfer. No i jak się nie ma to można kłaść mokry ręcznik na kaloryferja mam taki na prąd. Chyba Samsunga. Wlewa się wodę do pojemnika. Jak go włączysz to pokazuje jaka jest wilgotność i jak już uzna, że jest ok to się wyłącza. Bo za wilgotno też nie może być...
Komunikacja super wieścia no i ten zaszczyt...
Pom-pon lubi tę wiadomość
-
Pompon, nie szalej kochana, 'maly', nie jest wcale mały. Moja też dokładnie w skończonym 31tc miała wymierzone 1,5kg. Oni nie muszą i nie będą identyczni
Co do nawilżaczy to jedynie trzeba dbać o ich czystość. Żeby później sobie grzybem nie dmuchać po mieszkaniu
My mamy i używamy w sumie jeśli dopadnie nas jakiś suchy kaszel. Wtedy jest o niebo skuteczniejszy niż mokre ręczniki na kaloryferze.Pom-pon lubi tę wiadomość
-
Mama_Staszka wrote:Co do nawilżaczy to jedynie trzeba dbać o ich czystość. Żeby później sobie grzybem nie dmuchać po mieszkaniu
My mamy i używamy w sumie jeśli dopadnie nas jakiś suchy kaszel. Wtedy jest o niebo skuteczniejszy niż mokre ręczniki na kaloryferze.
Mialam o tym nadmienic w moim poscie, a zapomnialam. Dzieki!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
A u nas wrocily upaly, mam dosc po 1 dniu, ale za to ostatnie pranie udalo mi sie zrobic. Okazalo sie, ze u mojej mamy byl jeszcze jeden worek z samymi rozowymi ubrankami. A to ta dam sweterek po.. Mojej mamie:
https://zapodaj.net/a2b27e769b589.jpg.html
Laurka, pola0909, Ula_Lbn, Mańka, Kaska lubią tę wiadomość
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
manda21 wrote:A u nas wrocily upaly, mam dosc po 1 dniu, ale za to ostatnie pranie udalo mi sie zrobic. Okazalo sie, ze u mojej mamy byl jeszcze jeden worek z samymi rozowymi ubrankami. A to ta dam sweterek po.. Mojej mamie:
https://zapodaj.net/a2b27e769b589.jpg.html
Uroczy! Podoba mi sie!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Cześć dziewczyny. Gratuluję wizyt.
Zrobiłam dzisiaj rano Alat, Aspat i kwasy żółciowe. Alt i Ast w normie. Wyników kwasów jeszcze nie mam ale mam nadzieję, że skoro próby w normie to i one będą 😁
U mnie cały dzień pralka chodziła dzisiaj. Prałam resztę ubranek. Jutro pewnie pół dnia będę prasować 😁
Też będę chciała kupić nawilżacz. Myślałam nad ultradźwiękowym tylko nie wiem czy nie będzie drażnił kota. Czy są wśród Was kocie mamy, które używają ultradźwiękowych i koty przy nich nie swirują? -
Komunikacja super wieści z wizyty!
Ja chciałam pojechać po syna do kolegi bo dzisiaj go dowiedział i jak wyszłam to mi się mega słabo zrobiło, głowa zaczęła mega bolec. Kupiłam tylko pare rzeczy w sklepie i zadzwoniłam do mamy żeby ona po niego podjechała bo poczułam jakbym naprawdę miała przytomność stracić. Kupiłam jakaś lemoniadę słodzona miodem i wróciłam do domu, leżę teraz i liczę na to ze mi przejdzie. W razie czego napisałam do starego, ze się złe czuje i żeby był pod telefonem bo poszedł po pracy na siłownie.
Dzisiaj co najlepsze nic oprócz rozwieszenia dwóch pran i wyprasowania ich nie robiłam:/ ta pogoda po raz pierwszy tak mi dała w kosc chybapocieszające jest chociaż to ze mam już wszystkie rzeczy poorane i podrasowane dla małej
Komunikacja24 lubi tę wiadomość
-
animka899 wrote:Komunikacja-będziemy miały dzieci z jednego dnia!!
Mama zuzia- ja dzisiaj też rano tak miałam. Byłam na mszy w kościele i tak mi się duszno zrobiło,ciembo przed oczami. Masakra.... Chyba pogoda też tak działa...
A kupiłam dzisiaj ten leżaczek, Boże zapomniałam która z Was mi wysłała ten link z olx. Ale dziękuję. Kupiłam go za 20zł. Z pałąkiem grającym, z FisherPrice w jest i rewelacyjnym stanie. Na czas gotowania czy prania bede mogła mieć maleństwo przy sobie a tak to w łóżeczku będzie 😊Ula_Lbn, Aster4n lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny