Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
PierwiastkaZuza wrote:Dziewczyny, czekam w luxmedzie teraz na wizytę u gina bo internista nie miał pojęcia na temat szczepionki na krztusiec. Czy pamiętacie jak nazywała się ta wasza szczepionka? Boostrix albo Infarix?
PierwiastkaZuza lubi tę wiadomość
-
Poruszylyscie milion tematów, więc chyba się nie odniose do niczego, wybaczcie. Kalafior ciążowy level max.
Aha, co do łóżeczka. Miałam z mamą delikatne przejście , no bo "jak to bez poduszeczki i kołderki??" Ale dała sobie wytłumaczyć
Jestem po dzisiejszym USG 3 trymestru i mam mieszane uczucia. Wg lekarza wszystko w porządku i "dobrostan płodów dobry", ale szyjka 2,7 cm. Niby dobrze na ten moment i w ciąży bliźniaczej ale w 6 tygodni skróciła się o centymetr. Dzieci ważą 1640 i 1917 gramów, różnica mas 15 procent. Też niby w normie, ale ten mniejszy to malutki nawet jak na ciążę pojedyncza
No i tak. Lekarz mówi że ok, a ja i tak się martwię.
Mam więcej odpoczywać. Mhm, ja dopiero zaczynam szykować wszystko. Chyba 100 lat mi na tym zejdzie. -
Pom-pon- kochana, moja w 32+2 ważyła 1878 i była wg lekarki 2 dni w tyle co jednym słowem jest nic- wiec Twój mniejszy chłopczyk wcale nie jest taki malutki jak na 31 tydzień skończony.Głowa go góry, zostało Ci kochana pare tygodni, szyjka 2.7cm to jest bardzo ładna szyjka zwłaszcza przy bliźniakach! Zreszta najważniejsze ze zamknięta i nie ma rozwarcia. Także zwał na męża możliwie jak najwiecej się da, odpoczywaj i czekaj na swoich dwóch mężczyzn małych :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 12:45
Pom-pon lubi tę wiadomość
-
Aha, jeszcze mi sie przypomniało co do ruchów. Moi wczoraj też bardzo spokojni, aż się zaniepokoilam. Później do 2 w nocy taka impreza w brzuchu że aż bolało. Te dzieci to chyba złośliwe są
Mama Zuzia, wyglądasz obłędnie! Stworzona do chodzenia w ciąży, wyglądasz na 20 tydzień, serio. -
Mama_Zuzia wrote:Pom-pon- kochana, moja w 32+2 ważyła 1878 i była wg lekarki 2 dni w tyle co jednym słowem jest nic- wiec Twój mniejszy chłopczyk wcale nie jest taki malutki jak na 31 tydzień skończony.Głowa go góry, zostało Ci kochana pare tygodni, szyjka 2.7cm to jest bardzo ładna szyjka zwłaszcza przy bliźniakach! Zreszta najważniejsze ze zamknięta i nie ma rozwarcia. Także zwał na męża możliwie jak najwiecej się da, odpoczywaj i czekaj na swoich dwóch mężczyzn małych :*
Dziękuję za wsparcie, jakoś dzisiaj sobie wszystko mocniej wkręcam, a jeszcze mąż mnie wkurza bo "przecież lekarz powiedział że w normie" to po co się czepiam. -
Pom pon jaki malutki?? Ja prawie ten sam tydzień a mój waży niecały 1,6 kg. Uważam, że jest w normie jakby był sam a przecież on ma jeszcze tam brata. Szyjkę mam taką samą i lekarz powiedział że ok jak na ten tydzień. No u Ciebie to na pewno większe obciążenie więc stąd zalecenie odpoczynku.
-
animka899 wrote:Pom pon-jesli ufasz lekarzowi to słuchaj gk ze jest ok ale zwal na meza cięższe rzeczy. Puszczaj pralki a on niech prasuje
I lez jak najwięcej.
Ufam jego ocenie. A z drugiej się martwię, bo to w końcu moje dzieci a nie lekarza
Tak zrobię, nie wieszam i nie prasuję, dzisiaj nawet nie wychodzę na ten skwar. -
Kaska wrote:Pom pon jaki malutki?? Ja prawie ten sam tydzień a mój waży niecały 1,6 kg. Uważam, że jest w normie jakby był sam a przecież on ma jeszcze tam brata. Szyjkę mam taką samą i lekarz powiedział że ok jak na ten tydzień. No u Ciebie to na pewno większe obciążenie więc stąd zalecenie odpoczynku.
Przyznam że na żadnej siatce centylowej nie sprawdzałam, ale porównałam go do drugiego malucha i te prawie 300 gramów mnie zdolowalo. Dzięki :* -
Pom-pon dziękuje za komplementy ale byłoby się czym chwalić jakbym z bliźniakami wyglądała tak obłędnie jak Ty! Specjalnie sprawdziłam siatkę centylowe dla ukończonego 31 tygodnia i Twój mniejszy bliźniak jest praktycznie na 50 centylu, a drugi postanowił być większy i jest pewnie gdzieś na 78centylu, wiec spoko loko, brat po prostu postanowił być większy a Ty niepotrzebnie ich porównujesz kochana bo z obydwoma jest wszystko ok!:-*
-
Cześć dziewczyny,
Nie odniosę się do każdej z osobna, bo też ledwo żyję podczas tych upałów znowu. Do tego jeszcze budowa i milion innych spraw do załatwienia. Przynajmniej pogoda sprzyja robieniu prania dla małej
Co do łóżeczka, to zdecydowałam się na materac piankowy i też w ciągu tych kilku pierwszych miesięcy mała będzie spała w samym łóżeczku - bez ochraniaczy, kołderek, poduszek i pluszaków. Mieszkamy w bloku i zastanawiam się nad zakupem jakiegoś małego nawilżacza powietrza na zimę. Używała któraś może?
Wczoraj miałam usg 3 trymestru, Lenka waży 1800g, wszystko okej, szyjka zamknięta - 3,7 i.... udało się zrobić w końcu piękne zdjęcie 3d. To się pochwale moim słodziakiem
Miłego dnia wszystkim!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2019, 13:20
andziaxs, Jusi 28, Mama_Zuzia, Kaska, Ula_Lbn, lgia1, pola0909, Ann.., Annie80, elvira, Laurka, monkle, k878, Mańka, miczitanka, Karmazynova, cytrynówka lubią tę wiadomość
Lena: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
Ja dzisiaj zapomniałam wejść do Medicoveru żeby pobrać krew do badań i jutro będą musiała specjalnie jechać do miasta po to... Ehhh gapa
Jestem w trakcie przeglądania i prania ubranek po synu. Co do łóżeczka to syn nadal śpi z nami a jego łóżeczko od początku robiło za schowek na pranie więc tym razem nawet będziemy próbować
Pozdrawiam w ten upalny dzień.