Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jak szlam na cc do szpitala z synem mialam karte ciazy orginal grupy krwi o chyba ost wyniki badan ale pewna nie jestem. Teraz bede rodzic w innym szpitalu to wezme wszystko.
Co do terminu to ja nie chce 17 sierpnia bo mam urodziny i zamierzam pojesc grilla i ciasta a potem juz moge jechac -
Aktualizacja: znów jestem w szpitalu. 5 raz. Przez 5 tyg. Nie mam już sił. Psychika moja już siada na całego. Brałam już wszystko co możliwe. Skurcze ciągle wracają. Bóle. Dziecko już bardzo napięta na dół. Jest niebezpiecznie nisko. Szyjka znów ok. 0,5cm.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Dzień dobry dziewczynki!
Mnie nie bylo, gdyż musiałam oddać nowy telefon po 2 dniach na gwarancję i znów wrócić do starego- dobrze, że nie zdążyliśmy go sprzedać 😂 a i jak do nowego mąż mi wszystko przeniósł, łącznie z historią połączeń, to nie przemyslalam tego że jak pojadę oddać go na gwarancję to wszystko mi się usunie.. No cóż, dobrze, że chociaż zdjęcia miałam na karcie pamięci, bo tego bym nie przeżyła. Nadrobilam cale forum- jak miło wrócić i przeczytać, że ktoś o Tobie pamięta- Laurka i MamaZuzia macie u mnie kawę 😄😄
My wczoraj kupiliśmy łóżeczko, komode, nosidełko, przyszła paczka z gemini - w końcu ruszyliśmy:D jutro lub w sobotę zaczynam prać i prasowac, mąż właśnie kończy składać komode. Łóżeczko i pokój będziemy malować za ok. 2 tyg. Jejku jak to już blisko 😍 dziewczyny z początku września, ja też dołączam do grona ciekawskich, która się pierwsza rozpakuje
Lenka, za Ciebie trzymam kciuki nieustannie, również nie dziwi mnie Twoje zmęczenie. A wiadomo już ile Malutka waży? I ile ma teraz szyjka?
Agusia w którym dokładnie tyg będziesz miała tą cesarkę?
Kumen, super, że mąż zawalczył- 900zl podwyżki netto to bardzo dużo. Moja firma ma to do siebie, że w przeciągu 3 lat pracy miałam podwyżek z 8, ale max 300zl bruttoWięc bardzo się cieszę :*
-
Lenka mam nadzieję, że to inny szpital niż poprzednio i w końcu ktoś zajmie się Wami jak należy! Trzymam kciuki za kolejne dni w dwupaku. Oby jak najwięcej.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Wpadam tylko na chwilkę. Wybaczcie, że nie odpisze wszystkim.
Cytrynowka należy zabrać oryginały wyników (ostatnie). Gbs bede mieć na następnej wizycie, a HIV robiłam dwukrotnie. W 1 i 3 trymestrze.
Lenka trzymam kciuki za jak najdłuższy dwupak 😘 trzymaj się...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 20:26
cytrynówka lubi tę wiadomość
-
Pierwsze słyszę że HIV dwa razy trzeba robić. Nic mi lekarz nie mówil. W pierwszej ciąży też miałam tylko raz.
Andziax- 13 to jest świetna data! Ja wszystkie ważne i szczęśliwe wydarzenia miałam powiązane właśnie z trzynastka. Gdyby tylko moja lekarka pracowała w piątki w szpitalu to chciałabym cc 13:pandziaxs lubi tę wiadomość
-
Zwichrowana mnie gbs bolało mniej niż cytologia. W sumie to nic nie poczułam. To jest tylko dotknięcie patyczkiem.
Ja nie dostałam zaleceń na ponowne badanie w kierunku HIV i nie będę robić.
Lenka to jest jakaś masakra. Jeśli oni będą chcieli Cię teraz wypuścić to nie wiem poszłabym do dyrekcji szpitala może. Może to jakos nagłośnić trzeba -
Lenka, trzymaj się, jesteś na pewno pod dobra opieka, a to najważniejsze !!! I dla Ciebie o dla dziecka:)
Nie daj im się odesłać już do domu! również trzymam kciuki, abyście jak najdłużej wytrzymali w dwupaku👍 Rozumiem Już Twoje zniechęcenie, no bo ile można 🤨
Mama Zuzia & Cytrynówka: jestem ciekawa, która pierwsza:) po prostu zazdraszczam, ze już powolutku finiszujecie. My z drugiej połowy września jeszcze się trochę naczekamy.
Co do badań, to ani gbs jeszcze nie miałam, ani powtórnego HIV. Obecnie mam powtórzyć grupę krwi, bo jest to wymagane przy planowanej cc.
Co do spania, zauważyłam, ze śpię co druga noc, czyli dziś będzie lipa:(a szkoda, bo jutro mamy sesje brzuszkowo-rodzinna:) dostałam w prezencie na aniowe imieniny od teściowej:) moje chłopaki nie przepadają za takimi atrakcjami, no ale czego się nie robi dla kobiety, która rządzą hormony, hi hi 😀
Dziś u nas już tez zrobiło się bobasowo:) M skręcił komodę i łóżeczko dostawne, jutro dojdzie szafa i duże łóżeczko, ech, aż się łezka kręci:) a mój M, który to złotą rączką roku by nie został, jest z siebie rak dumny, jakby Mount Everest zdobyłchwale caly dzień, a co:) ja w międzyczasie ogarniam resztę zakupów, szukam jeszcze lamp do pokoju małego i czegoś fajnego do wozka, reszta ogarnięta:) i dodatkowo szwagierka przyniosła mi dziś duża torbę ciuszków używanych, śliczne są
Trzy Franki by się ubrały:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 20:59
-
Mama_Zuzia wrote:Lenka- wytrzymaj choćby jeszcze ten tydzień kochana. Niech mąż zrobi tam rozpierdol w tym szpitalu jak znowu będą chcieli Cię wypisywać. Serio
To samo doslownie napisalam poprzednim razem! Przeciez ta sytuacja to jest jakis niesmaczny zart!
Pozdrawiam z gabinetu. Poki co zwazona (prawie 10,5 kg na plusie) i cisnienie krwi w normie, wrecz nizsze niz moje typowe. Czekam na lekarke.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Annie80 pierwsze słyszę ze do planowego cc trzeba powtarzać grupę krwi? Chyba ze to zależy od szpitala? Ja mam planowe cc i nic mi lekarz nie mówił, mało tego mój oryginał grupy krwi ma ponad 10 lat, bo robiłam jak byłam w pierwszej ciąży! I potem nie musiałam już powtarzać. Dziewczyny które tez maja cc wiecie coś na ten temat?
Annie80 lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Annie80 wrote:
Mama Zuzia & Cytrynówka: jestem ciekawa, która pierwsza:) po prostu zazdraszczam, ze już powolutku finiszujecie. My z drugiej połowy września jeszcze się trochę naczekamy.
ojj wierzę, pierwszą ciążę miałam zaplanowaną na koniec grudnia, potem jeszcze 9 dni przenosiłam... Wszystkie już rozmawiały o KP, kolkach, bezsennych nocach, kupkach itp a ja dalej w dwupaku chodziłam sfrustrowana -
agjot1979 wrote:Annie80 pierwsze słyszę ze do planowego cc trzeba powtarzać grupę krwi? Chyba ze to zależy od szpitala? Ja mam planowe cc i nic mi lekarz nie mówił, mało tego mój oryginał grupy krwi ma ponad 10 lat, bo robiłam jak byłam w pierwszej ciąży! I potem nie musiałam już powtarzać. Dziewczyny które tez maja cc wiecie coś na ten temat?
Mój gin twierdzi, ze teraz są takie wytyczne przy planowanych cc i mam zrobić drugi raz, wiec zrobię, ale być kozę są to wytyczne szpitala. W poprzedniej ciąży raz wystarczyło:)
agjot1979 lubi tę wiadomość
-
animka899 wrote:Ja grupie miałam na początku i nie muszę powtarzać a też będę mieć planowe cc
ale masz na pewno też wynik grupy krwi z pierwszej ciąży, to może o to chodzi, że teraz robiłaś drugi raz i już więcej nie musisz?