Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka ja się przerazilam, że Lenka już chce rodzić. Pewnie przeoczylas. Tylko ona pewnie ma już wszystkiego dosyć, tej bezradności.
Ja nie zagłębiałam się aż tak w system pracy i ubezpieczeń w USA ale z tego co mówi moja rodzina to kolorowo nie mają. Tzn brat ma super pracę i dobre ubezpieczenia, ale wujek zachorował na raka i normalnie do roboty musiał chodzić no nie było go stać żeby poodpoczywac w domu. A dodam, że nawet drugą robotę podjął. Ogólnie oni są zdania, że dopóki jesteś zdrowy to tam się super żyje.
W Polsce są znowu mega podatki, opłaty a i tak musimy chodzić prywatnie po lekarzach, bo albo terminy na za 3 lata albo konowały przyjmują. Dodam, że ostatnio chciałam iść z dzieckiem do dermatologa i prywatnie (200zl) musiałam czekać 3 miesiące. Porażka. Dzieciakowi szybciej przeszło... -
cytrynówka wrote:Jak pisałam posta to zawyły w całym mieście syreny- godzina "W", aż mnie ciarki przeszły, wyjątkowy moment w roku...
Brakuje mi tego. W poprzedniej pracy co roku pokazywalam znajomym filmiki z Warszawy jak sie cale miasto zatrzymuje.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
Mila, ja kupiłam woreczki zapachowe na zuzyte pampersy z rossmana, będę do nich wrzucać pampka, zawijać i do kubełka w łazience, codziennie ktoś z domu wychodzi to będzie wyrzucał po drodze
https://biobaby.pl/product-pol-1142-Babydream-Pachnace-Woreczki-na-Zuzyte-Pieluszki.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLNMila lubi tę wiadomość
-
Ja też uważam, że Polacy wszystkiego nadużywają. Wolałabym nie mieć tych 500 i nie płacić ZUS a prywatnie chodzić i byłby spokój. A tak i płace podatki i za prywatnego lekarza.
Co do szpitala Lenki myślę, że mają taki dobry sprzęt, że to właśnie dlatego tak jej powiedzieli.magda.g85 lubi tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
zwichrowana wrote:Dziewczyny, a czy GBS boli ?
I czy powtarzacie badanie HIV?
nie bolipobiera się takim patyczkiem jak do uszu, tylko trochę dłuższym
na pewno mnie bardziej boli pobieranie cytologii
HIV podobno warto powtórzyć, żeby sprawdzić, czy podczas pierwszego badania nie było się w tzw.okienku serologicznym. Ja mam teraz wizyty co 2 tygodnie więc pewnie 14.08 mi zleci powtórkę.
Laurka taaaak!! W aplikacji pisze, że mam jeszcze 32 dni do terminu
-
Mama_Zuzia wrote:Cytrynowka/ ciekawe która z nas pojedzie pierwsza na porodówkę 😂
😂😂😂
do biegu, gotowe, start hahahah
16go sierpnia idę jeszcze na wesele! Potem niech się dzieje wola nieba...
Oby tylko nie 27.08, bo to urodziny teściaa już mu kupiłam na prezent porządną kawę, nie będę dodatkowo mu pierwszej wnuczki rodzić
Kaska, manda21 lubią tę wiadomość
-
cytrynówka wrote:😂😂😂
do biegu, gotowe, start hahahah
16go sierpnia idę jeszcze na wesele! Potem niech się dzieje wola nieba...
Oby tylko nie 27.08, bo to urodziny teściaa już mu kupiłam na prezent porządną kawę, nie będę dodatkowo mu pierwszej wnuczki rodzić
Hahahah co za dużo to nie zdrowo 😂 jeszcze by sobie pomyślał ze go lubisz! 😂
Ja byle do 22.08 doczekać bo mam wtedy termin na paznokcie hahah 😂