Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Stayway albo w 38 albo 39 tc. W pon mam wizyte i bede wiedziec kiedy dokladnie.
Ja hiv robilam w poprzedniej ciazy i teraz tez. Grupy krwi tez trzeba miec dwie do cc.
Jeju jakie mam spuchniete stopyjuz nie widac kostek. Cala sie czuje spuchnieta ehh. Ciaza to super stan cudowny itp ale juz bym chciala urodzic i doprowadzic sie do ładu i wygladu kobiety a nie slonia...
Przez to moje libido jest -100..
Lenka kciuki abys wytrzymala w dwupaku jeszcze kilka dni chociaz. NaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 21:35
-
cytrynówka wrote:ojj wierzę, pierwszą ciążę miałam zaplanowaną na koniec grudnia, potem jeszcze 9 dni przenosiłam... Wszystkie już rozmawiały o KP, kolkach, bezsennych nocach, kupkach itp a ja dalej w dwupaku chodziłam sfrustrowana
Spójrz na to z drugiej strony: przynajmniej Twoja pierwsza pociecha jest rok mlodsza😀
Oczywiście teraz życzę porodu idealnie w 38 tc:)
-
Karola9316 wrote:Jak ktoś robił pierwszy raz grupę krwi (ja tak miałam) to musialam robić dwa razy żeby wynik był potwierdzony. Teraz wprowadzili właśnie to potwierdzenie (robiłam w dwóch różnych labach)
Dokładnie:) przy nieplanowanych cc szpital sam potwierdza, chodzi chyba o ryzyko przetaczania krwi, ale pewna nie jestem:)
-
Annie80 wrote:Spójrz na to z drugiej strony: przynajmniej Twoja pierwsza pociecha jest rok mlodsza😀
Haha my jak się staraliśmy to też miałam ciśnienie żeby urodzić w pierwszej połowie roku, a już absolutnie nie w grudniu. Te dzieciaczki są później takie biedne, prawie rok do tyłu w porównaniu z tymi z np stycznia. W takim wychowaniu początkowym to na prawdę to widać..
Ale z perspektywy czasu oczywiście myślę że to głupotanajważniejsze żeby oczywiście po 1 udało się zajść w tą ciążę, a po 2 aby dzidziuś był zdrowy, a nie w jakim miesiącu się urodzi
Annie80 lubi tę wiadomość
-
No i komoda skręcona 😍 narazie u nas- żebym mogła już sobie poskładać tam rzeczy, a jak się pomaluje pokoj dla Malutkiej to będziemy przenosić i składać łóżeczko:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 22:04
Annie80, Ula_Lbn, pola0909, Karola9316, Laurka, Mama_Zuzia, Aster4n, RudaAnna lubią tę wiadomość
-
Annie80 wrote:Spójrz na to z drugiej strony: przynajmniej Twoja pierwsza pociecha jest rok mlodsza😀
to prawdaw sylwestra już zmieniłam zdanie, tłumaczyłam mu, że jednak nie chcę, nie dzisiaj
no i posłuchał, na szczęście jaśniepan wyszedł 1 stycznia
Stayway racja, Stasiek pójdzie teraz dopiero do przedszkola, ale jak na zebraniu panie opiekunki zaczęły prosić rodziców, żeby przygotowywały dzieci do chodzenia bez pieluchy, smoczka itp to zaczęłam się zastanawiać o co chodzi... mnie to już nie dotyczy od hohoho, ale takie grudniowe dzieci z 2016r to niedawno kończyły 2,5 roku, więc może i jeszcze te etapy przed nimi.Annie80 lubi tę wiadomość
-
Noworoczne dzieciaki są super! 😉
Coś ostatnio mało zdjęć brzuszków..
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Dziewczyny trzymajcie się jak najdłużej w dwupakach 👌🤰
Ogólnie to szok, że w tym miesiącu powitamy część dzieciaczkow! 😍 ja odliczam do środy jestem ciekawa ile mały waży:D -
Ja nie mam planu na cesarke, a musze zrobic potwierdzenie grupy krwi, a mam wczesniej robiona, ale na panienskie nazwisko i ona jest nieaktualna.. W tej ciazy mialam raz robiona, na hiv tez dostalam drugi raz.
Ja mam jakies przeczucie, ze Lenka urodzi, ale mam nadzieje, ze sie myli moja intuicja, bo jeszcze tydzien w dwupaku by sie przydal. Duzo sily.
Laurka super ze cisnienie niskie.
No moj mlody jest z konca pazdziernika i czarno widze przedszkole we wrzesniu. Teoretycznie chodzi bez pampersa, praktycznie dwojeczka zawsze w majty. Nie mam juz sily do niego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2019, 22:41
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
No to muszę zapytać mojego lekarza bo widzę ze informacje są sprzeczne, żeby potem w szpitalu nie było problemu. Nawet weszłam na stronę szpitala w którym będę rodzic i tam nic nie ma na temat tego ze muszę mieć grupę zrobiona dwa razy. HIV i resztę wirusowki faktycznie muszę powtórzyć.
Mati 16.07.2009
-
Manda moja bratanica tak miała- siku bez problemu wołała a kupę jakby w ogóle nie czuła, że robiła- i to tak miala chyba do 4 r.ż, serio.. oby u Ciebie nie trwało to tak długo :*
Lenka dużo siły, mam nadzieję że wytrzymacie chociaż ten tydzień właśnie :* -
Manda moja córa ma 3,5 odpieluchowana od dawna, wpadek z siuskami zero, a kupsko wali w gacie, raz do czasu uda się do kibelka. Opiekunka ze żłobka mówiła ze duzo dzieci tak ma i to z czasem minie, ze to rozwojowe. Moja tez do przedszkola od września i zobaczymy jak to będzie.
manda21 lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
stayaway wrote:Manda moja bratanica tak miała- siku bez problemu wołała a kupę jakby w ogóle nie czuła, że robiła- i to tak miala chyba do 4 r.ż, serio.. oby u Ciebie nie trwało to tak długo :*
Lenka dużo siły, mam nadzieję że wytrzymacie chociaż ten tydzień właśnie :*Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
mojemu bardzo pomógł pokaz instruktażowy w wykonaniu taty xD tzn wlazł mu do wc w trakcie i tatuś chcąc nie chcąc mu wszystko po kolei opowiedział i pokazał 😂😂😂
potem już synek chciał tak samo jak tata i jakoś poszło 😂stayaway lubi tę wiadomość
-
Elvira widocznie nie jest jeszcze gotowy, ja z młoda tez próbowałam kilka razy i tak naprawdę to zaskoczyło dopiero po 3 urodzinach, wystarczyły 3 dni. Wiec nic na sile, jedne dzieci szybciej inne później, ale wszystkie w końcu przestają lac w pieluchy 😀
elvira lubi tę wiadomość
Mati 16.07.2009
-
Lenka też trzymam kciuki, żeby udało się wytrzymać jeszcze trochę.
Pom-pon współczuję kosztów związanych z prowadzeniem ciąży. U mnie nie przekroczy 3 tys. i myślałam, że to już dużo. Lekarka za wizytę bierze więcej, czy ciążę bliźniaczą traktuje jak pojedynczą?
Badanie gbs nie boli, przynajmniej z pochwy, bo ja tylko takie mam, w dodatku sama sobie musiałam pobrać. Teraz czekam na wynik, poprzednio miałam dodatni, teraz już sama nie wiem czego oczekuję, z jednej strony lepiej, żeby był ujemny, z drugiej będę się martwić, że może źle pobrałam i jednak jest dodatni 🙈
Kumen wiadomo nic na siłę, ale może powiedz mężowi czego konkretnie oczekujesz od niego na trakcie, bo może on myśli, że tylko będzie stał i ewentualnie trzymał cię za rękę i to tyle jego roli. Mi mąż cały czas pomagał zmienić pozycję, podnosił gdy kucałam na skurczu itp,bo sama już na to sił nie miałam.
Co do jedzenia w nocy to nie mam z tym problemu, bo jem późno kolację - koło 23. Za to po porodzie pamiętam, że z miesiąc jadłam po nocach, bo ciągle byłam głodna
Moja mała jeszcze nie odpieluchowana i prędko na to się nie zanosi. Co raz puszczam ją w majtkach, chociażby żeby trochę skóra pooddychała, ale wszystko w nich lądujemoja ma jakąś szybką przemianę materii i często robi po 3-4 kupy dziennie, więc dla mnie pieluchy to trochę wygoda, szczególnie na dworze.
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️