Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Klopsik będziemy tu siedzieć po porodach również nocami pewnie między karmieniem a zmiana pieluch 😁 ja już tak się do tego wątku przyzwyczaiłam że ciężko żyć bez Was.
Ja w nocy strasznie polamana jestem. W dzień się jeszcze jakos rozbujam ale moje plecy i nogi odmawiają posłuszeństwa na nocne sikanie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 09:17
klopsik, stayaway lubią tę wiadomość
-
My na początku drogi z maluszkiem będziemy jeszcze chciały nie raz je włożyć z powrotem do brzuszka i Wam będziemy zazdrościć ze jeszcze się kulacie haha
klopsik, Jusi 28 lubią tę wiadomość
-
Mańka wrote:Aż mnie ciarki przeszły na myśl, że moja mama i mnie i mojego brata urodziła sporo po terminie. Miałam urodzić się 26 września a na świat przyszłam 9 października. Żeby było zabawniej z małą mam termin na 27 września. Liczę jednak, że tyle dobrego będzie z tej cukrzycy ciążowej, że nie będzie mowy o przenoszeniu. Oby córka się na mnie nie zapatrzyła 🙈
Mańka lubi tę wiadomość
-
AmyLee44 wrote:. Haahah Mańka piona ja też przechodzona i też z 9.10 hihi urodziłam się 3tyg po terminie, jednak ja wolę urodzić szybciej niż być tykajaca bomba która w każdej chwili może wybuchnąć hihi, też jutro wizytuje
Teraz chyba max 2 tygodnie trzymają?? 😮
No jest szansa, że sama tu nie zostanę hehe -
My wczoraj po badaniu usg. Mała waży ok. 2850g. Ja nie wiem gdzie oba się mieści w zasadzie to chyba już słabo się mieści. Obawiam się jak będzie, bo ja mam bardzo wąska miednicę i pochylona do wewnątrz kość łonową. Nie wiem tyle już przetrwała A teraz dopadł mnie straszny stres.
Kaska, stayaway, Leksi, Laurka, Mańka, magda.g85, Karola9316, k878, monkle, Karmazynova, AnnaB. lubią tę wiadomość
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Dzień dobry
U mnie również ciąża donoszona. Nie obrażę się jak zacznę rodzić w 39 tc. Noce są koszmarne, po nocy boli mnie kręgosłup.
Magda -moje nogi również nie chcą chodzić siku- gorzej z pęcherzem, którego nie da się przekonać, że z toalety mogę skorzystać również rano
Wczoraj zrobiłam rzecz niezwykłą- spakowałam torby do szpitala - swoją i dziecka.
Jestem taka dumna
alex0806, Kaska, magda.g85, k878, Laurka, Karmazynova, AnnaB. lubią tę wiadomość
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Mama_Zuzia & Zwichrowana: gratulacje donoszonej ciąży!!! Ale Wam pozytywnie zazdraszczam:) ja również z tych, co termin z om na koniec miesiąca, ale termin cc już ustalony na 18.09, wiec uda się wcześniej:)
Cały czas szukam czegoś fajnego do gondoli i nie mogę się zdecydować. Pochwalcie się, co kupujecie i gdzie, please:)
-
Annie ja nie pomoge, bo mam orginalny wklad (bialy) do wozka i to mi wystarczy. Chyba ze myslisz o czyms innym
A mi lekarz napisal wlasnie sms ze w zwiazku z anemia, pepowina dwunaczyniowa i bakteriami w moczu mam robic ktg 2x w tyg. Ide na rekordale od dzisiaj leze i nic nie robie. Tylko torbe do szpitala musze spakowac.
Biezecie szlafrok? Jakis godny polecenia? Szukam cienkiego, ale cena ok 100 strasznie duzo.
Jutro bede podgladac maluszka. -
marchev wrote:Annie ja nie pomoge, bo mam orginalny wklad (bialy) do wozka i to mi wystarczy. Chyba ze myslisz o czyms innym
A mi lekarz napisal wlasnie sms ze w zwiazku z anemia, pepowina dwunaczyniowa i bakteriami w moczu mam robic ktg 2x w tyg. Ide na rekordale od dzisiaj leze i nic nie robie. Tylko torbe do szpitala musze spakowac.
Biezecie szlafrok? Jakis godny polecenia? Szukam cienkiego, ale cena ok 100 strasznie duzo.
Jutro bede podgladac maluszka.
Ja kupowałam 2 koszule plus szlafrok od tego sprzedawcy: https://allegro.pl/oferta/zestaw-dwie-koszule-i-szlafrok-karmienie-gran-xl-7994298324
Sprawdź sobie, bo chyba miał szlafroki tez osobno, koszt ok 35 zł, jest cienki:)
Co do gondoli, to chodzi mi o coś fajnego do przykrycia maluszka:)marchev lubi tę wiadomość
-
Laurka, ja też nie jestem pedantką, ale teraz sprzątanie to moje największe hobby
stayaway, gratuluje udanej wizyty!No to Twoja mała przegoniła teraz moją - u nas 2260g, szyjka też pozamykana, ale mała już nisko główką. To kiedy teraz wizytujemy? Też razem?
Agusia_pia, super, że u Was ekipa już skończyła murowaćMy też teraz budujemy i czekamy teraz na strop. Wiem co czujesz, też już się nie mogę doczekać kiedy się wprowadzimy.
marchev, wyślij mi proszę listę do spakowania na Chałubińskiego, proszę, proszę, proszę
Ja do gondoli dostałam komplet z kołderką taką lekką -> http://milemon.pl/zestawy-do-lozeczka-i-gondoli/353-komplet-do-gondoli-lozeczka-sarenki.html. Ewentualnie bawełnianym kocykiem przykryje w zależności od pogody. A na zimę mam taki śpiworek wełniany, ale mam wątpliwości czy to był udany zakup.
Co do szlafroka, też kupiłam taki cieniutki na allegro. Szału nie ma ale do szpitala w sam razWiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2019, 11:20
Laurka lubi tę wiadomość
Lena: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g