Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania gratulacje dla Was 😉 ja przez tą pełnię też z nerwów spać nie mogłam Czy na nas nie trafi 😁
Witam się w 34 tygodniu, długo się nie odzywałam ale remonty szły pełna parą i szykowanie wyprawki i tak jakoś nam zeszło ale nadrobilam czytając cały sierpień 😁
Mama_Zuzia zaakceptujesz zaproszenie do przyjaciółek? Też bym chętnie dołączyła do grupy na fb 😊
Pytanie mam do słodkich mamusiek 😜 czy tylko mnie nie wystarczyła sama dieta i dostałam insulinę na noc bo cukry na czczo były za wysokie czy któraś też się z tym boryka?
Wow za chwilkę strzeli magiczne 1000 stron 😁Laurka, AmyLee44 lubią tę wiadomość
[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️
Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc) -
RudaAnna gratulacje! Niech dzidzia rośnie duża i zdrowa.
Ja od wczoraj mam Marcelinkę na sali 😊 Zaczęła przybierać na wadze. Dzisiaj było 2100g. Mam nadzieję że poobserwują Marcysi czy rośnie i pójdziemy do domu 😊
Ja już mam zdjęte szwy. Zostały jeszcze szwy po drenie ale to przy wypisie że szpitala zdejmą. Kończę antybiotyk i czuję się już wyśmienicie.
Na razie przystawiam na krótko Marcelinkę a później daje jej z butelki odciagniety pokarm bo strasznie się bida męczy i później nie dojada. Także mam wrażenie że cały dzień siedzę z laktatorem w ręku i cycku 😊
AnnaB ja miałam insulinę ze względu na cukry na czczo. Dopiero przy 20jedbostkach cukry były w normie. Cieszę się że już po cukrzycy bo dostałam od insuliny uczulenia na nogach. Wyglądałam jakby mnie zgryzly komary. I swedzialo tak samo.
Gratuluję wszystkich wizyt. Trzymajcie się dzielnie. Już tyle wytrzymalyscie z brzucha mi to dacie radę jeszcze chwilkę 😉
andziaxs, Mańka, Jusi 28, AnnaB., stayaway, elvira, pola0909, Arashe, alex0806, RudaAnna, AmyLee44, Karola9316, Leksi, manda21, łania, k878, monkle, Annie80, Laurka, magda.g85, marchev, Karmazynova, Cyntia, Aster4n, Snow White, Uwemhe, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Śliczna
Ja juz po wizycie malutka sie obnizyla wazy juz 3kg i teraz tylko czekac kiedy bedzie chciala wyjsc jeszcze 4 tyg jak dotrwamy do terminu to lekarz obstawia wagę ur 3600 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 12:44
Mańka, Pom-pon, pola0909, AmyLee44, Leksi, monkle, Laurka, magda.g85, Arashe, Karmazynova, Cyntia, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
RudaAnna gratulacje!! Cudownie, że już możecie się tulić 😍 jak tylko dojdziesz do siebie to napisz nam troszkę więcej :*
Ula Twoją małą to po prostu bym zjadła ❤❤
Ja dziś od rana dalej wściekła jak osa. Nie mam na nic ochoty. Dziś ten dzień, że mam ochotę siedzieć sama zamknięta w pokoju, a gdy tylko ktoś się pojawi to od razu zabijam wzrokiem więc wszyscy ładnie robią w tył zwrot. Jezu, jak ja bym chciała mieszkać już na swoim!!! -
Aniu, przeogromnie gratuluję i zdrówka wam życzę! ❤️
Ula, śliczności 😍 Mogłabym tak wpatrywać się w takiego aniołka godzinami.
AnnaB, u mnie wystarczyła dieta. Z cukrem na czczo nigdy nie miałam problemu, dopiero po wypiciu glukozy coś tam się zadziało. Diabetolog wprowadził dietę, ale w ogóle od kiedy zaczęłam robić pomiary nigdy nic nie wyszło mi poza normę. Przedwczoraj zgrzeszyłam, zjadłam czekoladę a mimo to, po zmierzeniu cukrów wyszło 5,3. I teraz się zastanawiam, czy to ta dieta cud, czy ktoś coś mi pochrzanił przy wynikach. Dobrze, że lekarz nie władował mi insuliny...
Dzisiaj śniło mi się, że urodziłam. Okazało się, że nikt wcześniej tego nie zauważył a na świat przyszły bliźniaki 😱. I ja biedna całą noc próbowałam je nakarmić, ale cycki nie chciały współpracować. Wklęsły mi sutki i musiałam je wydłubywać jakimiś pałeczkami. Umęczyłam się strasznie próbując je wyciągnąć 😂stayaway, Pom-pon lubią tę wiadomość
-
Mańka ja przez 3 tygodnie miałam tylko dietę i po posiłkach ładnie mi zbija cukry tylko właśnie na czczo były za każdym razem ciut powyżej normy dlatego diabetolog zlecił insulinę. Noo sen z kosmosu nie powiem 😁 wydłubywanie skutków też nieźle brzmi 😂😂😂
[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️
Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc) -
Aa właśnie, skoro Jusi_28 porusza temat przewidywanej wagi. Jak to jest?
Wczoraj zapytałam lekarki, czego mogę się spodziewać a ona mi na to, że po pierwsze na moim etapie (33+5), to jeszcze za wcześnie, żeby coś prorokować. A po drugie, ciężko przewidzieć wagę, bo niektóre dzieci pod koniec zwalniają z przybieraniem a niektóre ładują gramy do ostatniego dnia. -
Dziekuje za życzenia
malutki nazywa się Wojtus
i wsumie wczoraj myślałam ze macica zaczęła ćwiczyć i to tak ma być ze łapią mnie skurcze tym bardziej ze były w różnych odstępach okolo19 tak się zaczęły i wkoncu o 22:30 pojechałam na szpital tym bardziej teściowa położna miała nockę to zaproponowała ktg i tam wyszły średnie skurcze ale jak zbadała szyjkę to rozwarcie na 2 palce i jakoś o 24 poszłam na izbę by mnie przyjęli a o 3 rano synek był na świecie:) każde w szoku ze tak szybko poszło ! Emocje i adrenalina nie dopisania :)i narazie Wojtus tylko spi i spi i spi ! Dawali go do cyca ale on nie głodny tylko śpiący królewicz wiec zdążyłam się przespać i odpocząć
jest to miłość od pierwszego wejrzenia! Potem dodam zdjęcie obowiązkowo
AnnaB., elvira, Pom-pon, stayaway, Mańka, pola0909, Jusi 28, Arashe, Agusia_pia, Ula_Lbn, andziaxs, k878, Annie80, Laurka, lgia1, alex0806, manda21, Karmazynova, Izoleccc lubią tę wiadomość
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
RudaAnna, gratulacje! Wspaniale, że tak szybko poszło
alex0806, u mnie to samo, tryb noworodek w pełni, wstaje o 4/5, spać później nie mogę, place mi drętwieją.
Ula_Lbn, przepiękna Marcelinka!
Jusi 28, u mnie też brzuch się obniżył, mała główką napiera i przy chodzeniu, wstawaniu, czy przekręcaniu się na bok tak boli krocze. Także wiem co czujesz i współczuję.Jusi 28 lubi tę wiadomość
Lena: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
-
RudaAnna gromne gratulacje. Piękne imię wybraliście.
Ja dziś byłam na izbie przyjęć. Złapały mnie straszne bóle, coś jak na miesiączkę tylko bardziej i do tego krwawienie. Byłam pewna, że poród się zaczął, ale położna położyła mnie pod ktg i stwierdziła, że wszystko ok. Skurcze się nie zapisywały, więc nie wiem co to za ból. Rozwarcie na 1 cm, więc tak może być. No i puściły mnie do domu. Szczerze mówiąc jestem trochę zdezorientowana, bo boli jak bolało, no ale czekam, sama nie wiem na co.
Bądź co bądź maluchowi jeszcze dobrze zrobi pobyt w brzuchu, niech dojrzewa. Tylko mogła bym się trochę lepiej poczuć.
Aha i chciałam , Wam polecić film "Tully" . Jest o trudach macierzyństwa. Niezbyt optymistyczny, ale mi się bardzo podobał. Jest na hbo goMańka lubi tę wiadomość
-
AAAA! Nie znosze tej roznicy czasu, bo wszystkiego dowiaduje sie z wielkim opoznieniem!
RudaAnna gratulacje wielkie! Az mi sie lezka zakrecila od Twojego szczescia! Jak sie czujesz? Jak maz?
Ula jak dobrze, ze Marcelinka jest juz kolo Ciebie i ze przybiera na wadze. Slodkosci!
Popieram post Jusi. Juz chyba pora zaczac na pierwszej stronie liste Witamy Na Swiecie!
AnnaB gratulacje nowego tygodnia.
Ane_ta, ale jak to krwawienie? I nic dalej? To co Ci powiedzieli, ze to bylo?
Manka zabijasz mnie 😂😂😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 17:48
AnnaB., Mańka lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ane_ta wrote:RudaAnna gromne gratulacje. Piękne imię wybraliście.
Ja dziś byłam na izbie przyjęć. Złapały mnie straszne bóle, coś jak na miesiączkę tylko bardziej i do tego krwawienie. Byłam pewna, że poród się zaczął, ale położna położyła mnie pod ktg i stwierdziła, że wszystko ok. Skurcze się nie zapisywały, więc nie wiem co to za ból. Rozwarcie na 1 cm, więc tak może być. No i puściły mnie do domu. Szczerze mówiąc jestem trochę zdezorientowana, bo boli jak bolało, no ale czekam, sama nie wiem na co.
Bądź co bądź maluchowi jeszcze dobrze zrobi pobyt w brzuchu, niech dojrzewa. Tylko mogła bym się trochę lepiej poczuć.
Aha i chciałam , Wam polecić film "Tully" . Jest o trudach macierzyństwa. Niezbyt optymistyczny, ale mi się bardzo podobał. Jest na hbo go
O kurcze... współczuję. Dziwne troszke ze z bolem brzucha Cie wypuścili nie zostawili na obserwacji do jutra....
Ja miałam podobnie w pierwszej ciazy i czop mi odchodzil na kolejny dzień urodzilam. Nie wypuścili mnie ze szpitala mimo tego ze skurczy nie bylo jeszcze widac
Mam nadzieję ze sie uspokoi to wszystko u CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 17:51
-
"Moj" kurier UPS wlasnie mi dostarczyl te nowa ciazowa spodnice do pracy xD Tyle zamawiam z Amazonu, ze gosc mnie juz za dobrze zna. I jeszcze dodal, ze teraz to juz wi na pewno. ze jestem w ciazy, bo do pewnego momentu to strach kobiete pytac, bo jeszcze sie oberwie, ze zostala nazwana gruba LOL
Animka bylas moze dzisiaj w kosciele? :]
Dziewczyny z terminem na kocowke wrzesnia: pelnia w przyszlym miesiacu jest 14-ego!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 17:54
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:"Moj" kurier UPS wlasnie mi dostarczyl te nowa ciazowa spodnice do pracy xD Tyle zamawiam z Amazonu, ze gosc mnie juz za dobrze zna. I jeszcze dodal, ze teraz to juz wi na pewno. ze jestem w ciazy, bo do pewnego momentu to strach kobiete pytac, bo jeszcze sie oberwie, ze zostala nazwana gruba LOL
Animka bylas moze dzisiaj w kosciele? :]
Dziewczyny z terminem na kocowke wrzesnia: pelnia w przyszlym miesiacu jest 14-ego!
O kurczę ja mam termin na 15 to moze nie urodze po terminie -
Aster4n wrote:Laurka a w przyszłym miesiącu 13 wypada w piątek, ciekawe dla ktorej z nas będzie szczęśliwy 🤩
Specjalnie przesadna nie jestem, ale chyba spasujeJa jeszcze mam taki motyw, ze obie corki urodzilam w dzien z "8": starsza 8. lutego, mlodsza 28. lipca. To tak sobie mysle czy moze tym razem 18. dzien miesiaca do kompletu? Byloby ciekawie
Ale najchetniej to bym naprawde urodzila 19 lub tego 29., bo to by byla mega wypasiona data urodzin!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2019, 18:11
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya