Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
u nas też zbiera się na deszcz i jest dosyć chłodno.... ja póki co sto sprzątam ale jeszcze obiecałam mężowi dziś ciasto drożdżowe ze śliwkami i kruszonką i tak jak wczoraj mi się chciało je robić tak dziś mam lenia no ale już nie będę z gęby cholewy robić
Mańka może jakiś serial?
-
Hej! Ja już po wizycie. Młody ułożony poprzecznie miednicowo, smyra mnie nóżkami na dole. Szyjka zamknięta 4cm . Młody, ani myśli się przekręcić. Termin cc jeszcze nie ustalony, ale będzie tydzień przed TP czyli tydzień przed 25.09.
Waga 2463 +/-296 g.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 09:37
Mama_Zuzia, magda.g85, pola0909, Jusi 28, Laurka, AnnaB., Agusia_pia, andziaxs, Arashe, Mańka, Kaska, monkle, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Karmazynowa, u mnie cc ma być 18.09, może się wstrzelimy w ten sam dzień
Gratuluje donoszonych ciąż
Pola, szacun za prace w tak zaawansowanej ciąży:)
Ja dziś byłam w labie... komentarze były, gdyż skorzystałam z naszego prawa nie czekania w kolejce... jedyny plus, ze mi ciśnienie podniosło, bo rano miałam jak umarlak!
Obecnie ogarniam pranie, bo syna w niedziele na obóz wyprawiam:)
Karmazynova lubi tę wiadomość
-
Karmazynova- super wieści z wizyty
Magda.g- kolejna ciąża jako donoszona ! Super. No i podrzuć trochę ciasta
Mańka- pranie w takim razie zostaw na jutro, ma być w Krk cały weekend ciepło
Pola- powodzenia żebyś nie padła na ryjek jednak po tym całym dniu. Podziwiam Cię kobieto!
Mi udało się zasnąć chyba przed 5 no i spałam do 9.. trochę odespalam ale to i tak taki rwany sen..
Dzisiaj mam zamiar niewiele robić, żeby trochę wyciszyć te wczorajsze atrakcje związane z przeforsowaniem się.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 09:50
Karmazynova, magda.g85 lubią tę wiadomość
-
Laurka wrote:Porzadki dobre na wszystko!😁
Jest godzina 20:00 a ja zawijam sie w kimono. Aczkolwiek kolo lozka czeka na mnie nowa ksiazka, wiec na pewno nie pojde spac od razu 😉
Co czytasz? Podziel się tytułem.
Pola, szacun kobieto za pracę jeszcze! Wczoraj mieliśmy odwiedziny i wyszło w rozmowie ze jakaś tam znajoma naszych przyjaciół na moim etapie ciąży pojechała jeszcze na obóz jako opiekun! I latała i Izerska się z dziećmi 8-12 lat. Ja to chyba jednak jestem słabeusz, już ledwo się toczę.
Magda, gratuluję ciąży donoszonej i czekam takiego dnia u siebie! Jeszcze 3 tygodnie.
Nasze szalone plany na weekend obejmują ostatnie pranie a jutro z pomocą w prasowaniu przybywa moja mama
Miłego dnia, jeszcze nie rodzimy! Już chyba po pełni, prawda?magda.g85, pola0909 lubią tę wiadomość
-
Mama_Zuzia tzn. że jest lepiej? kobieto wystraszyłaś tu chyba wszystkich tymi wczorajszymi skurczami
Pom-pon już niedługo i u Ciebie 3 tygodnie szybko zlecą
może niektóre z Was pamiętają gdy jakiś czas temu pisałam o tym, że coś mi się na twarzy zaczęło robić jakieś plamy łuszczącej skóry na powiekach i wokół ust, ogólnie swędzące oczy. myślałam nawet, że to opryszczka, chociaż sączenia i strupka na ustach nie miałam.
w końcu chyba udało mi się ustalić winowajcę..... którym okazała się odżywka do paznokci. jakiś czas temu zdjęłam sobie hybrydę i postanowiłam wspomóc swoje kruche paznokcie więc kupiłam odżywkę SECHE REBUILD- nie kupujcie tego świństwa. nie doczytałam, że to w składzie ma formaldehyd. zaczęło się od twarzy a potem zauważyłam, że odklejają mi się płytki paznokcia ( to chyba onycholiza). ale co tam płytki twarde jak kamień się zrobiły.... ehhh.... zmyłam to świństwo kilka dni temu, wysypka na twarzy zaczyna znikać..... -
Karmazynova gratulacje udanej wizyty.
Magda super, ze ciaza donoszona! Teraz to juz bliziutko!
Moja noc tak fatalna, ze tylko sie zalamac.
Na siku wstawalam co 2 godziny, a potem 2 razy corka sie rozryczala tez w 2 godzinnym odstepie. Nie ma 6 rano jeszcze, a do budzika zostalo 40 minut. Cos czuje, ze postoje sobie troche pod zimnym prysznicem...Karmazynova lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Pom-pon wzielam z biblioteki tego autora. Nigdy wczesniej go nie czytalam:
https://images.app.goo.gl/ck91VaMFRovxxprU7
Ale mam caly stosik rzeczy do czytania, a wsrod nich cos, czego sie nie moge doczekac, bo szukam nowosci dla siebie i bede odkrywac pisarza o pochodzeniu filipinskim. Tytul mnie zainteresowal: "Patron Saints of Nothing".
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
My poszalelismy na empiku. Mąż sobie wziął "archipelag gułag" a ja 2 książki heidi murkoff: w oczekiwaniu na dziecko i dieta przyszłej matki. 😀
klopsik lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
AnnaB. wrote:Ania gratulacje dla Was 😉 ja przez tą pełnię też z nerwów spać nie mogłam Czy na nas nie trafi 😁
Witam się w 34 tygodniu, długo się nie odzywałam ale remonty szły pełna parą i szykowanie wyprawki i tak jakoś nam zeszło ale nadrobilam czytając cały sierpień 😁
Mama_Zuzia zaakceptujesz zaproszenie do przyjaciółek? Też bym chętnie dołączyła do grupy na fb 😊
Pytanie mam do słodkich mamusiek 😜 czy tylko mnie nie wystarczyła sama dieta i dostałam insulinę na noc bo cukry na czczo były za wysokie czy któraś też się z tym boryka?
Wow za chwilkę strzeli magiczne 1000 stron 😁AnnaB. lubi tę wiadomość
-
Magda.g- no kochana przecież mówiłam ze ja 22.08 mam paznokcie i do tego czasu nie zamierzam rodzic hahaha
Masakra z ta odżywka, jak to trzeba uważać ;/ dobrze ze to zauważyłaś
Laurka- witaj w klubie, noc do dupy!
Uwemhe- jak się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 12:14
magda.g85 lubi tę wiadomość
-
Vian te pierwszą to już parę razy przeczytałam i polecam Ogólnie są tam wytyczne dla Ameryki, ale i tak duża baza wiedzy, choćby poród super opisany, każdy okres i jego faza. Do tego cotygodniowe opisy, niepokojące objawy i te całkiem normalne, choroby, różne powikłania i wszystko w 1 miejscu
Ja dziś chyba zrobiłam ostatnie zdjęcie brzucha, już mi się nie chce, poza tym pewnie już wizualnie niewiele się zmieni:
Jestem tak padnięta przez tą zabawe macicy w nocy, ze poszłabym spac, a nie mam jak, bo jestem sama z córką... az mi niedobrze z niewyspania, prawie jakbym miała ciągle mdłości.Mama_Zuzia, Karmazynova, monkle, Laurka, andziaxs, pola0909 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Witam się po dwudniowej przerwie.
Ruda Anna gratuluję szczęśliwego porodu! Kto by pomyślał, że niewinne ćwiczenia macicy przerodzą się w poród!
Ula sliczne dziecię nic tylko tulić.
Ja od kilku dni jestem nieżywa, non stop bym spała i na nic nie mam siły. Wczoraj pojechaliśmy zrealizować voucher, który dałam mężowi na rocznicę ślubu i miałam wrażenie jakbym przepracowała z 12h w polu. Jedyne co jednak robiłam to poszłam na łąkę, patrzyłam jak wsiada do paralotni, potem siedziałam na tej łące i czekałam jak wroci- czyli robiłam nic.
Jest 12:20 a ja nadal w łóżku i czuje, że jeszcze trochę tu pognije. Mam taką wewnętrzną potrzebę porodu, ale jak myślę o tym, że mogłoby to nastąpić na przykład teraz to nawet nie potrafię sobie wyobrazić że urodzę i taka mała kruszynka będzie blisko.
Widziałam też, że wywolywalyscie mnie do prowadzenia zapisów kto urodził. Hmm jeśli nikt inny nie chce tego robić to ewentualnie mogłabym, ale każda z Was musiałaby mi wysyłać wiadomość bo ostatnio że śledzeniem forum u mnie krucho. Tym bardziej, że rodzę na początku września i nie wiem jak to wszystko będzie wyglądało. Od końca września po części wracam też do obowiązków związanych z życiem zawodowym dlatego nie mam zielonego pojęcia ile czasu będę mogła poświęcić na to forum. Gdybyście chciały, żebym to ciągnęła to jeszcze mam jedno pytanie - jak? Edytować swój post? Jakieś podpowiedzi, aluzje ?
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Cześć dziewczyny:-)
Witam się z Mikołajek gdzie przyjechaliśmy na ostatnie wakacje w 4.
Wczoraj wieczorem tak mnie brzuch bolał i krocze myślałam że to skurcze. Wpadłam w panikę na maxa bo trzymało z 3 godziny. Pomogła chyba nospa. Ale bałam.się że rodzę a to dopiero 32 tydzień. Choć najbardziej bałam.się że nie mam torby ze sobą, zaczęlismy sprawdzać szpitale w okolicy. Najbliżej jest w Mrągowie dopiero. Dziś czuje się ok ale zostałam w domu na cały dzien. A mężuś z młodymi na basen i spacer idą. Czuje że będą leżące wakacje.... no ale jak trzeba to trzeba:-).
Gratuluje wszystkich porodow, niesamowite że to się już zaczęło:-).
Dla mnie to takie nierealne jeszcze. Bardzo się boję utraty wolności. Tak było z dziewczynkami. Malutka roznica wieku wiec z jednej ciązy w drugą przeszłam. I te pierwsze 3 lata były ciężkie na maxa.
Teraz jestem starsza i chciałabym.by mały zostawał z ludzmi i by umiał ssac smoczek i pić też trochę z butli. No i boję się kolek o rety zawsze się bałam. Ale młode nie miały choć chlopcy niby mają o wiele częściej. -
Zwichrowana, niestety na pierwszej stronie to chyba tylko Ty jestes z udzielających się, stąd ten pomysł.
No i robisz to dokładnie poprzez edycje swojego posta, chyba najlepiej by bylo tego ostatniego na stronie (bo zdaje się, że jeste Twoj) i łatwoby się szukało -
Laurka wrote:Pom-pon wzielam z biblioteki tego autora. Nigdy wczesniej go nie czytalam:
https://images.app.goo.gl/ck91VaMFRovxxprU7
Ale mam caly stosik rzeczy do czytania, a wsrod nich cos, czego sie nie moge doczekac, bo szukam nowosci dla siebie i bede odkrywac pisarza o pochodzeniu filipinskim. Tytul mnie zainteresowal: "Patron Saints of Nothing".
Wygląda ciekawie, obczaje, dziękuję
A nam na to wszystko zepsuła się pralka gadałam co prawda że może paść przy tym całym praniu ale jak się to stało to się wkurzyłam na maksa.
Czy któraś z Was ma i poleca pralko- suszarkę? Wiem że osobno suszarka jest o wiele lepsza, ale w bloku nie ma na to szans.
Arashe, super porównanie może też sobie machnę. -
Arashe mam już jej ksiażkę "W oczekiwaniu na ciążę" i bardzo fajnie mi się ją czytało. Pewnie po nowym roku odświeżę wiedzę i będę liczyć, że uda się szybciej niż po 8 miesiącach.
Planuję potem kupić "Pierwszy rok życia dziecka" i "drugi rok życia dziecka"
Mąż zmienia pracę i ma sporo punktów do wykorzystania w mybenefit, to wziął bon do empiku za 200 i korzystamy.Arashe, AnnaB. lubią tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Pom-pon wrote:Wygląda ciekawie, obczaje, dziękuję
A nam na to wszystko zepsuła się pralka gadałam co prawda że może paść przy tym całym praniu ale jak się to stało to się wkurzyłam na maksa.
Czy któraś z Was ma i poleca pralko- suszarkę? Wiem że osobno suszarka jest o wiele lepsza, ale w bloku nie ma na to szans.
Arashe, super porównanie może też sobie machnę.
Ja kupiłam, ale jeszcze nie wypróbowałam Samsunga. Ma dobre opinie. Miałam zawsze pralki Samsung i byłam z nich zadowolona Będę próbować koło września, ale podejrzewam, że nie możecie tyle czekać