Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwemhe wrote:Cześć dziewczyny:-)
Witam się z Mikołajek gdzie przyjechaliśmy na ostatnie wakacje w 4.
Wczoraj wieczorem tak mnie brzuch bolał i krocze myślałam że to skurcze. Wpadłam w panikę na maxa bo trzymało z 3 godziny. Pomogła chyba nospa. Ale bałam.się że rodzę a to dopiero 32 tydzień. Choć najbardziej bałam.się że nie mam torby ze sobą, zaczęlismy sprawdzać szpitale w okolicy. Najbliżej jest w Mrągowie dopiero. Dziś czuje się ok ale zostałam w domu na cały dzien. A mężuś z młodymi na basen i spacer idą. Czuje że będą leżące wakacje.... no ale jak trzeba to trzeba:-).
Gratuluje wszystkich porodow, niesamowite że to się już zaczęło:-).
Dla mnie to takie nierealne jeszcze. Bardzo się boję utraty wolności. Tak było z dziewczynkami. Malutka roznica wieku wiec z jednej ciązy w drugą przeszłam. I te pierwsze 3 lata były ciężkie na maxa.
Teraz jestem starsza i chciałabym.by mały zostawał z ludzmi i by umiał ssac smoczek i pić też trochę z butli. No i boję się kolek o rety zawsze się bałam. Ale młode nie miały choć chlopcy niby mają o wiele częściej.
O matulko nie radzę tam rodzić :p poodpoczywaj to na pewno przejdzie wszystko -
Pom-pon my kupowaliśmy w zeszłym roku ale samą pralkę. LG na 8kg wsadu z opcją prania ubranek. Wirowanie do 1400 obrotów. Działa super, jest cicha (ma też program ciche pranie) i gra przez chwilkę jak już skończy.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Pom-pon wrote:Wygląda ciekawie, obczaje, dziękuję
A nam na to wszystko zepsuła się pralkagadałam co prawda że może paść przy tym całym praniu ale jak się to stało to się wkurzyłam na maksa.
Czy któraś z Was ma i poleca pralko- suszarkę? Wiem że osobno suszarka jest o wiele lepsza, ale w bloku nie ma na to szans.
Arashe, super porównaniemoże też sobie machnę.
My od 3 dni mamy osobną pralkę i suszarkę w bloku. Jestem.zachwycona:-). Jest nawet funkcja suszania rzeczy dla niemowlakow.
Są teraz opcje jedna na drugiej. Może taką byś mogła? Wszystkie opinie o pralko suszarce były takie sobie. Ale najbardziej mnie zniechecilo tp ze nie mozna calego prania wysuszyć tylko na 2 tury. Czyli 1 pranie w ciągu dnia o 2 suszenia i to by zajęło z 7 godzin minimum. -
Alex tez miałam ten dylemat, moja mama twierdzi, ze nie, bo i tak jakaś Pielucha czy prześcieradło i tak tam będą no i żeby tez nie wymalować dziecka i nie przyzwyczajać, ze wszystko absolutnie jest sterylne. Ale to jej opinia.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
Uwemhe wrote:Hej.
My od 3 dni mamy osobną pralkę i suszarkę w bloku. Jestem.zachwycona:-). Jest nawet funkcja suszania rzeczy dla niemowlakow.
Są teraz opcje jedna na drugiej. Może taką byś mogła? Wszystkie opinie o pralko suszarce były takie sobie. Ale najbardziej mnie zniechecilo tp ze nie mozna calego prania wysuszyć tylko na 2 tury. Czyli 1 pranie w ciągu dnia o 2 suszenia i to by zajęło z 7 godzin minimum.
Niestety nie mamy zbyt dużej łazienki, a gdzie indziej też nie da rady. Co Ty mówisz z tym suszeniem? Właśnie jestem po rozmowie telefonicznej z moja ciocia, ona ma LG i mówiła że cały bęben pralki np 6 kg od razu przełącza na suszenie, bez dzielenia i wyjmowania. Musze to sprawdzić, bo tego co piszesz sobie nie wyobrażam!
Kaśka, w obecnej sytuacji nie możemy niestety pozwolić sobie na czekanie na Twoją opinięale dziękuję.
Po wstępnym researchu wybrałam jakiegoś Samsunga, zaraz chłop wraca z treningu i niech jedzie po to dziadostwo. Że też zawsze coś w najmniej odpowiednim momencie. A została mi jeszcze jedna pralka dzieciowego prania do zrobienia
Dziękuję Wam za opinie. -
Pom pon ja też miałam ten dylemat w grudniu. I zdecydowałam się na sama pralkę. Z suszeniem faktycznie tak jest że trzeba na 2 razy. Chyba że weźmiesz jakaś z wyższej półki ale ogólnie nie polecają 2w1.
Dziewczyny jak często macie bole miesiaczkowe i od kiedy?
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Pom-pon wrote:Niestety nie mamy zbyt dużej łazienki, a gdzie indziej też nie da rady. Co Ty mówisz z tym suszeniem? Właśnie jestem po rozmowie telefonicznej z moja ciocia, ona ma LG i mówiła że cały bęben pralki np 6 kg od razu przełącza na suszenie, bez dzielenia i wyjmowania. Musze to sprawdzić, bo tego co piszesz sobie nie wyobrażam!
Kaśka, w obecnej sytuacji nie możemy niestety pozwolić sobie na czekanie na Twoją opinięale dziękuję.
Po wstępnym researchu wybrałam jakiegoś Samsunga, zaraz chłop wraca z treningu i niech jedzie po to dziadostwo. Że też zawsze coś w najmniej odpowiednim momencie. A została mi jeszcze jedna pralka dzieciowego prania do zrobienia
Dziękuję Wam za opinie.Laurka lubi tę wiadomość
-
Pom pon to Ty mi napisz jak się sprawuje skoro Samsunga wybraliście
W pralko- suszarkach zazwyczaj jest tak że pralka ma np 8kg wsadu a suszenie 5. No ale można wrzucić 5kg prania i je wysuszyć. Ja tak planuję robić. No zobaczymy, bo jeszcze nie testowałamPom-pon lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ratunku. Wylazł mi hemoroid ;( co mogę z tym teraz zrobić żeby się nie pogłębiło i w ogóle? Mogę coś zastosować? Tyle miesięcy zaparć w końcu wyszło;/ jestem załamana. Bo nie dość że boli mnie wszystko to teraz doszedł ból dupy ;/Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex idx do apteki. Te masci ba hemoroidy sa skuteczne tylko dopytaj czy w ciazy sa bezpieczne.
Laurka oj tak wiedza ze ktos ma tak samo pomaga ale ja nie zycze tego nikomu. Ja juz zadnych butow nie moge wlozyc -
Agusia_pia wrote:Alex idx do apteki. Te masci ba hemoroidy sa skuteczne tylko dopytaj czy w ciazy sa bezpieczne.
Laurka oj tak wiedza ze ktos ma tak samo pomaga ale ja nie zycze tego nikomu. Ja juz zadnych butow nie moge wlozyc
Agusia ja od wielu tygodni (cale lato) w tych samych (juz rozchodzonych) japonkach zasuwam. Ale lepsze to niz jak mialam ten problem w 1. ciazy w zime. Bo u nas mrozy sa po -20 i zaspy sniegu do pasa a ja nawet w te buty Ugg nie moglam wcisnac stop i chodzilam w takich warunkach w rozczlapanych balerinach!
Vian ja Cie mialam pytac o egzamin, ale cos mi sie ubzduralo, ze on byl ustalony na 20. czyli teoretycznie jeszcze sie nie odbylTo kiedy teraz idziesz?
A kto jest autorem tego Pierwszego/Drugiego roku zycia dziecka? Bo jesli to jest ta cegla o ktorej ja mysle, to
Pom-pon te ksiazki, ktore akurat wybralam moga brzmiec z tytulu troche religijnie, ale nie sa. Tak akurat pasly wyboryTa pierwsza jest o starszym panu, ktory wiekszosc zycia spedzil pracujac jako mechanik w wesolym miasteczku i jego zycie bylo takie niepozorne, a jak umarl i poszedl do nieba to te tytulowe 5 osob tlumaczy mu przebieg jego zycia i rozne, z pozoru nieistotne wydarzenia. Fajnie napisane i takie cieple.
Pom-pon lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Arashe wrote:
Arashe piekna galeria! Ja w tej bluzce, ktora masz na ostatnim zdjeciu czesto spie
Ja dzisiaj zrobilam foto po ponad 3 tygodniach przerwy i tak wielkiego brzuchola z drobnym bobo w srodku to chyba nikt nie ma! Oto moj "uroczy" "brzuszek" (czyt: brzuchol)
I jeszcze niech mi ktos powie co zrobic, zeby Zapodaj nie obracalo zdjec!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 15:50
Arashe, manda21, pola0909 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Hej
A Ja witam się ze szpitala. Leżę na patologi ciąży . Około 22 zaczęły mi się skurcze i trzymały gdzieś do trzeciej w nocy. Teraz wszystko odpuściło . Zaczął mi też odchodzić czop.
No i póki co to leżę , chociaż nic się nie dzieje . Dziwnie się czuje .
Ogólnie obok mnie leżała dziewczyna chyba 10 godzinę w bólach i gdyby rodzina nie zrobiła zamieszania pewnie za dużo by z nią nie robili. Jak patrzę na sytuację i podejście na porodówkach to powiem Wam szczerze, że tracę siły psychiczne. Te wszystkie hasła rodzic po ludzku i bez bólu można sobie w buty włożyć mam wrażenie. No dziewczyny się męczą strasznie . -
No niestety, witamy w Polsce.
O pralko-suszarce to ja mam candy, to był najtańsza maszyna bo ja byłam sceptyczna i nie chciałam inwestować dużo. Susze tylko zima a w zasadzie podsuszam a nie pełen program ale jak pralka chodzi dzień w dzień to super sprawa.Pom-pon lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019