X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Cześć dziewczyny:-)
    Witam się z Mikołajek gdzie przyjechaliśmy na ostatnie wakacje w 4.
    Wczoraj wieczorem tak mnie brzuch bolał i krocze myślałam że to skurcze. Wpadłam w panikę na maxa bo trzymało z 3 godziny. Pomogła chyba nospa. Ale bałam.się że rodzę a to dopiero 32 tydzień. Choć najbardziej bałam.się że nie mam torby ze sobą, zaczęlismy sprawdzać szpitale w okolicy. Najbliżej jest w Mrągowie dopiero. Dziś czuje się ok ale zostałam w domu na cały dzien. A mężuś z młodymi na basen i spacer idą. Czuje że będą leżące wakacje.... no ale jak trzeba to trzeba:-).
    Gratuluje wszystkich porodow, niesamowite że to się już zaczęło:-).
    Dla mnie to takie nierealne jeszcze. Bardzo się boję utraty wolności. Tak było z dziewczynkami. Malutka roznica wieku wiec z jednej ciązy w drugą przeszłam. I te pierwsze 3 lata były ciężkie na maxa.
    Teraz jestem starsza i chciałabym.by mały zostawał z ludzmi i by umiał ssac smoczek i pić też trochę z butli. No i boję się kolek o rety zawsze się bałam. Ale młode nie miały choć chlopcy niby mają o wiele częściej.

O matulko nie radzę tam rodzić :p poodpoczywaj to na pewno przejdzie wszystko :)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe nie wiem czy puszczasz bajki dziecku, ale ja jak jestem padnięta to wykorzystuję tv. Jedno oko chociaż zmrużę ;

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • VianEthel2 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon my kupowaliśmy w zeszłym roku ale samą pralkę. LG na 8kg wsadu z opcją prania ubranek. Wirowanie do 1400 obrotów. Działa super, jest cicha (ma też program ciche pranie) i gra przez chwilkę jak już skończy.

👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
    Diana: 23.02.2021
    Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
    Okolice Warszawy
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furka odebrana ;) poskładalismy i już wszyściutko gotowe ;) tylko właśnie myślę czy prac ten środek wózka, wyściółki, materac?
    d1ad6e3fb5a3.jpg

Gomerka, Karmazynova, Laurka, Jusi 28, Kaska, k878, Mańka, pola0909, stayaway, Izoleccc lubią tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Wygląda ciekawie, obczaje, dziękuję :)

A nam na to wszystko zepsuła się pralka :/ gadałam co prawda że może paść przy tym całym praniu ale jak się to stało to się wkurzyłam na maksa.
    Czy któraś z Was ma i poleca pralko- suszarkę? Wiem że osobno suszarka jest o wiele lepsza, ale w bloku nie ma na to szans.

Arashe, super porównanie :) może też sobie machnę. ;)
    Hej.
    My od 3 dni mamy osobną pralkę i suszarkę w bloku. Jestem.zachwycona:-). Jest nawet funkcja suszania rzeczy dla niemowlakow.
    Są teraz opcje jedna na drugiej. Może taką byś mogła? Wszystkie opinie o pralko suszarce były takie sobie. Ale najbardziej mnie zniechecilo tp ze nie mozna calego prania wysuszyć tylko na 2 tury. Czyli 1 pranie w ciągu dnia o 2 suszenia i to by zajęło z 7 godzin minimum.

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex tez miałam ten dylemat, moja mama twierdzi, ze nie, bo i tak jakaś Pielucha czy prześcieradło i tak tam będą no i żeby tez nie wymalować dziecka i nie przyzwyczajać, ze wszystko absolutnie jest sterylne. Ale to jej opinia.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Hej.
    My od 3 dni mamy osobną pralkę i suszarkę w bloku. Jestem.zachwycona:-). Jest nawet funkcja suszania rzeczy dla niemowlakow.
    Są teraz opcje jedna na drugiej. Może taką byś mogła? Wszystkie opinie o pralko suszarce były takie sobie. Ale najbardziej mnie zniechecilo tp ze nie mozna calego prania wysuszyć tylko na 2 tury. Czyli 1 pranie w ciągu dnia o 2 suszenia i to by zajęło z 7 godzin minimum.

Niestety nie mamy zbyt dużej łazienki, a gdzie indziej też nie da rady. Co Ty mówisz z tym suszeniem? Właśnie jestem po rozmowie telefonicznej z moja ciocia, ona ma LG i mówiła że cały bęben pralki np 6 kg od razu przełącza na suszenie, bez dzielenia i wyjmowania. Musze to sprawdzić, bo tego co piszesz sobie nie wyobrażam!

Kaśka, w obecnej sytuacji nie możemy niestety pozwolić sobie na czekanie na Twoją opinię :D ale dziękuję. :D

Po wstępnym researchu wybrałam jakiegoś Samsunga, zaraz chłop wraca z treningu i niech jedzie po to dziadostwo. Że też zawsze coś w najmniej odpowiednim momencie. A została mi jeszcze jedna pralka dzieciowego prania do zrobienia :/

Dziękuję Wam za opinie.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • elvira Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon ja też miałam ten dylemat w grudniu. I zdecydowałam się na sama pralkę. Z suszeniem faktycznie tak jest że trzeba na 2 razy. Chyba że weźmiesz jakaś z wyższej półki ale ogólnie nie polecają 2w1.

Dziewczyny jak często macie bole miesiaczkowe i od kiedy?

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska no czasem cos ogląda, ale ja i tak nie dam rady z tą swiadomościa, że cudak może sobie coś zrobić :P

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Niestety nie mamy zbyt dużej łazienki, a gdzie indziej też nie da rady. Co Ty mówisz z tym suszeniem? Właśnie jestem po rozmowie telefonicznej z moja ciocia, ona ma LG i mówiła że cały bęben pralki np 6 kg od razu przełącza na suszenie, bez dzielenia i wyjmowania. Musze to sprawdzić, bo tego co piszesz sobie nie wyobrażam!

Kaśka, w obecnej sytuacji nie możemy niestety pozwolić sobie na czekanie na Twoją opinię :D ale dziękuję. :D

Po wstępnym researchu wybrałam jakiegoś Samsunga, zaraz chłop wraca z treningu i niech jedzie po to dziadostwo. Że też zawsze coś w najmniej odpowiednim momencie. A została mi jeszcze jedna pralka dzieciowego prania do zrobienia :/

Dziękuję Wam za opinie.
    No nie wiem tak wszędzie pisało w opiniach. Że można tylko połowę. Może ciocia ma jakąś nową na rynku. Bo dla mnie faktycznie to była największa przeszkoda. Z miejscem kombinowałam na maxa ale w koncu sie udało:-). I teraz położymy blat na to by nie tracić miejsca. Ale byłam w szoku po pierwszysm praniu. W ciągu 3 godz miałam wyprane u wysuszone ubrania. I jeszcze takie ciepłe i pachnące:-)

Laurka lubi tę wiadomość

• Kaska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon to Ty mi napisz jak się sprawuje skoro Samsunga wybraliście :)
    W pralko- suszarkach zazwyczaj jest tak że pralka ma np 8kg wsadu a suszenie 5. No ale można wrzucić 5kg prania i je wysuszyć. Ja tak planuję robić. No zobaczymy, bo jeszcze nie testowałam

Pom-pon lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex ja poprzednio nie prałam i teraz też nie będę ;)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ratunku. Wylazł mi hemoroid ;( co mogę z tym teraz zrobić żeby się nie pogłębiło i w ogóle? Mogę coś zastosować? Tyle miesięcy zaparć w końcu wyszło;/ jestem załamana. Bo nie dość że boli mnie wszystko to teraz doszedł ból dupy ;/

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex idx do apteki. Te masci ba hemoroidy sa skuteczne tylko dopytaj czy w ciazy sa bezpieczne.

Laurka oj tak wiedza ze ktos ma tak samo pomaga ale ja nie zycze tego nikomu. Ja juz zadnych butow nie moge wlozyc :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Alex idx do apteki. Te masci ba hemoroidy sa skuteczne tylko dopytaj czy w ciazy sa bezpieczne.

Laurka oj tak wiedza ze ktos ma tak samo pomaga ale ja nie zycze tego nikomu. Ja juz zadnych butow nie moge wlozyc :(

Agusia ja od wielu tygodni (cale lato) w tych samych (juz rozchodzonych) japonkach zasuwam. Ale lepsze to niz jak mialam ten problem w 1. ciazy w zime. Bo u nas mrozy sa po -20 i zaspy sniegu do pasa a ja nawet w te buty Ugg nie moglam wcisnac stop i chodzilam w takich warunkach w rozczlapanych balerinach!

Vian ja Cie mialam pytac o egzamin, ale cos mi sie ubzduralo, ze on byl ustalony na 20. czyli teoretycznie jeszcze sie nie odbyl ;) To kiedy teraz idziesz?
    A kto jest autorem tego Pierwszego/Drugiego roku zycia dziecka? Bo jesli to jest ta cegla o ktorej ja mysle, to :/ :/

Pom-pon te ksiazki, ktore akurat wybralam moga brzmiec z tytulu troche religijnie, ale nie sa. Tak akurat pasly wybory ;) Ta pierwsza jest o starszym panu, ktory wiekszosc zycia spedzil pracujac jako mechanik w wesolym miasteczku i jego zycie bylo takie niepozorne, a jak umarl i poszedl do nieba to te tytulowe 5 osob tlumaczy mu przebieg jego zycia i rozne, z pozoru nieistotne wydarzenia. Fajnie napisane i takie cieple.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:

Ja dziś chyba zrobiłam ostatnie zdjęcie brzucha, już mi się nie chce, poza tym pewnie już wizualnie niewiele się zmieni:
    22d30a0a9f4e.jpg

Arashe piekna galeria! Ja w tej bluzce, ktora masz na ostatnim zdjeciu czesto spie ;)

Ja dzisiaj zrobilam foto po ponad 3 tygodniach przerwy i tak wielkiego brzuchola z drobnym bobo w srodku to chyba nikt nie ma! Oto moj "uroczy" "brzuszek" (czyt: brzuchol)

a2fed4ad10a5.jpg

I jeszcze niech mi ktos powie co zrobic, zeby Zapodaj nie obracalo zdjec!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 15:50

Arashe, manda21, pola0909 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

A Ja witam się ze szpitala. Leżę na patologi ciąży . Około 22 zaczęły mi się skurcze i trzymały gdzieś do trzeciej w nocy. Teraz wszystko odpuściło . Zaczął mi też odchodzić czop.
    No i póki co to leżę , chociaż nic się nie dzieje . Dziwnie się czuje .

Ogólnie obok mnie leżała dziewczyna chyba 10 godzinę w bólach i gdyby rodzina nie zrobiła zamieszania pewnie za dużo by z nią nie robili. Jak patrzę na sytuację i podejście na porodówkach to powiem Wam szczerze, że tracę siły psychiczne. Te wszystkie hasła rodzic po ludzku i bez bólu można sobie w buty włożyć mam wrażenie. No dziewczyny się męczą strasznie .

• k878 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety, witamy w Polsce.

O pralko-suszarce to ja mam candy, to był najtańsza maszyna bo ja byłam sceptyczna i nie chciałam inwestować dużo. Susze tylko zima a w zasadzie podsuszam a nie pełen program ale jak pralka chodzi dzień w dzień to super sprawa.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • elvira Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta a który masz tydzień?

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooj Aneta obyś wytrzymała. A ktory to tydzień? Już bezpiecznie rodzić?

‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ