Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Uwehme Elvira 38 tc. Spotkałam akurat mojego lekarza prowadzącego i mówił , żebym przeleżała przez weekend. On będzie po niedzieli w szpitalu i podejmie decyzję co ze mną . Właśnie sobie leżę pod ktg i słucham malucha. Jak urodzę w poniedziałek to będę miała taką samą datę w metryce z dzidziusiem.
No i szaleje z tęsknoty za moim Dominikiem, chociaż wiem , że jest w świetnych rękach.
No i miałam sąsiadkę na sali z Gliwic . Wybrała się z mężem na Kaszuby na krótki urlop i proszę . Po tygidniu pobytu się zlitowali i pozwolili jej wracać do domu.
Pom pon ja mam pralko - suszarkę Samsunga . Swoją funkcję spełnia dobrze , ale już dwa razy była naprawiana. Mamy ją od 5 lat.łania lubi tę wiadomość
-
Kaska wrote:Pom pon to Ty mi napisz jak się sprawuje skoro Samsunga wybraliście
W pralko- suszarkach zazwyczaj jest tak że pralka ma np 8kg wsadu a suszenie 5. No ale można wrzucić 5kg prania i je wysuszyć. Ja tak planuję robić. No zobaczymy, bo jeszcze nie testowałam
Jest dokładnie tak jak mówisz. Moja ciocia ma ta płytsza pralkę/ suszarkę bo ma małą łazienkę. I przez to cały wkład pralki można od razu suszyć. Ten mój Samsung ma 8/6 kg.
Do tej pory miałam wsad 6 kg więc po prostu nie będę ładować pełnej na maksa.
Dziękuję Wam za opinie. Teraz musimy wytrzymać do środy bez prania. -
Laurka wrote:Arashe piekna galeria! Ja w tej bluzce, ktora masz na ostatnim zdjeciu czesto spie
Ja dzisiaj zrobilam foto po ponad 3 tygodniach przerwy i tak wielkiego brzuchola z drobnym bobo w srodku to chyba nikt nie ma! Oto moj "uroczy" "brzuszek" (czyt: brzuchol)
I jeszcze niech mi ktos powie co zrobic, zeby Zapodaj nie obracalo zdjec!
Laurka, wcale nie jest taki wielkichoć wiem, że inaczej na zdjęciu a inaczej my się widzimy w lustrze.
My z dziś, ledwo już chodzę. 34+1.
Aneta, czekaj przynajmniej na lekarza, zawsze to chyba mimo wszystko lepiej mieć znajoma twarz wśród pereonelu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 18:02
Arashe, Karmazynova, Mańka, AnnaB., pola0909, marchev lubią tę wiadomość
-
Pom-pon dzieki
Czy Wy macie wybrane imiona dla synkow? Czy nie zdradzacie poki co?
Zwichrowana ja mam do Ciebie pytanie z dupy jak to niedawno napisala do mnie elvira
Jak Ci sie zyje z nowym kolorem wlosow? Bo ja ilekroc farbowalam sie na ciemniejszy, to to bylo bardzio tymczasowe, bo blond to moja natura po prostu08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Pom pon wstaw przed link jeszcze [
Wtedy będzie samo zdjęcie do powiększenia
Poszłam na te ktg na 16, bo dopiero mąż mógł córka się zająć, a tam 4 os. A robią tylko do 18, więc wyszłam, bo min 30 minut robią. Może jutro się udaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 17:45
-
Laurka ja mam nadzieję że się o to nie obraziłaś? A jeżeli tak to przepraszam. Czasami coś palne a później myślę ... Wtedy chodziło mi o to że to nie moja sprawa i nie wbilam się w temat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 17:51
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
elvira wrote:Laurka ja mam nadzieję że się o to nie obraziłaś? A jeżeli tak to przepraszam. Czasami coś palne a później myślę ... Wtedy chodziło mi o to że to nie moja sprawa i nie wbilam się w temat
Nie! Wlasnie wrecz przeciwnie! Bardzo mi sie to podobalo i mnie wtedy rozbawilo, dlatego sama teraz tak napisalam. Ja ogolnie mam niewyparzony jezyk. To maz mnie oduczyl przez lata jezyka godnego szewca ;-P Ja sie tak latwo nie obruszam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 17:52
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dziewczyny, piękne brzuszki❤️❤️❤️
Pon pon, współczuje awarii pralki, moja ma już 11 lat (poprzednia zepsuła się jak starszego syna urodziłam) i podczas prania wydaje dziwne dźwięki... mam przeczucie, ze będzie ja trzeba już niedługo wymienić...
Ane_ta trzymaj się tam w dwupaku!!!
-
Arashe wrote:Pom pon wstaw przed link jeszcze [
Wtedy będzie samo zdjęcie do powiększenia
Poszłam na te ktg na 16, bo dopiero mąż mógł córka się zająć, a tam 4 os. A robią tylko do 18, więc wyszłam, bo min 30 minut robią. Może jutro się uda
Dzięki
U mnie się siedzi minimum 45 minut, do godziny. A ja myślałam tylko o tym jak bardzo chce mi się do toalety na 2
Annie, ja sobie sama wykrakalam ta awarię bo śmiałam się, że na pewno w tym ferworze pranie weźmie i w końcu pierdyknie. No i mam
Laurka, mamy wybrane już od dość dawnamniejszy brat to od początku Michał, a większy Maciej
Spałam dzisiaj 1-10 i mi mało. Muszę drzemkę trzasnąć
Miłego piątku dziewczyny! -
Poszłam do apteki a tam jakiś nieogarnięta gościu że nawet procto glyvenol nie można. I kurde wolę poczekać aż mi lekarz da znać co kupić, jakoś dzisiaj przetrwam. Mąż się ze mnie śmieje że sobie ten ból dupy wykrakałam. Ale obiecał że będzie kochał z rozstępami, wielkim brzuchem i hemoroidami też
Aneta już bezpieczna jesteś, wyjdziesz do domu z maluszkiemjak sobie pomyślę że za tydzień ciąża donoszona i można rodzić to aż nierealne się wydaje
ale 38 tc to całkiem spoko na poród;)
Pom pom ty z dwójeczką maluchów to się pewnie szybciej rozpakujesz, co? Masz cc? Przepraszam jeśli nie ogarniam że pisałaś ale ja się w ogóle gubię tutajLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Poszłam do apteki a tam jakiś nieogarnięta gościu że nawet procto glyvenol nie można. I kurde wolę poczekać aż mi lekarz da znać co kupić, jakoś dzisiaj przetrwam. Mąż się ze mnie śmieje że sobie ten ból dupy wykrakałam. Ale obiecał że będzie kochał z rozstępami, wielkim brzuchem i hemoroidami też
Aneta już bezpieczna jesteś, wyjdziesz do domu z maluszkiemjak sobie pomyślę że za tydzień ciąża donoszona i można rodzić to aż nierealne się wydaje
ale 38 tc to całkiem spoko na poród;)
Pom pom ty z dwójeczką maluchów to się pewnie szybciej rozpakujesz, co? Masz cc? Przepraszam jeśli nie ogarniam że pisałaś ale ja się w ogóle gubię tutaj
Też ostatnio trafiłam na takiego młodego gościa. Kupowałam 2 opakowania Clexane i no spe, a trwało to chyba z 15 minut. Podejrzewam że też by mi nic nie doradził
Tak, mam ustalony termin CC. Jeśli się uda dotrwać to widzimy się 12 września (tp wg OM mam na 27.09) więc to będzie 38+0. Spoko, wiadomo jak jest. Ja też ogarniam tylko osoby, które w jakiś sposób zapadły mi w pamięć -
To już całkiem niedługo;) ja mam TP wg prenatalnych na 14.09, a wg pierwszych ustaleń na 17.09. Ale jakoś tego 14 się trzymam
myślę że i tak szybciej urodzę
jakoś tak przeczuwam. Zazdroszczę wam tych ustalonych terminów bo wiecie że wtedy już na 100% się poznacie z maluchami
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja stosuje procto glyvenol. Dziś nawet u gina się upewnialam i potwierdził drugi raz, że można go stosować.
Ja mam pralko-szuszarke candy. Jest dość mała. Daje taka ilość prania (5kg), żeby można było od razu calosc wysuszyć
Aneta życzę spokojnego weekendu. Mam nadzieję, że do poniedziałku nic się nie zacznie dziać ✊
Dziewczyny piękne brzuszki 🤩
Pom-pon super sukienkasuper że masz już ustalony termin. Mój mi ustali na następnej wizycie. Sam będzie mnie ciąć, więc pewnie dlatego się z tym nie spieszy 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 18:54
alex0806 lubi tę wiadomość
-
Alex0806, oh nie hemoroid! To mój największy (niespełniony uff) koszmar. Szczerze mówiąc, nie wiem co z takim fantem, gdy już się pojawi. Mam nadzieję, że szybko się z dziada wyleczysz.
Pom-pon, piękne imiona. Zwłaszcza Macieje, to wspaniałe chłopaki 😉
Jeśli chodzi o pralkę, to dawno dawien kupiliśmy taką na jaką nas było stać, i taką która gabarytowo weszła do naszej klitki. Padło na Candy i powiem szczerze, że jestem bardzo zadowolona. Ładnie dopiera, rzeczy odwirowane są niemal suche, w ogóle nie pomięte. Ma też fajne i nawet niedługie programy. Na rynku są lepsze pralki, ale ciężko mi sobie wyobrazić na czym polegałaby różnica.
I zapomniałam wspomnieć o najważniejszym. Piękne są te wasze brzuszki 😍 Będąc przedwczoraj u lekarza było kilka innych ciężarnych, ich brzuszki były takie duże... Mój to jakiś bezkształtny wypierdek.
Tiritiri strona 1000 już tuż tuż ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 18:59
-
Ja jeszcze sie wtrace na temat pralek. Dla mnie bezawaryjne sa indesit. Moja mama i babcia mialy wirpoola ladowanego od gory i co chwile to sie psulo. Mama w koncu kupila indesit i dziala juz na prawde dlugo. Ja mam w piwnicy indesit ale chcialam miec cos na gorze, bo siadla tez mi pralka a uzywalam takiej typu frania z wirowka i kupilam samsunga z suszarka ale tak jak Kasia poki co nie podlaczona
mam nadzieje ze sie nie bedzie psula..
A i bylam dzisiaj na badaniach i mama mi zmacala brzuch i prognozuje mi 3,8kg jak dotrwam do terminu. Troche mnie przerazila, wolalabym mniej do rodzenia.
Liste urodzonych mozemy zrobic na 1000strWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2019, 19:05
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Laurka chyba Ty się pytałaś o te książki. Autorka to Heidi Murkoff i z tego co widzialam to są one dość konkretne.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Ja za to biegam po aptekach w poszukiwaniu plastra na bliznę... kurde 1 kosztuje coś koło 30 zl...i nie wszędzie sprzedają na sztuki. Jutro wybiorę się do takiej apteki, gdzie wiem, że mają.
Dziewczyny po cesarce jaką długość ma Wasza blizna? U mnie jest 18 cm według pomiaru męża.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy