X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko oni teraz nie daja mi podawac mm. Tylko chcieli, zebym zamiast tego dawala mi te swojw odciagniete.
    Dzia za rade z herbatka, femaltiker mąż juz mi kupil alw skoczy jeszcze po herbatke 😘 to przywiezie mi do szpitala.

Leila mam nadzieje, ze akcja ladnie rusza do przodu 😘

Agata kciuki za Ciebie, dasz rade 😘😘😘

Pogoda fantastycznie, ze masz taka osobe, ktora przyjdzie i doradzi. U mnie w szpitalu nie ma takich ludzi. Nawet myslimy z mezem, zeby poszukac jakiejs doradczyni i niech doradzi profesjonalnym wzroskiem

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila chyba chodzilo o sprobujemy wywołać 😅
    Ale ja przypominam, ze ostatnio mam jajecznice a nie mozg 🤪

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Aina Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka na laktacje
    Ja mam przy kazdym dziecku hipp
    Kupilam i saszetki i granulowane
    Granulowana wezme do szpitala by dodawac do wody ...zdania sa rozne nawet ze placebo ale mi pomaga

Ubrania
    Dzis ledwo znalazlam cos by wlozyc na ta niepogode
    Ale to juz w zasadzie 37 tydzien i chyba czas poprzegladac szafe pod kontem
    Zycia bez brzuszka(ale bez niego bedzie dziwnie)
    Zatem czas rozejrzeć sie za koszulami rozpinanymi do karmienia

Swoja droga wciaz mam rzeczy ciazowe z metka bo np bylo zbyt gorąco na dłuższe sukienki i koszule z dlugim rekawem

Mam ubrania w wiekszosci z lidal takie jeansowe tuniki moze przydadza sie po porodze do jakis leginsow

W czwartek wizyta jakos wyjatkowo czas stanal w miescu przez ostatnie 2 tyg ..dziwny czas zawieszenia nieby koncowka a tak daleko duzo mieszanych emocji

Walizka i prasowanie
    Ostatnio dni sa tak trudne ze moja walizka i prasowanie wciaz nie gotowe
    Ciesze sie ze pranie i kupowanie zorganizowalam duzo wczesniej

• erre Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, Leeila, lekarz użył takich słów jak "dzidziuś" i "kroplóweczka"? 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😂

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila trzymam kciuki za Ciebie!! 😘 obyś nie musiała przezywać tego co ja 🤦🏼

• erre Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam tyle zaplanowane na dziś i nic z tego, bo młody nie poszedł do żłobka. Od nocy kaszel, bo inteligentny tatuś wczoraj wrzucił go do mokrej piaskownicy na pół godziny. Oczywiście wina jest moja, bo tylko zwróciłam mu uwagę, że jest mokro i zimno, a nie powiedziałam, żeby młody się tam nie bawił 🤦‍♀️

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata trzymam kciuki;)
    Leeila za Ciebie tez;) myślę że to chodzi o wywoływanie. Ale tak jak dziewczyny z którymi leżałam na patologii wracały po oksytocynie z powrotem na sale do nas bo nie specjalnie pomagała ( widać dzidziusiowi było dobrze w brzuszku i kroploweczka nic nie zmieniła w tej kwestii;P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2020, 08:33

iv09hdge02bk9ct0.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi1995 wrote:
    Dziewczyny co zrobić jak Nikodem śpi dosłownie cały dzień, wieczór, przychodzi 23 i jest ciagle kwilenie i pobudki do godziny ok 4 rano? Jak go przestawić?
    Nie da się teraz przestawić. Przez pierwsze miesiące dzieci nie odróżniają dnia od nocy. Pocieszę cię, że moja mała też preferuje kwilemie, prężenie i wydawanie różnych odgłosów w nocy (bez płaczu). Nie pozostaje nic innego jak nie słuchać tego i pójść spać :) Mój syn też miał taki okres, ale mu przeszło. Nawet nie pamiętam kiedy.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata kciuki!
    Leeila, moj powrwszy porod tez tam nie wyglada :D nie byl ogolnie zły, ale z bolami w szpitalu chyba 3 dni sie męczyłam, tak cholernie bolalo ze ryczalam na szpitalbym korytarzu kiedy to sie skończy :D Takze moze za drugim razem i Tobie się uda jak mi w miare sie nie wymeczyc :D
    Nonu mnie z laktacja poszło w druga stronę, jak pislaam ze mam cyce jak donice to chxe napisac ze donoce to malo powiedziane. Wczoraj musiałam laktatorem sciagac mleko dla ulgi. I ta srednia ulga to bylo ponad pol butelki medeli sciagniete... dobrze ze synek sie obudzil i jeszcze dossal, ale nie moglam spac z nerwów bo balam sie zastojow, a co gorsza balam sie dostac jakiejs goraczki orzez to. Dzisiaj sie obudzilam z dosłownie kwadratowymi piersiami... No ale dzisiaj po poludniu wychodzimy to będziemy sobie radzic jakos w domu. Strasznie ten dzien sie dłuży...

Kasia
    d7fd0b1459f6d2c1b2ab33a2c8bad5e1.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

• katwie27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Domi ja jeszcze co do pobudek nocnych dodam od siebie, ze no niestety ale kazda z nas by chcialaby zrobic tak, zeby dziecko w dzien bylo aktywne a w nocy spało. Nawet jeżeli to by sie udalo to ja zawsze powtarzam - przy dziecku nie ma nic stałego... Dzieci sie różne, ja wychodze z zalozenia ze lepiej zaakceptowac obecny stan niz z nim walczyć. Musisz po prostu dostosowac siw do jego trybu i spac w ciagu dnia. Przy poerwszym dziecku to jeszcze faknie bo mozna sobie na to orzynajmnoej pozwolić, gorzej pjak to kolejne dziecko...

edka85 lubi tę wiadomość

Kasia

• edka85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Poddalam się z karmieniem, ale tylko na chwilę. W końcu przyszła jakaś Pani zważyła małego i za dużo spadł. Później sprawdziła jak nam idzie karmienie piersią to on pięknie ssa ale nie ma co, bo moje brodawki są płaskie i chyba nie mam pokarmu albo mam mało. Po tej próbie karmienia próbowałam ściągnąć laktatorem cokolwiek to jedna kropla poleciała a suty podrażnione. Jutro rano mąż mi przywiezie nakładki, a na noc nakarmiłam młodego mm i jest zadowolony i śpi. A ja oczywiście się poryczałam, ale zobaczyłam jego ulgę i jest mi lepiej. Mam nadzieję że to etap przejściowy.
    Nie poddawaj się. Połowa dziewczyn przechodzi to samo, a te które walczyły karmią później bardzo długo. Tylko początki są trudne, potem wszystko się stabilizuje. Nakładki ci pomogą, choć za niedługo piersi tak się dostosują, że nie będziesz musiała ich używać. Popijaj herbatkę z kopru oraz kup w aptece Femaltiker - po kilku saszetkach zobaczysz różnicę w produkcji mleka.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • katwie27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej na laktscje kupic czysty slod jeczmienny, ewentaulnie femalitiker

Kasia

• pap86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila przy pierworodkach robi sie test oxytocynowy zeby sprawdzic jak dzidzius i macica sie odnajdą. Ja mysle,ze to Wam pomoze i rozkreci akcję.ale ciekawa jestem koniec koncem czemu pojechalas do szpitala skoro skurczy nie bylo? Chcialas te wody sprawdzic? W ogole masz jakies rozwarcie?

Ja bylam juz w biedrze i kupilam chleb i jakies tam pierdolki cukrzycowe do szpitala(jutro na 8:30przyjecie)bo boje sie szpitalnego jedzenia i mierzenia cukru po nim(mowie o sniadaniach i kolacjach). Jutro jeszcze nic ze mna nie beda robic, moze badania krwi i moczu i ktg. Troszke zaczynam sie cykac ale jestem tez podekscytowana,ze w tym tygodniu powinnam juz miec Szymiego przy sobie po drugiej stronie 😁😄😀

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Powiem Ci, że ciężko przewidzieć. Ja jestem mała, mam 160cm wzrostu i pierwsze dziecko rodziłam z obwodem główki 38cm, miało 4,64kg. Drugie miało mieć 4kg wg usg, ale urodziła się 3,52kg za to obwód główki 37cm. Pierwsze wypierałam 40min. Drugie to było max 10 min, jakieś 4-5 skurczy. W życiu bym nie powiedziała, że jestem w stanie urodzić takie dzieci ;)

I jestes najlepszym przykladem na to, ze kazdy porod jest inny. Dlatego ciezko cos doradzic, kazdy jest inny. Moze to faktycznie tez cos z wlasciwosciami skory ma? Ja mialam tez mega rozstepy i rozstep miesnia prostego brzucha (rmbp). Po moim vbac polozna powiedziala mi patrzac na moj brzuch, ze lepiej moze zebym nie rodzila juz sn. Moja kuzynka w wieku lat 18 tez urodzila dziecko ponad 4kg i mocno pekla plus spore obnizenie narzadow rodnych ale tez wlasnie miala rozstepy i z rmpb.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ktg, z małą wszystko ok.
    Mówiłam o tym bólu zatok, mówiła że to może być od ciśnienia skoro puchnę. Powiedziałam że czytałam i że częściej mi się pojawiają bole okresowe w nocy, położna mówi że to organizm przygotowuje się do porodu.

Mówi że nie ma też co się przejmować na zapas i zaczekać do przyszłotygodniowej wizyty, wtedy lekarz oceni czy wysłać mnie na wywołanie czy zaczęła jeszcze tydzień.

katwie27, Pogoda, ancys85 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey grzecznie czekaj do terminu bez spiny. Na zatoki to moze rozgrzewaj termoforkiem? Dobrze,ze ktg ladne, znaczy dzidzi jeszcze w brzusiu dobrze i wyjdzie kiedy bedzie gotowa.

Audrey lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem na porodówce, mamy 7cm 💪💪💪 Fajna ta kroplóweczka.. 😂😂😉

erre, Audrey, Pogoda, joana, KotkaPsotka3, Natalii, ancys85, katwie27, Krokodylica, Szczęśliwa, Chmurka, Domi1995, edka85, DarlAa, Ptysio, maja2024 lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila, to teraz pójdzie jak z płatka! 💪

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka dlatego napisałam że poddaję się na chwile :) wiem że to kryzys chwilowy. Ratunek w postaci osłonek i femaltikeru już do mnie jedzie 💪 nie wiem czemu tego femaltikeru nie zapakowałam od razu 🤷

edka85 lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila nieźle że przy 7 cm jeszcze piszesz :D powodzenia!

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ