X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • joana Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja przepraszam za polubienie pomylkowo kliknąłam.
    Na pocieszenie jak dziewczyny pisaly czasem nie zapowiada sie a tu nagle pyk i akcja rozpoczeta 🤪

Erre my zamowilismy w weekend. Będzie u nas jutro kurierem.

erre lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila. Gratulacje dla Was! Dużo sił I zdrówka! 😙 Wypoczywajcie ile się da.
    Najważniejsze, że wszystko w porządku, podjęto decyzję o cc i jesteście już razem. 😚

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, to potem jak znajdziesz chwilę, to napisz czy jesteś zadowolona i jaka to firma 😊

Co do telefonów przy porodzie, to wszędzie słyszę, że położne stają na wysokości zadania i nawet same chętnie zdjęcia robią i mogą wysłać 🙂

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co byscie zrobily?

Zastanawiamy sie co zrobic jak sie u mnie zacznie w nocy. Maz chce od razu brac dzieci spiace i jechac do szpitala (on barszo nie chce zebym znowu sn) i tam odvierze je dziadek. A ja bym poczekala az tesciu do nas przyjedzie (mieszkaja 15km od nas wiec w nocy mysle ze max 30min). No mysle, ze mimo ze to juz 3ci porod to nie pojdzie az tak szybko ze nie zdaza mi zrobic cc...Co byscie zrobily?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka nie wiem jak daleko masz do szpitala ale jak blisko to ja chyba próbowałabym zaczekać. Dzieci różnie mogą to znieść A po co Tobie dodatkowy stres.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj wizytę ale tylko u położnej. Dostałam skierowanie na ktg i do szpitala na poniedziałek jeśli się wcześniej nic nie zacznie. Próbuje się z synkiem dogadać żeby wyszedł pt no ewentualnie w sobotę. Trzymajcie kciuki żeby zrozumiał i się na to zgodził.😋

erre lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Britty Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka też mi się wydaje że tak szybko nie pójdzie ale wiem że zestresowany facet to nic miłego 🙈 ja miałam skurcze w aucie to mąż aż gorączki ze stresu dostał i mało co go do szpitala nie wpuścili bo niby może mieć covid. 🙈
    Ogl ja bym poczekała aż przyjedzie dziadek i nie robiła dzieciom takie nagłego wybudzania w nocy.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka.. oj zebys sie nie zdziwila,ze za 3razemnto wlasnie bedzie expressss

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana dzięki, mam nadzieję, że u mnie też będzie ok pod względem telefonu. Najbardziej boję się wlasnie komplikacji, wtedy wszystko się czasowo przedluza i wiadomo, maz w stresie, bo nie wie, co się dzieje.
    Pierwszy porod, mimo że wspolny, zakonczony cc na cito i maz stal na korytarzu, a nic nikt mu nie mówił i sie biedak stresowal.
    Ale liczę na to, ze wszystko będzie dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale juz Wam zazdroszczę rozpakowane dziewczyny 😊 Jeszcze niedawno mialam w sobie cierpliwosc i mowilam do męża, ze na razie spokojnie niech sobie mala siedzi w brzuszku, a teraz mam wrażenie, że czas się zatrzymał. Niby zostały tylko dwa tygodnie, ale juz jestem chyba na resztkach sil. Nie mam cierpliwosci do starszaka, dzisiaj nie poszedl do przedszkola, bo ma katar i teraz pęka mi glowa po całym dniu czytania książeczek i grania w gry :P a on nie pomaga, bo pewnie przez ten katar postanowił dzisiaj wszystko na zlosc robic ehh

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż jakiś w ogóle nie nerwowy w tym temacie. :) przy drugiej córce miałam już konkretne skurcze w domu i w aucie a ten nic, jechał se na luzaku. :)

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii wrote:
    Joana dzięki, mam nadzieję, że u mnie też będzie ok pod względem telefonu. Najbardziej boję się wlasnie komplikacji, wtedy wszystko się czasowo przedluza i wiadomo, maz w stresie, bo nie wie, co się dzieje.
    Pierwszy porod, mimo że wspolny, zakonczony cc na cito i maz stal na korytarzu, a nic nikt mu nie mówił i sie biedak stresowal.
    Ale liczę na to, ze wszystko będzie dobrze :)

No to ja przy pierwszym porodzie do siostry wyslalam o 23 smsa ze jedziemy do szpitala a zrobili mi cc nastepnego dnia o 18tej wiec ona juz wlosy z glowy rwala czemu sie tyle nie odzywam.
    Za drugim razem wyslalam dopiero po porodzie 😄

Moj tez sie nie stresuje az tak bardzo ale tym razem nie chce zebym ryzykowala i chce zeby mi cc zrobili.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty jak na trzecie cięcie czuje się bardzo dobrze, największy dyskomfort czuje przy wstawaniu z łóżka z pozycji leżącej.

Krokodylica jak Twój mąż taki wyluzowany to żeby tym razem porodu nie musiał odbierać 😜😂

Kotka ja bym chyba poszła na żywioł 🤪 tzn. ugadałabym się z teściem na wszelki wypadek ale podjęła decyzję w zależności jak będzie klarowała się sytuacja.

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2020, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się , że jestem rozpakowana :) 37+0 o godzinie 17'42 ,7. 09 przez cesarskie cięcie na świat przyszła Hania :) waga 2450 gram - ciekawe kiedy będziemy mogły wyjść ....

O 8 byłam dziś w szpitalu. Miałam dostać zastrzyk na płucka dla małej. Zastrzyk podali o 10. A nagle o 15:30 odeszły mi wody. W tym momencie zaczął się pierwszy skurcz , który już nie minął. Szedł jeden za drugim...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 00:26

Anika, DarlAa, joana, ancys85, Pogoda, KotkaPsotka3, Chmurka, katwie27, Lililove, Audrey, Domi1995, Krokodylica, Natalii, Szczęśliwa, edka85, Ptysio, Dave87, maja2024 lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • joana Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka gratulacje ❤

Erre narazie nic o niej nie powiem. Powinna byc jutri lub w srode. Wage zamawial maz ale mowi, ze z firmy baby ono.

Blanka85, erre lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• Aina Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka gratulacje odpoczywajcie

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Aina Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga
    ja nadal nie zamowilam wagi .
    Chyba tez dzis wreszcie to zrobie i chyba najbardziej popularna jest wlasnie ta baby ono

Juz trzeci dzien sni mi sie porod

Szkola
    syn ma isc dzis do szkoly ale jak czytam ze zamykaja rozne placowki alebi daja kwarantanne to boje sie zeby przed samym porodem tej kwarantanny nie dostac bozz czy wtedy przyjmie mnie moj szpital dzieciecy ?

Brzuch tak mnie w nocy boli ze nie da sie sapc ...a i chyba wszystko juz w czasie snu odmawia wspolpracy a to dopiero 37 tydzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 05:29

• joana Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tej babyono nie widzieliśmy na zywo. Mezem kierowaly oki opinie, to ze na choc delikatne boki i rozsadna cena.

Kochane dzis Adas ma 11 dobe, czy nadal musi sadzic kupy po kazdym karmieniu??
    Widze, ze u nas jest co 2- 3 karmienie. A jeszcze 2 dni temu robjl jedna za druga.
    Kolor taki no miedziany.

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną okropna noc, dostalam migreny (pierwszy raz w życiu). Nigdy mnie tak nie bolała glowa :( Maz mial juz dzwonic na pogotowie, bo totalnie nic nie pomagało, w ciagu 2 h wzielam 2 Apapy, pozniej zimne okłady. Mialam tez mdlosci i dreszcze, okropnie nasilil mi się syndrom niespokojnych nog i cale latały :/
    Na szczescie syn juz spal, po kilku godzinach jakos sie uspokoiło, czuję ruchy małej, chociaż mniej. Teraz ciagle boję się, że zaraz znowu się zacznie, niby mnie nic nie boli, ale mam wrażenie, że w każdej chwili moze.
    Czy któraś z Was tak miala? Skad taki bol? Nie wiem, czy to normalne, jeśli nigdy mi się nie zdarza...

• Audrey Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, gratuluję 🥰 Hania jest z Tobą czy w inkubatorze?

Joana, wypowiem się tylko na podstawie obserwacji bratanka którego widzę codziennie od narodzin a ma już 4 miesiące. Na początku prawie po każdym karmieniu kupa, raz mniej, raz więcej. Po 2 tygodniach już mniej, nie po każdym. A jak zaczął zabijać jej pokarm i musiała dokarmiac mm to zaczął robić 1 na dzień, czasem co 2 dni. Położna wtedy powiedziała że aby szwagierką się nie wystraszyła jak nie będzie robił nawet przez 10 dni bo u małych dzieci to możliwe. Aha, i jakby któraś karmiła mm bebilon pro Comfort na kilka to nie zdziwię się bo kupa jest wtedy zielona od żelaza w tym mleku, a jak już dzidzi walnie kupę to aż przelatuje przez pampersa.

Natalii, ja wczoraj pisałam. Przedwczoraj złapał mnie taki ból zatok że myślałam że sobie łeb oderwe. Aż rzygałam w nocy, a przez całe 9 miesięcy nie miałam żadnego bólu. To od ciśnienia w moim przypadku.

A u nas bzyku codziennie a córcia jak siedziała tak siedzi w brzuchu 🙈🤣 no cóż, uchowałam pod własnym sercem małego uparciucha i na nic staja się groźby i prośby a nawet szantarze że jak nie wyjdzie to oddam jej nowy piękny kocyk który zamówiłam 🙈🤣🙊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 07:31

joana lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 1021 1022 1023 1024 1025 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ