!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Blanka85 wrote:Całe szczęście jest już ze mną
tak się cieszę , że mam ją już przy sobie.
Blanka a czemu ty zgłosiłaś się w 37tyg na zastrzyk na rozwój płucek ? Myślałam ze każde dziecko jest już w pełni rozwinięte w 37 tyg.Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Na wizycie ok, Młody waży około 3kg, przepływy dobre. Główka bardzo nisko, rozwarcie 2,5cm
Do terminu nie dotrwam.mam już normalnie chodzić, funkcjonować i rodzić.
Chmurka, erre, ancys85, joana, Pogoda, pap86, Natalii, Domi1995, edka85, KotkaPsotka3, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Nie wiem o co chodzi z młodszą córką dzisiaj, czy coś przeczuwa czy przez ten katar ale jesr okropnie marudna i mamusiowa, o wszystko się obraża.
Byłam po wizycie w sklepie dziecięcym, kupiłam dziewczynom skarpetki, piżamy i inne pierdoły.
Zobaczyłam komplecik dla synka, tak mnie urzekł że kupiłam.
ancys85, erre, Audrey, Pogoda, Domi1995, KotkaPsotka3, Asia000, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Kroko super że z dzidziusiem wszystko ok. Waga już ładna;) to w każdej chwili możesz się dziewczynom w kolejkę wcinać
ciekawe jaka wagę moja jutro będzie miała.
Komplecik faktycznie prześliczny i uroczy.Tez mam plan jutro po wizycie coś kupić bo aż wstyd przyznać ale nie kupiłam ani jednego ubranka dla Anielci. Wszystko mamy po kimś.
A co do córci cóż.. mogę życzyć dużo cierpliwości i wytrwałości ,;* chore i marudne dziecko to na pewno trudna sprawa;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 12:14
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Kroko super, ze z dzidzia wszystko dobrze ❤ i cora juz lepiej. Komplecik przeslodki 😍
Chmurka powaznie nic nie kupilas 😊? Podziwiam, bo ja szalalam na dzialach dzieciecych. I juz mnie cieszy mysl, ze zaraz wyjdzie z 62 i bede mogla kupowac kolejne rozmiary 😁
Ancys Twoj Pawełek tez jest z tych wiekszych dzidizulkow. Powiedz jak u Was wyglada karmienie? W sensie czasowo i czy jedna pierś czy dwie?
Maz mnie meczy, zeby na razie malego karmila jak kazali w szpitalu 🙄 wiadome martwi sie, zeby odzyskiwal sily. Ale teraz to luzik bo ja karmie, on odbija i lula, ja odciagam w tym czasie, pozniej daje mi malego, on idzie myc laktator i butle. A ja karmie malego, a on pozniej go lula. Ale za tydzien maz wraca do pracy to juz takiej organizacji nie bedzie i zajezdze sie tym cycem i piersią.
Dalam dzis niby Adasiowi jedna pierś i jadl i jadl.. one kazaly mi tylko do 30 min. A on ta lewa to ssie i ssie.. dzis np 45 min 😳 po tym dalam mu odciagniete z prawej piersi 60 ml ale zjadl z tego tylko niecale 20.
I nie wiem juz co robic 😩
Caly czas po glowie chodzi mi te wedzidelko..
Pap licha sprawa 😵Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 12:39
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Kroko, nie chce nic mówić ale ja też czekam w kolejce 🙈 śliczny komplet 🤩
Chmurka, serio nic nie kupiłaś? 🙊 ja bym nie dała rady bo po pierwsze nikt mi nic nie dało a po drugie bym się nie powstrzymała nawet gdybym dostała 🙈 już się nie mogę doczekać zakupów na 68 🤣
Joana, nie chce się mądrzyć bo jeszcze mała na świecie nie jest ale z tego co mi położna mówiła to 30 min w zupełności wystarczy bo potem dziecko się tylko bawi piersią. No chyba że zasypia w trakcie to trzeba pobudzić np głaszcząc po poliku. I niby karmić raz z jednej a raz z drugiej piersi, a jeśli nie ma potrzeby to nie odciągać. Nie bierz proszę mojego postu jako pewnik czy mądrości bo jak mówiłam nie mam doświadczenia i swoją wiedzę czerpie od położnej i z obserwacji ☺ jakby co to niech ktoś mnie poprawi ☺ -
Wychodzimy dziś do domku
dziś ani razu nie dałam butli, jaram się z tego powodu bardzo
Chmurka, Audrey, edka85, joana, erre, Britty, Krokodylica, Asia000, Ptysio, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Serio... Mam tyle ciuchów że i tak większości nie założę. Np. na rozmiar 62 mam 21 bodziakow i 18 spodenek plus chyba 12 pajacyków a oprócz tego jakieś sukienki, sweterki itd. Na 68 jeszcze więcej( nie wiem już teraz ile czego ale jak liczyłam to wiem że wszystkiego było więcej niż w rozmiarze 62). Tak samo mam kombinezon i dwie kurtki na 62, i dwa kombinezony na 68... Na 56 mam najmniej(tylko 11 apajacy i tyle samo bodow, i chyba z 6 polspiochow) i właśnie jutro sobie dokupie z tego rozmiaru.
Wiecie kupiłam rożek... I śpiworek do spania, i łóżeczko dostawne... I jakieś kosmetyki itd.;P.
Wszystkie te ubranka co dostałam są w stanie idealnym. Jakby niegdy nie były używane. W większości z nexta lub newbie. Dostałam je wcześniej więc od dawna się nimi cieszyłam i jarałam:)oglądałam przekladalam potem prałam prasowalam i układałam;P i jakoś tak wyszło że nie kupiłam nic;P ale jutro symbolicznie chociaż kupię coś żeby miała od mamusi;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 12:57
-
nick nieaktualnyPap bez sensu, ze Was nie przyjęli, masz przyjsc jutro?
Krokodylica super, to możesz odetchnąća z córką z katarem rozumiem, bo mój ma to samo, co prawda juz dzis jedt o niebo lepiej i poszedl do przedszkola, ale dzwonilam do lekarza na telewizytę i poprosiłam o krople do nosa Nasometin -nie wiem czy znasz, ale kiedyś przepisal nam je laryngolog i są bardzo fajne, ale trzeba je dłuższy czas stosować. Nie wysuszają śluzówki, nie używam juz Nasivinow itp. Tyle ze są na receptę.
Pogoda super, ze Was wypuszczają
Chmurka, ja teochę rozumiem, bo dostalam dla małej mnostwo ciuszkow, ale zanim je dostalam to coś tam kupiłam ☺ nie moglam wytrzymac.
Aina ja zamawiam dla synka jakies wieksze autko, mam juz upatrzone
Ale mam latwiej, a jak dzieci stsrsze to nie mam pojęcia, może coś co chciały dostac? -
nick nieaktualnyJa juz sie teochę lepiej czuję. Rano mialam cisnienie 123/80, potem spalam bite 2 h i już mam 108/65 i to jest takie moje normalne cisnienie w ciazy. Nigdy nie mam wyższego, wiec moze i to poranne to tak spadało z nocy, sama nie wiem. Zmierzę jeszcze wieczorem, ale mam nadzieję, że juz bedzie ok.
Mala wrocila do swojej aktywności -
No właśnie dlatego nic jeszcze nie kupiłam;P moja zapowiada się mała, jeszcze jutro się dowiem ile ma i jaka przewidywana waga;P tzn chce kupić coś sumbolicznie. Jednego pajacyka albo bodziaka. I wydaje mi się że bardziej mi się opłaca kupić coś na 56 niż 62;P bo tamtych to już w ogóle mam mnóstwo a wiadomo że jak ktoś będzie nas odwiedzał to pewnie przyniosą jakiś ciuszek na 62 czy 68
więc już w ogóle nie będę miała kiedy tego wszystkiego założyć;P
-
Mieliśmy dziś pierwszą wizytę u pediatry. Było ważenie, no i mała nabiera bicepsa. W 2 tyg przytyła na cycuchu 600g 😁
Chmurka, erre, joana, Pogoda, Britty, Krokodylica, Audrey, Domi1995, Natalii, Dave87, maja2024 lubią tę wiadomość
4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Ja kupuje sporadycznie cos bo mam rzeczy po chlopakach. Mi to w ogole nie przeszkadza i lubie moja dziewuche w chlopiece rzeczy ubierac a nie rozowo kwiatkowo serduszkowe slodziaki🤪. Ale od czasu do czasu cos kupie.
W rozmiarze 56 mam na przyklad 17 bluzeczel, i na co mi to? Z reszta rzeczy jest pdobnie jesli chodzi o ilosc - za duzo tego mam.
-
Audrey zalezy. U mnie taka ilosc to maks 2 dni.
Jeden dzien to mielismy taki, ze przebieralismy go 5 razy. 3 razy sie obsikal podczas zmiany pampersa, 2 razy przelecial pampers, bo dopiero uczylismy sie je zakladac.
Co do rad to nie obrazam sie. Ta teorie to znam tylko u nas inna sytuacja. Wiesz jak slyszysz, ze dziecko bylo zamozone to pozniej wariujesz jak karmic, byle bylo z nim wszystko dobrze.
A dzieci teorii ksiazkowych niestety nie znaja.
Zreszta akurat normalnie to ssie tak ladnie do dna jedna piers 10-15 min. I one w szpitalu kazaly pozniej odciagac druga piers. Oczywiscie stosować naprzemiennie.
No i korci mnie probowac jednak bez tego odciagania.
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.