X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Ptysio, my jeszcze tego tematu nie przerabialiśmy, ale polecam wpis u Zuzy Skrzyńskiej, może coś pomoże 😙

https://www.instagram.com/p/CD4mmdAplqq/?igshid=1e534hzck4m6y

Dziekuje😘 czytałam i zatrzymam na dłużej. Na szczęście aż tak źle nie jest Ale problemy najlepiej rozwiązywać w zarodku.
    Bycie mama wymaga znania sie na wszystkim Hahha 😆 ale ja tam uważam że praca nad własnym dzieckiem to najlepsza inwestycja i satysfakcja z efektów.
    Chyba też za mocno przeżywam. Mój mąż mówi że nie dam rady bo wiecznie chronić przed tym co w życiu to czeka. Zdaje sobie z tego sprawę i nie chce z niego życiowego kaleki zrobić no ale ciężko jest jak wiem że było mu smutno.

erre lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jestem rozgoryczona tym brakiem przyjecia ale nic nie poradze. No nie bylo miejsca na patologii. Najgorzej,ze jutro moze byc podobnie.. jestem znow zapisana na 9rano na przyjecie a jak przede mna bedą panie to je wezma a mnie nie.. ktg jest prawidlowe i lekarz nie ma miejsca. Pewnie jak by cos sie dzialo to by mnie wzieli. A co lepsze jutro sie tam musze zawiezc sama 😂 musse gdzies zaparkowac bezpiecznie auto zeby jak by co to stalo i czekalo(moze jakos oddam kluczyki z ewentualnymi rzeczami mezowi ktoregos dnia a jak nie to do mojego wyjscia bedzie stalo.. ) i z walizką musze dralowac(a jest bardzo ciezka) do szpitala. Pod szpitalem ni huhu nie ma miejsc do zaparkowania wiec jutro czeka mnie przeprawa. Maz nie moze znow jak dzis mnie zawiezc szczegolnie,ze istnieje ryzyko ze mnie odeslą znow i by mnie nie mogl odebrac tak jak dzis a mieszkam godzine drogi od szpitala(szpital w Wawie a mieszkam pod Wawą). Eeeeech moge tylko wzdychac.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2020, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiam z porodówki. Mamy drugi dzień indukcji. Wczoraj o 11 dwa cewniki Foleya, wypadły dziś o 5. Dzisiaj o 10 oksytocyna. O 14 odpłynęły wody. Rozwarcie na 4cm....
    Walczę, dziewczyny ale jest trudno.

edka85, Anika, erre, Audrey, ancys85, KotkaPsotka3, joana, Natalii, Totoro, Pogoda, Ptysio, katwie27, Domi1995, Dave87, maja2024 lubią tę wiadomość

• edka85 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2020, 13:47

Krokodylica, Chmurka, erre, Audrey, ancys85, joana, Natalii, Pogoda, pap86, Asia000, Ptysio, ktosiowa, Aniołek84, Dave87, maja2024 lubią tę wiadomość

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dave współczuję tych bóli.

Ptysio zdecydowanie za mocno przeżywasz i zdecydowanie każda matka tak ma. :)
    Muszę przyznać że teraz przy drugiej córce przeżywam mniej niż przy pierwszej ale nadal przeżywam mocno.

Pap współczuję Ci bardzo. Takie jeżdżenie w te i z powrotem. :/

Agata powodzenia, oby już szybko poszło.

Edka świetna klucha ;)

Ptysio lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojego męża zamknęłam w izolatce :P ma siedzieć w osobnym pokoju i się nie wychylać. Tak się zasmarkał i boli go gardło, że wymiękam. Kuźwa nie chcę się zarazić na sam poród buuuuu.

Od jutra nie przychodzi do nas ciocia, bo ma wolne do końca tygodnia.

Także zostaję z dziećmi sama na placu boju, w tym jedno dziecko na maksa zasmarkane. 😭😭😭

• Aina Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata kciuki kochana i duzo sil

• pap86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko jedz codziennie zabek czosnku!mozesz na kanapce, pij miodek itd to moze nie zlapiesz od nich. Ja tak sie tez zalatwilam pare dni temu z katarem,ze sie chcial rozwinąc ale wlasnie czosnkiem i inhalacjami to zdusilam w zarodku na szczescie. Tez myslalam o tym,ze mnie do jakiejs izolatki wsadzą :/

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, kciuki! Dużo się ruszaj, kręć biodrami, skacz na piłce, żeby wypracować rozwarcie 💪

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, pap dobrze mówi. Ja na początku załapałam paskudne przeziębienie, uratował mnie czosnek, miód, cytryna i inhalacje.

Pap, skąd jesteś? Pytam bo nie często słyszy się słowo drałować 😅 zwykle ludzie nie wiedzą co to znaczy 😉

Edka, śliczną niunia 🥰

Agata, powodzenia, żeby szybko się skończyło 👍

A mi dzisiaj stawia się bardzo brzuch, mała się kręci, kłuje mnie w podbrzuszu. Eh, jeszcze trochę mam nadzieję 🤦‍♀️

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę czosnku, non stop mnie mdli, rzygać mi się chce jak nie wiem, no ni ciula, czosnek nie przejdzie.

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey ja też wiem co znaczy drałować;D ale mój mąż jak słyszy różne moje słówka to się na mnie dziwnie patrzy... Nie wie np co to znaczy 'obtoknąć':P

iv09hdge02bk9ct0.png
  • KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj tesciowa mi sie wygadala ze tesciu musi miec tomografie boc costam ma w glowie, moze nie grozne ale nie wiadomo, odkryli to juz dawno i teraz kontrola. Prosila mnie z bym mojemu mezowi nic nie mowila....
    No i teraz nie wiem co robic 😐.
    Chyba mu faktycznie nie powiem bo bedzie sie martwil a tak go przed tym troche uchronie ale z drugiej strony moze wolalby wiedziec ale tesciowa mi ufa ze nic nie powiem....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • joana Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahhaha Chmurka moj maz tez na mnie czasem dziwnie patrzy 😅 ja mazowsze, on kujawskie. Niby od siebie niedaleko a czasem nie wiem co mowi drugie.
    Audrey tez tak mowie 😆
    Agata powodzenia 😘
    Edka ale slodka 🤩

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana u nas i ja i on mazowsze. Tylko on z jednej strony Warszawy a ja z drugiej;P

joana lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei Kaszuby. I ogólnie nie mówię biegle po kaszubsku ale moja babcia tak i co nieco się id niej przyswoiło. Czasem jak coś powiem to ludzie się na mnie patrzą jak na głupia 🙈🤦‍♀️

joana lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey uuu kaszubski to juz jest dla mnie tak samo obcy jezyk jak sląski 😄 ja rodowita warszawianka ale bliska rodzine mam ze wsi wiec "obtoknąc" tez kumam :D i ogolnie taka wiejską gwarę rozumiem bo babcia tak mowi :) tak sobie pomyslalam,ze w sumie dobrze ze jutro bede musiala ta walizke do szpitala ciagnac bo mi wywali cisnienie wysoko ze zmeczenia to mnie lekarz polozy na patologie..ha! Trza miec leb, no nie? ;)

Co do stawiania brzucha i skurczy to ja w nocy mam tragedie ale co z tego jak na ktg pisze sie po 20 a skurcze porodowe to chyba od 100 wzwyz

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, z tym ciśnieniem to niezły pomysł 👍

Wy to chociaż macie skurcze, ja robię ktg w dwóch miejscach i jeszcze nikt mi nie powiedział że widać skurcze 🙈 stawianie brzucha, twardnienie, ból miesiączkowy, kłucie obniżony brzuch są ale co z tego jak nie ma skurczy. Już w sumie przestałam świrować, co będzie to będzie, nie przyspieszę tego na siłę. I mimo że mam nadzieję że coś do tego przyszłego wtorku ruszy to jednak wewnętrznie słabo to widzę. Także ten 😅 zresztą już się nawet na paznokcie zapisałam na poniedziałek lub wtorek żeby mieć świeże 🤣 jakie było zdziwienie dziewczyny jak do nie napisałam że ma mnie wcisnąć bo widziałśmy się 3 tygodnie temu i mówiłam jej że na pewno urodze do terminu i chce krótkie bo nie wiem kiedy będę mogła przyjść następnym razem 😂🙊 a tu zonk 🤣

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak tam Leila 🤔

Ptysio lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko pewnie masz rację że przesadzam, sama trochę tak myślę tylko jak to z głowy wytepic i dbać prawidłowo o dziecia...
    Trzymam też kciuki aby się ta Twoja rodzinka postawiła na nogi bo musi być Ci teraz ciężko.

Agata kciukasy. Ruszaj się ile dasz radę.

Ja jestem z kuj.-pom. I drałować rozumiem i używam ale to obtoknac to pierwsze słyszę i nie wiem co znaczy.

I tak w ogóle to śliczne te Wasze dzidzi. Rozczulaja mnie Wasze zdjęcia.

joana, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ