X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 8 września 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka. Ja jak coś obiecam to nie wygadam ale prędzej próbowałabym przekonać teściowa żeby sama zdecydowała się powiedzieć. Ja jestem zdania że takich rzeczy się przed najbliższymi nie ukrywa. Ale tajemnica jest tajemnicą...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny urodziłam o 3.30 siłami natury. Weronika 2800kg 51 cm

Audrey, Domi1995, Krokodylica, maja2024 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko mnie boli.Ale najważniejsze że malutka już jest na świecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2020, 06:11

• joana Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet nie wiem co napisać 🤣🤣🤣
    Leila wracaj ze swoimi ripostami 🤣

ancys85, erre, Chmurka, Leeila26, Leeila26, Audrey, Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek84 wrote:
    Dziewczyny urodziłam o 3.30 siłami natury. Weronika 2800kg 51 cm
    Łał! No nareszcie. I tak równo w 40tc się udało? A możesz pochwalić się zdjęciem córki? I opisz swój poród.

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23)
  • Aina Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolek gratulacje odpoczywaj

• Aina Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję dzis równo 37 tydzien
    Jutro wizyta w Krakowie

Na poczatku ruszylam z kopyta z wyprawka i przygotowaniami

A teraz az wstyd wciaz nic nie wyprasowane
    Materac nie zamowiony kosmetykow i apteki jeszcze nie mam

I ja juz sama nei wiem czego mi jeszcse brakuje

Cc
    Dziewczynki te ktore teraz obecnie po ppbycie cc
    Jakies wskazowki co zabrac w zwaiazku z oandemia czegos wam brakowalo

Moja torba wciaz nie ruszona

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród aż tak ciężki nie był tylko te skurcze.Ból straszny.Do szpitala jechałam z 5 cm rozwarcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Aina

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jest na badaniach. Później wstawię jej zdjęcie.

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie czuje jak na najlepszych wakacjach* bo wczoraj wieczorem zostawilismy oboje! dzieci u tesciow. Z wolnego wieczoru i tak nic nie bylo bo maz wyrypany po pracy, ja tez zmeczona i zaraz zasnelismy ale to uczucie!!! Nikogo nie trzeba do lozka klasc, wstawac w nocy, wstawac rano!! 🎉🎉🎉
    Co za cudowne uczucie 🥰

*Pomijajac to ze wlasnie akurat dzisiaj ktos od 10min napier***a wiertarka udarowa!😤😤😤

joana, Ptysio lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek, a wcześniej mówiłaś, że będzie Róża. I rzeczywiście rowniutko w terminie!

edka85, Audrey lubią tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2020, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka to korzystajcie :)
    Aniołek gratulacje, rowno w terminie, a tyle bylo perypetii po drodze...

Dziewczyny jak często macie ktg?
    Ja mialam tydzien temu w poniedziałek, teraz w następny poniedziałek mam wizytę, ale zastanawiam się, czy nie podjechać na ktg samo. Wczoraj mala tak szalała wieczorem w brzuchu, ze z mezem bylismy w szoku. Pozniej w nocy tez czesto ją czulam. Do tego przy rozpychaniu bardzo czulam jak wciska mi glowkę w spojenie, normalnie bolało mnie nisko pod blizną, na wzgórku.
    Sama nie wiem, czy to jest powód do niepokoju.
    Ale po tej akcji z bólem głowy w poniedziałek zaczelam sobie wkręcać, że może coś się dzieje i warto sprawdzić? Eh

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam pierwszy raz w ten poniedzialek i nastepny raz mialam miec podczas wizyty za 4tyg....Poprosilam lekarza zeby mnie pruyjal jeszcze za dwa tyg bo za 4 to ja juz pewnie urodze.

Wiec bede miala 2 ktg tylko w tej ciazy.

W poprzednich mialam wiecej chyba.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ktg co półtora tygodnia. Natalii dla własnego spokoju możesz pojechać i sprawdzić :)

Mi brzuch trochę opadł, główka bardzo nisko i boleśnie napiera, czasem mam głupie wrażenie, że wystaje między nogami 😂 Wczoraj znowu zaczęło się przeczyszczanie, doszły silniejsze bóle okresowe, ale po prysznicu wszystko przeszło. Czuję, że przenoszę...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniołek, a nie mówiłaś że ma być Róża?🤔

Natalii, jak są ruchy jest ok. Ja jeżdżę co tydzień do swojej położnej na ktg od 34tc, teraz kazała mi przyjeżdżać 2x w tyg także jutro chyba pojadę albo w piątek, i dodatkowo u swojego lekarza tam położna też robi ktg na tym etapie. Nie przejmuj się szajbą dziecka, moja to potrafi wyginać tak że mąż mówi że to nie dziecko tylko obcy 🤣🙈 aż brzuch boli. Są spokojniejszy dni ale moja to z bardziej aktywnych dzieci 😉

Erre, ja wczoraj też byłam kilka razy na dwójce, aż naprawdę myślałam że może coś się podzieje. Wieczorem też tak główką napierdala ze mnie to kłucie w pół zginęło, jak szłam to musiałem się zatrzymywać bo się nie dało. Brzuch też nisko. Za równo tydzień wizyta, będzie 1 dzień po terminie.

Natalii lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka jak widać nie można mieć wszystkiego 😂😜🤣 mimo to korzystaj i odpoczywaj 😁
    Co do Twojego wcześniejszego wpisu, to ja bym milczała i nic nie mówiła, tym bardziej że obiecałaś teściowej.
    Każdy inaczej reaguje na takie wieści a skoro nic konkretnie jeszcze nie wiadomo to bym oszczędziła męża ale po badaniach bym pogadała z teściową że sama ma mu powiedzieć, no chyba że nie będzie o czym, czego życzę z całego serca.

Aniołek łał, nareszcie bo już wątpiłyśmy czy w ogóle nadejdzie ten dzień 😜

• joana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina to tak mi jak pisalam zabraklo pampersow, mialam ta paczke z rossmana. Dziewczynie z loka te opakowanie tez zabraklo. Chusteczki nawilzane mialam na styk na 72 h czy tez musialam otworzyc drugie opakowanie. Podklasy to ja uzylam malo, zmienialam jak normalnie dla zachowania czystosci. Tylko ja to mam krwawienie kot naplakal. I w domu od razu przeszlam na podpaski.
    ,
    U mnie dla dziecka ubranek nie potrzebowalam.
    Co wiecej... a mialam dla dzieciaka i dla mnie w sumie 15 tych duzych podkladow typu na lozko przewijak to uzylam tylko 6.
    A i rada ode mnie. Moze ktos ma spakowane ale mi to nie przyszlo do glowy skoro mieli mi go myc w szpitalu itp. Kremy do pielegnacji
    My ze szpitala wyszlismy z mocno zaczerwieniona pupa itp bo nie smarowaly po kapieli a ja glupia nic nie mialam 🤷‍♀️ takze radze cos wziac. U mnie wystarczyl linomag 3 razt i bylo juz dobrze.

Kotka super, ze masz opcje odpocząć ❤

Co do wagi noworodkowe. Maz jednak kupil firmy oromed. Powiem, ze no fajna. Mimo tego jak wyglada na fotkach to jest plaska i to minus bo jednak te boki sa wygodne zeby dziecko nie ucieklo. No i brakuje mi trzeciego miejsca po przecinku.
    Dziś mamy 4,37 kg 😍 urodzeniowa byla 4,4kg. Wiec jak w piątek mija 2 tyg to napewno uda odzyskac sie urodzeniowa.

erre lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, super że mały przybiera, w końcu 😊
    U nas jak leży się 2 doby to nie myją dziecja bo i tak jak przychodzisz do domu to je kąpiesz. Nie trzeba brać też żadnych kremów pielęgnacyjnych, tylko chusteczki nawilżane.

Kotka, ja też bym zachowała ta tajemnicę ale pogadałabym z teściową aby powiedziała synowi. Najbliższa rodzina powinna wiedzieć o takich rzeczach, pomysł jakby byli odwrotnie- Nie chciałabyś wiedzieć jeśli Twoi rodzice byli chorzy, albo teściową też na pewno by chciała wiedzieć jeśli coś wam by dolegało. To idzie w 2 strony. Jeśli nie daj Boże cis by się stało to mąż na pewno miałby żel że był jedyna osoba która nie wiedziała. Pogadaj z teściową.

joana lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 9 września 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana, dzięki za wagę 😙

joana lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ