!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kotka. Ja jak coś obiecam to nie wygadam ale prędzej próbowałabym przekonać teściowa żeby sama zdecydowała się powiedzieć. Ja jestem zdania że takich rzeczy się przed najbliższymi nie ukrywa. Ale tajemnica jest tajemnicą...Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nawet nie wiem co napisać 🤣🤣🤣
Leila wracaj ze swoimi ripostami 🤣ancys85, erre, Chmurka, Leeila26, Leeila26, Audrey, Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Aniołek84 wrote:Dziewczyny urodziłam o 3.30 siłami natury. Weronika 2800kg 51 cm4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Trzymajmy się niewzruszenie nadziei, którą wyznajemy, bo godny jest zaufania Ten, który dał obietnicę" (Hbr 10,23) -
Melduję dzis równo 37 tydzien
Jutro wizyta w Krakowie
Na poczatku ruszylam z kopyta z wyprawka i przygotowaniami
A teraz az wstyd wciaz nic nie wyprasowane
Materac nie zamowiony kosmetykow i apteki jeszcze nie mam
I ja juz sama nei wiem czego mi jeszcse brakuje
Cc
Dziewczynki te ktore teraz obecnie po ppbycie cc
Jakies wskazowki co zabrac w zwaiazku z oandemia czegos wam brakowalo
Moja torba wciaz nie ruszona -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A ja sie czuje jak na najlepszych wakacjach* bo wczoraj wieczorem zostawilismy oboje! dzieci u tesciow. Z wolnego wieczoru i tak nic nie bylo bo maz wyrypany po pracy, ja tez zmeczona i zaraz zasnelismy ale to uczucie!!! Nikogo nie trzeba do lozka klasc, wstawac w nocy, wstawac rano!! 🎉🎉🎉
Co za cudowne uczucie 🥰
*Pomijajac to ze wlasnie akurat dzisiaj ktos od 10min napier***a wiertarka udarowa!😤😤😤
joana, Ptysio lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKotka to korzystajcie
Aniołek gratulacje, rowno w terminie, a tyle bylo perypetii po drodze...
Dziewczyny jak często macie ktg?
Ja mialam tydzien temu w poniedziałek, teraz w następny poniedziałek mam wizytę, ale zastanawiam się, czy nie podjechać na ktg samo. Wczoraj mala tak szalała wieczorem w brzuchu, ze z mezem bylismy w szoku. Pozniej w nocy tez czesto ją czulam. Do tego przy rozpychaniu bardzo czulam jak wciska mi glowkę w spojenie, normalnie bolało mnie nisko pod blizną, na wzgórku.
Sama nie wiem, czy to jest powód do niepokoju.
Ale po tej akcji z bólem głowy w poniedziałek zaczelam sobie wkręcać, że może coś się dzieje i warto sprawdzić? Eh -
Ja mialam pierwszy raz w ten poniedzialek i nastepny raz mialam miec podczas wizyty za 4tyg....Poprosilam lekarza zeby mnie pruyjal jeszcze za dwa tyg bo za 4 to ja juz pewnie urodze.
Wiec bede miala 2 ktg tylko w tej ciazy.
W poprzednich mialam wiecej chyba.
-
Ja mam ktg co półtora tygodnia. Natalii dla własnego spokoju możesz pojechać i sprawdzić
Mi brzuch trochę opadł, główka bardzo nisko i boleśnie napiera, czasem mam głupie wrażenie, że wystaje między nogami 😂 Wczoraj znowu zaczęło się przeczyszczanie, doszły silniejsze bóle okresowe, ale po prysznicu wszystko przeszło. Czuję, że przenoszę...
-
Aniołek, a nie mówiłaś że ma być Róża?🤔
Natalii, jak są ruchy jest ok. Ja jeżdżę co tydzień do swojej położnej na ktg od 34tc, teraz kazała mi przyjeżdżać 2x w tyg także jutro chyba pojadę albo w piątek, i dodatkowo u swojego lekarza tam położna też robi ktg na tym etapie. Nie przejmuj się szajbą dziecka, moja to potrafi wyginać tak że mąż mówi że to nie dziecko tylko obcy 🤣🙈 aż brzuch boli. Są spokojniejszy dni ale moja to z bardziej aktywnych dzieci 😉
Erre, ja wczoraj też byłam kilka razy na dwójce, aż naprawdę myślałam że może coś się podzieje. Wieczorem też tak główką napierdala ze mnie to kłucie w pół zginęło, jak szłam to musiałem się zatrzymywać bo się nie dało. Brzuch też nisko. Za równo tydzień wizyta, będzie 1 dzień po terminie.Natalii lubi tę wiadomość
-
Kotka jak widać nie można mieć wszystkiego 😂😜🤣 mimo to korzystaj i odpoczywaj 😁
Co do Twojego wcześniejszego wpisu, to ja bym milczała i nic nie mówiła, tym bardziej że obiecałaś teściowej.
Każdy inaczej reaguje na takie wieści a skoro nic konkretnie jeszcze nie wiadomo to bym oszczędziła męża ale po badaniach bym pogadała z teściową że sama ma mu powiedzieć, no chyba że nie będzie o czym, czego życzę z całego serca.
Aniołek łał, nareszcie bo już wątpiłyśmy czy w ogóle nadejdzie ten dzień 😜
-
Aina to tak mi jak pisalam zabraklo pampersow, mialam ta paczke z rossmana. Dziewczynie z loka te opakowanie tez zabraklo. Chusteczki nawilzane mialam na styk na 72 h czy tez musialam otworzyc drugie opakowanie. Podklasy to ja uzylam malo, zmienialam jak normalnie dla zachowania czystosci. Tylko ja to mam krwawienie kot naplakal. I w domu od razu przeszlam na podpaski.
,
U mnie dla dziecka ubranek nie potrzebowalam.
Co wiecej... a mialam dla dzieciaka i dla mnie w sumie 15 tych duzych podkladow typu na lozko przewijak to uzylam tylko 6.
A i rada ode mnie. Moze ktos ma spakowane ale mi to nie przyszlo do glowy skoro mieli mi go myc w szpitalu itp. Kremy do pielegnacji
My ze szpitala wyszlismy z mocno zaczerwieniona pupa itp bo nie smarowaly po kapieli a ja glupia nic nie mialam 🤷♀️ takze radze cos wziac. U mnie wystarczyl linomag 3 razt i bylo juz dobrze.
Kotka super, ze masz opcje odpocząć ❤
Co do wagi noworodkowe. Maz jednak kupil firmy oromed. Powiem, ze no fajna. Mimo tego jak wyglada na fotkach to jest plaska i to minus bo jednak te boki sa wygodne zeby dziecko nie ucieklo. No i brakuje mi trzeciego miejsca po przecinku.
Dziś mamy 4,37 kg 😍 urodzeniowa byla 4,4kg. Wiec jak w piątek mija 2 tyg to napewno uda odzyskac sie urodzeniowa.
erre lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Joana, super że mały przybiera, w końcu 😊
U nas jak leży się 2 doby to nie myją dziecja bo i tak jak przychodzisz do domu to je kąpiesz. Nie trzeba brać też żadnych kremów pielęgnacyjnych, tylko chusteczki nawilżane.
Kotka, ja też bym zachowała ta tajemnicę ale pogadałabym z teściową aby powiedziała synowi. Najbliższa rodzina powinna wiedzieć o takich rzeczach, pomysł jakby byli odwrotnie- Nie chciałabyś wiedzieć jeśli Twoi rodzice byli chorzy, albo teściową też na pewno by chciała wiedzieć jeśli coś wam by dolegało. To idzie w 2 strony. Jeśli nie daj Boże cis by się stało to mąż na pewno miałby żel że był jedyna osoba która nie wiedziała. Pogadaj z teściową.joana lubi tę wiadomość