!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Natalii nie znam sprayu nasometin ale widzę w necie że to tylko dla dorosłych?
Córka miała kiedyś inny spray, chyba euphorbium czy jakoś tak, ale teraz w sumie niczym jej nie psikam tylko wodą morską i czyścimy.
Mój mąż dzisiaj wstał z katarem. 🤦♀️
Mam nadzieję że mnie nie zarażą bo mnie na porodówke nie wpuszcza. 🤦♀️ -
Tak naprawdę to życie weryfikuje wszystko - i karmienie i przebieranie, kupy, spanie itp. Właśnie moja bratanka obsrywała się po plecy z każda kupą więc faktycznie czasem 5 body nie wystarczą wtedy 🤣🙈 ale jeśli chodzi o ciuchy to wolę dokupić potem niż teraz i nie ubrać 😊🙈 co do chcą to naprawdę mówię co mówią mi, mając niunię już że sobą to pewnie już będę kląć na wszystkie złote rady które się nie sprawdzają 🙈
Edka, pięknie mała przybrała 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 14:43
joana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hormony mnie chyba wykańcza... poplakalam się bo:
Synek 3 dzień poszedł do przedszkola poza tym że nie bardzo je to start idealny. Zero płaczu chyba że chwilę przy wyjściu że on chce się jeszcze bawić. W przedszkolu wesoły, energiczny itd. Dzisiaj był jakiś spokojniejszy aż mu temp. Zmierzyli. Ale ok. Uderzył dziewczynkę bo nie chciała fax mu zabawki A to do niego niepodobne... na zjeżdżalni się przepychal to również dziwne u niego. On jest typem dziecka z mnóstwem energii dość pewnym siebie al3 też taki na zasadzie proszę, dziękuję, dzień dobry do widzenia.
Potwornie się martwię czy to taki dzien/początek czy coś jest nie tak. Niby Pani mówiła żeby się nie przejmować bo dzieci muszą się zasad przedszkola nauczyć no ale mi serce pęka że był dzisiaj smutny.
Może to hormony A może po prostu przesadzam? Dajcie znać jak to u Was wygląda bo ja chyba dzisiaj zwariuje. Strasznie się tym martwię.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Kroko wlasnie ja mam lewa piers pt szybko sie na jesc w 10 - 15 min. I prawa, z ktorej az tryska pokarm. on wydaje mi sie, ze musi mocno uwazac jak je i ja cmyka 45 min. Ale po tej az mu sie lekko ulewa i ja nadal jeszcze mam w niej pokarm. I to jest jego ulubiona piers.
Audrey pewnie. Moim zdaniem to rozsadne z tymi ilosciami, bo jak np u mnie wiekszosci 56 nie zalozylam bo maly okazal sie duzy. Pasuja mi jedynie 56/62 z tych mniejszych.
Jeszcze z moich rad. U mnie 30 pampersow to byla ilosc na piątek, sobote i pol niedzieli. Zabrakloby mi ich, ale maz dowiozl kolejne. I chyba uzylam ich kolejnych 10.Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ja się już drugi tydzień mecze z ta kolka nerkowa chciałabym już urodzić
w nocy budzę się z bólu i płacze bo czasem nawet termofor nie pomaga. Dziś byłam na badaniu krwi (zleciła moja gin w razie co CRP) i mam podwyższony (normy do 5) a ja mam 11. Wysłałam to mojej ginekolog bo wiem tyle że oznacza to stan zapalny i nic więcej , zobaczymy co odp
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ptysio z mojego doswiadczenia, ale jestem tylko pomoca nauczyciela w przedszkolu. Mysle, ze to takie troszkę odreagowanie dziecka i wiesz jakby sprawdzenia na ile moze sobie pozwolić. Czy pani zwróci mu uwage itp.
Musisz z nim zwyczajnie pogadać, ze tak niewolno sie zachowywac. Wytlumaczyc mu jakie sa zasady w przedszkolu. I co najwazniejsze co czesto mowia mamy na do widzenia do dzieci: wychodze czyli teraz sluchasz sie pani tak jak mnie kiedy jestem obok.
I nie martw sie. Poczatki sa trudne, ale skoro masz super synka to on tez przyzwyczai sie do sytuacji i bedzie dobrze 😘
Czasem to dzien, czasem tydzien ale za jakis czas nawet nie bedziesz pamietala, ze tak bylo.
Ptysio lubi tę wiadomość
Adaś
-
Joana dzięki Ci za te słowa. Jakoś tak się zmartwilam jak to usłyszałam. Naprawdę bardzo dużo czasu mu poświęcam i dużo z nim pracuję i zaskoczyło mnie to zachowanie. Ale może masz rację że to minie. Oby.
joana lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Ptysio napewno. Zwyczajnie musisz duzo z nim o tym mowic. Co wolno w przedszkolu, a co nie. Efektow nie bedzie z dnia na dziem ale zobaczysz ze bedzie coraz lepiej 😘
Dzieci muszą zwyczajnie miec czas zaadoptowac sie w nowej sytuacji.Ptysio lubi tę wiadomość
Adaś
-
nick nieaktualnyPrzepraszam że się wcinam, ale przeglądam forum z nudów i widzę że piszecie o ubrankach, ja z tym miałam wielki problem przy składaniu wyprawki, bo nie wiedziałam co i jak. Te co jeszcze mogą, to ja polecam iść do jakiegoś sklepu z mężem gdzie sprzedają tanie podstawowe ubranka i pokazać mu oznaczenia na paczce, że jest rysunek, rozmiar.. jak wam zabraknie to wtedy on już będzie oswojony gdzie ma iść i czego i jak szukać. U mnie się sprawdziło!
Ja miałam malucha 50cm i 3400 i u nas był rozmiar 50, 56, 62 po trzy tygodnie każdy. Mąż biegł dokupować 50 bo nic nie miałam. Ale był nauczony i wiedział gdzie i jak szukać
Powodzenia!! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 16:14
joana lubi tę wiadomość
-
Krokodylica- pozostaje tylko rodzić 😁
Komplecik super, będzie mały dalmatyńczyk 🤪
Ja ubrałam Młodemu wczoraj pajaca w rozmiarze 62 i się w nim utopił 🤦♀️
56 na styk a 62 za duży.
Pogoda super wieści, nie ma jak to w domu 😁 no i oczywiście gratuluję cycowego dnia.
Joana mój Paweł to typowy mały ssak 😁
Je aktywnie przez około 15 minut z jednej piersi chwilę odpoczywa i doi drugą, po takiej dawce śpi około 3 godzin. Zwykle między karmieniami (jedna piersią a drugą) zrobi kupę 🙈🙉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2020, 17:28
-
nick nieaktualnyDave87 wrote:Ja się już drugi tydzień mecze z ta kolka nerkowa chciałabym już urodzić
w nocy budzę się z bólu i płacze bo czasem nawet termofor nie pomaga. Dziś byłam na badaniu krwi (zleciła moja gin w razie co CRP) i mam podwyższony (normy do 5) a ja mam 11. Wysłałam to mojej ginekolog bo wiem tyle że oznacza to stan zapalny i nic więcej , zobaczymy co odp
Dlatego jeśli czujesz, że juz bardzo boli to lepiej podjechać na IP, jak jesteś z wiekszego miasta to zrobią Ci szybką diagnostykę i do domu, ale najważniejsze, że dostaniesz kroplowkę i przejdzie. -
Ja mam kombinezon ale znow zastanawiam sie czy nie bedzie za ciepły.
Ancys mnie caly czas korci wlasnie zaczac tak robic dac mu ta lewa na 10-15 min. On ja po tym czasie wypuszcza i przysypia. A po chwili dac druga ta taka tryskajaca. Tylko znow na tej wisi 30 min 😊
U mnie na malego pasuje z 56 tylko ten z kappahl 😊Adaś
-
nick nieaktualnyDave i jeszcze crp tez wtedy mialam podwyzszone. W domu moglam sama brac Nospę lub Buscopan (on lepiej dzialal) i Paracetamol, ale to rzadko pomagało. Są też opisane w necie takie pozycje, które ułatwiają wtddy oddychanie i niby usmierzają bol, poczytaj sobie, leżysz wtedy w podparciu na kolanach i łokciach. I jeszcze mialam pic duzo wody, ponad 3 l dziennie, pilam tą wodę Jana.