X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey dla nich taki argument to nie argument 🤷🏼‍♀️ O dziwo teściowa nawet jakoś przełyka to co robimy inaczej niż ona, ale babcie ciężko przegadać. Teściowa mało co się nie obraziła jak kąpaliśmy po swojemu. Ona sobie to wyobrażała inaczej, ale postawiliśmy na swoim. Ona miała przyjemność wybalsamowania bobasa :)

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Aina Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka brzuszek niezwykły.. Taki gladziutki.. Mój stragany strasznie

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aina do pupy teraz wszyscy polecają linomag. ;) Ja też go kupiłam.

Pogoda nie przejmuj się. Ja wiem że z moja mamą też będzie problem. Ona mnie by chciała przegrzać;p wciaz uważa że wie lepiej czy mi ciepło czy zimno;P

Audrey dziękuję;) ale czuję się jak słoń:P

Pogoda, JustynaG lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina, ja i położna jesteśmy zdanie że im mniej tym lepiej. Mam bephanthen baby, linomag i sudocrem taka małą próbkę . Po siku nic, po kupie też nic chyba że już widać coś czerwonego to bephanthen lub linomag, a jak już bardziej to mąką ziemniaczaną lub sudocremu ostatecznie. A do kąpieli żadnych emolientów, chyba że okaże się że dziecku jakieś zmiany skórne wychodzą.

Chmurka, to ja jestem taki słoń x2 🤣🙈

Pogoda, chyba zwyczajnie bym nie reagowała i to bolą po swojemu.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linomag taki różowy?

• Audrey Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linomag zielony.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie miałam siły się wcześniej odezwać. 14.09. O godz. 17.44 poprzez cc przyszedl na swiat mój drugi synek Michał. 3560g, 56cm, 10/10. Jest cudny ale tak mały że aż się nie chce wi3rzyc w powyższe dane.
    W pon przed godz. 4 nada ranem odeszły mi wody. O 6.30 byłam w szpitalu. Brak skurczu (Choć ja coś czułam ale ktg nie) i brak rozwarcia. Przyjęli na oddział. Zglosilam zielone wody plodowe, sprawdzili potwierdzili. Obiad i porodowka. Oksytocyna, coraz mocniej i mocniej. Miałam potworne skurcze krzyżowe których nie było widać na ktg. Po jakimś czasie dostałam aparat tens. Coś dawało ale dupy nie urywa. Po kilku godzinach rozdarcie mac 2 cm. Decyzja lekarza cc.

Cycujemy się od samego początku. Nawet jak jeszcze nie czułam swojego ciała to mi to przystawialy położne i tak został do teraz że mną. Zabierają to tylko na badania itp. Cukry ma ok. Ja trochę nie mam głowy do mierzenia ale muszę się poprawić. Ładnie pije moje mleczko i ogólnie chyba wszystko Oki. Ja natomiast niby ok ale bolą mnie strasznie plecy, piecze rana i boli obkurczajaca się macica.
    Obolala i zmęczona ale najszczesliwsza na świecie że mam go całego k zdrowego przy sobie.

Asia000, Audrey, AHope, ancys85, erre, Domi1995, edka85, Chmurka, Pogoda, Natalii, joana, pap86 lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina, najlepszy chyba jest zielony linomag.
    A dla tej dziecięcej pupci lepsze jest wietrzenie i częste zmienianie pieluchy niż kilogramy kremów :) Szczególnie u dziewczynek trzeba uważać z ilościami, żeby wargi sromowe się nie posklejały.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maja2024 wrote:
    Hej. Tylko na chwilkę wpadam i gratuluję wszystkim mamom słodkich maluchów. Narobię jak wyjdziemy ze szpitala. Urodziłam zdrowa córkę, Laura Krystyna, ur.13 września, całe 55 cm szczęścia i 3210 g miłości.

Gratulacje :-)

• Aina Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio i Maja
    Gratulacje kochane

Ptysio lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio gratuluję :)

Ptysio lubi tę wiadomość

• Audrey Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, gratuluję 😊 miałam cichą nadzieję wpakować się 1 dzień przed Tobą jak wskazują suwaczki no ale na każdego przychodzi jego kolej 😊
    Współczuję boli krzyżowych, ale też słyszałam że ktg ich nie odczytuje😡

Ptysio lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Agnieszka91 Ekspertka

Wysłany: 15 września 2020, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do pupy używam alantan maść niebieska. Używałam jej u bliźniaczek i nigdy im nic nie było. Na wszelki wypadek mam też sudocrem ale to już jak coś się dzieje. Też nie kremuje co zmiana pieluchy, raczej po kupce. Jak moje córki miały raz mocno czerwona pupę i sudocrem nie pomógł to poleciła mi babeczka tormentiol-strasznie śmierdzi i brudzi ale już po 1uzyciu zaczerwienienie znikło

• AHope Ekspertka

Wysłany: 15 września 2020, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny 😘 Nie ma szans żebym Was nadrobiła (ostatni raz zaglądałam tutaj 4.09), ale sprawdziłam listę na pierwszej stronie i gratuluję wszystkim mamusiom, które już mają swoje maleństwa przy sobie ;)

Ptysio gratulacje 💖😘😍🥰 (widzę Twój wpis na tej stronie, więc oficjalnie gratuluję kochana 😘)

Ja dalej nie rozpakowana, do tego ostatni tydzień miałam w domu szpital, bo Panowie się zaziębili, więc miałam ręce pełne roboty.
    Byłam na ostatniej wizycie i cóż...młoda ani myśli wychodzić 🙄 Od wczoraj mnie tak bolą żebra, że po ścianach bym mogła chodzić 🙈 Kleszczy mnie z prawej strony, że ani usiąść, ani położyć, ani wziąć głębszego wdechu. Jeśli będę musiała z tym rodzic, to już sobie współczuję, od paru dni to mam zjazd nastroju, a każde pytanie 'jeszcze nie urodziłaś', działa na mnie jak płachta na byka. Nie wiem już jak mam młoda przekonać do wyjścia 🤦

Jeszcze raz gratulacje i trzymam kciuki za wszystkie mamy, które tak jak ja mają jeszcze ten dzień przed sobą ;) Jak również trzymam kciuki za mamusie, które już rozpoczęły nowy etap macierzyństwa ;) Wysyłam buziaki i uściski :)

Domi1995, ancys85, Audrey, Ptysio, joana lubią tę wiadomość

ug379vvjkyprfii0.pngd69cwn15n6al7ieh.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, gratulacje! Dochodz szybko do siebie i niech się synek zdrowo chowa 💚

Ptysio lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ❤️ klasycznie - gratulacje dla świeżo rozpakowanych mamusiek i kciuki za te jeszcze w dwupaku 😉

U nas była dzisiaj położna na pierwszej wizycie. Gramy lecą w górę, wychodziłyśmy w czwartek z wagą 3360, dzisiaj już 3530 👍 Amela jest już tylko bezpośrednio na cycu i jestem z tego mega dumna, że w końcu się dotarłyśmy ❤️ Położna pokazała jak myć pępek i wargi sromowe w środku (oczywiście robiłam to, ale o wiele delikatniej - nie potrzebnie 😅). Ogólnie jestem mega zadowolona z wizyty i oczywiście, że Amelka tak pięknie przybiera ❤️ Pozdrawiamy! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 02:42

Domi1995, erre, ancys85, Audrey, Asia000, ktosiowa, Anika, Chmurka, Pogoda, Krokodylica, Ptysio, joana lubią tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio gratulacje;)
    Audrey mi położna mówiła że u dziewczynek mąki ziemniaczanej się nie stosuje. Chyba że w postaci kąpieli w krochmalu, ale na pewno nie zasypki bo może wejść nie tam gdzie trzeba i zrobić więcej szkody niż pożytku. Ale pewnie jak ze wszystkim różne są szkoły.

Agnieszka o alantanie też słyszałam. Często jest polecany albo linomag albo właśnie alantan.

AHope super że się odezwałaś;) trzymam kciuki za szybkie wypakowanie;)

Leeila ekstra że Malutka tak świetnie przybiera i że jesteś zadowolona z położnej;) moja też wydaje się fajna więc mam nadzieję że po porodzie też mi pomoże tak samo jak teraz;)

Ja dziś miałam całkiem fajna noc. Mimo że przez pierwsze pół nocy wstawałam co godzinę siku to w sumie szybko potem zasypiałam i czuje się wyspana;) i śnił mi się dzidzius... Miała niesamowicie niebieskie oczy( jak mój mąż).. i była mega ciężka że nie mogłam jej podnieść;P( to chyba dlatego tak mi się śniło że ta waga z ostatniej wizyty tak mnie zaskoczyła, i że teraz tak mi brzuch ciąży ;P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 07:56

AHope, Ptysio lubią tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leila, róbcie masę 💪🤣
    Warto domowe to też moja zmora, boję się ich🙈

A ja mam na 9.30 wizytę u mojego gin. Poproszę o l4 bo wczoraj mi się skończyło 🤔 trzymajcie kciuki żeby moja stalowa szyjka była zgłoszona i żebym miała jakieś fajne rozwarcie 😅 może poproszę go jeszcze o jakiś ekstra masaż od środka 🤣 jestem mega bojowe nastawiona i jak mi powie że wszystko pozamykane a moja koza znowu przypakowała to się załamię 🙈 a najlepsze jest to że jutro mamy z mężem rocznicę ślubu, szwagier ma urodziny i wszyscy myślą że Mała wyskoczy jutro, ale byłoby zdziwko 🤣🙈

Pamiętam jak każda się tutaj modlił żeby szyjka była długa a teraz każda się modli o coś przeciwnego 🤪

AHope, witaj, to Ty jesteś 3 dni dalej ode mnie i wciąż w dwupaku, mam nadzieję że też rychło z Ciebie wyskoczy ten maluch😅 a jakie u Ciebie plany, ile masz czekać po terminie żeby się zgłosić do szpitala czy coś?

Chmurka, jeśli chodzi o mąkę ziemniaczaną to miałam na myśli tylko i wyłącznie odparzenie samemu pupy, absolutnie nie warg, zresztą mi położna mówiła że na wargi to w ogóle nic jak się nic nie dzieje, że się np nie przestraszyć bo te wargi przez pierwsze tygodnie są opuchnięte i nie wymywać tej naturalnej mazi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 08:01

AHope, Pogoda, Chmurka lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka, też mi się śniła dzisiaj moja niunia! Nie mogę przestać o tym myśleć, była taka malutka i śliczna 🥰🤩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2020, 08:00

Chmurka lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 16 września 2020, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio gratuluje! Super ze po cc mogliście ze tulic❤️
    Kciuki za nierozpakowane zeby przyszedł na Was czas, zeby nocne chodzenie na siku zamieniło się w nocne cytowanie 😁

AHope, Krokodylica, Domi1995, Ptysio lubią tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ