!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Leeila26 wrote:Kroko gratulacje! 😘
Dave pierś na żądanie, mm co 3h bo proces trawienia trwa dłużej. U nas mała w 3 dobie jadła na porcję ok 20-30ml modyfikowanego (była dokarmiana).
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Kroko super że już do domku;) też jestem ciekawa reakcji dziewczynek;)
Audrey pokaźny brzunio;) trzymam kciuki żebyście się szybko wypakowali;)
Jej mi tak strasznie ciąży dziś brzuch ze sobie nie radzę. Masakra... Ale jak mąż zażartował że muszę szybko urodzić to mi będzie lżej to mnie taki strach obleciał i.... Ja nie chcę... Nie czuję się gotowa;p chyba bym wolała czekać do tego planowego ccKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Erre, niezłą kasa, powinni to robić za darmo 🤦♀️
Joana, sama jestem ciekawa. Wiem że na pewno mała przybrała bo widzę po brzuchu. Ale ile i co z tym zrobi lekarz? 🤔 położna mówi że niby do 4300g pierworódka może rodzić naturalnie ale aż się tego boję szczerze mówiąc 🙈 -
W ogóle słuchajcie jak się wkurzyłam. Mój brat ma syna 4 miesiące. Męża siostra dziecko w tym samym wieku i chrzciła małego na początku sierpnia. Teraz brat zaprasza nas na chrzciny swojego syna 3 października. No i mówię że dziękujemy ale na chrzcinach nas nie będzie i w lokalu też nie. Tłumaczę że po pierwsze nie urodziłam, nie wiem kiedy pójdę rodzić, a nawet jeśli urodze to nie będę ze szwami na brzuchu albo pipie iść na imprezę. I po drugie nie będę z tygodniowym czy dwutygodniowym noworodkiem jeździć po kościołach i knajpach z klimatyzacją, rozbierać ją i ubierać itp. No i oburzenie bo na chrzcinach w sierpniu byliśmy. Serio nie widać różnicy i jest się czego oburzać? No kurde no 🤬 trza było robić wcześniej a nie za 2 tygodnie.
-
Hej. Tylko na chwilkę wpadam i gratuluję wszystkim mamom słodkich maluchów. Narobię jak wyjdziemy ze szpitala. Urodziłam zdrowa córkę, Laura Krystyna, ur.13 września, całe 55 cm szczęścia i 3210 g miłości.
Audrey, Anika, Natalii, ancys85, Chmurka, Asia000, Pogoda, Szczęśliwa, edka85, JustynaG, Krokodylica, AHope, Domi1995, Dave87, joana lubią tę wiadomość
-
Maja gratulacje! Niech córka zdrowo rośnie 💚
My po pierwszej kąpieli, zaangazowalismy starszaka, chociaż był troszkę przerażony, że mały krzyczy. Jeszcze musimy trochę dopracować organizację, bo mąż ogarniał malucha i zaslanial mi dostęp i musiałam jego plecom tłumaczyć jak się zapina bodziaka 😂
A wcześniej chwilkę podkarmialam i przyszedł starszak. Pierwszy raz zobaczył, że karmię piersią. Był zaskoczony, ale położył się obok nas, delikatnie glaskal małego po głowie. Potem dotknął mojej piersi, tłumaczyłam mu ładnie, że tu jest mleko dla maluszka. A potem się dobral do drugiej, obejrzał stanik, wkładkę i próbował złapać cyca do buzi i tu musiałam odmówić 😭 po prostu serce mi się łamie 😪
-
Erre, u nas tez był jeden kryzys, gdy Synek chciał mocno cyca, prawie go do buzi wsadził. Dobrze, ze był M bo ja byłam bliska poddania się 😭😭🤪. Straszne to było.
My kapiemy Mała jak Synek zaśnie. Wiem, ze powinnam go angażować do opieki nad siostrzyczka i pierwsza kąpiel wykonaliśmy wspólnie, ale lepiej mi jak mogę skupić się na Anielce, a nie jednym okiem kontrolować co synek robi.
-
Dziewczyny pytanie z innej beczki totalnie. Sytuacja z dzisiaj: 27 stopni w cieniu, w słońcu ponad 30, godzina 15 z groszami. Mały ubrany w body i spodenki i o zgrozo BEZ CZAPECZKI I ZASŁONIĘTYCH USZU! Babcia (prababcia Julka) komentowała do mojego męża ze musimy mu zasłaniać uszka i ubierać czapeczkę bo dostanie zapalenia ucha i w ogóle dramaturgia totalna. Macie może jakiś mądry artykuł na ten temat zeby raz na zawsze dziadkom i generalnie starszemu pokoleniu wyjaśnić ze przegrzanie jest gorsze? Już nie wspominam o diecie matki karmiącej ale Hafija w tym temacie mnie ratuje
-
Pogoda, powiedz że teraz są inne czasy. Ja jak ide na spacer z siostrzeńcem i ktoś mnie zaczepił to tak mówię. Ludzie to są nienormalni. Dzisiaj spotkałam mamę mojej koleżanki, szła z jej 2 miesięcznym synkiem - czapka, body, bluza, spodnie i przykryty polarowy kocem, wózek też czarny. A babcia krótkie spodenki i koszulka. Chłopak był tak czerwony że mówię do niej że chyba mu za ciepło, a ja z siostrzeńcem gdzie on tylko na body z krótkim rękawem. Zresztą gondola jest tak zabudowana że nic tam nie wieje. Takim ludziom to nie przemówisz że dziecku za ciepło. A jeszcze jak tak stałyśmy to zaczepiła nas inna sąsiadka, chłopczyk się rozpłakał nagle a ta że go pewnie brzuszek boli dlatego płacze 🤦♀️ ja pier💩
Chmurka, Ty to jesteś chuda 😱😅Pogoda lubi tę wiadomość
-
Krem
Dziewczyny wiem że wy młode nowe trendy i ponoć nie używacie kosmetykow
Ale jakoś sobie zmiany pieluszki bez zabezpieczenia kremikiem nie umiem wyobrazić nie mam na myśli sudokremu tylko jakiś zwykły natluszcajacy pielęgnują y kremik
Co teraz się stosuje
Była. Rossmann i w sumie nic jei kupiłam bo zgupialam czym ta pupcie potraktowac
Ze starzzakami miałam oliwke emoilienty do kąpieli i krem do pupci
E to już tyle lat że nie wiem co i jak
We wtorek wyjmuja mała a ja nie przygotowana