!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się witam w dniu terminu porodu 🙈 z tej okazji wrzucam zdjęcie (mam nadzieję ostatnie w tym stanie) swojego wielkiego brzucha i poteznego bicka 💪🤣
Wczoraj się przytulalam z mężem z nadzieją że uparciuch zechce wyjść a ona uparta siedzi w najlepsze 🤣🙈💩
Chyba zostałam tutaj najstarsza ciążą ?🤣
Spać już nie mogę a za godzinę jadę na ktg.
Ciekawe jak tam Ptysio?🤔
ancys85, Chmurka, edka85, Szczęśliwa, erre, Pogoda, Natalii, joana, Asia000, pap86 lubią tę wiadomość
-
Maddelainen wrote:Szczęśliwa, ja też walczę z cukrzycą. Wraz z wyższą ciążą te cukry coraz gorsze są...
Co do poduszki ciążowej to ja normalnie piorę pokrowiec, tylko potem ciężko go założyć z powrotem...
To ja jestem jedną z tych szczęściar, u których cukry się unormowaly pod koniec i od kilku tygodni jest naprawdę fajnie już. Już nie muszę się tak pilnować i zdarzają mi się grzeszki. Jednak i tak czekam żeby bez wyrzutów sumienia móc coś zjeść 😆Maddelainen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny
gratuluje wszystkim rozpakowanym pięknych porodów! 😍 ja mało się odzywam, bo Mały ogólnie jest grzeczny, ale bardzo bolą mnie piersi tylko nie całe, a od spodu i przy każdym karmieniu płaczę z bólu... dzisiaj przychodzi położna to będę pytać co z tym zrobić, bo ani paracetamol ani kapusta nie pomagają...
-
erre wrote:Audrey, u nas też 2 doby, ale że szukali uszkodzenia słuchu i cmv, to przetrzymali 3 dni 😐
Dziewczyny, ile można paracetamolu brać przy kp? Zapomniałam spytać w szpitalu...
O ile mnie pamięć nie myli to 400 mg... w szpitalu dostałam 2 tabletki paracetamolu i 2 tabletki Ibuprofenu. Wiem ze można za zmianę po 4h. Ja może wzięłam w sumie 2 tabletki od porodu wiec dokładnie nie pamietamerre lubi tę wiadomość
-
pap86 wrote:JustynaG dziekuje za rady
udalo sie ruszyc laktację. Piersi produkuja ale nie chce przesadzic. Misio sie ladnie wyswietla ale dzisiejszy poranek do poludnia to dramat. Dzidzius nieodkladalny.. co chwila chcial cycusia(do wczoraj ciagle razem bylismt, spalismy razem a wczoraj nagle lampa wiec sie zbuntowal). Na obchodzie okazalo sie,ze mimi ze mleko w piersiach sie pojawilo to jesli chcemy wyjsc po 48h naswietlan to moge karmic obiema piersiami tylko 20min a potem musze pidac mm albo moje sciagniete zeby Miś ladnie zasnąl i dalej sie naswietlal. Lekarka powiedziala,ze duzo kobiet ma problem z tymi zaleceniami i przez to wychodza pozniej.
Cieszę się, że udało Ci się ruszyć laktację.
W razie czego, nie zdziw się gdy nagle Twoj mały miś zacznie Ci wisieć na piersi... po prostu z żółtaczką często maluchy są osłabione i nie mają siły pić, a potem nagle im skacze ilość potrzebnego mleczka. Musiałam kupić małe opakowanie mleka modyfikowanego (ostatecznie nie zużylam całego) bo po wyjściu nie nadążałam z produkcją a corka chciała jeść TU i TERAZ z butelki a nie piersi. -
Ancys potwierdzam 😁 w ciazy przytylam 10 kg. Po porodzie zostalo tylko 4 na plusie. A dzis juz jestem mniej 2 kg nawet niz przed ciaza. Czyli -12kg w 18 dni 😅
Mi w szpitalu mowili, ze 2×400 mg paracetamolu co 8 h.
Aina wspolczuje 😘😘😘
Audrey piekny brzusio🥰erre lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Audrey jak tam oczekiwania? Ja już po ktg ale czekam na lekarza już prawie półtorej godziny 🤷♀️ jeszcze chwila i tyłek mi zdrętwieje 🤣 już nie mówię jak mi napuchły nogi po takim siedzeniu na krześle 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 10:10
-
Joana 👍
Audrey i Szczęśliwa brawo za książkowe ktg, to najważniejsze że dzidzia dobrze się ma w brzuchu 😀
Krokodylica super!!
Dziś już będziesz miała wszystkie swoje dzieciątka razem, dziewczynki pewnie będą szaleć ze szczęścia.
Daj potem znać jaka reakcja na Maksia i Ciebie oczywiście 😊Krokodylica, Audrey, Szczęśliwa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny już w domu od rana na mnie czekają.
A ja się nie mogę doczekać powrotu, czekam na te wypisy, aż nóżkami przebieram. 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 06:26
erre, Pogoda, Audrey, Natalii, Chmurka, Asia000, ancys85, edka85, Szczęśliwa, Domi1995, pap86 lubią tę wiadomość
-
Audrey wrote:A ja się witam w dniu terminu porodu 🙈 z tej okazji wrzucam zdjęcie (mam nadzieję ostatnie w tym stanie) swojego wielkiego brzucha i poteznego bicka 💪🤣
Wczoraj się przytulalam z mężem z nadzieją że uparciuch zechce wyjść a ona uparta siedzi w najlepsze 🤣🙈💩
Chyba zostałam tutaj najstarsza ciążą ?🤣
Spać już nie mogę a za godzinę jadę na ktg.
Ciekawe jak tam Ptysio?🤔
Dziewczyny co na przyspieszenie nic nie działa 🙄
Schody sex ostre już chyba wszystkiego próbowałam
-
Nadzieja, ja to chyba wszystkiego próbowałam 🙈😅 mąż mówi że chyba jej latarką zaświeci żeby wiedziała gdzie iść 🤦♀️
Swoją drogą to wydaje mi się że mała mi się w brzuchu obróciła. Nie jestem pewna czy głowa w górę ale definitywnie czuje nóżki gdzie indziej🤔KotkaPsotka3 lubi tę wiadomość