X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lililove wrote:
    Erre, ja też leżę na 2 :-) pok. 258:-)
    To masz blisko do dyzurki położnych 😀 ja byłam w 252 😉

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w dniu terminu porodu 🙈 z tej okazji wrzucam zdjęcie (mam nadzieję ostatnie w tym stanie) swojego wielkiego brzucha i poteznego bicka 💪🤣
    Wczoraj się przytulalam z mężem z nadzieją że uparciuch zechce wyjść a ona uparta siedzi w najlepsze 🤣🙈💩
    Chyba zostałam tutaj najstarsza ciążą ?🤣
    Spać już nie mogę a za godzinę jadę na ktg.

Ciekawe jak tam Ptysio?🤔

7d50fa70a0bc.jpg

ancys85, Chmurka, edka85, Szczęśliwa, erre, Pogoda, Natalii, joana, Asia000, pap86 lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey piękny duży brzucholek. :)
    Mi pierwszą córkę też musieli wyganiać. ;)

Wzięli Maksa na ważenie, trzymajcie kciuki zebyśmy dzisiaj wyszli.

Chmurka, Szczęśliwa, erre, Asia000 lubią tę wiadomość

• Chmurka Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey super duży brzunio;)
    Kroko mocne kciuki!

Krokodylica lubi tę wiadomość

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Szczęśliwa Przyjaciółka

Wysłany: 15 września 2020, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maddelainen wrote:
    Szczęśliwa, ja też walczę z cukrzycą. Wraz z wyższą ciążą te cukry coraz gorsze są...

Co do poduszki ciążowej to ja normalnie piorę pokrowiec, tylko potem ciężko go założyć z powrotem...

To ja jestem jedną z tych szczęściar, u których cukry się unormowaly pod koniec i od kilku tygodni jest naprawdę fajnie już. Już nie muszę się tak pilnować i zdarzają mi się grzeszki. Jednak i tak czekam żeby bez wyrzutów sumienia móc coś zjeść 😆

Maddelainen lubi tę wiadomość

8p3os65gfezqfali.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na ktg bo zapomniałam że dzisiaj kobiety na krew przychodzą 🤦‍♀️

No, widać że noszę niemałą kluske 🙈🤣

Kroko, kciuki 👍

Ogólnie to zauważyłam że długo was trzyma w tym szpitalu, u nas 2 doby i do domu.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) gratuluje wszystkim rozpakowanym pięknych porodów! 😍 ja mało się odzywam, bo Mały ogólnie jest grzeczny, ale bardzo bolą mnie piersi tylko nie całe, a od spodu i przy każdym karmieniu płaczę z bólu... dzisiaj przychodzi położna to będę pytać co z tym zrobić, bo ani paracetamol ani kapusta nie pomagają...

• erre Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, u nas też 2 doby, ale że szukali uszkodzenia słuchu i cmv, to przetrzymali 3 dni 😐

Dziewczyny, ile można paracetamolu brać przy kp? Zapomniałam spytać w szpitalu...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erre wrote:
    Audrey, u nas też 2 doby, ale że szukali uszkodzenia słuchu i cmv, to przetrzymali 3 dni 😐

Dziewczyny, ile można paracetamolu brać przy kp? Zapomniałam spytać w szpitalu...

O ile mnie pamięć nie myli to 400 mg... w szpitalu dostałam 2 tabletki paracetamolu i 2 tabletki Ibuprofenu. Wiem ze można za zmianę po 4h. Ja może wzięłam w sumie 2 tabletki od porodu wiec dokładnie nie pamietam

erre lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey u nas też dwie doby, przecież w niedzielę o 8:32 urodziłam, właśnie minęły dwie doby :)

Czekam na obchód i mam nadzieję że chałupa :)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pap86 wrote:
    JustynaG dziekuje za rady :) udalo sie ruszyc laktację. Piersi produkuja ale nie chce przesadzic. Misio sie ladnie wyswietla ale dzisiejszy poranek do poludnia to dramat. Dzidzius nieodkladalny.. co chwila chcial cycusia(do wczoraj ciagle razem bylismt, spalismy razem a wczoraj nagle lampa wiec sie zbuntowal). Na obchodzie okazalo sie,ze mimi ze mleko w piersiach sie pojawilo to jesli chcemy wyjsc po 48h naswietlan to moge karmic obiema piersiami tylko 20min a potem musze pidac mm albo moje sciagniete zeby Miś ladnie zasnąl i dalej sie naswietlal. Lekarka powiedziala,ze duzo kobiet ma problem z tymi zaleceniami i przez to wychodza pozniej.
    Dlatego ja sobie obiecałam, że jeśli przy synku też wyjdzie żołtaczka to ja zapłacę i wypożyczę lampy do domu. Nie jest to tanie bo koszt około 100zł za dzień ale komfort psychiczny matki i dziecka też są istotne. A tu jeszcze by doszła tęsknota za moją dwulatką.
    Cieszę się, że udało Ci się ruszyć laktację.
    W razie czego, nie zdziw się gdy nagle Twoj mały miś zacznie Ci wisieć na piersi... po prostu z żółtaczką często maluchy są osłabione i nie mają siły pić, a potem nagle im skacze ilość potrzebnego mleczka. Musiałam kupić małe opakowanie mleka modyfikowanego (ostatecznie nie zużylam całego) bo po wyjściu nie nadążałam z produkcją a corka chciała jeść TU i TERAZ z butelki a nie piersi.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • joana Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys potwierdzam 😁 w ciazy przytylam 10 kg. Po porodzie zostalo tylko 4 na plusie. A dzis juz jestem mniej 2 kg nawet niz przed ciaza. Czyli -12kg w 18 dni 😅

Mi w szpitalu mowili, ze 2×400 mg paracetamolu co 8 h.

Aina wspolczuje 😘😘😘

Audrey piekny brzusio🥰

erre lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.

Wysłany: 15 września 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey jak tam oczekiwania? Ja już po ktg ale czekam na lekarza już prawie półtorej godziny 🤷‍♀️ jeszcze chwila i tyłek mi zdrętwieje 🤣 już nie mówię jak mi napuchły nogi po takim siedzeniu na krześle 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2020, 10:10

8p3os65gfezqfali.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach. :)

My idziemy dzisiaj do domku, tylko czekam na wypisy, więc pewnie dopiero po obiedzie nas puszczą.

Szczęśliwa, Chmurka, Domi1995, Anika, Asia000, Audrey, erre, edka85, Pogoda, joana lubią tę wiadomość

Wysłany: 15 września 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko najważniejsze, że dzisiaj 😊

8p3os65gfezqfali.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, a faktycznie wy dopiero od niedzieli jesteście w szpitalu 🤦‍♀️

Szczęśliwa, dzięki, kto ok, książkowe a żadne skurcze, nawet najmniejsze się nie piszą 😅

Jutro rano wizyta i zobaczymy co z nami będzie 🤪

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana 👍

Audrey i Szczęśliwa brawo za książkowe ktg, to najważniejsze że dzidzia dobrze się ma w brzuchu 😀

Krokodylica super!!
    Dziś już będziesz miała wszystkie swoje dzieciątka razem, dziewczynki pewnie będą szaleć ze szczęścia.
    Daj potem znać jaka reakcja na Maksia i Ciebie oczywiście 😊

Krokodylica, Audrey, Szczęśliwa lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już w domu od rana na mnie czekają. :)
    A ja się nie mogę doczekać powrotu, czekam na te wypisy, aż nóżkami przebieram. 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2020, 06:26

erre, Pogoda, Audrey, Natalii, Chmurka, Asia000, ancys85, edka85, Szczęśliwa, Domi1995, pap86 lubią tę wiadomość

• Nadzieja Koleżanka

Wysłany: 15 września 2020, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    A ja się witam w dniu terminu porodu 🙈 z tej okazji wrzucam zdjęcie (mam nadzieję ostatnie w tym stanie) swojego wielkiego brzucha i poteznego bicka 💪🤣
    Wczoraj się przytulalam z mężem z nadzieją że uparciuch zechce wyjść a ona uparta siedzi w najlepsze 🤣🙈💩
    Chyba zostałam tutaj najstarsza ciążą ?🤣
    Spać już nie mogę a za godzinę jadę na ktg.

Ciekawe jak tam Ptysio?🤔
    Ja też jeszcze w dwupaku🥴
    Dziewczyny co na przyspieszenie nic nie działa 🙄
    Schody sex ostre już chyba wszystkiego próbowałam

• Audrey Autorytet

Wysłany: 15 września 2020, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, ja to chyba wszystkiego próbowałam 🙈😅 mąż mówi że chyba jej latarką zaświeci żeby wiedziała gdzie iść 🤦‍♀️

Swoją drogą to wydaje mi się że mała mi się w brzuchu obróciła. Nie jestem pewna czy głowa w górę ale definitywnie czuje nóżki gdzie indziej🤔

KotkaPsotka3 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ