X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey zadzwoniłam do szpitala pytać. Zadali kilka pytań i powiedzieli ze mam się spokojnie zabrać i przyjechać. Jestem od 6.30. Ale nie sugeruj się bo u mnie cukrzyca, Hashimoto i stan po cc. Skurcze dobre pytanie. Ja czuję nieregularne skurcze ale takie z bólem od krzyża. Czyli podejrzewam krzyżowe bo nie specjalnie coś na ktg wychodzi...

Audrey lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys współczuję.
    Moje dziewczyny zostały w domu z babcią bo Lucja nadal ma katar a Zuzia żeby bawić się z Łucją :) bo obawiałyśmy się że jeśli Zuzia pójdzie do przedszkola i Łucja zostanie sama to będzie płakać za mamą. A tak to się zabawią.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey kto by się przejmował reakcjami innych. :) po prostu dziadyga nie dał mi spać w nocy. Cóż, wygląda na to że będzie druga Łucja z zachowania, oj ona to mi dała popalić jako noworodek.

Ja pojechałam do szpitala od razu jak zaczęły się sączyć wody bo jednak te wszystkie covidowe procedury, ankiety.... Jak przyjechałam o 23 to dopiero o 1 byłam na sali.

Mój mąż był wczoraj chwilę na weselu, tzn. na ślubie i potem na obiedzie, został wysłany jako przedstawiciel rodziny. ;)
    No i się dowiedziałam że jego ojcu się imię Maksio nie podoba. Buahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio oby szybko poszlo :)
    Audrey, Aina wspolczuję Wam tych wymiotów, kurczę pod koniec i tak jest ciężko, a tu jeszcze takie sensacje.

Mam pytanie do dziewczyn, które urodzily kolejne dziecko- czy Wasze piersi sa takie same, jak po pierwszym porodzie?
    Zastanawia mnie, czy jak przy synku nie urosły mi za bardzo i nie mialam jakiegos mega nawału, w ogole nie rozkręciłam za bardzo laktacji, karmiłam 4 mce, syn zjadal z jednej piersi, potem z drugiej. Potem dawalam mm i calkiem duzo jeszcze wypijał, a ja odciągałam i bylo tego niewiele... Wiec zastanawia mnie, czy teraz moze byc inaczej i np. będę miala qieksze piersi, nawal i dam radę karmić tylko kp? Czy jest w ogole na to szansa, czy to juz jest jakos zaprogramowane w cyckach i zawsze tak samo? 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 09:36

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, to ja od sąsiadki ostatnio usłyszałam "Agata? Agata ulice zamiata". Zapytałam czy u niej jakaś zamiatała 💩 głupia krowa 💩

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko moj synek taki był ;) Najgłośniejszy na oddziale. Jak go brali na lampy przy zoltaczce to zawsze wiedzialam, kiedy placze i zaraz go przywozili na karmienie. Co nie bardzo go uspokajało :P
    Dla porównania lezalam na sali z dziewczyną, której córeczka prawie nie płakała, a jak już to tak cichutko kwiliła, albo po tym jak dostala piers to od razu sie uspokajała...
    A no i właśnie, ona tak miala, ze jak wrocila z porodu to piersi miala jeszcze takie swoje, a po 2 dniach miala juz tyle mleka, ze zrobily sie ze 3 razy większe. Obie bylysmy w szoku, no a moje to właśnie niewiele sie zaokrągliły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Kroko, to ja od sąsiadki ostatnio usłyszałam "Agata? Agata ulice zamiata". Zapytałam czy u niej jakaś zamiatała 💩 głupia krowa 💩

Ja pierdzielę, ludzie są bezmyślni 😳
    Moja mama jak uslyszala, ze bedzie Antosia:
    -Co? Antosia? A jak to się będzie zdrabniać? (????)
    - No Antosia to jest zdrobnienie...
    - Ahaaa. I kto to imię wymyślił? (Z pretensją, że pewnie ja).

Potem zdziwiona, ze mąz sie zgodził...
    A potem najlepsze:
    - No trudno, trzeba będzie się przyzwyczaić...

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 15:39

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka jak miałam epizod pracy w szkole to było kilka dziewczynek o tym imieniu;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam że Młody ma krótkie wędzidełko. Kazali podciąć a u nas w szpitalu nie podcinają.
    Dzwoniłam do laryngologa to mi kazała za 2 tygodnie przyjść. Mówię że ma problemy ze złapaniem piersi to kazała za tydzień.

• joana Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio kciuki 😘

Nie odpowiem na wszystko co pisalyscie, bo szczerze to jeszcze nie bardzo ogarniam cala organizacje i wiecznie brakuje mi czasu 🤪

Pap napewno zoltaczka szybko zejdzie i wrocicie do domu 😘 wazne, ze dzielnie walczy 🤩

Ptysio lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Lililove Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, możesz mnie wpisać pod nr 28. Lilka urodziła się dziś o 6.21 waga 3360g.Porod sn. Wody odeszły o 3.50. Bole konkretne przez godzinę ale dałam radę.

Ptysio, Chmurka, Audrey, Pogoda, edka85, Krokodylica, Natalii, joana, ancys85, KotkaPsotka3, erre, Asia000, Leeila26, Szczęśliwa lubią tę wiadomość

w5wqjw4ztew8tr3m.png
    8p3ougpjn79q0i9u.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86, muszę coś sprostować! Dla Twojego maluszka każdy mililitr Twojego mleka jest cenny :) więc nawet jak Ci się uda ściągnąć 10ml to super! Szczególnie gdy ściągasz już po karmieniu czyli teoretycznie dziecko już coś tam zjadło :)
    Druga sprawa - moja córka dostawała moje mleko w temperaturze pokojowej i mogło spokojnie stać 8h a nawet i dłużej. Można łączyć mleko z różnych ściągań ale musi mieć mniej więcej taką samą temperaturę a świeżo ściągnięte jest cieplejsze.

I tak w ramach ciekawostki. Gdy oddawałam mleko do Banku Mleka dla wcześniaków, to ściągnięte mleko wkładałam do lodówki. Po około godzinie mogłam je połączyć z poprzednią porcją i gdy uzbierałam buteleczkę to wkładałam do zamrażarki. Każda butelka musiała być opisana datą i godziną (ale tego najstarszego mleczka). Mleko z lodówki można było łączyć z 24h.

Krokodylica, joana, pap86, Zabka_89 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lililove wrote:
    Edka, możesz mnie wpisać pod nr 28. Lilka urodziła się dziś o 6.21 waga 3360g.Porod sn. Wody odeszły o 3.50. Bole konkretne przez godzinę ale dałam radę.

Gratulacje :)

Lililove lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka jak możesz to popraw mi na pierwszej stronie na 38+3
    Wszyscy tak liczą tylko jeden lekarz miał inną teorię. :)

Maks urodził się z bardzo długimi paznokciami i już całą buzię ma zdrapaną. :/

• joana Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko u mnie bylo identycznie.. zaraz jak wrocilismy ze szpitala to obcinalam. A wczoraj drugi raz...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • erre Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lililove, gratulacje 💚 Może wrócisz do nas? 😊

Wiem, że nie należy się przejmować, ale to cholernie przykre jak ktoś mówi, że nieladne imię, zwłaszcza ktoś z najbliższej rodziny 😔

Do mnie przyszedł nawał, już zapomniałam jak to jest 😭

Dostaliśmy zielone światło na wyjście dzisiaj, ale uwierzę dopiero, gdy dostanę papiery do ręki...
    W każdym razie już myślę w co cycki zapakować na czas przejazdu do domu 😅

A pazury też są, widziałam jedna dziewczyna miała pilnik i minimalnie opiłowała pazurki, żeby były gladsze, a położne nie zauwazyly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 13:12

Lililove lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś tragiczny. Nastrój porostu już wszystkie emocje z 9 miesięcy wygarbelam i mężowi i dzieciom ta pandemia namieszala nam w życiu i jak Boga kocham nie udzwigne już tego tyg.

Ogólnie zdarza nam się w całej strukturze konflikt interesów i wymiany zdań ale dziś było apogeum .... Być moze to mój stres brzuch twardnieje ręce zupełnie zdretwiale mąż wciąż w pracy wile rzeczy nie zrobione dzieic chore córka rozpętała burze syn w to wszedł odpyskowal na tatę a ten. Ie stanol w jego obronie tylko jak zawsze w obronie córki.... Kiedy to ona bije i wyzywa a młody jedynie się broni

Jeśli mąż nie zmieni podejścia wychować z syna ofiarę w ciągłym poczuciu winy... To może doprowadzić do sytuacji że syn kiedyś się od nas odwróci i będzie szukał akceptacji poza rodzina

• Aina Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillove gratulacje

• Lililove Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Erre leżę teraz na polnej a Ty już wyszłaś? Jak się ogarnę to postaram się wkręcić ponownie w wątek.

w5wqjw4ztew8tr3m.png
    8p3ougpjn79q0i9u.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ