X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey zadzwoniłam do szpitala pytać. Zadali kilka pytań i powiedzieli ze mam się spokojnie zabrać i przyjechać. Jestem od 6.30. Ale nie sugeruj się bo u mnie cukrzyca, Hashimoto i stan po cc. Skurcze dobre pytanie. Ja czuję nieregularne skurcze ale takie z bólem od krzyża. Czyli podejrzewam krzyżowe bo nie specjalnie coś na ktg wychodzi...

Audrey lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys współczuję.
    Moje dziewczyny zostały w domu z babcią bo Lucja nadal ma katar a Zuzia żeby bawić się z Łucją :) bo obawiałyśmy się że jeśli Zuzia pójdzie do przedszkola i Łucja zostanie sama to będzie płakać za mamą. A tak to się zabawią.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey kto by się przejmował reakcjami innych. :) po prostu dziadyga nie dał mi spać w nocy. Cóż, wygląda na to że będzie druga Łucja z zachowania, oj ona to mi dała popalić jako noworodek.

Ja pojechałam do szpitala od razu jak zaczęły się sączyć wody bo jednak te wszystkie covidowe procedury, ankiety.... Jak przyjechałam o 23 to dopiero o 1 byłam na sali.

Mój mąż był wczoraj chwilę na weselu, tzn. na ślubie i potem na obiedzie, został wysłany jako przedstawiciel rodziny. ;)
    No i się dowiedziałam że jego ojcu się imię Maksio nie podoba. Buahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio oby szybko poszlo :)
    Audrey, Aina wspolczuję Wam tych wymiotów, kurczę pod koniec i tak jest ciężko, a tu jeszcze takie sensacje.

Mam pytanie do dziewczyn, które urodzily kolejne dziecko- czy Wasze piersi sa takie same, jak po pierwszym porodzie?
    Zastanawia mnie, czy jak przy synku nie urosły mi za bardzo i nie mialam jakiegos mega nawału, w ogole nie rozkręciłam za bardzo laktacji, karmiłam 4 mce, syn zjadal z jednej piersi, potem z drugiej. Potem dawalam mm i calkiem duzo jeszcze wypijał, a ja odciągałam i bylo tego niewiele... Wiec zastanawia mnie, czy teraz moze byc inaczej i np. będę miala qieksze piersi, nawal i dam radę karmić tylko kp? Czy jest w ogole na to szansa, czy to juz jest jakos zaprogramowane w cyckach i zawsze tak samo? 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 09:36

• Audrey Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, to ja od sąsiadki ostatnio usłyszałam "Agata? Agata ulice zamiata". Zapytałam czy u niej jakaś zamiatała 💩 głupia krowa 💩

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko moj synek taki był ;) Najgłośniejszy na oddziale. Jak go brali na lampy przy zoltaczce to zawsze wiedzialam, kiedy placze i zaraz go przywozili na karmienie. Co nie bardzo go uspokajało :P
    Dla porównania lezalam na sali z dziewczyną, której córeczka prawie nie płakała, a jak już to tak cichutko kwiliła, albo po tym jak dostala piers to od razu sie uspokajała...
    A no i właśnie, ona tak miala, ze jak wrocila z porodu to piersi miala jeszcze takie swoje, a po 2 dniach miala juz tyle mleka, ze zrobily sie ze 3 razy większe. Obie bylysmy w szoku, no a moje to właśnie niewiele sie zaokrągliły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wrote:
    Kroko, to ja od sąsiadki ostatnio usłyszałam "Agata? Agata ulice zamiata". Zapytałam czy u niej jakaś zamiatała 💩 głupia krowa 💩

Ja pierdzielę, ludzie są bezmyślni 😳
    Moja mama jak uslyszala, ze bedzie Antosia:
    -Co? Antosia? A jak to się będzie zdrabniać? (????)
    - No Antosia to jest zdrobnienie...
    - Ahaaa. I kto to imię wymyślił? (Z pretensją, że pewnie ja).

Potem zdziwiona, ze mąz sie zgodził...
    A potem najlepsze:
    - No trudno, trzeba będzie się przyzwyczaić...

• KotkaPsotka3 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 15:39

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
    ex2bkrhmisl7dznn.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka jak miałam epizod pracy w szkole to było kilka dziewczynek o tym imieniu;)

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam że Młody ma krótkie wędzidełko. Kazali podciąć a u nas w szpitalu nie podcinają.
    Dzwoniłam do laryngologa to mi kazała za 2 tygodnie przyjść. Mówię że ma problemy ze złapaniem piersi to kazała za tydzień.

• joana Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio kciuki 😘

Nie odpowiem na wszystko co pisalyscie, bo szczerze to jeszcze nie bardzo ogarniam cala organizacje i wiecznie brakuje mi czasu 🤪

Pap napewno zoltaczka szybko zejdzie i wrocicie do domu 😘 wazne, ze dzielnie walczy 🤩

Ptysio lubi tę wiadomość

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • Lililove Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka, możesz mnie wpisać pod nr 28. Lilka urodziła się dziś o 6.21 waga 3360g.Porod sn. Wody odeszły o 3.50. Bole konkretne przez godzinę ale dałam radę.

Ptysio, Chmurka, Audrey, Pogoda, edka85, Krokodylica, Natalii, joana, ancys85, KotkaPsotka3, erre, Asia000, Leeila26, Szczęśliwa lubią tę wiadomość

w5wqjw4ztew8tr3m.png
    8p3ougpjn79q0i9u.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86, muszę coś sprostować! Dla Twojego maluszka każdy mililitr Twojego mleka jest cenny :) więc nawet jak Ci się uda ściągnąć 10ml to super! Szczególnie gdy ściągasz już po karmieniu czyli teoretycznie dziecko już coś tam zjadło :)
    Druga sprawa - moja córka dostawała moje mleko w temperaturze pokojowej i mogło spokojnie stać 8h a nawet i dłużej. Można łączyć mleko z różnych ściągań ale musi mieć mniej więcej taką samą temperaturę a świeżo ściągnięte jest cieplejsze.

I tak w ramach ciekawostki. Gdy oddawałam mleko do Banku Mleka dla wcześniaków, to ściągnięte mleko wkładałam do lodówki. Po około godzinie mogłam je połączyć z poprzednią porcją i gdy uzbierałam buteleczkę to wkładałam do zamrażarki. Każda butelka musiała być opisana datą i godziną (ale tego najstarszego mleczka). Mleko z lodówki można było łączyć z 24h.

Krokodylica, joana, pap86, Zabka_89 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lililove wrote:
    Edka, możesz mnie wpisać pod nr 28. Lilka urodziła się dziś o 6.21 waga 3360g.Porod sn. Wody odeszły o 3.50. Bole konkretne przez godzinę ale dałam radę.

Gratulacje :)

Lililove lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka jak możesz to popraw mi na pierwszej stronie na 38+3
    Wszyscy tak liczą tylko jeden lekarz miał inną teorię. :)

Maks urodził się z bardzo długimi paznokciami i już całą buzię ma zdrapaną. :/

• joana Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko u mnie bylo identycznie.. zaraz jak wrocilismy ze szpitala to obcinalam. A wczoraj drugi raz...

Adaś
    mhsvj44jn9w5kfkv.png

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
    06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
  • erre Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lililove, gratulacje 💚 Może wrócisz do nas? 😊

Wiem, że nie należy się przejmować, ale to cholernie przykre jak ktoś mówi, że nieladne imię, zwłaszcza ktoś z najbliższej rodziny 😔

Do mnie przyszedł nawał, już zapomniałam jak to jest 😭

Dostaliśmy zielone światło na wyjście dzisiaj, ale uwierzę dopiero, gdy dostanę papiery do ręki...
    W każdym razie już myślę w co cycki zapakować na czas przejazdu do domu 😅

A pazury też są, widziałam jedna dziewczyna miała pilnik i minimalnie opiłowała pazurki, żeby były gladsze, a położne nie zauwazyly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 13:12

Lililove lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Aina Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś tragiczny. Nastrój porostu już wszystkie emocje z 9 miesięcy wygarbelam i mężowi i dzieciom ta pandemia namieszala nam w życiu i jak Boga kocham nie udzwigne już tego tyg.

Ogólnie zdarza nam się w całej strukturze konflikt interesów i wymiany zdań ale dziś było apogeum .... Być moze to mój stres brzuch twardnieje ręce zupełnie zdretwiale mąż wciąż w pracy wile rzeczy nie zrobione dzieic chore córka rozpętała burze syn w to wszedł odpyskowal na tatę a ten. Ie stanol w jego obronie tylko jak zawsze w obronie córki.... Kiedy to ona bije i wyzywa a młody jedynie się broni

Jeśli mąż nie zmieni podejścia wychować z syna ofiarę w ciągłym poczuciu winy... To może doprowadzić do sytuacji że syn kiedyś się od nas odwróci i będzie szukał akceptacji poza rodzina

• Aina Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lillove gratulacje

• Lililove Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Erre leżę teraz na polnej a Ty już wyszłaś? Jak się ogarnę to postaram się wkręcić ponownie w wątek.

w5wqjw4ztew8tr3m.png
    8p3ougpjn79q0i9u.png
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ